Şimdi Ara

2009 HONDA CİVİC ELEGANCE OTM. YARDIM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: hayalci23

quote:

Orijinalden alıntı: emre_fan_club

City olsun 😊

valla hocam ne arabanın kalitesi nedir bilmiyoum ama ne yalan söylim oldum olası o arabayı hondaya yakıştıramam.çok tipsiz geliyor bana özellikle arka kısım

Evet eski citylerin arkası begenilmez ama yenilerin guzel aslında

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M-A-S

quote:

Orijinalden alıntı: hayalci23

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

quote:

1)Süspansiyon kötü,bozuk yolda ve en ufak kasislerde altan küt küt,diye ses gelir,ne kırıldı ,diye düşünür durursun.(çaresi yok)
    2)Su birikintisinden geçerken şırıl şırıl içeriye su sesi gelir.(Çaresi zor)
    3)Direksiyonu sağa ve sola çevirirken ön düzenden gıcır gıcır lastik sesi gelir.(ya direksiyon kutusu ya da takoz bilyaları değişir/yağlanır ama yine yapar)
    4)Frenlerde sorun var,diyorlardı ama benim araç 2011 modeldi,ben bir sorun yaşamadım.
    5)Şoför tarafındaki em. kemeri ayar mekanizmasından sürekli zırıltı gelir.(baktım çaresini bulamadım)
    6)Teyp mp3 çalıyor ama orijinal olmayan cd'leri çoğu kez okumuyor.(multimedia ya da audiosystem alacaksınız)
    7)Altı çok yakın,sürekli dikkatli olmak gerekiyor.Türkiye'min yolları malum,berbat ötesi)
    8)Ekmek bıçağı gibi kontak anahtarı var.(ücret karşılığında sustalıya çevirmelisiniz yoksa cebiniz deliniyor)
    9)Honda boyası çok kötü,ince ve yumuşak olduğu için çok çabuk çiziliyor.
    10)Benzinde çok yakıyor.

Bunlar 1. madde hariç benim yaşadığım ufak sorunlardı ama bunların dışında keyif verici bir araçtı.Şanzıman 10 numara,sorun çıkarmaz. :)

Bu arada beyaz bulmaya çalışın,siyah sakın sakın... :)

Hocam sizin araç patlamış bildiğiniz de sizin haberiniz yok.

Öyle ki ahı gitmiş, vahı kalmış (bilgisayarda dahi çalışmayan) kopya müzik cd'sini arkadaşın 8. nesil Civic'ine taktığımızda kütür kütür çaldı.

Ben sadece 9. maddeye katılıyorum.

Uzun süre kullanmadım ama eğer diğer maddeler hepsinde dediğiniz gibiyse niye millet bu aracı alıyor? Benim 2004 Civic'de bunlardan 1 tanesi bile yok.

42 bin lira verdim Eylül 2012 de 13 bin kmde beyaz 2011 model otomatik premium aldım.Alırken bu sorunları ben de bilmiyordum,hatta buraya konuda açmıştım.Neyse aldık,biniyoruz derken honda foruma da üye olduk,sorunları okudukça,kendimde de gördükçe karşılaştırdım ve bunların kronik olduğunu öğrendim,yoksa boşu boşuna burada konu sahibi arkadaşa cevap vermeyle uğraşmam.
    Ayrıca sizin araç 2004 modelmiş ki fd6 ile alakası olmaması gayet normal ve doğal.

Yukarıda yazan her madde hondateam forumda konu açılarak sorulabilir. :)

Her aracın kusuru da vardır,alıcısı da olacaktır bu da ayrı bir konu.

9. maddeyi ise ben kendi hobimden dolayı inceledim ve o da doğru maalesef.İkinci polisaja dayanmayacak kadar ince bir boyası var.

hocam dedikleriniz doğru olabilir.bilmediğim bişey hakkında yorum yapıp ahkam kesemem.ama bu kadar tutulan bi araçta böyle sorunlar olsun çok enteresan

Yukarıdaki mesajımda da dediğim gibi 1. madde hariç gerisi benim için ufak sorunlardı.

Yine dediğim gibi üzümün çöpü,armudun sapı dersek araba alınmaz zaten.
    Önemli olan içini-dışını beğenmeniz.
    Bu arada alacaksanız da makyajlı kasa alın.Tüp taktıracaksanız da brc my11 kiti tavsiye ederim.
    Ayrıca ben aracımı bu sorunlar yüzünden satmadım,memlekete geldiğim için hanımın da kullanabileceği küçük bir araca ihtiyaç doğmuştu.

evet hocam aynen armudun sapı üzümün çöpü deyince olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Civic iyidir. Benim 207 içinde bir sürü kronik sorunlu araç dediler. Biraz da şans işi. Genelde araba forumlarına giren insanlar çok "pimpirikli" olur. Yani ufacık bir ses olsa "Aman Allah'ım aracımdan ses geliyor!" der. Bu psikolojiyi bende yaşadım oradan biliyorum. Motordan dizel dışı ses geldi mesela bakıma soktuk sorun çözüldü. Ama içeriden tıkırtı geldi mesela. Onunla uğraşırsak ohoo arabayı komple sökmek gerekir. Yani devamlı bir tıkırtı olmadıktan sonra ben uğraşmam mesela. Arada bir gelecek tabi yolları herkes biliyor.

Benim kronik sorunlu aracımda mesela ön kaput önü su gideri tıkanıyormuş. Sonra kaputun üstünden "su" çıkıyormuş. Dedim eyvah yandık araba su bile alır böyle giderse. Arabayı almaktan vazgeçecektim neredeyse. Sonra düşündüm bu kadar saçma bir şey olmaz, olmamalı. Forumlarda fotoğraflar çekilmiş işte gider tıkalıyken yani yaprak falan kapatmış onu da. Sonra 1 parmak su kalmış orada. Eee ya olursa? diye soruyorlar. 1 ay boyunca haftada bir açıp baktım oraya. Hiç sorun yok. Dedim boş ver gitsin. Direksiyon sorunlu işte elektro motorlu hidrolik falan. Şükür onda da problem yok. 1.4 HDi performansı çok üzer boyna 1. vitese alırsın yapma etme 1.6 al dediler, dedim olmaz o kadar yani sonuçta araba çıkar yokuşu. Düzgün bir şekilde hızlanıp kullandığımda yani bildiğim yollarda hiç 1. vitese düşmedim. "Pejo elektrik sorunu var" dediler. 307'de kalan bir sorunmuş ama tüm markaya yapışmış. 307'nin de tümüne değil makyajsız olanına sadece. Bu örnekleri saysam ohooo uzar gider. Benim aracımda da bir sürü kronik sorun var. Babamınkinde de. Ağabeyiminkinde de. Oturur sayarım bir sürü sorun. Ama can sıkmayacak ufak tefek şeyler.

Civic tam piyasa aracı. LPG'ye tam uyumlu, piyasası aşırı olan, otomatik vitesi sorunsuz bir araç. İç mekan içinize sindiyse, altını sürtmem birazcık dikkatli olurum diyorsanız(benim gibi kaldırıma park etmeyin mesela sürtüyor bazen) hiç bir sorun yaşamazsınız. Yeter ki bakımlar aksamasın. Süspansiyonu zaten yapısal olarak yumuşak değil. Diğer ufak tefek sesler olacaktır, olmalıdır eğer bir Bentley değil ise.

doğru diyosun hocam.mutlaka sorunlar olacaktır.sorun yaşamak istemezsen parayı basacaksın yıldıza bineceksin o da bizde yok :))) birazda şans işi. dsg şanzumana da çok söylediler ama imzamdaki aracı kullanıyorum hiç bi problem yok.süspansiyon gerçekten biraz sertmiş.şansıma bugün bi arkadaştan öğrendim tamda bu arabanın aynısını kullanıyomuş şu anda. temizse al bi sorun yaşamazsın dedi.inşallah bakalım en kısa zamanda gidip görelim bi gösteririz temizse alırız nasipse.katkıları için herkese çok teşekkür ederim

• temizini servis bakımlısını bulursan senede bir bakıma girersin başkada işin olmaz. triger zincirli olduğundan vay değiştimi vay koparmı derdin olmaz. ses sorunu arkadaşın focus unda daha fazlaydı benimkinde okadar ses gelmiyor açıkçası. lastikte bunda önemli. fren sesi ve yüksek süratte titreme oluyor doğru ama ben dert etmedim açıkçası. yani sana yarın yaptırman gereken bir arıza çıkarmaz masraf ettirmez. alır bakım yaptırır binersin.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.