Şimdi Ara

## 2009 TOYOTA AVENSiS - ANA BAŞLIK ## (129. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.303
Cevap
17
Favori
292.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen yıl son çeyrekteki ÖTV zammından önce Avensis 1.8'in fiyatı da gayet makuldu. Ancak az satılmış ve satılıyor oldugundan, motorla ilgili yan sanayii ürünleri bulmak pek mümkün olmaz SANIRIM. Bu da kullanıldığı sure boyunca yetkili servise mahkum olmak demek. Alinirligini kaybediyor benim gözümde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 16 Haziran 2012; 6:54:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BRAVEHEART11

Geçen yıl son çeyrekteki ÖTV zammından önce Avensis 1.8'in fiyatı da gayet makuldu. Ancak az satılmış ve satılıyor oldugundan, motorla ilgili yan sanayii ürünleri bulmak pek mümkün olmaz SANIRIM. Bu da kullanıldığı sure boyunca yetkili servise mahkum olmak demek. Alinirligini kaybediyor benim gözümde...

6 yıl garanti kapsamında motor ve bağlı parçalar giriyor
    6 yıldan sonra arıza yapsa da artık servis bağımlı olmak gerekiyor zaten kaliteli ve yeni parça taktırmak için
    6 yıl garanti 500 tl civarında
  • Türkiye' de 1.6 üstü motorlar için uygulanan vergi sistemi kalkmadığı sürece 1.8 ve 2.0 motorun çok fazla satış şansı yok.
  • Bu başlığın eskilerinden biri olarak bir göz atayım dedim. ne var ne yok diye...
    Malum, Avensis'i iki ay önce satmak zorunda kalmıştım...
    Yeni Avensis'teki,
    Deri döşeme, geri görüş, cam perdeleri, Toyota Touch güzel özellikler. Yine de Elegant extra modellerdeki açık renkli koltuk döşemesi büyük eksiklik.
  • aracimin 24binde on ve arka balatalarinin degistirdim. erken gibi geldi ama bitince yapacak pek bisey yoktu; serviste onlere 235 arkalara 175 gibi fiyat verdiler 50 60 da iscilik tabi; sonra tanidik tamiciye gosterdim ettim yan sanayi takalim bir sorun olmaz diyince parcada on arka toplam 100 lira fiyat aldim parcayi almaya gittim ve orada adam yumusak balata dedigi orjinal balatalari gosterdi; diski bozmaz, cabuk durur gibi seyler dedikten ve orjinal ve yan sanayi parcalari yan yana gordukten sonra orjinal diye verdigi parcalari toplam 175 liraya aldim, tamirciye geldim bitmis balatalari sokerken uzerinden bosch'un balatasi cikti benim aldigimda bosch'undu ustaya sordum aynisi mi diye o da evet ayni balata dedi yani benim 100 liraya aldigim balata serviste 235 lira bu kadar ucurum olduguna inanamadim; arkalar icin boyle bir karsilastirma yapamadim arka balatalarda toyotanin kendi markasiymis benim aldigim farkliydi. taktirdim ettim suan icin bir problem yok cok sukur pek olacagini da sanmiyorum. balatalari degistirmeyi dusunenlere nacizane servisin disinda da bir arastirsinlar derim..

• quote:

Orijinalden alıntı: dln34

aracimin 24binde on ve arka balatalarinin degistirdim. erken gibi geldi ama bitince yapacak pek bisey yoktu; serviste onlere 235 arkalara 175 gibi fiyat verdiler 50 60 da iscilik tabi; sonra tanidik tamiciye gosterdim ettim yan sanayi takalim bir sorun olmaz diyince parcada on arka toplam 100 lira fiyat aldim parcayi almaya gittim ve orada adam yumusak balata dedigi orjinal balatalari gosterdi; diski bozmaz, cabuk durur gibi seyler dedikten ve orjinal ve yan sanayi parcalari yan yana gordukten sonra orjinal diye verdigi parcalari toplam 175 liraya aldim, tamirciye geldim bitmis balatalari sokerken uzerinden bosch'un balatasi cikti benim aldigimda bosch'undu ustaya sordum aynisi mi diye o da evet ayni balata dedi yani benim 100 liraya aldigim balata serviste 235 lira bu kadar ucurum olduguna inanamadim; arkalar icin boyle bir karsilastirma yapamadim arka balatalarda toyotanin kendi markasiymis benim aldigim farkliydi. taktirdim ettim suan icin bir problem yok cok sukur pek olacagini da sanmiyorum. balatalari degistirmeyi dusunenlere nacizane servisin disinda da bir arastirsinlar derim..

Benimde o km lerde bitti balatalar, yan sanayi taktırdım, affetmedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: unknownartist

quote:

aracimin 24binde on ve arka balatalarinin degistirdim. erken gibi geldi ama bitince yapacak pek bisey yoktu; serviste onlere 235 arkalara 175 gibi fiyat verdiler 50 60 da iscilik tabi; sonra tanidik tamiciye gosterdim ettim yan sanayi takalim bir sorun olmaz diyince parcada on arka toplam 100 lira fiyat aldim parcayi almaya gittim ve orada adam yumusak balata dedigi orjinal balatalari gosterdi; diski bozmaz, cabuk durur gibi seyler dedikten ve orjinal ve yan sanayi parcalari yan yana gordukten sonra orjinal diye verdigi parcalari toplam 175 liraya aldim, tamirciye geldim bitmis balatalari sokerken uzerinden bosch'un balatasi cikti benim aldigimda bosch'undu ustaya sordum aynisi mi diye o da evet ayni balata dedi yani benim 100 liraya aldigim balata serviste 235 lira bu kadar ucurum olduguna inanamadim; arkalar icin boyle bir karsilastirma yapamadim arka balatalarda toyotanin kendi markasiymis benim aldigim farkliydi. taktirdim ettim suan icin bir problem yok cok sukur pek olacagini da sanmiyorum. balatalari degistirmeyi dusunenlere nacizane servisin disinda da bir arastirsinlar derim..

Benimde o km lerde bitti balatalar, yan sanayi taktırdım, affetmedim.

en guzelini yapmisiniz :)

• 30.000 km de arka balatalarım değişti. şu anda 49.000 km ye dayandım umarım banada değiştirin demezler...
  • Şimdiki balatalar asbestsiz,o nedenle ömürleri kısa.

Yan sanayi diye alacağınız da zaten Bosch olacak,trw olacak vs. Sıkıntı yok. Ben 42000km'deyim,2-3 sefer arka balata bitmiş dediler devam ediyorum halen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mriya

Şimdiki balatalar asbestsiz,o nedenle ömürleri kısa.

Yan sanayi diye alacağınız da zaten Bosch olacak,trw olacak vs. Sıkıntı yok. Ben 42000km'deyim,2-3 sefer arka balata bitmiş dediler devam ediyorum halen.

17 binde bitti dediler bana, çok şaşırdım, 30 bine kadar bitik balatayla devam ettim, sonra çok rahatsız edici cızırtı sesi geldiğinde gidip yan sanayi taktırdım.
  • merhaba,
    2012 avensis elegant extra aldım 10 gün önce, camları filmli aldım. sorunum şu; 120km hıza kadar ses yokken, birden istasyon alamayan radyo sesi misali bir rüzgar sesi hasıl oluyor. bu nedir, daha önceki araçlarımda böyle bir ses yoktu o nedenle takığım biraz, nasıl giderebilirim? 1000km bakımında söylesem çözerler mi sizce, başına gelen varsa ve yazarsa sevinirim...
  • Hayırlı olsun. Güle güle kullanınız.

Rüzgar sesinden bahsediyorsanız genellikle kapı ayarları iyi olmadığında araya giren şiddetli hava ses yapabilir. Anten ses yapmayacağına göre başka bir seçenek kalmıyor.
  • Kesinlikle kapi ayarindan guzelce yaptirtin ses kesilecektir...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok teşekkürler, bu haftaiçi 1000km bakımına gidince servisten rica edeceğim. akabinde durumu sizlere de bildiririm.
    bunun dışında gerçekten çok memnunum erken saatte 6.4lt/100km ile işe geldim geçen gün:) sıkışıklıkta ise ortalama 8.1 gibi. biraz daha düşerse acayip memnum olacağım.
    en bayıldığım özellikleri ferah iç tasarımı ve bluetooth Iphone uyumluluğu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasinger

çok teşekkürler, bu haftaiçi 1000km bakımına gidince servisten rica edeceğim. akabinde durumu sizlere de bildiririm.
    bunun dışında gerçekten çok memnunum erken saatte 6.4lt/100km ile işe geldim geçen gün:) sıkışıklıkta ise ortalama 8.1 gibi. biraz daha düşerse acayip memnum olacağım.

Çok sakin kullanırsanız ara hızlanmalarda gaza yüklenmeden gerçekleştirirseniz ortalamanız çok düşer..
  • kasa ağır, motor ufak, performansı orta şeker..
    devirli kullanmaya çalışırsan çok yakar...

• quote:

çok teşekkürler, bu haftaiçi 1000km bakımına gidince servisten rica edeceğim. akabinde durumu sizlere de bildiririm.

iphone'u aracın BT'una tanıtırken hem telefon hem de mp3 özelliğini aynı anda aktive edebildinizmi? Yani iphone ile aracınıza bindiğinizde BT otomatik olarak ihpone'a bağlanıp direksiyon üzerinden telefon ve mp3 tüm özellikleri kullanabiliyormusunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhakanuysal

quote:

iphone'u aracın BT'una tanıtırken hem telefon hem de mp3 özelliğini aynı anda aktive edebildinizmi? Yani iphone ile aracınıza bindiğinizde BT otomatik olarak ihpone'a bağlanıp direksiyon üzerinden telefon ve mp3 tüm özellikleri kullanabiliyormusunuz?

bende sadece telefon gorusmeleri icin kullaniyorum; bilen var ise telefonun bt ile tam eslenmesini detayli olarak anlatabilir mi ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dhakanuysal

quote:

bende sadece telefon gorusmeleri icin kullaniyorum; bilen var ise telefonun bt ile tam eslenmesini detayli olarak anlatabilir mi ?

Ben Verso'da ki CD-Radio ünitesine şöyle tanıtıyorum. (..........hatırlamadığım bölümler)

Kontak tam açık.
    Direksiyonda tel açma tuşuna basılı iken

teyp sağ tekerinden;
    menü
    ........
    ........
    ........
    ........
    int.audio seçilecek.
    telefon BT'u araç ile irtibat kurunca şifre 0000 girilecek.

Teyp ekranında telefon gsm anteni işareti, BT logosu ve ......... olmak üzere 3 ayrı logo belirli duruma geldiğinde telefon sisteme her iki türlü tanıtılmış oluyor.

• arabanın tek beceremediğim yeri bt
  • 
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.