Şimdi Ara

## 2009 TOYOTA AVENSiS - ANA BAŞLIK ## (127. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.303
Cevap
17
Favori
292.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abimin 2010 Auris 132 bg aracına 10 bin km'de iken Teleflex taktırdım.

Araç 50 bin civarında şimdi ve ışık, koku, gaz, benzine geçme vb. hiç yaşanmadı bildiğim kadarıyla.

Eski aracım 2004 Focus 1'e de 45 bin km'de iken teleflex taktırmıştım ve 50 bin km kadar kullandım ve onda da sıfır problem.

Zaten bunun üzerine Auris'te de Teleflex tercih ettik.

Brc de iyidir ama ben olsam aradaki farka kıyar Hollanda malı Prins veya Teleflex taktırırdım.

Aracınız hayırlı olsun bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Abimin 2010 Auris 132 bg aracına 10 bin km'de iken Teleflex taktırdım.

Araç 50 bin civarında şimdi ve ışık, koku, gaz, benzine geçme vb. hiç yaşanmadı bildiğim kadarıyla.

Eski aracım 2004 Focus 1'e de 45 bin km'de iken teleflex taktırmıştım ve 50 bin km kadar kullandım ve onda da sıfır problem.

Zaten bunun üzerine Auris'te de Teleflex tercih ettik.

Brc de iyidir ama ben olsam aradaki farka kıyar Hollanda malı Prins veya Teleflex taktırırdım.

Aracınız hayırlı olsun bu arada.

1.8 cvt + Teleflex diyoruz yani.
  • Lpg'yle yakıt tüketimleriniz nedir?Malum lpg benzine göre lt bazında fazla tüketiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mriya

Lpg'yle yakıt tüketimleriniz nedir?Malum lpg benzine göre lt bazında fazla tüketiliyor.

litresi 2.30 dan 20 liralık yükleme yapıyorum arada, 75 km gidiyor ortalama. şehirler arasında 100 km hıza sabitlerseniz çok az yakıyor araç. 100km de 7 litre lpg civarı yakıt tüketimi olabiliyor ama her uzun yolda değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: unknownartist

quote:

Lpg'yle yakıt tüketimleriniz nedir?Malum lpg benzine göre lt bazında fazla tüketiliyor.

litresi 2.30 dan 20 liralık yükleme yapıyorum arada, 75 km gidiyor ortalama. şehirler arasında 100 km hıza sabitlerseniz çok az yakıyor araç. 100km de 7 litre lpg civarı yakıt tüketimi olabiliyor ama her uzun yolda değil.

11.6lt yakıyorsunuz,çok fazla ya,ben zaten 20 lirayla benzinde nerdeyse 70 km gidiyorum

Neyse ben taktırayım,7-8lt'lerde dolaşırsam yazarım buraya

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: unknownartist

quote:

11.6lt yakıyorsunuz,çok fazla ya,ben zaten 20 lirayla benzinde nerdeyse 70 km gidiyorum

Neyse ben taktırayım,7-8lt'lerde dolaşırsam yazarım buraya

Agresif kullanırım, yakıt ekonomisine hiç gelemem. ondan oluyor bunlar.

• Merhaba dostlar. Ben 4000 km'ye gelene kadar yakıt tüketimim 9,1 Lt altına düşmüyordu. Bir ara tüketime bakınca 8,8 görünce şaşırdım, çünkü daha önce uğraşmama rağmen 9,1'in altına düşmemişti. Bursada oturuyorum, güzergahım Beşevler-Osmangazi, Osmangazi-Beşevler gidiş dönüş max 25 km. 60-90 km aralığında kullandım 7,4 lt düştüm. Benimki 1,8 cvt. Şehirlerarasında 90 km sabit hızla 4 kişi bagajlı 5,5 in altını görürüm gibi geliyor. Daha önce civic vardı Bursa-İzmir arasında 5,3 görmüştüm tüm yolu 90 km cc ile gitmiştim. 4,5 saat sürmüştü yol. basarsan 3,5 saatte gidilir gibi geliyor ama saat 4:30 da yola çıkmıştım..
  • Ben istanbul trafiğinde 7.3 ü yakalıyorum sizin değerleriniz çok enteresan doğrusu :)
  • 7,4 benim için çok az bir tüketim, sizin yorumunuzdan yüksek tükettiğimi düşünüyorum, çünkü İstanbul trafiğinde 7,3 bence çok çok iyi
  • Arkadaşlar tüketim konusu çok göreceli bir konu.Sadece şoförlük olarak düşünmeyin.

Bir kere mesafe uzunluğu çok önemli.Yakıtı en çok motor ısınana kadar tüketiyoruz.Bu nedenle mesela benim gibi evinin önü anayola kadar sürekli iniş olanlar şanslı,inerkende sürtünmeden sebep pekte yakıt tüketmeden motor ısıtabiliyorum.Halbuki tam tersi olsa emin olun ortalamam en az 0.5lt yüksek olurdu.

Bir de Selçuk bey siz 1.8cvt kullanıyorsunuz,bırakında biz 1.6cılar bari benzinde gülelim
  • Istanbul'da kili kirk yarip, inanilmaz dikkatli kullandigimda cok kisa bir sureligine de olsa 7.9 lt ortalamayi gordum. Ama Istanbul icinde genel kullanimda bu degeri pek mumkun gormuyorum. Gaza hafif dokununca tekrar 8,5 - 8,8 arasi degerlere geliyor. Benim de arac 2011 model 1,8 CVT.
  • Demek ki 1.8 cvt şehir içinde 1.6dan fazla yakıyor.Beklenen bir durum.Uzun yolda aynı yakarlar ama.Otomatik için 1 lt fazla yakılır,değer.
  • Ben zaten dediğim gibi beklentimin epey altında olan bir tüketim olduğunu ifade etmek istemiştim, şoförlükle ilgili olarak bahsetmemiştim, zaten kendimi iyi bir şoför olarak nitelendiremem, bu açıdan iyi bir şoförün elinde bu arabadan daha iyi tüketim değerleri alınabilir
  • 1.6 benzinli düz ş.içi ort. 7.5 Lt. yakarken, 1.8 cvt bırakalımda 8.5 Lt. yaksın.
  • ben de gecen sene bu vakitler teleflex taktirdim; toplam da 15binden fazla km yaptim bu sure zarfinda cok sukur ariza isigi yanmasi gibi bir sorunla karsilasmadim. sadece nadiren(sanirim gaz kalitesiyle alakali) ani devirli kullanmalarda hafif tekmeleme yaptigi oldu 3 4 kere o kadar ama o da dedigim gibi onunda gaz kalitesiyle alakali oldugunu dusunuyorum.

az mi cok mu bilemem ama fikir vermesi amacilayla istanbulda gecen 2.24den 67 liralik gaz(yaklasik bir depo) ile 267 km yol yaptim yani ortalama 25 26 kurus civari.

size tavsiyem markadan ziyade gideceginiz servisin onceden bu motora ve araca mutlaka lpg donusumu yapmis olmasina dikkat edin, yapariz ederiz ustacilara prim vermeyin..
  • Arkadaslar,

İstanbul-Afyon arasi Verso 1.6 valvematic yakit bilgilerini Avensis ile ayni oldugundan sizlerle de paylasmak istiyorum:

Aracta 2 kisi ve 35kg.bagaj ile;
    İstanbul-İzmit arasi 90km/h hizi gecmeden en cok 1-1.5cm gaza basarak kullanimda
    5.6Lt/100km sarfettim.

Daha sonra baktimki yol uzadikca uzuyor, Bilecik' e gelene kadar max. 120km/h hizla 6.2Lt/100km elde ettim.

Yine baktimki yol bitmiyor gaza daha da asilmaya karar verdim ve 140-160km/h hizlarda Afyon'a vardigimda yakit ortalamasi kademe kademe artarak 6.8Lt/100km degere kadar cikti.

Donuste ne olur bilmiyorum.

Ancak sunu soyleyebilirim;

Toyota'nin katalog degeri birebir dogru cikti.
    Eger 90km sabit hizi gecmez ve pedala asilmazsaniz gercekten 5.7 uzun yol degerini 100 km menzil boyunca tutturabiliyorsunuz.
    Bu degerler anlik degil yani.

Bu degerin katalog ile birebir tuttugunu gorunce, icimde Toyota'ya yalan soylemedigi ve kandirmadigi icin coskulu tesekkur duygusu yukseldi o an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhkn -- 19 Mayıs 2012; 22:17:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben edirne istanbul arasında 231 km lik yol sonunda 80-100 km arasında kullanıp 5.2 değerini yakaladım. ama bunu için çok sabılrı olmalısınız cc ile bu değer yakalanamaz...
  • asfaltin lastiklere gosterdigi direnc faktorude onemli. Katrani bol kaymak asfaltlarda arac az yakiyor. Double yoldaki micirliya gecince hemen yukseliyor.

5.2 cok iyi bir deger.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhakanuysal

asfaltin lastiklere gosterdigi direnc faktorude onemli. Katrani bol kaymak asfaltlarda arac az yakiyor. Double yoldaki micirliya gecince hemen yukseliyor.

5.2 cok iyi bir deger.

Sizin aracınız Verso Avensisten bariz fazla yakıyor.Yüksek olmasının aerodinamiği ve yüzey alanını artırmasından dolayı.Daha önce amcamda verso vardı da oradan biliyorum.Ama Verso çok güzel araba orası ayrı

Ben 90 sabitle filan hiç iddialı değer yakalayamıyorum,bu her araba için aynı bende.Çünkü ayağım ağrıyor,bir de bizim arabalarda 90la gittin mi araba bayılıyor onu da ben sevmiyorum.O yüzden 120 sabit gidiyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dhakanuysal

asfaltin lastiklere gosterdigi direnc faktorude onemli. Katrani bol kaymak asfaltlarda arac az yakiyor. Double yoldaki micirliya gecince hemen yukseliyor.

5.2 cok iyi bir deger.

Sizin aracınız Verso Avensisten bariz fazla yakıyor.Yüksek olmasının aerodinamiği ve yüzey alanını artırmasından dolayı.Daha önce amcamda verso vardı da oradan biliyorum.Ama Verso çok güzel araba orası ayrı

Ben 90 sabitle filan hiç iddialı değer yakalayamıyorum,bu her araba için aynı bende.Çünkü ayağım ağrıyor,bir de bizim arabalarda 90la gittin mi araba bayılıyor onu da ben sevmiyorum.O yüzden 120 sabit gidiyorum.

Gerçekten Verso çok konforlu ve cüssesine göre çok oturaklı bir araç. Normalde binek bir araçla keskin dönemediğim bir virajı Verso ile çok keskin dönebiliyorum.

En ufak bir yatma yada savrulma yapmaması beni çok şaşırtıyor. Şu bir gerçek ; Avensis ile Verso aynı motoru kullanıyorlar ve Verso ağırlık ve rüzgar direnci sebebiyle Avensis'e göre daha fazla yakabilir, ataklık olarakta Avensis daha atak olabilir. Ancak herzaman söylediğim gibi yine söylüyorum. Verso hacminde, ve ağırlığında bir aracın yüksek hızlarda 6,5 - 7 Lt civarı yakıt sarfetmesi gerçekten inanılır gibi değil. Aracıma binenler yol bilgisayarında bu değerleri gördüklerinde inanamıyorlar. Hatta bir ara Renault bayisinden ticari bir araç alırken satış temsilcisi aracıma binmiş ve birlikte bir yere gitmiştik. Kendisi ekrandaki değeri görünce çok şaşırdı ve " Bu hacimde bir araç şehiriçi nasıl 7,5 Lt yakabilir, bizim 1.2 Symbol bile 8 Lt yakıyor hayret " demişti.

Fluence EDC forumunda da yazmıştım. Ancak yazdıklarım aracımı meth etmek olarak algılanıyor. Oysa gerçekten objektif düşünen biri olarak doğru olanı yazmıştım. Fluence 1.5 dci EDC aracı alanlar az yaksın diye alıyorlar ve Renault EDC'yi " manuel'e göre daha az yakar " tavsiyesi ile satıyor. Oysa alanların paylaşımları en düşük 6.5Lt en yüksek 8.5Lt düzeyinde DİZEL yaktığını söylüyor. Bizim 1.6 Valvematic'ler ise 6.5 - 7.5 arası dizel değil BENZİN yakıyor.

Uzun yolda 5.6Lt BENZİN sarfiyatı değerini görünce, araç satarken bizi kandırmadığı için Toyota'ya karşı saygım bir kat daha arttı.

• 
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.