Şimdi Ara

## 2009 TOYOTA AVENSiS - ANA BAŞLIK ## (126. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.303
Cevap
17
Favori
292.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 124125126127128
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben 66.400-TL'na aldım.Krom çıtalar, cam filmi, +2 yıl garanti ile 68-69.000-TL arasında bir şeye denk geldi. Sadece kauçuk paspas ve park sensörü hediye alabildim.
  • Ben böyle bir fiyata böyle bir araba olacağını düşünemiyordum. Corolla bakmak için girdik bayiye avensis aldık, kısmet böyle bir şey herhalde, almadan önce 4-5 ay araba baktım birine kapora yatırdım, ama bayinin yaklaşımı da etkili oldu diyebilirim...
  • Hayırlı olsun yeni aracınız, güle güle kullanın. Bence Avensis gibi bir araç Hyundai v.s gibi C sınıfı araçların fiyatlarının 60 bine dayandığı düşünülürse, 50-55 bin arasına satıldığında gerçekten bedava fiyata gidiyor denilebilir.
  • 1.6 otomatik ya da dizel otomatik ya da en azından dizel olmadıktan sonra Türkiye şartlarında hiçbir arabaya bedava satılıyor denemez

Dolayısıyla 1.6 benzinli Avensis,uygun fiyata satılacaktır.Kaldı ki 1.6 turbo motorlu C5,508,İnsignia vs. fiyatları son derece rekabetçi,listeden sağlam indirim yapıyorlar.

Benim arabada silkeleme vardı son 2-3bin km'dir,kendi kendime problem edip duruyordum.Servise bıraktım dün,gaz kelebeğini temizlemişler.Araba canavar gibi oldu,hem çekişi arttı hem de artık tamamen pürüzsüz.Aslında Toyota motorları kolay kurum yapmaz ama shifte uyup habire 1750 devirde vites atınca 40000'de kelebek kurum bağlamış Ben yine böyle kullanmaya devam edeceğim ama,23 tl temizliğe veririm problem değil.

• Dediginiz silkeleme kalkarken yani 1. Viteste yarim debriyaj esnasinda mi yapiyordu yoksa vites ve hiz fark etmeksizin mi sikinti vardi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: absolutevanilla

Dediginiz silkeleme kalkarken yani 1. Viteste yarim debriyaj esnasinda mi yapiyordu yoksa vites ve hiz fark etmeksizin mi sikinti vardi?

1.vites yarım debriyaj kalkış demek sanırım,yanılıyor muyum?

Benim sıkıntım araç giderken özellikle 2 ve 3. viteslerde düşük devirlerde hızlanmak istediğimde silkelenmesiydi,ben çok kötüye yordum ama dediğim gibi gaz kelebeğinin temizlenmesinden sonra hiç sıkıntı kalmadı,gayet pürüzsüz şimdi.
  • Aynen benim demek istedigim 1. Viteste kalkmak isterken ayagim debriyajin yarisana dogru gelip yani kavrayip biraktigmda hafif silkeliyordu bir ara ama simdi yok. Cok dusuk suratte hareket halindeyken 1 e takip debriyajdan ayagimi tamamen cektigimde devaminda gaza bastigimda ayni sorunu yasamiyorum. Ben ozaman baski balatadan suphelenmeliyim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Aynen benim demek istedigim 1. Viteste kalkmak isterken ayagim debriyajin yarisana dogru gelip yani kavrayip biraktigmda hafif silkeliyordu bir ara ama simdi yok. Cok dusuk suratte hareket halindeyken 1 e takip debriyajdan ayagimi tamamen cektigimde devaminda gaza bastigimda ayni sorunu yasamiyorum. Ben ozaman baski balatadan suphelenmeliyim...

Bence hiç bir şeyden şüphelenme,yıllardır kullandığım 1.6 Toyotalar içinde düşük devirde absürd tepki vermeyeni yok malesef,özellikle eski kasa Avensis 1.6 bu konuda daha kötü.Toyotayı geçeyimde genelde Japon motorlarında bu agresiflik sorunu var.He ne kadar önemli dersen bence çok dert edilecek bir şey değil,ben nerde ne yapacağını artık tahmin ettiğim için silkeletmeden kullanabiliyorum.

Havalarda ısındı,tüketimler düştü.Ben baya düşürdüm tüketimimi ama yine de lpgye doğru geri sayım yapıyorum.Ağustosta hem garantim bitecek hem de muayenem.Galerici arkadaşa da sordum 2.elde değer düşürmez dedi,iyi marka taktırırsan.Ben de temmuz-ağustos gibi brcye geçeceğim herhalde.

• 1.6 benzinli motorun kpg ile uyumu nasildir? Subap sorunu mevcut mu?
  • 1.6'lardaki subaplar magnezyum filan olmadığı için subap sorunu yok, piyasada genelde lpg ile en uyumlu olarak bilinen araçlarda Toyota ve Fiat(lpgcinin yalancısıyım). Eski ZZ serisi 1.6'larda lpg ile taksi kullanımında subaplar 100.000 civarı bitiyordu,aracın taksi olduğunu da düşünürsek bence iyi bir değer.Yenilerde subap değiştiren hiç duymadım,çok km yapanda görmedim,ondan da olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mriya

quote:

Aynen benim demek istedigim 1. Viteste kalkmak isterken ayagim debriyajin yarisana dogru gelip yani kavrayip biraktigmda hafif silkeliyordu bir ara ama simdi yok. Cok dusuk suratte hareket halindeyken 1 e takip debriyajdan ayagimi tamamen cektigimde devaminda gaza bastigimda ayni sorunu yasamiyorum. Ben ozaman baski balatadan suphelenmeliyim...

Bence hiç bir şeyden şüphelenme,yıllardır kullandığım 1.6 Toyotalar içinde düşük devirde absürd tepki vermeyeni yok malesef,özellikle eski kasa Avensis 1.6 bu konuda daha kötü.Toyotayı geçeyimde genelde Japon motorlarında bu agresiflik sorunu var.He ne kadar önemli dersen bence çok dert edilecek bir şey değil,ben nerde ne yapacağını artık tahmin ettiğim için silkeletmeden kullanabiliyorum.

Havalarda ısındı,tüketimler düştü.Ben baya düşürdüm tüketimimi ama yine de lpgye doğru geri sayım yapıyorum.Ağustosta hem garantim bitecek hem de muayenem.Galerici arkadaşa da sordum 2.elde değer düşürmez dedi,iyi marka taktırırsan.Ben de temmuz-ağustos gibi brcye geçeceğim herhalde.

İnşallah dediğiniz gibidir 50.000 km bakımada az kaldı görücez ak mı kara mı

Garantininde biteli 3 ay olacak hayırlısı artık...

• Gaz kelebeğini kesin temizlet,zaten 19 lira mı neydi.
  • Arkadaşlar Makyajlı kasayı bayiide inceledim.Konunun linki aşağıdadır

http://forum.donanimhaber.com/m_60381124/mpage_1/f_/key_//tm.htm#60382649

Saygılar
  • merhabalar bılmıorum yerımı burası ıcın ama ben 2004-2005 model avensıs 1,6 elegant almayı dusunuyorum lpg lı 2004 fıyatları 28 cıvarı ortalama,sızce almalımıyım bırde km sı en az 120 bın bu aracların sımdı sormak ıstedıklerım ıse

1. 120 den sonra servıs bakım ucretlerı nasıldır cokmu olur vb

2.kasko yaptırmayı dusunuyrm ne kadar tutar tahmını

3.bırde ılk defa sahsı araba alacagım 26 yasındayım sızce bana d segmentı araba gıdermı :) tskler sımdıden
  • neden kımse cvb vermıor :(
  • Aslında bu konu yeni kasa Avensisler için ama madem sormuşsun yardımcı olayım;

120binden sonra ekstra bir bakım masrafı yok,ama bu kmden sonra balatalar bitecek,lastikler değişecek vs. İllaki masraflar çıkacak göze almalısın.Bir de kmnin orjinalliğine emin ol. Biz 2009'da 2004 Avensis sattık 140.000 de. O hızla gittin mi en az 200K olması lazım ama bakıyorum da 200binde araba yok

Kasko fiyatı değişken,ama Avensislerde kasko fazla pahalı çıkmıyor.Fakat yaşın genç olduğundan biraz fiyat artar

Ben her zaman büyük araba taraftarıyım,yolda giderken verdiği güven ve yol tutuş tartışılmaz.Bunun dışında şehir içinde zor oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mriya

Aslında bu konu yeni kasa Avensisler için ama madem sormuşsun yardımcı olayım;

120binden sonra ekstra bir bakım masrafı yok,ama bu kmden sonra balatalar bitecek,lastikler değişecek vs. İllaki masraflar çıkacak göze almalısın.Bir de kmnin orjinalliğine emin ol. Biz 2009'da 2004 Avensis sattık 140.000 de. O hızla gittin mi en az 200K olması lazım ama bakıyorum da 200binde araba yok

Kasko fiyatı değişken,ama Avensislerde kasko fazla pahalı çıkmıyor.Fakat yaşın genç olduğundan biraz fiyat artar

Ben her zaman büyük araba taraftarıyım,yolda giderken verdiği güven ve yol tutuş tartışılmaz.Bunun dışında şehir içinde zor oluyor.

ya sımdı sız cok gezmıssınız ondan 140 bın olmus :) yoksa tabıkı 150 bındede var 400 bın olan bıle var. 120bınden sonra extra masraf cıkarırmı bılmıorum acıkcası. sımdı bu arabaların bakımları nasıl oluyor 10bınde ve 40 bınde bırmı oluyor tam anlamadım bırde bakımlarında neler degısıyor ve ne kadara maal oluyor tskler

• herkese merhaba, 7 yıl honda civic kullandıktan sonra geçen hafta içinde 2010 avensis 1.6 aracımı aldım. Arac 55.000 km. de. 50.000 bakımına serviste girmiş ve bu yıl ağustosta bir sonraki bakım gözüküyor yani 60.000 bakımı. Kasım ayında da garantisi bitecek. ve tabi ki yine kasım ayında muayenesi var. bu aracı alırken uzun yıllar binmek gayesi ile aldım. Şimdiye kadar hiç lpg li araç kullanmadım ama sanırım bu araca taktıracağım. Brc, telefex ve prins olmak üzere sanırım üç seçeneğimiz var (niye derseniz forumlarda anladığım o.) . Verdiği taahütler, yaygın servis ağı ve lpg nin neden olacağı zararlara karşı teminat vermesi nedeniyle şu anda brc bir adım önde duruyor. Tabiki diğerlerine nazaran ucuz olması da. Öncelikle lpg li kullanan arkadaşlardan öğrenmek istediğim, lpg takılınca yol bilgisayarı ne yapıyor. sadece gidilecek km ise problem yok ama bu işte bir yanlışlık var servise gitmeniz gerekir tarzında bir hata veriyorsa araç ne oluyor?

ikinci sorum 60.000 bakımı ağır bir bakımmıdır? Normalde yetkili servise aracı götürmem. Bu aracı da garantisi bittikten sonra Ankara'da dörtnal otomative götürmeyi düşünüyorum. Eğer 60.000 bakımı ağır bir bakımsa nasıl olsa araç 3 ay sonra garantiden çıkacağından direkt özel servise de götürebilirim.

Son soru ise lastikler ile alakalı. Aracın üzerindeki lastikler orjinal ve bence artık değişmesi gerekiyor. Yaptığım araştırmalara göre 215-55-17 çok bulunan bir lastik değil. Tavsiye edebileceğiniz bir marka ya da model var mı? Petlas imperium 515 kullanan var mı ? Tavsiye edermisiniz? Bir de bayinin dediğine göre bu modelde 215-55-17 bulunmadığından 225-50-17 takabilirsiniz dedi. O öyle demekle birlikte heryerde aracınızın orjinal ebatlarında lastik kullanın diye öneriler var. bilgisi olan arkadaşlar fikir verirse sevinirim.

• Ben kış lastiği olarak Petlasın 225-55-17'sini kullanıyorum,tüketimimde ve konforumda hafif bir artış dışında değişen çok bir şey yok.Bir de arkadan bakınca geniş lastik farkediliyor Petlasın yeni lastikleri şahane,yumuşak hamurlu.O nedenle 225-50-17 alıp Petlas almanız mantıklı,ben olsam öyle yapardım.Tabanı genişletirken daha ince yanakla çapı küçülttüğünden birbirini tolere eder.

60.000 bakımı daha yaptırmadım bilmiyorum ama bizim arabalarda ağır bakım 40.000'de bir olmalı.Ağır dediğimde polen ve hava filtresinin değişmesi

Ben de lpg'ye geçmek istiyorum,2-3 ay içinde.Brc bir adım önde,fiyat dolayısıyla.Siz edindiğiniz bilgi birikimini burada paylaşırsanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tyaman

herkese merhaba, 7 yıl honda civic kullandıktan sonra geçen hafta içinde 2010 avensis 1.6 aracımı aldım. Arac 55.000 km. de. 50.000 bakımına serviste girmiş ve bu yıl ağustosta bir sonraki bakım gözüküyor yani 60.000 bakımı. Kasım ayında da garantisi bitecek. ve tabi ki yine kasım ayında muayenesi var. bu aracı alırken uzun yıllar binmek gayesi ile aldım. Şimdiye kadar hiç lpg li araç kullanmadım ama sanırım bu araca taktıracağım. Brc, telefex ve prins olmak üzere sanırım üç seçeneğimiz var (niye derseniz forumlarda anladığım o.) . Verdiği taahütler, yaygın servis ağı ve lpg nin neden olacağı zararlara karşı teminat vermesi nedeniyle şu anda brc bir adım önde duruyor. Tabiki diğerlerine nazaran ucuz olması da. Öncelikle lpg li kullanan arkadaşlardan öğrenmek istediğim, lpg takılınca yol bilgisayarı ne yapıyor. sadece gidilecek km ise problem yok ama bu işte bir yanlışlık var servise gitmeniz gerekir tarzında bir hata veriyorsa araç ne oluyor?

ikinci sorum 60.000 bakımı ağır bir bakımmıdır? Normalde yetkili servise aracı götürmem. Bu aracı da garantisi bittikten sonra Ankara'da dörtnal otomative götürmeyi düşünüyorum. Eğer 60.000 bakımı ağır bir bakımsa nasıl olsa araç 3 ay sonra garantiden çıkacağından direkt özel servise de götürebilirim.

Son soru ise lastikler ile alakalı. Aracın üzerindeki lastikler orjinal ve bence artık değişmesi gerekiyor. Yaptığım araştırmalara göre 215-55-17 çok bulunan bir lastik değil. Tavsiye edebileceğiniz bir marka ya da model var mı? Petlas imperium 515 kullanan var mı ? Tavsiye edermisiniz? Bir de bayinin dediğine göre bu modelde 215-55-17 bulunmadığından 225-50-17 takabilirsiniz dedi. O öyle demekle birlikte heryerde aracınızın orjinal ebatlarında lastik kullanın diye öneriler var. bilgisi olan arkadaşlar fikir verirse sevinirim.

Aracıma 2.000 km de iken brc marka lpg taktırdım. 2011 model benimki. 30.000 km ye geldi şuan. İlk taktırır taktırmaz arıza ışığı yandı yanlış değilsem (ki bu bütün araçlarda olan durummuş) sonra sinyali direk pc den sildiler.

Şu ana kadar sadece 1 defa 25.000 kmde lpg yüzünden ışıklar yandı, o da çok yüksek devir çevirdiğimden lpg besleyememiş motoru, lpg ci gaz ayarını açtı biraz ve sorun halloldu.

onun dışında başka hiç bir sorun yaşamadım.

Lpg ile ilgili ne sorununuz varsa yazın, buradayım.

• 
Sayfa: önceki 124125126127128
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.