Şimdi Ara

## 2009 TOYOTA AVENSiS - ANA BAŞLIK ## (125. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.303
Cevap
17
Favori
292.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: absolutevanilla

sanada yakışır insıgnia tabiki fakat ben kemal abi için demiştim ama oda 1.6 tdi passat alıyormuş hayırlısı olsun

Teşekkür ederim , Allah daha iyilerini sana nasip etsin . Ama hala aklım almıyor , neden avensis 1.6 dizel full araç çıkarmıyor , hadi ilk etapta çıkarmadı satış politikası son mermisini sakladı diyelim , artık çıkartıp piyasayı karıştırması lazım .
  • quote:

Orijinalden alıntı: KemalKSK

quote:

sanada yakışır insıgnia tabiki fakat ben kemal abi için demiştim ama oda 1.6 tdi passat alıyormuş hayırlısı olsun

Teşekkür ederim , Allah daha iyilerini sana nasip etsin . Ama hala aklım almıyor , neden avensis 1.6 dizel full araç çıkarmıyor , hadi ilk etapta çıkarmadı satış politikası son mermisini sakladı diyelim , artık çıkartıp piyasayı karıştırması lazım .

1,2 seneye gelecek diye biliyorum. bmw ile motor ortaklığı sonucu bmw dizelleri kullanılacak artık toyotalarda.

ama nedendir bilmem dizel araç kullanmaktan baya soğudum. araç değiştirmeyi düşünsem tercihim 1.8- 2.0 atmosferik + lpg olur sanırım. kısa devir bandı çok rahatsız ediyor beni. sanırım sürekli manuel kullanmamdan kaynaklandı bu durum.

aracınız hayırlı olsun bu arada, passat'ın elle tutulur bir kusuru yok. çok güzel araç, sizin için en hayırlısı olur umarım.

• Değerli Avensis kullanıcıları,
    HONDA'nın bu yıl içinde veya önümüzdeki yıl, 1.600cc dizel "d-tec" motorlu Civic HB ile başlayıp,
    Civic Sedan ve Accord'ları piyasaya süreceğini okuyorum HONDA forumunda. Doğru mudur, bilemem.

HATTA, bu 1600 cc'lik "d-tec" dizel motorun
    120 HP güç - 300 Nm tork üreten tek turbolu ve
    150 HP güç - 350 Nm tork üreten çift turbolu 2 çeşidinin olacağı,
    çift turbolu olan motorun Accord'ta kullanılacağı söylenmekte. Bu da doğru mudur, bilemem.
    Piyasaya çıkarsa hep birlikte görürüz.

Sadede gelirsek;
    1- TOYOTA tarafında, 1600cc hacminde D4-D dizel motorlu Avensis planı var mı?
    2- 1600cc, 150 HP güç - 350 Nm tork Honda Accord d-tec,
    bu bir yana 120HP güç - 250Nm tork bir Honda Accord d-tec piyasaya çıkarsa,
    Toyota Avensis'e tercih edilmez mi?
    Ne dersiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: BRAVEHEART11

Değerli Avensis kullanıcıları,
    HONDA'nın bu yıl içinde veya önümüzdeki yıl, 1.600cc dizel "d-tec" motorlu Civic HB ile başlayıp,
    Civic Sedan ve Accord'ları piyasaya süreceğini okuyorum HONDA forumunda. Doğru mudur, bilemem.

HATTA, bu 1600 cc'lik "d-tec" dizel motorun
    120 HP güç - 300 Nm tork üreten tek turbolu ve
    150 HP güç - 350 Nm tork üreten çift turbolu 2 çeşidinin olacağı,
    çift turbolu olan motorun Accord'ta kullanılacağı söylenmekte. Bu da doğru mudur, bilemem.
    Piyasaya çıkarsa hep birlikte görürüz.

Sadede gelirsek;
    1- TOYOTA tarafında, 1600cc hacminde D4-D dizel motorlu Avensis planı var mı?
    2- 1600cc, 150 HP güç - 350 Nm tork Honda Accord d-tec,
    bu bir yana 120HP güç - 250Nm tork bir Honda Accord d-tec piyasaya çıkarsa,
    Toyota Avensis'e tercih edilmez mi?
    Ne dersiniz?

http://forum.donanimhaber.com/m_55079875/tm.htm

Ayrıca accod'u avensis'e tercih ederim. çok karizma bir araç

• quote:

Orijinalden alıntı: 1034parsel

herkese merhaba,
    sıfır 1.6 avensis alarak aranızdayım.
    Bundan önce qashqai kullanıyordum.1.5 dci tekna idi.
    Aynı sınıfta değiller ama yine de kullanım açısından ikisinin arasında Erciyes Dağı kadar büyük farklar var.
    henüz 400 km.de tüketim 8,4lt/100km.
    Bu millet neden daha fazla para verip opel veya vw alır.Anlayamıyorum.

Hangisi kullanım açısından daha rahat. Avensis 1.6 hakkında biraz bilgi verebilir misin. 1.6 avensis yakıt tüketimi biraz daha fazla değil mi cepten çıkan yakıt olarak. Gerçi dizel fiyatı yakında benzin fiyatınıda geçecek o ayrı konu.
  • Daha önce de toyota kullanıyordum ben.
    avensis çok daha rahat.qashqai ile 5.7lt mazot tüketimi olurken,avensis te 8.0 lt benzin tüketimi var şu anda ama 7,5 lara düşer.Şu anda 1000kmde.
    avensis ile 35kuruş ,qashqai ile 23 kuruş tüketim var.yılda 15.000 km yapılırsa 1.800 tl fark ediyor yıllık.
    AmA çoluk çocuk binecekseniz kesinlikle avensis çok daha konforlu,güvenli,yere daha yakın,daha geniş çok çok daha rahat.
    Toyota da malzeme kalitesi daha iyi.Bir de qashqai dizel olduğundan 10.000km bakımı 400-450 TL iken avensis in 10.000 bakımı 180 -200TL.Yılda 2 servisten zaten 500-600 TL sini geri alırsınız.
    Qashqai nin aynı özellikteki arabası 1.5 tekna fiyatı 63.500TL.Sürüşte doğal olarak dizel motor gürültüsü var.Yokuş vs. tırmanması avensisten daha iyi tork itibariyle.
    Avensis 56.000TL.Tık yok.Motoru atmosferik benzinli.
    Yani kısaca Avensis daha iyi bir araba,alacaksanız tavsiye ederim.
    Aşırı performans beklemezseniz,drift falan yapmazsanız yaşınız 35+ olup çocuk da varsa 1,6 motor ideal bir araba.
    Diğer motor seçenekleri olarak 1,8 ve 2,0 var.

• Arkadaslar merhaba,

Bugun i30 denedim. Cok ama cok hosuma gitti. Keske bizim Toyota'da artik su 90 hp dizel mmt'ler yerine. Adam gibi yuksek hp'li, saglam donanimli, yuksek torklu ve adam gibi guzel vitesli bir dizel getirse.

Aracin fabrika verisi dizel otomatik yakit tuketimi 7.2 iken, benim dur kalkli, ani hizlanmali kisa surus parkurum sonucu 6.2 lt yakti. Cok hosuma gitti. Toyotadan da benzer bir dizel arac bekliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1034parsel

Daha önce de toyota kullanıyordum ben.
    avensis çok daha rahat.qashqai ile 5.7lt mazot tüketimi olurken,avensis te 8.0 lt benzin tüketimi var şu anda ama 7,5 lara düşer.Şu anda 1000kmde.
    avensis ile 35kuruş ,qashqai ile 23 kuruş tüketim var.yılda 15.000 km yapılırsa 1.800 tl fark ediyor yıllık.
    AmA çoluk çocuk binecekseniz kesinlikle avensis çok daha konforlu,güvenli,yere daha yakın,daha geniş çok çok daha rahat.
    Toyota da malzeme kalitesi daha iyi.Bir de qashqai dizel olduğundan 10.000km bakımı 400-450 TL iken avensis in 10.000 bakımı 180 -200TL.Yılda 2 servisten zaten 500-600 TL sini geri alırsınız.
    Qashqai nin aynı özellikteki arabası 1.5 tekna fiyatı 63.500TL.Sürüşte doğal olarak dizel motor gürültüsü var.Yokuş vs. tırmanması avensisten daha iyi tork itibariyle.
    Avensis 56.000TL.Tık yok.Motoru atmosferik benzinli.
    Yani kısaca Avensis daha iyi bir araba,alacaksanız tavsiye ederim.
    Aşırı performans beklemezseniz,drift falan yapmazsanız yaşınız 35+ olup çocuk da varsa 1,6 motor ideal bir araba.
    Diğer motor seçenekleri olarak 1,8 ve 2,0 var.

Arkadaş güzel yazmış.Ama 10.000 km. bakımları yetkili servislerde 180-200tl.ye halledilmiyor artık.

• quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GAYRI -- 26 Mart 2012; 13:31:20 >
  • bir yerde okuduğuma göre makyajlı gelecek avensislerin direksiyon ve süspansiyon sistemi yenilenmiş, bu bilgi doğru mu acaba? forumda görmedim bu tip bişey
  • quote:

Orijinalden alıntı: concept81

bir yerde okuduğuma göre makyajlı gelecek avensislerin direksiyon ve süspansiyon sistemi yenilenmiş, bu bilgi doğru mu acaba? forumda görmedim bu tip bişey

araç sadece makyajlandı onun dışında değişen yok. 2014 te kasa değişimiyle beraber 1.6 dizel gelebilir büyük olasılıkla bmw ortaklığıyla...
  • Merhabalar.Yaklaşık 20 günlük Avensis kullanıcısıyım.B sınıfından D sınıfına oldukça hızlı bir geçiş yaptım.Aracı alırken açıkçası fazla araştırmadan almış oldum.Ama kullandıkça ve de paylaşımları okudukça seçimimin çok doğru olduğunu düşünüyorum.(2012 1,6 elegant extra açık siyah)Alırken aracın makyaj geçireceğini bayi belirtmişti.Ancak daha yeni resimlerini görebildim.Ledli gündüz ışıkları çok çekicilik katmış onun dışında fazla bir değişiklik farkedemedim.
  • quote:

GAYRI Hayırlı olsun dostum , Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin yeni aracını .

Bende Passat 1.6 TDI Bluemotion (beyaz) için kapora yatırdım , Nisanın ilk haftası teslim alacağım inşallah .

Güzel dileklerinize cevap verdim sanıyordum...
    Teşekkür ederim. Size de hayırlı olsun...
    Avensis alırken Passat'la arasında tercih yapmam gerekmişti. 10.000 TL'ye yakın fark beni Avensis'e yönlendirmişti.

Teslim aldıktan sonra kıyaslamalı yorumlarınızı bekliyoruz.
  • Avensisin şu an itibarıyla en olumsuz gördüğüm tarafı kullanma kılavuzu gibi.BT ile telefonun kullanılması olayını o kadar karışık anlatmışlar ki.Sesli arama işlemi için numara girişini bir türlü yapamadım.Daha basit ve işlem sırası ile anlatırsanız sevinirim.Kazasız belasız Avensisli günler dilerim.
  • yeni avensis fiyat listesi açıklanmış

Avensis 1.6 Elegant Extra 57,900 55,900
    Avensis 1.8 Elegant Extra Multidrive S 72,600 67,400

Yeni Avensis 1.6 Elegant 56,900 56,900
    Yeni Avensis 1.6 Elegant Extra 61,900 61,900
    Yeni Avensis 2.0 Premium Multidrive S 105,000 105,000
    Yeni Avensis Dizel 2.0 D-4D Premium 99,000 99,000
    Yeni Avensis Wagon 2.0 Premium Multidrive S 112,000 112,000

http://www.toyota.com.tr/turkey-local/fiyatlistesi2.aspx
  • Öyle görünüyor ki, makyajlanan kasada 1.800cc motor seçeneği yok.
    BENCE ideal güç ve yakıt ekonomisi sunan motor hacmiydi bu kasa için...LPG ile uyumlu olması da çabası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 1 Nisan 2012; 18:30:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GAYRI

quote:

GAYRI Hayırlı olsun dostum , Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin yeni aracını .

Bende Passat 1.6 TDI Bluemotion (beyaz) için kapora yatırdım , Nisanın ilk haftası teslim alacağım inşallah .

Güzel dileklerinize cevap verdim sanıyordum...
    Teşekkür ederim. Size de hayırlı olsun...
    Avensis alırken Passat'la arasında tercih yapmam gerekmişti. 10.000 TL'ye yakın fark beni Avensis'e yönlendirmişti.

Teslim aldıktan sonra kıyaslamalı yorumlarınızı bekliyoruz.

Tekrar teşekkürler, bende Avensisi alırken Passatla arasında kalmıştım ve Passat kasa değiştireceği için ve kaybım çok olur diye düşündüğümden düşünmemiştim . Aracı haftaya teslim alıcam mutlaka kıyaslamalar yapar paylaşırım .

• Arkadaşlar merhaba,
    01.03.2012 de Avensis 1.8 Elegant Extra, beyaz alarak Avensis ailesine katıldım. Daha önceki 2 aracım honda civicti 2001 ve 2008 modellerdi. Onlardan da çok memnudum Avensiste gayet konforlu
  • Hosgeldin ve hayirli ugurlu olsun arkadasim. Bende de 2011 gumus grisi var. Bence kalan 1,8'leri alanlar sansli. Cunku bir daha gelmeyebilir. Bu arada sakincasi yoksa ne kadara aldigini paylasir misin?
  • Hayırlı olsun.Kazasız belasız avensisli günler dilerim.Ben de yaklaşık 1 aylık avensis kullanıyorun 1.6 extra .Tam benim düşündüğüm arabayı yapmışlar.Makyaj geçirecek muhabbeti ile yapılan indirim de işin kaymağı oldu ve böylelikle avensisçi oldum.Ben filo indirimi ile 49.500 aldım .Yanında camlara film çekildi,ledli park sensörü takıldı, bagaj havuzu, kauçuk paspaslar ve full trafik seti ile corolladan daha ucuza geldi diyebilirim.Fayda maliyet analizi süper
  • 
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.