Şimdi Ara

2010 Corolla ve 2010 Civic ((Otomatik))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Tam otomatik vites ve benzinli bir araç istiyorum. Yılda 10.000 km den fazla yapmıyorum. Son iki araç arasında kaldım. Gelelim kararsız kaldığım noktaya...

Makyajlı kasa corolla da 4 ileri tam otomatik vites kullanılıyor. FD6 dediğimiz kasada makyajlı-makyajsız 5 ileri tam otomatik vites kullanılıyor. FD6 otomatik kullanıcıları araçlarının performansından memnun olduklarını ve honda nın otomatik vitesi diğer tam otomatiklere göre biraz daha performanslı olduğunu yazmışlar genelde... Fakat makyajlı kasa corolla ile 0-100 km hızlarına kağıt üzerinde baktığımızda corolla 0.6sn kadar üstün durumda. Bu farkı civic kaç km hızdan sonra kapatabilir.? Rampalarda corollanın civicten üstün olma gibi bir durum söz konusumudur? Ben olaya tasarım olarak bakmıyorum. Hangisini alırsam diğerinde olmayan özellikler olacak. Kısacası ikisi arasında otomatik viteste hangisi daha performanslı?

Fabrika veriler CİVİC COROLLA

0-100 12.5 11.9
    MAX 200 185

Eğer son hıza kadar corolla daha performanslı olacak ise ve rampalarda corolla daha seri ise corolla daha mantıklı geliyor. Otomatik araçlardan performans beklemeyin diyenler olacaktır belki ama ben bu iki araç arasından hangisi diğerinden bir adım daha önde onu merak ediyorum. Saygılar...
    İletiyi düzenle

• bu konuda cevap vermek o kadar zor ki.... corolla süper bir araç, her açıdan hep bir adım önde
    mesela donanımı civcten 11 kalem daha fazla
    mesela yakıtta civicten daha ekonomik
    otomatik viteste honda daha performanslı gibi olsa da corolla da aşağı kalmaz
    ve tabi efsaneleşmiş toyota sorunsuzluğu

ama gende civc te insanı çeken kendisine bağlayan bir şeyler var
  • quote:

Orijinalden alıntı: emres55

Selamlar. Tam otomatik vites ve benzinli bir araç istiyorum. Yılda 10.000 km den fazla yapmıyorum. Son iki araç arasında kaldım. Gelelim kararsız kaldığım noktaya...

Makyajlı kasa corolla da 4 ileri tam otomatik vites kullanılıyor. FD6 dediğimiz kasada makyajlı-makyajsız 5 ileri tam otomatik vites kullanılıyor. FD6 otomatik kullanıcıları araçlarının performansından memnun olduklarını ve honda nın otomatik vitesi diğer tam otomatiklere göre biraz daha performanslı olduğunu yazmışlar genelde... Fakat makyajlı kasa corolla ile 0-100 km hızlarına kağıt üzerinde baktığımızda corolla 0.6sn kadar üstün durumda. Bu farkı civic kaç km hızdan sonra kapatabilir.? Rampalarda corollanın civicten üstün olma gibi bir durum söz konusumudur? Ben olaya tasarım olarak bakmıyorum. Hangisini alırsam diğerinde olmayan özellikler olacak. Kısacası ikisi arasında otomatik viteste hangisi daha performanslı?

0-100 12.5 11.9
    MAX 200 185

Eğer son hıza kadar corolla daha performanslı olacak ise ve rampalarda corolla daha seri ise corolla daha mantıklı geliyor. Otomatik araçlardan performans beklemeyin diyenler olacaktır belki ama ben bu iki araç arasından hangisi diğerinden bir adım daha önde onu merak ediyorum. Saygılar...
    İletiyi düzenle

Kimse ayranım ekşi demez 4-5 tane civic kullanan bir kişi olarak düz vites yokuşlarda bayılıyor alt devirlerde toparlamıyor o yüzden Corolla tavsiye ederim....Yeni kasayı kullanmadım yaşadığım şehirde honda bayii yok ama en kısa sürede test edeceğim....Ama şimdi bastın mı gidiyor muhabbeti yapmayın 5-6 bin devirde her araç gider.....

• quote:

Orijinalden alıntı: caucass

bu konuda cevap vermek o kadar zor ki.... corolla süper bir araç, her açıdan hep bir adım önde

corollanın 11 kalem fazla olan donanımını yazar mısınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: last06

quote:

Selamlar. Tam otomatik vites ve benzinli bir araç istiyorum. Yılda 10.000 km den fazla yapmıyorum. Son iki araç arasında kaldım. Gelelim kararsız kaldığım noktaya...

0-100 12.5 11.9
    MAX 200 185

İletiyi düzenle

Kimse ayranım ekşi demez 4-5 tane civic kullanan bir kişi olarak düz vites yokuşlarda bayılıyor alt devirlerde toparlamıyor o yüzden Corolla tavsiye ederim....Yeni kasayı kullanmadım yaşadığım şehirde honda bayii yok ama en kısa sürede test edeceğim....Ama şimdi bastın mı gidiyor muhabbeti yapmayın 5-6 bin devirde her araç gider.....

yorum için teşekkür ederim..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: caucass

bu konuda cevap vermek o kadar zor ki.... corolla süper bir araç, her açıdan hep bir adım önde

Alıntıları Göster
    quote:

Hatırladıklarımı yazayım, ama en sağlıklısı her ikisini de İnternet sayfalarından veya broşürlerinden incelemek olur
    - Kendiliğinden kararan iç dikiz aynası
    - katlanır dış aynalar
    - Ön ve arka park sensörleri (Civic te arka sensör var ön yok, hatta galiba kamera var diye arka sensörü de kaldırdı)
    - far yıkama
    - otomatik klima
    - blutoot
    - otomatik yanan farlar
    - yağmur sensörü
    - akıllı giriş ve çalıştırma
    - tavanda gözlük saklama bölümü
    - geniş bagaj

hatırladıklarım bunlar ama bir kaç fazlalık daha var aklıma gelirse yazarım

her iksinin de diğerinden eksik kalır yanı yok
    corolla sağlamlığı ve sorunsuzluğuyla ünlü
    civc ise 5 ileri otm. şanzumanı, dizaynı ve eşsiz sürüş zevkiyle öne çıkıyor

çok uzun yıllar toyota kullanmış biri olarak , artık bıkkınlık geldiği için hondaya geçtim
    5 yıldır civic kullanıyorum, gayet memnunum ama zaman zaman corola burnumda tütüyor

Toyotaları kullandığım yıllarda ki hemen hemen her sınıf ve modelini kullandım
    gerçekten hiç bir sorun yaşamadım, çok sağlam çok güven veren bir araç, servisleri de çok iyi İzmir de
    civic ilk aldığımda bana çok zayıf geldi, sacı öyle ince ki herhangi bir yerine yaslanmaya korkar oldum,
    tampona dokunamıyorum, sanki naylon poşet gibi esniyor
    ancak içine oturunca sanki geniş ekran tv seyrediyormuşsun gibi bir his veriyor
    birde şu varki 5 ileri otm. vitesi gerçekten süper , toyotanın da otm. viteslisini kullanmıştım, bu kadar zevkli değildi
    bunun vites geçişleri falan hiç hissedilmiyor, her koşulda elle kumandaya geçebiliyorsun, ve en güzeli performansı gayet iyi
    dizaynı önemsemediğini , vitesi önemsediğini belirtmişsin, o zaman civic daha uygun derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caucass -- 9 Nisan 2014; 13:09:32 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.