Şimdi Ara

2010 KPSS Önlisanstan sınava giren muhasebeciler toplanın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Muhasebeciler kasımda atama var puanlarınızı yazabilirmisiniz burda birbirimize yardımcı olalım kim var kim yok öğrenmek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SosyalMedya85 -- 28 Temmuz 2011; 23:52:20 >

• Muhasebeci bulmuşken hemen soru soralım. Muhasebe ve vergi uygulamaları bölümünü tavsiye eder misin ? Özelde ve devlette iş bulma durumları nedir ? Sayısalım çok iyi sayılmaz derslerde sıkıntı yaşar mıyız ? Atanmanız dileğiyle..
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyin16

Muhasebeci bulmuşken hemen soru soralım. Muhasebe ve vergi uygulamaları bölümünü tavsiye eder misin ? Özelde ve devlette iş bulma durumları nedir ? Sayısalım çok iyi sayılmaz derslerde sıkıntı yaşar mıyız ? Atanmanız dileğiyle..

Özelde havada karada bulursun ,devlet dersen kpss gireceksşn herkes gibi puanına bağlı devlet kurumlarında çalışman,ders konusuna gelirsek sayısalın iyi olmak zorunda tabiki zor bölümdür muhasebe ,bunları söylüyorum gözünü korkutmayaım çalışırsan elbet geçersin.Sağol bu arada umarım atanırım
  • Bende bir soru sorayım. Ticaret Meslek Lisesi Muhasebe Bölümü mezunuyum. 2 yıllık meslek yüksekokulu düşünüyorum. ama bu 2 bölümde kararsız kaldım İşletme Mİ yoksa Bankacılık ve Sigortacılık Mı daha iyidir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_rappe

Bende bir soru sorayım. Ticaret Meslek Lisesi Muhasebe Bölümü mezunuyum. 2 yıllık meslek yüksekokulu düşünüyorum. ama bu 2 bölümde kararsız kaldım İşletme Mİ yoksa Bankacılık ve Sigortacılık Mı daha iyidir?

İşletmede sadece sınav dönemlerinde çalışırsın kolay bölümdür.Bankacılık ve Sigortacılık bölüü hakkında pek bir bilgim yok....

Ya arkadaş kpss ye giren yokmu puanlarınızı yazın kasımda atama var nereyi kimler yazacak birbirimize yardımcı olmalıyız.
  • Lisede iyi değildik ama üniversitede veya myo da çalışmayı düşünüyorum. Okuldan bir şeyler bilerek mezun olayım diyorum. Ama sayısal kötü olduğu için bir ön yargı var. Lisede gördüğümüz hangi konularla işlem yapıyoruz acaba ? Birde dediğiniz gibi sektörde gerçekten bu bölüm iş yapar mı ? Memurlar.net'e bakarsanız orada muhasebecileri bulabilirsiniz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Lisede iyi değildik ama üniversitede veya myo da çalışmayı düşünüyorum. Okuldan bir şeyler bilerek mezun olayım diyorum. Ama sayısal kötü olduğu için bir ön yargı var. Lisede gördüğümüz hangi konularla işlem yapıyoruz acaba ? Birde dediğiniz gibi sektörde gerçekten bu bölüm iş yapar mı ? Memurlar.net'e bakarsanız orada muhasebecileri bulabilirsiniz..

Memurlar.neti zaten takip ediyorum amacım daha fazla kişiye ulaşmak.Lisede gördüğün konulardan;tarih,türk dili ,matematik ,beden eğitimi yada müzik (seçmeli ders) ünivden ünive belki farklılık gösterir,muhasebeci her yere lazımdır zaten 2 yıllık muhasebe okuyan kişi ara eleman niteliğindedir malimüşavirlerin yanında kolaylıkla iş bulursun fakat maaşları düşük olur.Ben tercihimi devlet memurluğundan yana kullandım malum, insanlar garanti bir işte çalışmak istiyor gelecekte ne olacağız belli değil bu benim kişisel görüşüm fakat eminm çoğu kişide böyle düşünüyor.Başka kafanı kurcalayan bir soru varsa sorabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: SosyalMedya85

quote:

Lisede iyi değildik ama üniversitede veya myo da çalışmayı düşünüyorum. Okuldan bir şeyler bilerek mezun olayım diyorum. Ama sayısal kötü olduğu için bir ön yargı var. Lisede gördüğümüz hangi konularla işlem yapıyoruz acaba ? Birde dediğiniz gibi sektörde gerçekten bu bölüm iş yapar mı ? Memurlar.net'e bakarsanız orada muhasebecileri bulabilirsiniz..

Memurlar.neti zaten takip ediyorum amacım daha fazla kişiye ulaşmak.Lisede gördüğün konulardan;tarih,türk dili ,matematik ,beden eğitimi yada müzik (seçmeli ders) ünivden ünive belki farklılık gösterir,muhasebeci her yere lazımdır zaten 2 yıllık muhasebe okuyan kişi ara eleman niteliğindedir malimüşavirlerin yanında kolaylıkla iş bulursun fakat maaşları düşük olur.Ben tercihimi devlet memurluğundan yana kullandım malum, insanlar garanti bir işte çalışmak istiyor gelecekte ne olacağız belli değil bu benim kişisel görüşüm fakat eminm çoğu kişide böyle düşünüyor.Başka kafanı kurcalayan bir soru varsa sorabilirsin.

Ara eleman olmaktansa tabiki devlet iyidir. İki yıllık okuyarak piyasada sanırım kendi buromuzu açamayız. Mali müşavirlerin yanında ne kadara iş bulabiliriz ? Aslında ben 2 yıllıktan dgs ile geçiş yapmayı istiyorum ama hadi geçemezsek diye de iş yapabilecek bölüm okumayı düşünüyorum.

• Bankacılık ve Sigortacılık ya da Muhasebe oku. İşletmeyi salla. zaten 2 yıllık bittikten sonra Açık öğretimde İşletme okuyacaksın büyük ihtimal.

Ben de muhasebe mezunuyum. 77 puan almıştım geçen yıl ama bu sene lisans da bitti. Sınava girdim Lisans mezunu olarak. 77 puan öldü yani :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alikevicius

Bankacılık ve Sigortacılık ya da Muhasebe oku. İşletmeyi salla. zaten 2 yıllık bittikten sonra Açık öğretimde İşletme okuyacaksın büyük ihtimal.

Ben de muhasebe mezunuyum. 77 puan almıştım geçen yıl ama bu sene lisans da bitti. Sınava girdim Lisans mezunu olarak. 77 puan öldü yani :)

Dediğiniz iki bölümü de yazmayı düşünüyorum. Ek olarak dış ticarette düşünüyorum. Eğer kazanırda gidersem ikinci sınıfta dgs kasıp 4 yıllığı istiyorum tabi yapabilir miyim bilmiyorum. Muhasebe özelde 2 yıllığı nasıl neler yaparız , ne kadar alırız , staj yeri bulmakta zorlanır mıyız ? Bu sorum bankacılık ve sigortacılık bölümü içinde geçerlidir. Rica etsem cevaplar mısınız..
  • Muhasebe bitirdim ama özelde hiç çalışmadım. Arasam mali müşavir yanında falan iş çoktu. Veya özel firmalarda. Staj konusunda da sıkıntın olmaz. Sana tavsiyem okulda ortalamanı yüksek tut ve dgsye iyi çalış. 4 yıllık bir yerlere rahat gidersin. Ben hiç çalışmadan girdim. Puanı düşük okullara gidebiliyordum ama AÖF'ü tercih ettim.
  • quote:

Muhasebe bitirdim ama özelde hiç çalışmadım. Arasam mali müşavir yanında falan iş çoktu. Veya özel firmalarda. Staj konusunda da sıkıntın olmaz. Sana tavsiyem okulda ortalamanı yüksek tut ve dgsye iyi çalış. 4 yıllık bir yerlere rahat gidersin. Ben hiç çalışmadan girdim. Puanı düşük okullara gidebiliyordum ama AÖF'ü tercih ettim.

Peki hocam sayısalı kötü ama çalışmaya istekli biriysek muhasebe ve vergi uygulamalarını okurken zorlanır mıyız ? Bende dgs ile geçiş yapmayı düşünüyorum..
  • Matematiğim benim de kötüydü ama muhasebe derslerimi hep yüksek notlarla geçtim. Muhasebenin kendi temel kuralları var onları öğrenmen yeter. Bunları yaparken de Matematik'den 4 işlemi kullanıyorsun sadece :)
  • Muhasebe güzel bölümdür ,ama zordurda fakat zoru başardıkça muhasebeyi sevmeye başlıyorsun emin ol
  • quote:

Matematiğim benim de kötüydü ama muhasebe derslerimi hep yüksek notlarla geçtim. Muhasebenin kendi temel kuralları var onları öğrenmen yeter. Bunları yaparken de Matematik'den 4 işlemi kullanıyorsun sadece :)

Dört işlemse ve asıl iş kurallarsa sorun yok onu da öğrenirim. Muharebeyi yazmayı düşünüyordum ama sayısaldan dolayı biraz kararsızdım. Şimdi ise yazacağım diye karar aldım. Oradan da dgs ile olursa iyi üniversitelerin işletmelerine belki de maliyeye geçmeyi düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.