Şimdi Ara

epilepsi hastalığı memurluğa engel mi? (YARDIM LÜTFEN)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
7.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba. bu sene hem lise kpss'sine gireceğim hem de üniversiteye gideceğim. gideceğim bölüm rehberlik ve psikolojik danışmanlık. 1 yıl önce epilepsi hastalığı çıktı bence. ama hiç nöbet geçirmedim ve hiç bayılmadım.sadece baş ağrısı ve unutkanlık vardı. ilaçlarla onlar da düzeldi ama birkaç yıl daha ilacı kullanacağım. doktor da seninki farklı bir tür epilepsi bayılma olmaz dedi. bu hastalık memurluğa veya öğretmenliğe engel olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi old yeller -- 1 Ağustos 2016; 20:08:29 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Epilepsi Hastalığı Memurluğa Engel Mi?

Epilepsi nöbetlerle karakterize, tekrarlayan bir nörolojik durumdur. Epilepsili bireylerin memurluk pozisyonlarına başvurup başvuramayacakları sıkça sorulan bir sorudur.

Devlet memurluğu yönetmeliklerine göre, epilepsi hastalığı genellikle memurluğa engel bir durum olarak kabul edilmez. Ancak, bazı pozisyonlar için özel sağlık şartları aranabilir. Örneğin, gardiyan veya itfaiye eri gibi pozisyonlar için fiziksel uygunluk gerekebilir ve epilepsi nöbetleri bu uygunluğu etkileyebilir.

Epileptik nöbet şiddeti, sıklığı ve türü, memurluk için uygunluğu belirlemede rol oynayabilir. Bazı durumlarda, nöbetlerin iyi kontrol altında olması ve uzun süredir nöbetsiz geçmesi nedeniyle memurluk uygun olabilir.

Memurluk pozisyonuna başvururken, epilepsi hastalığınızı açık ve dürüst bir şekilde belirtmeniz önemlidir. Sağlık kurulundan alacağınız rapor, nöbetlerinizin şiddeti ve sıklığını değerlendirerek uygunluğunuza karar verecektir.

Epilepsili bireylerin de diğer kişiler gibi başarılı memurlar olabileceğini unutmamak gerekir. Nöbetlerini iyi yöneten ve işlerini yerine getirebilecek uygunluğa sahip olan epilepsi hastaları memurluk pozisyonlarında çalışabilirler.

Eğer epilepsi hastasıysanız ve memurluk pozisyonuna başvurmayı düşünüyorsanız, detaylı bilgi için ilgili kurumlarla iletişime geçmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yardım lütfenn üniversite tercihleri başladı bile. vereceğiniz cevaba göre bölüm seçicem
  • yardım lütfenn
  • quote:

Orijinalden alıntı: old yeller

merhaba. bu sene hem lise kpss'sine gireceğim hem de üniversiteye gideceğim. gideceğim bölüm rehberlik ve psikolojik danışmanlık. 1 yıl önce epilepsi hastalığı çıktı bence. ama hiç nöbet geçirmedim ve hiç bayılmadım.sadece baş ağrısı ve unutkanlık vardı. ilaçlarla onlar da düzeldi ama birkaç yıl daha ilacı kullanacağım. doktor da seninki farklı bir tür epilepsi bayılma olmaz dedi. bu hastalık memurluğa veya öğretmenliğe engel olur mu?

Bu akıl hastalığı değil. Bu yüzden farklı . Hastalığın derecesine göre değişiyor. Eğer 1 yıl nöbet yoksa %5 engel oranı olur. Buda sorun olmaz. Tabi senin yapacağın işe göre değişir.
    Mesela %40 engel oranı olanlar bile eKPSS ile memur olabiliyorlar. Bu yüzden sorun olmaz.memuriyet her vatandaş için hak, deli veya aşırı yatalak değilsen. Memurluğu kazandığında çalışabilir raporu isterler buda sağlık ocağından calisabilirim dediğin zaman alırsın.
    Bu yüzden sen ilk kazanmaya bak gerisi halolur. İlaçları düzenli kullanmaya bak. Gerekirse nöroloji doktorunla durumu konuş. Atanana kadar düzenli eeg çektir . onun sonucuna göre çalışabilir raporu alman kolaylaşır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: stone2627

quote:

Orijinalden alıntı: old yeller

merhaba. bu sene hem lise kpss'sine gireceğim hem de üniversiteye gideceğim. gideceğim bölüm rehberlik ve psikolojik danışmanlık. 1 yıl önce epilepsi hastalığı çıktı bence. ama hiç nöbet geçirmedim ve hiç bayılmadım.sadece baş ağrısı ve unutkanlık vardı. ilaçlarla onlar da düzeldi ama birkaç yıl daha ilacı kullanacağım. doktor da seninki farklı bir tür epilepsi bayılma olmaz dedi. bu hastalık memurluğa veya öğretmenliğe engel olur mu?

Bu akıl hastalığı değil. Bu yüzden farklı . Hastalığın derecesine göre değişiyor. Eğer 1 yıl nöbet yoksa %5 engel oranı olur. Buda sorun olmaz. Tabi senin yapacağın işe göre değişir.
    Mesela %40 engel oranı olanlar bile eKPSS ile memur olabiliyorlar. Bu yüzden sorun olmaz.memuriyet her vatandaş için hak, deli veya aşırı yatalak değilsen. Memurluğu kazandığında çalışabilir raporu isterler buda sağlık ocağından calisabilirim dediğin zaman alırsın.
    Bu yüzden sen ilk kazanmaya bak gerisi halolur. İlaçları düzenli kullanmaya bak. Gerekirse nöroloji doktorunla durumu konuş. Atanana kadar düzenli eeg çektir . onun sonucuna göre çalışabilir raporu alman kolaylaşır.

çok teşekkür ederim size. gerçekten içimi çok rahatlattınız.

• Hocam bazı kurumlar arazide çalışabilir raporu istoyor. Sizdeki epilepsi bu rapora engel mi ona bi bakın, duruma göre bu raporu isteyen kurumları yazmazsınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: etkinus

Hocam bazı kurumlar arazide çalışabilir raporu istoyor. Sizdeki epilepsi bu rapora engel mi ona bi bakın, duruma göre bu raporu isteyen kurumları yazmazsınız.

Haklısınız arazi işlerinde sorun olabilir. Ama bölümüm ggereği okul, ofis gibi masabaşı işlerde çalışabilirim zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • old yeller O kullanıcısına yanıt
    Hocam masabaşında çalışacak olsanız bile önemli olan istenen evraklarda olup olmaması. O konuyu araştırmadan tercih yapmayın derim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • etkinus kullanıcısına yanıt
    anladım hocam. madem öyle araştırayim dediğiniz gibi. teşekkürler uyarı için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.