Fm 2010 tabiki de.Cm'yi hiç yazmaya gerek bile yok
Konuyu 1,5 ay sonra uplayacağım ama ilgimi çeken bir konu açılmış. Biraz da ben kelâm edeyim dedim Konuyu açan arkadaş büyük ihtimalle karar verip başlamıştır oyuna. FM açıkçası kapsamı bakımından ve destek bakımından oldukça iyi bir oyun. Ancak FM 2010 u oynamadım. Son sene ilk olarak Fifa Manager 10 çıktı herhâlde ya da ben öyle buldum, onun için orada başladım ve başlayınca da devam etti. Ancak 2 oyunu da oynayan birisi için şunu söyleyebilirim; Kraven'in dedikleri doğru ancak Fifa Manager da çok basit ve saçma bir oyun gibi yansıtılmasın, çünkü değil. Oyun tamamen oyuncuların iyi olmasıyla bitmiyor. Oyunda FM de olmayan bir çok ayrıntı söz konusu. FM ile Fifa Manager kıyaslamasında FM nin en çok belki de oyuncu puanlamalarının daha gerçekçi olması hoşuma gidiyor. Fifam da yeni oluşan oyuncular genelde sabit 30-50-70 gibi level ile geliyorlar. Ancak şu var, oyuncu geliştirme konusu Fifa'da da geçerli. Nitekim 60 Level olarak aldığım oyuncuyu 85 Levele çıkarıp Efsane hâline getirdiğin de olabiliyor. İki oyunun da artı ve eksileri var birbirlerine göre. Herkesi oynayış tarzı farklı. Ben genelde transfer olmayı değil, bir takımda kalıp onu yükseltmeyi ve emekli olana kadar orada durmayı tercih edenlerdenim. Ferguson misali FM de Orduspor'u 2. ligden alıp 1. ligde şampiyon yaptım, Şampiyonlar liginde kupa kaldırdım mı tam hatırlamıyorum ama kaldırdım herhâlde.Trabzonspor ile de aynı şekilde bir çok şampiyonluk ve şampiyonlar ligi şampiyonluğu yaşadım. Fifa da ise Trabzonspor ile alınabilecek ne kadar kupa varsa aldım, dünya şampiyon kulüpler kupası dahil.
Ama belki FM de olan bir bug belki de oyunda düşünülmüş bir şey bilmiyorum, o oyunu benim için çok özel kılan bir anımı anlatayım: Anton Sosnin'i aldım Trabzonspor'a. Gençken aldım ve yetiştirdim. Ofansif orta saha oyuncusu. Takımda harika oynamaya başladı. Bir kaç sene geçti, gayet iyi oynuyor, takımda en değerli oyunculardan birisi hem rakam olarak hem de manevi olarak. Rakamları tam hatırlamıyorum ama misalen değeri 20 M oldu diyelim. Barcelona teklif yaptı. FM deki güzel özelliklerden birisi, sen Barca gibi bir takıma direkt red çekersen oyuncu sana trip atıyor. Ama benim de takımda kalmak gibi takımdaki sevdiğim oyuncuları astronomik rakamlara bile satmamak gibi bir tarzım var. Ben de ne şiş yansın ne kebap dedim. Barca nasılsa kabul etmez diye 3 - 4 katı fiyat istedim. Misalen 60 M istedim. Adamlar kabul etti ve direkt oyuncu ile görüşmeye geçti. Kafam attı, çünkü o andan sonra sana tekrar sormuyor. Oyuncu kabul ettiyse, gider. Ben artık gitti Sosnin dedim, adam Barca'yı red etti :D Bu ya oyunun bir bugı, ya Barca cimrilik yaptı az para verdi ( ki ben de çok astronomik bir ücret vermiyordum ) ya da oyunda düşünlmüş bir ayrıntı olabilir mi diye düşünüyorum. Son ihtimal zor gibi ama olsun, öyle düşünmesi zevkli geliyor
Hangi oyunu oynarsan oyna mutlaka hoş anıların olacaktır ki Menajerlik oyunlarının en iyi yanı zaten bence bu. bir çeşit RPG.
Son olarak Fifa Manager ve Football Manager'ın 2011 versiyonlarının tam çıkış tarihlerini bilen var mı ?
Sigames daha iyisini yapana kadar FM 2010 :)
quote:
Orijinalden alıntı: darkprincé Sigames daha iyisini yapana kadar FM 2010 :)
Aynende bazen sapitiyor bende adamlar oldugu yerde kosmaya basliyorlar o yuzden darlanip sildim bu oyunu
ben şahsen fifa manager 2010u beğendim ama bi kaç eksisi gözümden kaçmadı en büyük eksisi şu; veritabanı fmden daha küçük örneğin fifa manager da mersin idman yurdunu aldım ama oda ne!! oyuncular gerçek oyuncular değil moralim bozuldu ondan sonra kardeş takımdır diye karabük kardemir spor u aldım onlarında oyuncuları gerçek değildi bunlara rağmen oyunu baya sevmiştim her açıdan istediklerimi karşılıyodu(bitek nexte bastığımda yeni bir haber çıkana kadar ilerliyodu onu ayarlayamamıştım gün-gün ilerlesin istiyodum )ingilterede portsmouth olmuştum lig başladı taktiğimi oturttum herşey çok güzeldi totenham ı felan yendim 5 maçta 3 galibiyet 1 beraberlik 1 yenilgi almıştımhalimden memnundum ta ki bir hata yapana dek oyunu kaydetmemiştim ondan sonra tekrar başladığımda çok kötü geçti oyuncu sakatlıkları, kart cezalıları felan derken lige çok kötü başladım ondan sonra oyundan soğudum o gün bugündür fifa manager oynamadım sonra fm2010 oynim dedim arayüzüne hiç alışamadım çok yabancı geldi daha önce fm de böylesine bir kariyer açmamıştım hep bi girim bakim ondan sonra çıkarım havasındaydım hiç alışamadım oyuna, arayüzüne ama abimden aldığım duyumlara göre fm2010 baya güzel bir oyunmuş ben becerememiştim veritabanı ve türkiyede pek popüler olmaması beni etkilemez diyosan fifa manager baya güzel bir oyun fm2010 ile pek bi tecrübem yok ama benim bu güne kadar oynadığım en iyi menajerlik oyunu total club manager 2004 tek eksisi iki boyutlu bile olsa maçları izleyemiyosun ama orjinal fifa 2004 cd si ile maçları kendin yapabiliyodun güzel oyundu o da gerçi konuyu açalı baya olmuş kararını merak ettim yazarsan sevinirim
hocam fifa manager diyorum başla gerçekden seviceğinden ve oyunun sarıcağından eminim FİFA MANAGER 2010
Kişisel tavsiyem FM 2010 olur.
fm 2011 çıkacak zaten . taze taze onu oynarsın. bence biraz daha bekle
Ben cm 2010 oynadım bu sene ama bencede en iyi fm 2010 şimdi oyunun çıkmasına az kaldı fm 2010 u alıp oynasammı yoksa 11'i beklesemmi diye ikilemde kaldım ama galiba beklicem
fm 2011inde görüntü kalitesi fifa 98inkine ulaşmış gibi duruyo
çabuk çıksada oynasam.gerçekten menejerlik seven insanlar bence fmyi tercih etmelidir.
forover FM
quote:
Orijinalden alıntı: KRL11
forover FM
izindeyiz x)
Menajerlik oyunlarının kralı Lma manager oyunudur.Ancak 2008 yılında yaptıkları başarısız oyunun ardından 2 yıldır bekleme dönemindeler.Eğer ki 2011'e girerken yeni bir Lma menajer oyunu çıkarsa açık ara bu tarz oyunların,en iyisi olur diye umuyorum. Şu an içinse Fm ve Cm 2010 oyunlarını oynadım.Oyuncularda ve oyun motorunda çok fazla bug var.Bence her ikisi de başarısız.
FM 2010 tabiki
quote:
Orijinalden alıntı: kafkas11
FM 2010 tabiki
+1
Fm 2010 oynamaya başLadım fakat futboLcuya sözLeşme önerirken ordakibazı tabirLeri anLayamıyorum p/w fLn bunLar nedemek acaba yardımcı oLabiLirmisiniz_?
FM 2010 tartışmasız.
CM 03/04
bence football manager en iyisi ama sana hangisi iyi geliyosa onu al ama bana gore football manager
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme