Şimdi Ara

2010 YGS Yanlış Sorular (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
1
Favori
11.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Toplu olarak bir mail atsak arkadaşlar ? Ne kadar dikkate alırlar bilinmez ama facebook'tan da mail atacak üye buluruz.

Hiç bir sonuç vermez mailleri okuyp ne kadar çok enayi varmış diye gülerler. Bunu yapmanın yolu Dilekçe yazıp dava açmaktır. 5-10 bin kişi bul böyle dava açacak ancak o zaman bir netice gelebilir o da belki ki mail atmak kolay herkes mail atar ama kimse kolay kolay uğraşmak istemediğinden dava açmaz şimdi bile ateşli olarak bu konuları savunan arkadaşlar iş gel dava açalım demeye gelince hadi lan işimiz mi yok der.
  • Söylediğin ilk 4 soruyu doğru yaptım. 5. soru yanlış. Diğer ikisini yapmadım zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Espâda

Söylediğin ilk 4 soruyu doğru yaptım. 5. soru yanlış. Diğer ikisini yapmadım zaten.

Sosyal 15i açıklarmısın doğru yaptıysan
  • Arkadaslar öncelikle sunu söyliyim denemelerde sosyalde 36 nın altına düsmezken burda 32 net bırakdım tarihte sadece cok partili düzen sorusunu yalnıs yapdım şunu söyliyim 1 sene uğrasıp da birok seyden fedakarlık ederek hazırlandıgımız sınavda böyle kalitesiz soruları acaba kimler hazırladı....
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmk428

ya şimdi ysselim kardeş.

O soruda D şıkkında O noktasına göre moment aldığımızı düşünelim.Mıknatıslar arası uzaklıklar eşit olduğu için kuvvetlerde eşit olur.Z mıknatısı O ya daha yakın olduğu için momenti daha küçük olur.Ve Mıknatısın Kütlesi ile Z mıknatısının Kuvveti aynı yönlü oldukları için momentleri de aynı yönlü yani toplamayacak mıyız ?. Y mıknatısı O ya daha uzak olduğu içn O noktasına göre momenti daha büyük ve X ve Z ye Ters oluyor.
    Şimdi Toplam momentin Sıfır olacağını düşünürsek.Z nin ve Mıknatısın Ağırlığının momenti toplamı Ynin momentine eşit olabilir.Böylece momentler toplamı sıfır olur ve dengede kalır.

Acaba nerede yanlış yapıyorum veya yanlış düşünüyorum açıklarsan teşekkür ederim.

Kardeş soruyu örnekleyeyim istersen. Mıknatıs 4m uzunlukta olsun. X noktası 2. metrede ve O noktası da 3. metrede olsun. Uçlardaki (yani 1 ve 2 noktalarındaki) itme kuvveti de 10N olsun. Çubuk ağırlığı da 25N olsun. (20N altı olursa, ipte gerilme oluşmaz). Bu durumda ipte de 5N bir gerilme olur.

Çubuğun F diyagramını çizersen karşına şöyle bir sonuç çıkar:

Çubuğa etkiyen kuvvetler:

1. 1 noktasında, 10N, +Fy yönünde, (F1 diyelim)
    2. 2 noktasında, 10N, +Fy yönünde, (F2 diyelim)
    3. X noktasında, 25N, -Fy yönünde, (M diyelim)
    4. O noktasında, 5N, +Fy yönünde. (T diyelim)

Bu durumda sol uca (1 noktasına) göre moment alırsan,
    1. F2 x 4 = 40 Nm, -x yönünde,
    2. T x 3, = 15 Nm, -x yönünde
    3. M x 2, = 50 Nm, +y yönünde
    4. F1 x 0 = 0..
    Toplamda 5Nm moment çıkar ve çubuk yerinde durmaz döner...

Değerleri istediğin gibi değiştir, farketmez. X noktasında F1 ve F2'nin momentleri birbirini götüreceği ve ağırlıktan kaynaklanan moment de 0 olacağı için, T gerilmesinden kaynaklanan bir moment illa ki olacaktır...

Özetle soruda hata yok...

PS: Çok ısrar etme, 1000'den fazla beam sorusu çözdük zamanında...

• Bu konuda bahsi geçen sorulardan tarih 12 doğru yaptım diğer soruların hepsini boş bıraktım.Hepsindede 2 şık arasında kaldım sonra bakarım diye işaretledim sonra yine baktım ama yine bi karara varamadım.

Matematik sorusu %90 iptal olacak bu arada.
  • İptal olacaksa herkese o soru doğru yapılıp puanı mı verilecek yoksa iptal edilip 160 soru yerine 159 soru mu sorulmuş olacak ?

Herkese doğru kabul etmezlerse 500 tam puan sağlanmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyin16

quote:

Söylediğin ilk 4 soruyu doğru yaptım. 5. soru yanlış. Diğer ikisini yapmadım zaten.

Kurulan TCF'ye karşı çıkarılan isyan Şeyh Sait İsyanı, Laik Cumhuriyet'e yönelik çıkan bir isyandı. SCF'nin kapanması da Laik Cumhuriyet'in tehlikeye atılmamasının göstergesidir. SCF'yi kapatan kişi (kimdi unuttum) çıkabilecek olay ve isyanlara karşı bunu yapmıştır. Hatta sonrasında şeriat isteği ile çıkan menemen olayı bunu kanıtlar niteliktedir. Ayrıca bu bilgileri bilmene gerek yoktu. Çıkan tüm isyanlar cumhuriyet rejiminin laik olmasıyla ilişkili ve bu yüzden laik ile ilgili önlemler alındı. Hatta anayasa 1921'de devletin dini İslam idi. Ve yavaş yavaş halka laikliği benimsettikten sonra o maddeyi anayasadan kaldırdılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Espâda -- 12 Nisan 2010; 19:56:41 >

• Ayrıca unutulan bir soru var Mantık sorusunda ifade hatası olduğundan hatalıdır.
    P v Q => Q ^R
    önermesinde parentezler bulunmamaktadır dolayısıyla işlem önceliği belli değildir. Hangisi Ana eklem Hangileri Ana bileşen (ve ya Art bileşen ve Ön bileşen) belli değildir. Ben Gayet bu soruyu şu şekilde algılayıpta çözebilirim;
    P v [Q => (Q ^ R)]

Bunuda ilk mesaja eklerseniz sevinirim çünkü bariz yanlışlık var.
  • Burdaki felsefe sorularını ve 15.tarih sorusunu yanlış yaptım. Üçünü de sizin söylediğiniz gibi yapmıştım. Ama mat sorusu hariç soru iptal edeceklerini sanmıyorum.
  • aşağıdaki ilkelerden öncelikle hangisinin kötüye kullanılmasını engelleme amacı olduğu savunulabilir?
    hangisi kötüye kullanılmıs derse laiklik ama demis hangisinin kötüye kullanılmasını engelleme amacı cumhuriyetcilik ne bıcım bi soru cvp: A olmalı la 1 saatim bu hatalı sorularla gitti özellikle EA oldugmuz icin prgraf sorusu c dedım e cıktı olmaz böyle sey ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rLss -- 12 Nisan 2010; 20:12:45 >

• ysselim sosyal 15. soruya şık olarak ne diyorsun ? A-C-D-E
  • Ya o sosyal sorusunda ben anladım laikliğe karşıtlık için parti kuruyorlar mantığıyla düşünüyoruz. Tamam da bu durumda laiklik karşıtı eylemleri cumhuriyetçilik ilkesini kötüye kullanarak yapmıyorlar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: @li behr@m

Ya o sosyal sorusunda ben anladım laikliğe karşıtlık için parti kuruyorlar mantığıyla düşünüyoruz. Tamam da bu durumda laiklik karşıtı eylemleri cumhuriyetçilik ilkesini kötüye kullanarak yapmıyorlar mı?

Evt işte Cumhuriyetçilik ilkesini kötüye kullanarak yapıyorlar cvp A olmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rLss -- 12 Nisan 2010; 20:18:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aras_gs

quote:

Orijinalden alıntı: @li behr@m

Ya o sosyal sorusunda ben anladım laikliğe karşıtlık için parti kuruyorlar mantığıyla düşünüyoruz. Tamam da bu durumda laiklik karşıtı eylemleri cumhuriyetçilik ilkesini kötüye kullanarak yapmıyorlar mı?

Evt işte Cumhuriyetçilik ilkesini kötüye kullanarak yapıyorlar cvp A olmalı

Gerçi bütün öğrenciler bile aynı şekilde karara varsa iptal etmezler ya.

• konuyu açan arkadaşa teşekkürler özellikle o fen ve sosyal soruları için gerçi yazılanların çoğunu doğru yaptım ama sınav esnasında çok zamanımı alan ve tereddüt ettiğim sorular bunlar özellikle o fendeki soruyu yanlış yaptım bir anlam karmaşası var o soruda ama iptal olacağını sanmıyorum kendilerine göre hep haklı çıkıyolar çünkü ama benim onlarda takılıp harcadığım ve diğer sorulara tam manasıyla bakamama sebep olanlar hesabını kime verecekler acaba
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: huseyin16

quote:

Kurulan TCF'ye karşı çıkarılan isyan Şeyh Sait İsyanı, Laik Cumhuriyet'e yönelik çıkan bir isyandı. SCF'nin kapanması da Laik Cumhuriyet'in tehlikeye atılmamasının göstergesidir. SCF'yi kapatan kişi (kimdi unuttum) çıkabilecek olay ve isyanlara karşı bunu yapmıştır. Hatta sonrasında şeriat isteği ile çıkan menemen olayı bunu kanıtlar niteliktedir. Ayrıca bu bilgileri bilmene gerek yoktu. Çıkan tüm isyanlar cumhuriyet rejiminin laik olmasıyla ilişkili ve bu yüzden laik ile ilgili önlemler alındı. Hatta anayasa 1921'de devletin dini İslam idi. Ve yavaş yavaş halka laikliği benimsettikten sonra o maddeyi anayasadan kaldırdılar.

Ben sana o günlerin tarihi hakkında kitap yazarım... Ama burada mesele olan olaylar değil, sorunun ifade biçimi...

"Bu ertelemede, aşağıdaki ilkelerden öncelikle hangisinin kötüye kullanılmasını engelleme amacı olduğu savunulabilir?"

Senin deyiminle, "Laikliğin kötüye kullanılmasını engelleme" amacı var. Yani rejimi yıkmayı düşünen irticacılar, bu isyanlarda Laikliği istismar ediyorlar... Alakayı kurabiliyor musunuz???

Dese ki Cumhuriyetçiliği istismar ederek Laikliğe aykırı hareket ettiler, amenna... Çünkü orada istismar edilen, kötüye kullanılan Cumhuriyetçiliktir... Hadi olmadı Halkçılıktır. Ama kesinlikle Laiklik değildir...

O yüzden cevap yanlış... Öyle soruyu otomatik okuyup "Kesin laiklik canım" deyip geçilecek soru değil.

Mantık sorusuna gelince... Mantıkta işlem önceliği hatırlamıyorum... Bir bakmak lazım...

• Allah kahretsin.
    Bu yanlış dediğiniz soruların alayını doğru yaptım.
  • Kimse heveslenmesin burda yazılan soruların hiçbiri iptal olmaz. Zaten hatalı soruda yok burada. Herkes kendi yorumunu katarsa soruların çoğu yanlış olur. Sözelde hatalı soru yok tek hatalı soru matematikte galiba onuda ösym görüşüp 1 hafta sonra açıklayacak
  • Türkçe ve Tarih sorusu bende de yanlış..

Türkçe zaten ucu açık soru.

Tarih'te kendime kimseyi rakip görmüyordum bu soru yanlış gelince kafayı yedim, eğer ortada bir cumhuriyet olmasa, nasıl kötüye kullanıcaklar, öncelikle tabiki cumhuriyetçilik olması gerekiyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.