Şimdi Ara

2010 YGS Yanlış Sorular (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
1
Favori
11.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eendless

quote:

Orijinalden alıntı: oarsiyuen

dershanede hocalar derdi, öss sözeller net oluyor, bizim dershane soruları yerine eski össleri çözün filan derlerdi ama iyi girdi ne diyelim.

bu arada bu analitiğin bir sorusuna yanlış diyolar. hani doğru vermiş y eksenini kestiği nokta kaçtı diye soruyordu. tam olarak öğrenemedim nedenini belki birisinin uydurmasıdır ama tvde görmüşler, acaba onun muhabbetini duyan oldu mu ?

2010 YGS DE GÖZDEN KAÇAN ANALİTİK SORUSU

bende geçerli bir sebepleri vardır diyordum içimden, var yine de ama ösym bunu kabul etmez diye düşünüyorum. ama kendim için söylemem gerekirse umarım yanlış olduğunu kabul eder.

• .......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertkaran017 -- 3 Mart 2017; 15:33:4 >
  • türkçede hatalı soru yok.
    sosyalde laiklik sorusu cumhuriyetçilik olmalıydı. başka hata yok.
    matematikte ufak-tefek eksiklik olan birkaç soru olsa da asal sayı haricinde yanlış soru yok.
    fende yanlış soru yok. bahsedilen çark sorusu gayet de anlaşılıyordu.

her branşta eleme soruları olacak elbet. her çelişkide kaldığınız soruya yanlış diyemezsiniz. nitekim ösym de benim gibi düşünüyor. o sorular da olmasa zaten sınavın ölçücülüğü kalmaz.
    dediğim gibi, eğer herhangi bir soruda anlayamadığınız nokta varsa açıklayabilirim. açıklamamı duymadan direk "aksini iddia eden bilmiyordur" gibi bir yaklaşım, össde birinci de olsan cahilliğini gösterir sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lapadite

türkçede hatalı soru yok.
    matematikte ufak-tefek eksiklik olan birkaç soru olsa da asal sayı haricinde yanlış soru yok.

her branşta eleme soruları olacak elbet. her çelişkide kaldığınız soruya yanlış diyemezsiniz. nitekim ösym de benim gibi düşünüyor. o sorular da olmasa zaten sınavın ölçücülüğü kalmaz.
    dediğim gibi, eğer herhangi bir soruda anlayamadığınız nokta varsa açıklayabilirim. açıklamamı duymadan direk "aksini iddia eden bilmiyordur" gibi bir yaklaşım, össde birinci de olsan cahilliğini gösterir sadece.

arkadasım öss sorularının net ve kesin cümleler içermesi gerekir 10 dan fazla soruda anlam belirsizligi vardı özellikle türkcede anlama noktasında sıkıntılar vardı...

• anlam belirsizliği? ben neden karşılaşmadım bu belirsizliklerle sınavda anlayamıyorum.
  • arkdasım bosuna kasma kendini sonucunu alırsın gösderirsin o zaman anlarız okmu?
  • 485+ puan gelecek yani, baştan söyliyim sonra hayal kırıklığına uğrama.
  • quote:

türkçede hatalı soru yok.

Arkadaşım bıdı bıdı edip duruyorsun. Yukarıda da dedin "Açıklayabilirim" diye.

Buyur orada 2 sayfa açıklamam var, onları bir oku da gel sonra sen açıkla madem dedik. Ses seda yok...

Şimdi tekrar çıkmış "O doğru, bu yanlış. Anlamayan varsa açıklayabilirim (ben anladım ama anlamayan aptal varsa yani mealinde)" diyorsun.

Boş teneke gibi tıngırdayacağına buyur açıkla alim(!) kardeşim.

• ysselim, yazdığın tarih ve felsefe sorularını ben de yanlış yaptım, senin gibi düşünüyorum, özellikle felsefe sorularına verdikleri doğru cevaplara hiç bir anlam veremedim. Keşke biri gerçekten açıklasa da ikna olsam doğruluklarına... Şu durumda bu sınavı çok saçma buluyorum gerçekten, sorular ayrı bi olay ama cevap şıklarını daha da bi saçma hazırlamışlar. Denemelerde ben hiç böyle felsefe sorularına rastlamadım ve max. 1 yanlışım çıkıyordu oysa ygsde 3 yanlış yaptım felsefeden ve 2sini yanlış yapmamın bendeki bir hatadan kaynaklandığını düşünmüyorum kesinlikle.
  • Dersanede biyoloji hocası fermantasyon sorusunda hata olduğunu söylüyor. A.asitlerin katılıp katılmadığının kitaplarda yer almadığını söylüyor. Bu konu hakkına ne düşünüyorsunuz?
  • yyselim öncelik kendi adıma teşekkür edeyim sana.

şunu sormak istiyorum sence fendeki fiziksel değişme sorusunda bi hata yok mu ? okuldan bir çok arkadaşım 1,2,3 yapmış çünkü üçünde de fiziksel değişme var zaten kimyasal değişmelerin çoğunda fiziksel değişme de olur. o örneklerde de fiziksel değişme de mevcuttu o soru da hatalı bence zaten bir sürü kişi var o şekilde yapan soruyu yapanların da hepsi biliyor yani kimyasal değişmenin fiziksel değişmenin ne olduğunu onu da belirteyim...
  • quote:

Dersanede biyoloji hocası fermantasyon sorusunda hata olduğunu söylüyor. A.asitlerin katılıp katılmadığının kitaplarda yer almadığını söylüyor. Bu konu hakkına ne düşünüyorsunuz?

yuh diyorum ne diyeceğim bi o kaldıydı hatalı olmayan soru tek yanlşım o soru biodan ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brothers of Metal

yyselim öncelik kendi adıma teşekkür edeyim sana.

şunu sormak istiyorum sence fendeki fiziksel değişme sorusunda bi hata yok mu ? okuldan bir çok arkadaşım 1,2,3 yapmış çünkü üçünde de fiziksel değişme var zaten kimyasal değişmelerin çoğunda fiziksel değişme de olur. o örneklerde de fiziksel değişme de mevcuttu o soru da hatalı bence zaten bir sürü kişi var o şekilde yapan soruyu yapanların da hepsi biliyor yani kimyasal değişmenin fiziksel değişmenin ne olduğunu onu da belirteyim...

17.
    I. Saf bir gümüş çubuğun açık havada zamanla renginin değişmesi
    II. Bir metal çubuğun asit çözeltisine daldırıldığında zamanla kütlesinin azalması
    III. Bir gazın yüksek basınç altında soğutularak sıvılaştırılması

Yukarıda verilen değişimlerden hangileri fizikseldir?
    A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve II E) I, II ve III

I. Gümüşün renginin değişmesi havadaki sülfür, azot gibi maddelerle kimyasal etkileşime girerek bileşik oluşturması yüzündendir... Yani olay kimyasaldır...
    II. Metal çubuk asit çözeltisine daldırıldığında asitteki hidrojen katyonları metal atomları ile bileşik oluşturur... Yani olay kimyasaldır...
    III. Fiziksel

quote:

Dersanede biyoloji hocası fermantasyon sorusunda hata olduğunu söylüyor. A.asitlerin katılıp katılmadığının kitaplarda yer almadığını söylüyor. Bu konu hakkına ne düşünüyorsunuz?

İnsan hücrelerinde Amino Asitlerden(AA) ATP üretilir ama AA'ların oksijensiz solunumda kullanıldığını hatırlamıyorum...
    Yani Pirüvattan sonra başlayan Krebs çemberine giriyordu AA'lar... O yüzden sadece AA'ların olduğu bir döngüde Etil Alkol üretilemez...

AMAAA... Soru %100 hatalıdır... Şöyle ki...

Maya Mantarları, Oksjien varlığında da büyük oranda fermentasyonu tercih ederek etil alkol oluştururlar...
    Yani cevap I ve II olmalı... Ama o da şıklarda yok...
    İnanmayan gitsin biyoloji hocalarına sorsun...
    İsterlerse de bira fabrikalarını arasınlar ve ortamda oksijen varsa bira mayalanır mı, mayalanmaz mı onu sorsunlar...

Böyle bir sorunun sadece yorum olması gereken YGS'de sorulmuş olması da apayrı bir mevzu tabi...

• quote:

485+ puan gelecek yani, baştan söyliyim sonra hayal kırıklığına uğrama.

hahaha hayal kırıklığı mı? olur peki getirirsin bakarız
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysselim

quote:

yyselim öncelik kendi adıma teşekkür edeyim sana.

17.
    I. Saf bir gümüş çubuğun açık havada zamanla renginin değişmesi
    II. Bir metal çubuğun asit çözeltisine daldırıldığında zamanla kütlesinin azalması
    III. Bir gazın yüksek basınç altında soğutularak sıvılaştırılması

Yukarıda verilen değişimlerden hangileri fizikseldir?
    A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve II E) I, II ve III

I. Gümüşün renginin değişmesi havadaki sülfür, azot gibi maddelerle kimyasal etkileşime girerek bileşik oluşturması yüzündendir... Yani olay kimyasaldır...
    II. Metal çubuk asit çözeltisine daldırıldığında asitteki hidrojen katyonları metal atomları ile bileşik oluşturur... Yani olay kimyasaldır...
    III. Fiziksel

quote:

İnsan hücrelerinde Amino Asitlerden(AA) ATP üretilir ama AA'ların oksijensiz solunumda kullanıldığını hatırlamıyorum...
    Yani Pirüvattan sonra başlayan Krebs çemberine giriyordu AA'lar... O yüzden sadece AA'ların olduğu bir döngüde Etil Alkol üretilemez...

AMAAA... Soru %100 hatalıdır... Şöyle ki...

Maya Mantarları, Oksjien varlığında da büyük oranda fermentasyonu tercih ederek etil alkol oluştururlar...
    Yani cevap I ve II olmalı... Ama o da şıklarda yok...
    İnanmayan gitsin biyoloji hocalarına sorsun...
    İsterlerse de bira fabrikalarını arasınlar ve ortamda oksijen varsa bira mayalanır mı, mayalanmaz mı onu sorsunlar...

Böyle bir sorunun sadece yorum olması gereken YGS'de sorulmuş olması da apayrı bir mevzu tabi...

al bendeden de o kadar bende şıklarda I ve II aradım o olmayınca gittim I ve III yaptım o an o geldi aklıma ama bu soruyu iptal ederler mi yahu

• quote:

Orijinalden alıntı: Quattro_tr

quote:

Orijinalden alıntı: likable06

Arkadaşlar boşuna hayal kurmayın. Saydıklarınızın içinde tek iptal olması gündeme gelecek soru matematik sorusu. Kaç senedir Ösym soru filan iptal etmiyor. Ayrıca sözelde 1 tane bile yanlış soru yok. Yanlış yapan herkes bu soru yanlış diyor. Benimde bir dünya yanlışım var. Ama gittim hocalarıma sordum. Hepside gayet güzel açıkladı. Sözel sorularda kesinlikle hata yok!!1.) Tarihteki laiklik sorusuna halen Cumhuriyetçilik diyenleri hayretle izliyorum. El insaf ya. Çok partili hayata geçme denemelerinde Atatürk'ün teşvikiyle kurulan partilerin çoğu din propagandası yapmışlar dini alet ederek oy toplama arayışına girmişlerdir. Bunun sonucunda Şeyh Sait isyanı bile çıkmıştır. Laik düzeni korumak içinde partiler kapatılmıştır.
    2.) Türkçe'deki soru :

24. (I) Geçmiş çağlardan günümüze kalan büyük yapıtlar, örneğin Tolstoy’un Savaş ve Barış, Stendhal’ın Parma Manastırı, Dostoyevski’nin Budala adlı yapıtları çağlarının birer tanığıdır. (II) Ama yazarlar bu yapıtları çağın tanığı olmak isteğiyle yazmamıştır. (III) Çağlarının havasını kendi kişiliklerinde erittiklerinden ister istemez çağın etkileri yapıtlarında belirir. (IV) Ne var ki çağına tanıklık etmenin çeşitli yolları vardır. (V) Bu yollara başvurulmadan yazılanlar bu işlevi yerine getiremez, kısa zamanda unutulur, öte
    yandan yaratma isteğiyle yazılan yapıtlarsa kalıcılığa ulaşır.

Bu parçadaki numaralanmış cümlelerin hangisinden sonra “Kızıl ve Kara’yı okuyan günümüz insanının, Napolyon çağının anlayışını bu kitapta bugün de bulması, yapıtın kalıcılığını sağlayan sanatsal ve dilsel değerinin bir göstergesidir.” cümlesi getirilebilir?

A) I. B) II. C) III. D) IV. E) V.

>>> Arkadaşın biri demişki pekala C şıkkı da olur. Aksini iddaa eden Türkçe bilmiyordur. Vay be dedim açıkçası. Bu sorunun cevabı kesinlikle E şıkkıdır.Aksini iddaa eden bilmiyordur Türkçe'yi. Çağın etkileri yaptılarında belirir diye bitiyor C şıkkı. Ondan sonra Kızıl ve Kara örneği hiç uyuyor mu? Hadi onuda geçtim. Devamında yani 4. cümlede ne varki diye başlıyor. Hiç alakasız C şıkkı bir kere. Ben burada ösym yi savunmuyorum. Ama doğrusu bu. Hemen savunma yapmanıza da gerek yok. Ama doğrusu bu kardeşler....

Bunları ilaveten yanlış denilen iki felsefe sorusuda kesinlikle doğru ve çok açık sorulardır. Hepimiz ters köşe olduk. Kabul ama bu sorular iptal filan olmaz. Heveslenmeyinde hevenslendirmeyinde.....

kimsin necisin nesin bilmiyorum bilmek de istemiyorum.sana dair bildiğim tek bir kavram var o da senin ciddi capta düsünme fonksiyonlarının analitik ortamda incelenmesinin gerekmesi,hem de ivedikle...dünyanın her tarafında merkezi sınavlar yapılır buna pek muhtemelen,üniversiteye sınavsız alındıgını zannettiğin amerika da dahil.ve bu tip sınavların tek ortak noktası soruların ne sordugunun net, tartısmasız, su göturmez bir şekilde olmasıdır ve cevaplarının da aksi yorumlara mahal vermeyecek sekilde net olmasıdır.yani senin anlayacagın dille söylemek gerekirse pek aziz YGS bebesi,zor soru sormak,anlamsız ve anlaşılmaz soru sormak değildir.bir sosyal bilimler sorusu pek de ala bir şekilde kafa karıştırmadan sorulabilir ve son derece secici eleyici ve sıralayıcı olabilir.eger bu sınavda amac orta ögretim sonucunda ogerenılmıs edınılmıs bilgilerin rasyonel ve reel bicimde paradıgma cozmek ise bu sınav o sınav degıldır.zaten her gecen gün ınsanların hayatlarının şans faktörüne daha da bağlı hale getirildiği ülkemizde bir de bu b**** sınav tipiyle daha da beter şansa indirgenmemeli basarı.ha o güzel ygs mantıgınla kalkıp bana ya kardeşim "sınav zaten kolaydı bır de o sorular olmasa 3278 tane full yapan cıkardı" demeye kalkacaksan,ki yapabilirsin,hiç birşey demiyorum......
    bizim yakındıgımız tek nokta adalet liyakat gibi senin yıllar sonra algılayabileceğin mekanizmaların bari burda işe yaraması.derdimiz buydu sorulara veryansın ederek. emin ol ki biz de bu sistemin nasıl bir sistem olduıgunu ve soru iptal etmenin cok zor oldugunu biliyoruz.bu ülkede sayının ne kadar fazla olmasının(1.5 milyondan fazla )onların gözünde anlam ifade etmediğini de fark ediyoruz ,hoş bunu yıllardır biliyoruz da,sahi sende biliyor musun?pek zannetmiyorum.hayaller dünyasında da yasamıyoruz emin ol ygs lim benim.
    senin anlayacağın dille yazmak gerekirse eğer "bak kardeşim bu sınava 35 ytl bayıldık ve karşılıgında dogru durust bir sınavdı isteğimiz.bizim ki sadece tüccar mantıgıydı.hani para diyorum tüketim diyorum genc nesil diyorum.anlarsın sen "
    IRONIYI UTU ZANNEDEN SUSERLERIN GÖZLERİNDEN ÖPERIM
    SENI DE AYRI OPUYORUM

quote:

Ama gittim hocalarıma sordum. Hepside gayet güzel açıkladı. Sözel sorularda kesinlikle hata yok!!

gittin ve hocalarına sordun demek.aferin sana.en dogrusunu yaptın.ben olsam bende oyle yapardım.sana guzel guzel anlatmıslar sende guzel guzel ogrenmıssın ikinci aferini de bundan dolayı borc bilirim.peki pek muhterem arkadasım sen degılmıydın ygs ye hazırlandıgın son bılmem kac sene icerisinde farklı yorumladıgın ve ınatla senınkının dogru oldugunu savundugun basta tarıh olmak uzere bır cok soruya çemkiren(ben senin cigerini biliyorum meraklanma cigerim)...EVET SENDIN. peki madem oyleydın de simdi ne demeye özünü inkar edip de dershane hocası moduna burunupte bana soruyu savunmaya kalkıyorsun? ya sen onların hepsini dogru yaptın(osym ye gore) ve yosif yosif ediyorsun lan iptal olursa ben naparım bak bide şıtandart sapma da vardı ne güzel diye yada senin derdi sadece ve sadece herkesin akım dedigine mokum demek.

Bende seni gözlerinden öpüyorum laf ebesi kardeşim. Yazıklarımı o kadar güzel çarpıtmışsınki ağzım açık kaldı. Helal olsun. Yürü kim tutar seni. Özümüzü inkar ettiğimiz filan yok. Nihayetinde öğrenciyiz. Sınav zorsa herkese zordu çelişkiliyse hatalıysa saçmaysa herkese hatalı çelişkili ve saçmaydı. Şimdi burada oturup saatlerce hepimiz bu sorular hatalı desek ne değişecek. Biz ne yazıkki düzenin çocuklarıyız bu ülkede. O yüzden bana çemkireceğine sınavı bu hale getirenlere lanet oku. Yazdıklarımıda adam gibi oku!!

• ysselim dediklerin kimyasal değişme ama olaylarda fiziksel değişme de mevcut yazdığımı tam okumamışsın sanırım.
  • 'YGS'deki üç soru daha hatalı' iddiası

Geçtiğimiz pazar günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Matematik 20. sorunun yanlış olduğunun iddia edilmesinin ardından Türk Dili ve Edebiyatı'ndan bir, Matematik'ten iki sorunun daha hatalı olduğu ileri sürüldü.

FEM Dershaneleri Türk Dili ve Edebiyatı Yayın Kurulu, Türkçe testinin 16. sorusunun kafaları karıştırdığını belirterek "Bu soruda IV numaralı bölümde "Taksim Meydanı'nda" şeklinde yazılması gereken ifade "Taksim meydanında" olarak yazılmış. Dolayısıyla bu sözde yazım yanlışı var. Doğru cevapta bir sorun olmadığı görülüyor. Ancak I numaralı "Güzel Sanatlar Akademisini" sözü, doğru olarak kabul edilmiş. TDK'nin resmi internet sitesindeki kurala göre; kurum, kuruluş, ku rul ve işyeri adlarına gelen ekler kesmeyle ayrılamaz. TDK dışındaki imla kılavuzlarının bu bilgi yönüyle TDK İmlâ Kılavuzu'yla ters düşüyor. ÖSYM'nin böyle görüş ayrılığı olan bir konudan, geçmiş yıllarda sordukları bir soruyla çelişecek şekilde soru sormasının uygun olmadığını düşünüyoruz." açıklamasını yaptı.

Özel Burç Safiye Sultan Koleji matematik öğretmeni Mustafa Halit Şen ise Matematik'ten 23. sorunun da hatalı olduğunu iddia etti. Soruda zeytinyağı ve ayçiçek yağı miktarının tamsayı olduğunun belirtilmediğini, yağların karışmaması gerektiğine dair bir ibarenin bulunmadığını vurgulayan Şen, 'Soru hazırlanış şekliyle çözüldüğünde bütün şıklar cevap olarak geçerli olur.' dedi. Turgut Reis Dershanesi matematik öğretmenleri de 16. soruda parantez bulunmadığına dikkat çekti. pvq=>q^r önerme sorusunda ifadelerin parantez içerisinde bulunması gerektiğini, aksi halde çözümün yanlış olacağını belirtti. Öğretmenler, parantez kullanılmadığından farklı bir sonuç çıkacağını dile getirdi.

...

Arkadaşlar Ayrıca ''Güzel Sanat Akedemisini'' sözleri bir yer adına da bağlı değil ki, Ygs'de hepsinin baş harfi büyük yazılmış. Örneğin ''İstanbul Güzel Sanatlar Akedemisini'' yazsaydı bir yer mekana bağlı olduğu için baş harfleri büyük olurdu ama YGS'de soruda yer mekan'a bağlı tutmadan (Güzel Sanatlar Akedemisini) şeklinde hepsini büyük harfle yazmış.ve bunu doğru olarak kabul etmiş. Sizce bi çelişki yok mu ?

• quote:

ysselim dediklerin kimyasal değişme ama olaylarda fiziksel değişme de mevcut yazdığımı tam okumamışsın sanırım.

Kardeş kusura bakma da, kimyadaki Fiziksel-Kimyasal değişim ayrımı bu şekilde... Kimyasal tepkime varsa kimyasal, yoksa fiziksel kabul ediliyor. Yoksa tüm kimyasal değişimlerde de fiziksel işlem yapılacağı için kimyasal değişim diye bir tanım olmazdı... (Misal tüpe asit boşaltmak enerji harcamak olduğu için fiziksel bir işlemdir).
  • bence bunun daha açık olması gerek bir sürü insan var 1-2-3 yapan ki hepsi de biliyor kimyasalın fizikselin ne olduğunu sadece fiziksel diyebilirdi soruda.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.