Şimdi Ara

2010 YGS Yanlış Sorular (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
1
Favori
11.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuyu bugün gördüm ve aklımdaki bütün soru işareti olan soruları yazmışsın.
    felsedeki paradigmalı soruda aynı senin gibi düşündüm bende sorunun b şıkkı oldugunu görünce cok şaşırdım.
    türkçedede sanırım tek yanlış yaptıgım anlam sorusu senin yazdıgın soru bende C şıkkı yaptım.
    tarih sorusunda ise 2 şık arasında kaldım bu sefer şansım yaver gitti laiklik yaptım ama cumhuriyetçilikte gerçekten uyuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SanSaR Salvo

Bu konuyu bugün gördüm ve aklımdaki bütün soru işareti olan soruları yazmışsın.
    felsedeki paradigmalı soruda aynı senin gibi düşündüm bende sorunun b şıkkı oldugunu görünce cok şaşırdım.
    türkçedede sanırım tek yanlış yaptıgım anlam sorusu senin yazdıgın soru bende C şıkkı yaptım.
    tarih sorusunda ise 2 şık arasında kaldım bu sefer şansım yaver gitti laiklik yaptım ama cumhuriyetçilikte gerçekten uyuyor.

Yahu laikliğin kötüye kullanılması diye birşey olmuş mu???

Yani SCF ve TCF laikliği kötüye kullandıkları için mi kapatılmış?
    Acaip bi saçmalık ama ÖSYM işte... Gel de anlat...
  • hiçbir soru iptal edilmedi galiba bir haftada açıklarız demişlerdi iki hafta oldu açıklama gelmedi yoksa ben mi duymadım ösymnin verdiği cevap anahtarının aynısı geçerli galiba
  • Hiçbir sorunun iptal edilmemesi imkansız bence. Matematiğin 20. sorusunun yanlış olduğunu üzerinde 2 dakika düşündüğümde anladım. Sınavdan çıkınca babamla abimin yanında bağıra bağıra bi soru hatalı diye konuşuyordum, millet de alay eder gibi bakıyordu bana. Hatta sınavdan sonra bu forumda "YGS nasıl geçti" konusunda ilk bu soruyu masaya yatıran ben oldum. Fakat ÖSYM'nin 91'i unutmuş olabileceği hiç aklıma gelmedi. Gittim onu işaretledim. O soru iptal olmazsa benim suçum ne? O soruyu bu şekilde boş bırakanların suçu ne? Kaç bin dava açılır Ösym'ye... O soru iptal.
  • Simetrik asal sorusunda 5 in olduğu şıkkı görür görmez işaretlemiştim. Hiç takılmadım 91 e falan Diğer şıklara bakıpta 91 olayını görsem temiz 5 dakikam giderdi heralde

Ama o soru kesin iptal olur. İki şık doğru neticede bariz birşey. Diğer sorularda iptal söz konusu olmaz bence. Yanlış yaptığımızla kalacağız o soruları..
  • Sosyal 15 kesinlikle yanlış. O laiklik diyen arkadaşlar bana açıklayabilir mi lütfen laiklik nasıl kötüye kullanılır? Laiklik din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması demektir, bunu kötüye kullanmak ne anlama gelir? Misal iki işin birbirinden ayrı oluşundan çıkar sağlamaya çalışmak anlamına gelir. İfadeyi tam anlamıyorsunuz, din kötüye kullanılıyor, yetki kötüye kullanılıyor laiklik değil. En çok laikliğe karşı çıkış var bunu da cumhuriyetçiliğin yetkilerini kötüye kullanarak yapıyorlar. Laiklik nasıl kötüye kullanılır yapmayın ya bir yetki falan değil ki... Direk şunu yapıştırayım hatta:

""""Cumhuriyetçiliğin ve demokrasinin verdiği "fikirlerini özgürce savunabilmek" ve "kendi siyasi partini kurabilmek" haklarını; dini siyasete karıştırmak, kışkırtıcı propagandalar yapmak gibi yanlış şekillerde kullanmaları söz konusu. Zaten siyasi partiler bu yüzden kapatılıyor. Laikliğe gelince, laikliğin kötüye kullanılması diye bir şey söz konusu olamaz. Laiklik, din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması demektir; bu nasıl kötüye kullanılabilir? Orada kötüye kullanılan, örneğin "din"dir, laiklik değil. Laikliği kötüye kullanmak, din ve devlet işlerinden birbirinden bağımsız oluşunu çıkarlarına uydurmaya çalışmak anlamında olabilir ancak. Ki orada değil laikliği kullanarak kötü şeyler elde etmeye çalışmak, tam tersi laikliğe bir karşı çıkış var. Soru bize hangisine karşı bir ihlal, saldırı vardır dese cevap laiklik olurdu. Fakat neyin kötüye kullanıldığını soruyor ki o da cumhuriyetçiliğin bu partilere verdiği özgürce partilerini kurup kendi fikirlerini savunabilmeleri hakkıdır.

Burada yapılan hatanın "kötüye kullanmak" söz öbeğinin yanlış anlamda kullanılmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Sanki bir karşı çıkış, ihlal anlamında kullanılmış. Fakat kötüye kullanmanın anlamı bu değildir. Türk Dil Kurumunun sitesinden aldığım anlamını direk aktarıyorum:
    1) yetkisini yasalara aykırı yolda kullanmak: Görevlerini kötüye kullandılar. 2) birinin iyi davranışından istenilmeyen yolda yararlanmak.

Yani, ortadaki yetki cumhuriyetçiliğin ve demokrasinin verdiği parti kurmak, fikirlerini savunmak yetkisidir ve bunun kötüye kullanılması da bu yolla cumhuriyetin ilkelerine, yasalarına -özellikle laikliğe- kast edilerek yapılmıştır.""""

• açıkçası inceledim, ilk 4 soruda bir problem göremedim.
  • bu konuyu uplamak istedim sebebi ise bu kadar bariz sorular iptal olmamışken bazı arkadaşların ygs 2012 de hatalı soru bulup iptal olacağına inanmaları (basım hatasını demiyorum) ygs 2010 da bu kadar tartışmalı ve saçma sapan sorular iptal olmamışken 2012 de hic bir soru iptal olmaz
  • Fail

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İptalciler bekleniyor
  • o kadar sorudan 1 tane bile iptal olmamış mı la :D
  • Enerji hariç unutun arkadaşlar

• güzel tespit hocam

• Yalnız 16 hataları bunlardan çok daha bariz

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi tane daha up. Hadi beyler her sene iptal edicez soruları.

• 165 soru iptal olurculara gelsin
  • güncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: hopelessman

Yalnız 16 hataları bunlardan çok daha bariz

PUAHAHAA YAV HE HE

KAYKAY HARİCİ İPTAL OLMAZ SORRY

• O zaman yeni sistem millet bu kadar uyanık değil normal bence şimdi mahkemeye kadar yolu var bence

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.