Şimdi Ara

2011 D SERİSİ SAMSUNG TV LERİN SORUNLARI İLE BOĞUŞANLAR ANA KONU (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
2
Favori
29.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar dsmart uydu alıcısının arkasındaki sarı kırmızı beyaz ses çıkışlarından kırmızı ve beyaz olanlara kırmızı beyaz kabloyu bağlayıp 5.1 in basının arkasındaki right left girişlerine taktım . Sonra 2 tanede hopollörü basa bağlayıp sorunsuzca ses sistemine ses verebiliyorum ancak tv de hdd den film oynatırken ses sisteminden ses alabilmek için neyapmalıyım ? Kırmızı beyaz kabloları d-smarttan söküp tv nin arkasındaki sound kırmızı beyaza taktım ses gelmiyor. Ayarlardan harici ses aygıtı yaptım yine ses yok. Ne yapmalıyım tv nin arkasından bu kabloları bağlayarak ses alabilmek için ? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürederim.
  • Arkadaşlar tv den pek anlamıyorum ama 40es7000 baya hoşuma gitti.Bu hafta bimeksteki elemana ışık sızma konusunu sordum,o da paralel ithalat urunlerinde o sorun var dedi biz de olmaz ama dedi,pek inandırıcı gelmedi bana.Bulutlanma konusunda ise hd yayınlarda sorun olmaz,diğerlerinde arada olabileceğini söyledi.Siz ne düşünüyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: caparzo_43
    Arkadaşlar tv den pek anlamıyorum ama 40es7000 baya hoşuma gitti.Bu hafta bimeksteki elemana ışık sızma konusunu sordum,o da paralel ithalat urunlerinde o sorun var dedi biz de olmaz ama dedi,pek inandırıcı gelmedi bana.Bulutlanma konusunda ise hd yayınlarda sorun olmaz,diğerlerinde arada olabileceğini söyledi.Siz ne düşünüyorsunuz?

Öncelikle sizinle ilgilenen " Bimeksteki elemanın " aslında bu tür konulardan bilhaber olduğunu hatta inşaat ya da güzellik sektorü gibi farklı bir iş kolu ile uğraşıp yolunu kaybettiğini ve sizin kötü şansınıza, o anda Bimeks'te bulunduğunu düşünüyorum. Çünkü tam anlamıyla sallamış.
    Konuyu okuyun göreceksiniz ki konu altında problem yaşayan arkadaşların büyük çoğunluğu paralel ithalat değil, Samsung Türkiye ürünü kullanmakta, kaldı ki ışık sızması televizyonu ithal eden firmayla değil telvizyonun kendisi ile ilgili bir problem. Ayrıca bulutlanma kaynağa göre ortaya çıkıp, yok olmaz hele öyle ara sıra hiç olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: evril

samsungdaki bu kalitesislik, lakayıtlık, HIRSIZLIK,düzenbazlık ve dolandırıcılık politikalarına karşı hiçbirşey yapamıyormuyuz tek tek uğraşmak yerine topluca başvurulacak bir yerler yokmu ?... bu adamlara haddini bildirecek kimse yokmu ? ...hertürlü toplu girişim için hazır ve nazırım ....

Merhaba,

ben şu an görüşmek için iyi bir avukat aramaktayım. Avukat ile görüşmem sonucunda Samsung Türkiye, bana bu ürünü satan Avrupa Bilişim ve bana servis veren Samsung servisini mahkemeye vereceğim. Bana katılmak isteyen arkadaşlarıma her zaman yanımda yerim var.

Ben bu yola çıktım ve artık geri dönmeyeceğim. Soluğu mahkemede alıp bakalım orada elimizden bişey geliyor mu göreceğim. Eğer başabilirsem buradaki bir çok kişi bu mahkeme kararını emsal olarak gösterip dava açabilecek ve mücadele edecek. Eğer başaramazsam allahın cezası televizyona ödediğim paranın yanına avukat ve mahkeme masraflarını da ekleyerek, bu ülkede dolandırıcılıkla para kazanmanın çok kolay olduğunu ve biz tüketicilerin yazılı olan haklarımızdan aslında hiç birine sahip olmadığımızı öğreneceğim.

Buradan yazılarını gördüğüm tüm Samsung almayı düşünen arkadaşlarıma sesleniyorum, sakın ama sakın bu markayı tercih etmeyin. Sonra çok üzülürsünüz. Alacağınız ürünün arızalı çıkmaması tamamen şansınıza kalmış. Dünyanın parasını ödeyerek aldığıız ürünlerde işinizi şansa bırakmak istemiyorsanız bu markayı tercih etmeyin. Ürünler tarz olarak sizi cezbedebilir ancak ürünün arızalı çıkması halinde, hiç bir teknik bilgisi olmayan Samsung Teknik servisi ile muhatap olacağınızı sakın unutmayın. Sabrınızı test etmek istemiyorsanız Samsung almayın aldırmayın. Ben dahil buradaki bir çok kullanıcının bu sabır testini geçemediğini de ayrıca belirtmek isterim.

Herkese iyi forumlar.

• Arkadaşlar ışık sızma problemi büyütülecek bişi mi?aşağıdaki videoyu başka bi başlıktan aldım.Sorun bu mudur yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeufeL-07

Arkadaşlar dsmart uydu alıcısının arkasındaki sarı kırmızı beyaz ses çıkışlarından kırmızı ve beyaz olanlara kırmızı beyaz kabloyu bağlayıp 5.1 in basının arkasındaki right left girişlerine taktım . Sonra 2 tanede hopollörü basa bağlayıp sorunsuzca ses sistemine ses verebiliyorum ancak tv de hdd den film oynatırken ses sisteminden ses alabilmek için neyapmalıyım ? Kırmızı beyaz kabloları d-smarttan söküp tv nin arkasındaki sound kırmızı beyaza taktım ses gelmiyor. Ayarlardan harici ses aygıtı yaptım yine ses yok. Ne yapmalıyım tv nin arkasından bu kabloları bağlayarak ses alabilmek için ? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürederim.

Arkadaşlar yokmu bu sorunun cevabını bilen ?
  • takip
  • Arkadaşlar bende samsung 40d6000 kullanıyorum.

Seri daha ilk çıktığında aldım. Bende belirtilen sorunların (sorun olarak görenlere göre olan sorunlar) hepsi fazlasıyla var. En ince detaya kadar tv yi biliyorum size söyleyeceğim bu ışık sızması ya da clouding in bir çözümü yok.

Ancak gel gelelim ki asıl konuya...

Ben bu tv de maç izliyorum ayarları düzgün yaparsan kesinlikle 90 dk akıcılıkta tek sorun olmuyor. Ve maçta doğal olarak ekran parlak olduğundan bulutlanma ya da ışık sızması gözükmüyor.

Pc den bağlayıp 3d 2d 1001 çeşit oyun oynadım oyun sırasında ne bir gecikmeyle karşılaştım ne de bulutlanma ışık sızması beni rahatsız etti.

Filmlerde ise bazı karanlık sahnelerde clouding belli oluyor gibi ama ben takmıyorum bu seferde.

Kısacası bulutlanma ve ışık sızması sadece ekran karardığında ortaya çıkıyor. Simsiyah ekranda beyazlık görsem ne olur görmesem ne olur diyorum geçiyorum. Bence bu iş biraz kafaya takmakla da alakalı.

Led alacaklara tavsiyem biraz kafaya takacaklarsa bu ışık sızmasını mağazada deneyip alsınlar. sonra parasıyla baş ağrısı almasınlar kendilerine

• yaptigim ayarlar ile isik sizmasi ve bulutlanmayi minumuma indirebildim neredeyse yok gibi uzulerek belirteyim ki malesef ayarlar ile isiksizmasi cozuluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

yaptigim ayarlar ile isik sizmasi ve bulutlanmayi minumuma indirebildim neredeyse yok gibi uzulerek belirteyim ki malesef ayarlar ile isiksizmasi cozuluyor

Hocam ayarlar ile ışık süzmesi çözülmüyor ben bunda ısrarcıyım. Ayardan kastınız dinamik kontrastı olabildiğince yükseltmek ve arka ışığı kısmak değil mi? Dinamik kontrast 5 para etmez bir teknolojidir. Bir anda karanlık sahneye geçerken aydınlık sahneden arka ışığın tv yazılımı ile kısıldığıması teknoloji mi yani. Bu ışık kısılması emin olun ışık sızmasından 10 kat rahatsız edici çünkü ekran bir parlak oluyor bir parlaklık gidiyor.

Kısacası ışık sızmasını gidermenin tek nedeni ışığı ya dinamik kontrast ile ya bir yerlerden ışığın seviyesini azaltmaktır. Işığı kesince ekranın parlaklığı gidiyor. Madem parlak ekran almayacaktık led niye aldık yada niye bu panellere bu kadar para verdik?

Kimse kimseyi kandırmasın. D serisinin bir çoğuna mağazada da baktım. D serisinde ışık sızması vardır. Bu olay ayarla filan kısılmaz. Alacak olanlar bu konuda takıntılıysa d serisi tv kesinlikle almasın.

Işık sızmasını ya da bulutlanmayı ayarla yok etmeye çalışmak, ışık sızmasın diye ışığı kapatmaktan başka birşey değildir. Panel o ışığı fiziksel olarak oradan sızdırıyor. Napsanızda ordan o ışık, ışık olduğu sürece sızar.

Umarım yardımcı olabilmişimdir...

• Beyler yine yalnış yorum ve değerlendirmeler yapıyorsunuz!

EDGE-LED panellerde ve bazı FULL-LED+Local dimming li (çakma LD li) panellerde özellikle Bleeding efekti az/orta/çok v.s şeklinde mutlaka olacaktır!

Ancak Bleed şiddeti "az" ise ve doğru ayarlar ile bu gördüğünüz efektler iyice azalır ve hatta hiç görünmez bile!
    Yukarıda Sn.evril in bahsettiği durumda budur,ancak bazı panellerde çok fazla Bleed olunca/oluyor o zaman ayar ile bu iş çözülmez
    ve neticede bazı ayarların kısılması ile bu işlem yapılıyor Backlight+Brightness,ancak bunu fazla kapatırsanız oranı bozar ve resmin
    olması gereken seviyesini de bozarsınız!

Samy/LGE ve Sony kullandıkları LED lerin ışık şiddeti çok yğksektir,bunun en büyük sebebi ise Ticari olarak panelin çok canlı/vivid/sature v.s
    hale gelmesini sağlamak içindir ve çoğu insan da bu manzarayı sevdiği için,herifler buna göre paneli set ediyor ve siz daha fazla kısamazsınız!
    Ortaya çıkan resim pek doğru olmasada genelde buna bakan yoktur,örneğin çoğu insa DYNAMIC gibi tamamen yalnış değerlerdkei modta FILM izliyor
    "Zevk-Renk" meselesi olabilir ama üreticiler sizin eğilimlerinizi çok iyi gözlemlediği için doğru resim üretmesi çoğu insan vede üreticiler için
    bir önem arzetmiyor!

İnce panel(kasa derinliği)ise Mura efektini ciddi tetikliyor bunu çaktırmadan Samy;tel-askı ile halledin diyor ama,çakallık yapıyor aslında yada sizleri yiyor
    Jilet gibi paneller dikkat ederseniz günümüzde Bleed ve Mura efektini ciddi arttırdı+yüksek şiddetli LED lerde arttırdı! Kasa+Bezel dizaynı bana göre yalnış
    ve bu da o malum sorunlara sebeb olabiliyor!

Teknik olarak başka sebeblerde var ve bunları geçmişte birkaç defa yazmıştım,aslında eldeki malzeme ile bu sorunlar giderilemiyor,hem tasarım hemde bir takım
    teknik değerler olarak bu tür sorunlar artık kaçınılmazdır!

Ben D8xx için set vermiştim benim Blog ta,ayrıca ES8xx içinde verdim,ayrıca bir de Bleeding/Mura için bazı ayarlar verdim,bir deneyin;bazı kişilerde iş gördü
    ama ışık kaçırma seviyesi oldukça yüksek ise pek iş görmüyor!

++
    Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: zeki_gs

quote:

yaptigim ayarlar ile isik sizmasi ve bulutlanmayi minumuma indirebildim neredeyse yok gibi uzulerek belirteyim ki malesef ayarlar ile isiksizmasi cozuluyor

Hocam ayarlar ile ışık süzmesi çözülmüyor ben bunda ısrarcıyım. Ayardan kastınız dinamik kontrastı olabildiğince yükseltmek ve arka ışığı kısmak değil mi? Dinamik kontrast 5 para etmez bir teknolojidir. Bir anda karanlık sahneye geçerken aydınlık sahneden arka ışığın tv yazılımı ile kısıldığıması teknoloji mi yani. Bu ışık kısılması emin olun ışık sızmasından 10 kat rahatsız edici çünkü ekran bir parlak oluyor bir parlaklık gidiyor.

Kısacası ışık sızmasını gidermenin tek nedeni ışığı ya dinamik kontrast ile ya bir yerlerden ışığın seviyesini azaltmaktır. Işığı kesince ekranın parlaklığı gidiyor. Madem parlak ekran almayacaktık led niye aldık yada niye bu panellere bu kadar para verdik?

Kimse kimseyi kandırmasın. D serisinin bir çoğuna mağazada da baktım. D serisinde ışık sızması vardır. Bu olay ayarla filan kısılmaz. Alacak olanlar bu konuda takıntılıysa d serisi tv kesinlikle almasın.

Işık sızmasını ya da bulutlanmayı ayarla yok etmeye çalışmak, ışık sızmasın diye ışığı kapatmaktan başka birşey değildir. Panel o ışığı fiziksel olarak oradan sızdırıyor. Napsanızda ordan o ışık, ışık olduğu sürece sızar.

Umarım yardımcı olabilmişimdir...

dostum senin soylediklerinin altina imzami atarim zaten ....dikkat edersen malesef ayarlar ile cozuluyor yazdim bu su demek oluyor isigi kapatirsin koltugun uzerindeki yemek lekesini gormessin fiziki olarak o leke orada duruyor malesef ....benimki sadece zevk almak tecavuz eden etmis zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam ben de tam böyle düşünüyorum. Işık sızması filan hiç kafama takılmıyor. Ben canlı görüntüleri seviyorum ve bu tv yi seviyorum. Anlatmak istediğim ise bu ışık sızmasına çok kafa takacak kullanıcılar da var. Onlara demek istediğim kafana takacaksalar almadan önce bu panellerin bu eksi yönünü bilmeleri ve sonra üzülmemeleri.

Teşekkürler.
  • Arkadaşlar 2 gün önce değişimden gelen televizyonumda (46es7000) resimde görünen durumu farkettim... Bu resimde Görünün Ölü piksel mi? Hot Piksel mi? yoksa Stuck piksel mi? anlayamadım.. Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.. Birde bunu geçirmenin bi yolu varmı? Samsunga bu durumu ilettim yok bişi olmaz onun için değişim yapamayız vs diyor lütfen yardımcı olun...

2011 D SERİSİ SAMSUNG TV LERİN SORUNLARI İLE BOĞUŞANLAR ANA KONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoloji16 -- 29 Mayıs 2012; 1:24:02 >

• arkadaşlar bende 40d7000 var alt köşelerde ışık sızması var.tv yi alalı 3 ay oldu.acaba değişim olur mu.servisi aradım paneli açarız ışık kaçıran yerlere çift taraflı bant yapıştırırız diyorlar.sizce ne yapmalıyım?
  • Arkadaşlar 40es7000 ne fena haalde kafayı takmış durumdayım fakat forumları okuyunca biraz soğudum.Bu hafta sonu bimeks,media markt ve teknosayı gezdim.Işık sızdırma problemini sordum.Üçüde bana eğer orjinal askılık kullanmazsam bu sorun olabilir dediler.Yani kendi ayağını kullanırsam sorun olmaz dediler.Bana pek mantıklı gelmedi.Ayağıyla kullanıp bu sorunla boğusan var mı acaba?
  • Arkadaşlar aldığımdan beri facebook uygulamasına bağlanamıyorum, geçersiz servis İD ve parola diyor, sizde durum nedir. Samsung ve Facebook hesabım var ayrıca facebook uygulamasını kaldıramıyorum(bazı sitelerde kaldırıp yeniden kurunca düzeldiği yazıyor)
  • quote:

Arkadaşlar 40es7000 ne fena haalde kafayı takmış durumdayım fakat forumları okuyunca biraz soğudum.Bu hafta sonu bimeks,media markt ve teknosayı gezdim.Işık sızdırma problemini sordum.Üçüde bana eğer orjinal askılık kullanmazsam bu sorun olabilir dediler.Yani kendi ayağını kullanırsam sorun olmaz dediler.Bana pek mantıklı gelmedi.Ayağıyla kullanıp bu sorunla boğusan var mı acaba?

iyi sallamışlar doğrusu geçenlerde de bir arkadaş sormuş onada paralel ithalat ürünlerinde olur, normal ithalatlarda olmaz demişler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egomencim

quote:

Arkadaşlar 40es7000 ne fena haalde kafayı takmış durumdayım fakat forumları okuyunca biraz soğudum.Bu hafta sonu bimeks,media markt ve teknosayı gezdim.Işık sızdırma problemini sordum.Üçüde bana eğer orjinal askılık kullanmazsam bu sorun olabilir dediler.Yani kendi ayağını kullanırsam sorun olmaz dediler.Bana pek mantıklı gelmedi.Ayağıyla kullanıp bu sorunla boğusan var mı acaba?

iyi sallamışlar doğrusu geçenlerde de bir arkadaş sormuş onada paralel ithalat ürünlerinde olur, normal ithalatlarda olmaz demişler.

46ES7000 VAR BENDE DAHA ÖNCE D7000 VARDI... D7000 DE AŞIRI IŞIK SIZMASI VARDI.. AMA ES7000 DE YOK DENECEK KADAR AZ KAFAYA TAKMA ES7000 GÜZEL Bİ TV IŞIK SORUNU FAZLA ÇIKMAZ PANELİ DÜZELTMİŞLER...

• ARKAŞLAR ÖZELLİKLE D7000-D8000 SAHİPLERİ METAL KUMANDASI OLAN SİZE Bİ SORUM OLACAK ACABA KUMANDANIN IŞIK TUŞUNA BASTIĞINIZDA ORTADAKİ DOKUNMATİK PANEL IŞIĞI YANIYORU YOKSA DOKUNMATİK PANELDE IŞIK YOKMU? BİRDE IŞIĞI ÇOK KISA SÜRE Mİ YANIP SÖNÜYOR 2-3 SN KADAR ACİL CEVAP VERİRSENİZ SEVİNİRİM.... KUMANDA MODEL : AA59-00543A KUMANDANIN EN ALTINDA YAZIYOR...
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.