Şimdi Ara

2011 fiesta. kontağı bir tık çevirince ses gelmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
9.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yaklaşık 1 hafta önce tdci motor aracımı teslim aldım. ama arabayı çalıştırmadan önce kontağı bşr tık çevirdiğimde yani on konumuna getirdiğimde ön konsol civarından çızırtı, uğultu gibi bi ses geliyor. buna ne sebep olur servise götürmem gerekli midir?

• Merhaba bende 1 hafta once sifir olarak aldim dediginiz gibi bi ses duyamadim isterseniz servise gosterin..
  • tşk ederim. öyle yapacağım
  • Arkadaşlar,

O ses bir problem değil.. Klima ünitesinin (ringe çıkmış boksör gibi) kendini hazırlama sesi. Kontak tam kapalı iken, her açışınızda duyacağınız bir ses ve sistem içeride her ne yapıyorsa, 8-10 sn. sürüyor. Bunun bitmesini beklemenize gerek yok. Marşa bassanız bile, süreç devam ediyor.

Havalandırma ya da klima açıkken kapatırsanız, benzer bir ses duyuyorsunuz ama sadece 1-2 sn. sürüyor bu sefer.

İçerde bişeyler yapıyor alet işte..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ksiyasal

Arkadaşlar,

O ses bir problem değil.. Klima ünitesinin (ringe çıkmış boksör gibi) kendini hazırlama sesi. Kontak tam kapalı iken, her açışınızda duyacağınız bir ses ve sistem içeride her ne yapıyorsa, 8-10 sn. sürüyor. Bunun bitmesini beklemenize gerek yok. Marşa bassanız bile, süreç devam ediyor.

Havalandırma ya da klima açıkken kapatırsanız, benzer bir ses duyuyorsunuz ama sadece 1-2 sn. sürüyor bu sefer.

İçerde bişeyler yapıyor alet işte..

30 sn devam ediyor benim ses. servisle görüştüm klima motorunun değişmesi gerek dediler
  • evet onu bende farkettim ve normal bir durumoldugunu anladım.. sanırım kapakların açık veya kapalı konuma gelmesi ile ilgili bir durum.. aracı stop ettikten sonra araç içinde sessizce 5 dakika bekleyin kapakların kapandıgını duyacaksınız
  • bu ses bende de var ben de klima havalandırma olduğunu düşündüğüm için pek igilenmemiştim ama göstermek gerek mi servise dersiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidolgoo -- 14 Haziran 2011; 2:37:17 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Renault Megane 1 - 1.6 - 8 Valve aracımda önceki gün hiç birşey yokken, sabah kontağı çevirdiğimde marşa basmadan ön konsoldan tak tak tık tık sesler gelmeye başladı 10-15 saniye sürdü, marşa bastım sorunsuz çalıştı, stop edip tekrar kontağı açtım aynı ses yine 10-15 saniye boyunca geldi. Oto elektrikçiye götürdüm arabayı bırak akşam gel al dedi, masrafı ne kadar dedim 100 lira dedi, sorun ne dedim, Klima klapesinden ses geliyor dedi. İçime sinmedi, başka bir elektrikçiye gittim, usta baktı klima klapesinden ses geliyor dedi. Ne işe yarar bu klape dedim. Aracın havalandırmasında içerdeki havayı mı sirkülasyon yapsın, dışardaki havayı mı içeri alsın bunu ayarlıyor dedi. Peki tamir mi edeceksin devre dışı mı bırakacaksın dedim. Tamiri pek mümkün değil, yenisi de zor bulunur ve 500-600 liradır, fişini çekeceğim bir daha o sesi duymayacaksın dedi. 50 liraya 1 saat içinde yaparım dedi. Demekki önceki usta da aynı işi yapacaktı 100 lira kilitleyecekti. Tamam dedim başladı yapmaya.
    Önce silecekleri yerinden söktü, sonra sileceğin altındaki plastik mazgalları yerinden çıkardı, klima klapesi oracıkta duruyordu fişini çekti, geri topladı 15 dk. da iş bitti. Sonra ben eve gidince kendim söktüm, fişi çıkardığı yere su dolup daha büyük arıza yaptırmasın, klima sistemini komple bozmasın diye orayı elektrik bandı ile izole ettim. Bu işlem klimanın çalışmasını engellemiyor. Sadece havanın akış yönünü artık kendiniz ayarlayamıyorsunuz.  2011 fiesta. kontağı bir tık çevirince ses gelmesi
     2011 fiesta. kontağı bir tık çevirince ses gelmesi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.