Şimdi Ara

2011 FORD MONDEO (makyaj) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
0
Favori
35.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: barisozyurt

quote:

Orijinalden alıntı: Turboege

valla iç kalitesi hala kötü gözüküyor :D türkiyeye o modeli gelmez (navigasyonlu). eğer türkiyeye navigasyonlu modeli gelirse ve orijinal ford olursa anca ozaman alırım :D

Resimlerden, üstelik çok detaylı olmayan resimlerden iç mekan plastik ve işçilik kalitesini anlamayı ben de öğrenmek istiyorum.

Bence şu an bile Mondeo'nun iç mekan kalitesi premium markalar hariç diğer rakiplerinden daha geride değil, hatta çoğundan daha kaliteli ve şık tasarımlı...

Ben de hayret ettim fotoğraftan nasıl anladılar diye
    Bu da videohttp://w_ww.autojunk.nl/2010/08/facelift-ford-mondeo-het-interieur

• Evet arkadaşlar makyajlı mondeo tanıtıldı. Avrupada önümüzdeki haftalarda satışa sunulacak fiyatları da belli oldu.

Türkiye'ye birkaç ay içinde gelecekmiş. Şu an için listede 1.6 TDCİ görünmüyor ancak Volvo S40'ta da kullanılmaya başlanan
    1.6 115 HP 270 NM torka sahip 6 ileri manuel vitesli araçlar da ilerde kadroya dahil olacak.

Şöyle bir durum var bu yeni motorlar listede de yazıyor EURO 5 normlarına uygun DPF'li motorlar yani ek maliyeti olacak.
    Bu nedenle 1.6 150 ve 180 HP lik Ecoboost motorlar daha alınası gibi duruyor.

2011 FORD  MONDEO (makyaj)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emr256 -- 28 Ağustos 2010; 1:37:37 >

• 2009 kasasının arkasını hiç beğenmiyorum ama bununki gayet ii:)
  • 1 hafta mondeo kullandm ve fotolardan belli zaten ordaki deri kalitesi düşük belli zaten. ve mondeo bence sınıfının iç kalite açısından en kalitesiz aracı :F ve 2.0 dandik titanium donanıma 77 000 tl istiolar yuh o fiyata çok sıkı pazarlık etsem en üst fiyata passat alırım. ve navigasyon aletinin orjinal olması dışında hiçbir kuvvet beni dizel ford almaya zorlayamaz :D zaten bu arada 72000 ye bmw 5 serisi kadar full olan mazda 6 var. hemde çook ekonomik ve 2.0 155 hp. ekonomik olmasnn sebebi DISI olması
  • quote:

Orijinalden alıntı: majesticman

quote:

Orijinalden alıntı: Sparkling

Makyajdan sonra daha güzelleştiği kesin.Motorlarda iyiymiş.Turbo çıktı mertlik bozuldu arkadaş..

hehe

• quote:

Orijinalden alıntı: erci541
    Önceki kasa sedandı sanırım. Liftback tam oturmuş bu arabaya. Beğendim.

Makyajsiz kasada da liftback kasa var.
  • 1.6 benzin motora ve o dev gibi kasaya turbo koymassa zateen biraz zor 80 km ye çıkar :D aslında avrupa ford'u abd ford'unun yanında hiçbişeywww.ford.com da bi arablar gördüm resmen aşık oldum arabalara. hele ford taurus. yada bir türk'ün tasarladğı focus(yeni kasanın şu sıralar gelmesi lazım avrupaya abd de satılıyor) ve önemli bir hatırlatma daha2006-2010 kasasını abd kabul etmemişti ve sadece kendisi için ayrı focus tasarlamştı. yani yeni focustan bişeyler bekleyebilirm ama mondeo çok iyi araba olsaydı fusion(abd versiyonu) ve focus arasında bir araba olabilirdi ama mondeo'nun gelişmesi gerektiğinden eminim daha önce dediğim gibi şuan d segmentindeki en iyi arablar suberb veya yeni kasa mazda 6. monndeo fotoğraflarda güsel ilk çıktğnda bende güzel sandım ama işte 1 hafta kullandktan sonra herşeyin göz boyamaca olduğunu anladım

• Çirkindi,hala çirkin...
  • aynen bilm-i-yorum sana %100 katılıyorum :D mondeo titanium 49 000 eder o da maximum o da kasanın büyüklüğünden dolayı. bagajı fiat albea kadar zaten en kötü özelliği de o
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre BİÇER

Bu nedenle 1.6 150 ve 180 HP lik Ecoboost motorlar daha alınası gibi duruyor.

2011 FORD  MONDEO (makyaj)

yukarıda bahsettiğiniz 1.6 150 ve 180 hp SCTi motorlar gerçekten gelecek mi? ve gelirse ne zaman gelir? bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim..
  • fordun 1.6 scti motoru türkiyeye getirceğini zannetmem(mondeo için) zaten benzinlisi yeterince yavaş bide dizel olursa artık at arabası sollar mondeoyu D: 2.0 dizel powershift en ideal motor seçeneği mondeo için bence. ama onu alınca 70 000 den sonra arbanız ölür dediğim gibi ford dizeller 70 000 km den sonra direk bozuluyor.
  • quote:

fordun 1.6 scti motoru türkiyeye getirceğini zannetmem(mondeo için) zaten benzinlisi yeterince yavaş bide dizel olursa artık at arabası sollar mondeoyu D: 2.0 dizel powershift en ideal motor seçeneği mondeo için bence. ama onu alınca 70 000 den sonra arbanız ölür dediğim gibi ford dizeller 70 000 km den sonra direk bozuluyor.

benim bahsettiğim motorlar turbo BENZİNLİ motorlar.. dizel değil..
    70.000 km den sonra ford dizellerin DİREK bozulması olayına da inanmıyorum...etrafımda 100-150 bin km hatta daha fazla yol yapan tdci motorlu Ford, Pug ve Citroen araçlara sahip olan bir sürü arkadaş var..bence siz biraz fazla önyargılısınız Ford'a karşı..
  • ben 7 senedir ford kullanıyorum hocam :D ilk focusumun turbosu patladı dizel motor yüzünden. 2.focusumu 4 ay sürdüm zaten o da 2.el di(şirket intercityden kiralıyordu o zamanlar) ondan sonra o zamanlar çok istediğim ve şirketinde verdiği araç ford focus 1.6 tdcı ghia geldi. 70 000 km ye kadar oldukça memnundum. ford'un düzelmeye başladığını düşündüm. ama 70 000 den sonra önce küçük bir arıza. bilmem ne çubuğu dengesini yitirmiş. onu hallettiler. ondan sonra gezmek için arabaya indim motoru çalştrdm tam olrk 5 cm gittimki tık die bi ses ve stop edio. yaklaşk 10 kere denedim ama araba yürümüyodu 5 cm snra tık. en sonunda intercity çekici çağırdım arabayı çektiler. ertesi sabah gittiğimde araba yürüyordu :D. ama ford 7vites cvt şanzımanların hepsinde bu problemin olduğunu söleyince tamam dedim. sonuçta intercity bşka bir araç veriyordu böle durumlarda. ilk 2 ay benzinli triptonik en üst donanım paketinden(comfortline) buğday sarısı bir jetta geldi. 1.6 olduğu ve çok yaktığı için intercityden dizel jetta istedim çünkü taşıt tanıma focusta kalmıştı ve sürekli benzin aldığımı not alıyordum. sonra 2006 model çook kötü kullanılmış bir jetta geldi. içi at arabası kadar pisti. motor ses yapıyordu ve park sensörü bozuktu geriye taktğnda ssusmadan dııınnnn. park ederken başıma arılar giriyordu. sonra o aracın değiştrmesini istedim ve işte dizel arabanın kralını verdiler :D 1.9 jetta dsg. o arabadan çok memnun kaldm ve jettayı gördükten sonra ford'un ne olduğunu daha iyi anladım. o sırada ford'tan gelen haberler şöleydi:: bu şanzımanı yapan fabrika kapandı, bu şanzımanı türkiyede yapmayı denicez. yani bana öle haber geldiama başkası aracılığı ile. bende ooo işimiz uzn daha dedim. yaklaşık 4 ay sonra focus geri geldi. jetta nın bende kalmasını talep ettim ama vergisi 1.9 l oldugudan bu istek kabul edilmedi. :D ondan sonra tekrar bir şanzıman arızası ve şanzımandan aşırı rahatsız edici bir ses. yine götürdüm intecity'e yine tamir ettiler. yaklaşık 3 ay sonra araba yavaşlarken yine şanzımandan ses gelmeye başladı ama bu sefer sadece yavaşlarken.tamam onu da tamir ettiler ve sonra ford yüzünden yolda kaldım ben. bütün vites kısa devre yaptı. ford ustasınıntekinegötürdüm ve bu kısa devreninde ford dizel otomatiklerde olduğunu ve bununda 2. araç oldgunu söyledi. tek tek kabloları inceledi kısa devre olan kabloyu buldu ve onardı. ondan sonra yine bir şanzıman sesi bir titreşim. yok efendim şanzımanın bişey bişeyi gevşemiş tamiri 2 yada 1 hafta sürebilir ama yolda bırakmaz dediler. bende yeni araç verilceği için tamam kalsın o zaman dedim ve 1 ay öyle idare ettim. ondan sonra şuan kullanmakta olduğum 1.6 dizel focus geldi. şuana kadar bir arıza yaşamadım ama ben ford'tan bunaldım ve bu yeni gelen focus'un hiçbir donanımı yoktu ve çok kalitesizdi. ve şuan çok büyük memnuniyet ile kullanmakta oldugum 2010 mazda 3'ü aldım. şuanki focus 68000 de 2 km sonra yine başıma bela olcak. ve şirketteki arkadaşım satış yapmadığı için şirket ona araç vermiyordu. o da eşine corolla kendine focus aldı. focusu daha 1 senelik ve satmayı düşünüyor. hiç memnun değil. benim fordla çok kötü anılarım oldu. bu yzden dizel ford sevmiyorum. eğer amerikaa satılan fordlar gelirse o zaman düşünebilirim(taurus vb.) geçenlerde 1 haftalığınada mondeo sürdüm. mondeosu olan bir arkadaş tatile gdiyordu ekonomik olsun die araçları 1 haftalığına değiştirdik. kendisnn 1.6 benzin titanium mondeosu var. o aldığı zaman titanium en üst modeliydi. selective yoktu. saçmalığa bakn d segmentinde en üst donanım seviyesi olan araçta bi halt yok. ne deri koltuk ne koltuk ısıtması ne ön cam rezistansı hatta kalite bile yoktu. mazda 3'ün liste fiyatı 42 000 tlydi bana biraz indirim yaptılar ama şu donanımlara bakın: sunroof, koltuk ısıtması, arka araç izleme, park sensörü, ön cam reziztansı, dsc vb. gibi . seneye yada 2 sene sonra d segmenti bir araç almayı düşünüyorum aama mondeo yu alırsam sadece navigasyonlu gelirse alırım. eğer gelmessse benim için sonuncu seçenek. mazda 6 var 72 000 tl ye bmw 5 serisi kadar donanım var daha ne isteyim hafızalı koltuklar, hands free kiti, deri koltuk, 8 hoparlörü bose müzik sistemi 18'' jantlar 2.0 DISI motor sunroof, rvm i park sensörü, arka led farlar, xenon farlar. mazda 3' e xenon taktrdım ve gereçkten şık duruyor. ama sis farı odlgu için gerek yok ama hoşuma gitti o yzden mazda 6 da standart olması iyi bişey. mazda 6 olmassa passat alrım en azndan en azından sağlam ve kaliteli...

• quote:

fordun 1.6 scti motoru türkiyeye getirceğini zannetmem(mondeo için) zaten benzinlisi yeterince yavaş bide dizel olursa artık at arabası sollar mondeoyu D: 2.0 dizel powershift en ideal motor seçeneği mondeo için bence. ama onu alınca 70 000 den sonra arbanız ölür dediğim gibi ford dizeller 70 000 km den sonra direk bozuluyor.

Arkadaşım çok biliyo havalarındasın ama bihabersin, scti motorlar turbo benzinli, ABD de yeni focuslar satışta demişsin, ocak ayında ABD de lansmanı yapılırken 2012 diye tanıtıldı, 70000 de bozuluyo demişsin, gülerler adama, ben 70bini geçtim arıza sebebiyle bir kez bile servise gitmedim. ODD rakamlarına bak biraz istersen, satış rakamlarını incele, 70binde cortlayan araba bukadar satmaz. 102 hp passatı taşıdıysa 125hp de mondeoyu taşır. Ford USA ile EU kıyaslaması yapmışsın, avrupanın yüksek hacimli diye nitelendirdiği motorlar ABD de ekonomik sınıf diye geçiyor.

• 2012 diye gösterilior satışa başlandı dedim zaten gidip sipraiş veriosun 2012 de gelior. 70 000 de bozuluyor git bak arkadaşm o zaman sahibinden.com da 70000 km deki ford dizeller ne zamandan beri satılamıyor. mondeo ve focusu şirketler aldığı ve segmentinde titanium ve selective dışında ucuz oldgu için şirketler alıor ford'u. ford usa ve eu kıyaslamsını iç malzeme kalitesi olark yaptım. 70 000 i geçtiği anda biyerleri bozuluyor. ford benzinlilerde cola gibi benzin yakıyo. ve herşey teknik verilerde değidir...
  • quote:

ben 7 senedir ford kullanıyorum hocam :D ilk focusumun turbosu patladı dizel motor yüzünden. 2.focusumu 4 ay sürdüm zaten o da 2.el di(şirket intercityden kiralıyordu o zamanlar) ondan sonra o zamanlar çok istediğim ve şirketinde verdiği araç ford focus 1.6 tdcı ghia geldi. 70 000 km ye kadar oldukça memnundum. ford'un düzelmeye başladığını düşündüm. ama 70 000 den sonra önce küçük bir arıza. bilmem ne çubuğu dengesini yitirmiş. onu hallettiler. ondan sonra gezmek için arabaya indim motoru çalştrdm tam olrk 5 cm gittimki tık die bi ses ve stop edio. yaklaşk 10 kere denedim ama araba yürümüyodu 5 cm snra tık. en sonunda intercity çekici çağırdım arabayı çektiler. ertesi sabah gittiğimde araba yürüyordu :D. ama ford 7vites cvt şanzımanların hepsinde bu problemin olduğunu söleyince tamam dedim. sonuçta intercity bşka bir araç veriyordu böle durumlarda. ilk 2 ay benzinli triptonik en üst donanım paketinden(comfortline) buğday sarısı bir jetta geldi. 1.6 olduğu ve çok yaktığı için intercityden dizel jetta istedim çünkü taşıt tanıma focusta kalmıştı ve sürekli benzin aldığımı not alıyordum. sonra 2006 model çook kötü kullanılmış bir jetta geldi. içi at arabası kadar pisti. motor ses yapıyordu ve park sensörü bozuktu geriye taktğnda ssusmadan dııınnnn. park ederken başıma arılar giriyordu. sonra o aracın değiştrmesini istedim ve işte dizel arabanın kralını verdiler :D 1.9 jetta dsg. o arabadan çok memnun kaldm ve jettayı gördükten sonra ford'un ne olduğunu daha iyi anladım. o sırada ford'tan gelen haberler şöleydi:: bu şanzımanı yapan fabrika kapandı, bu şanzımanı türkiyede yapmayı denicez. yani bana öle haber geldiama başkası aracılığı ile. bende ooo işimiz uzn daha dedim. yaklaşık 4 ay sonra focus geri geldi. jetta nın bende kalmasını talep ettim ama vergisi 1.9 l oldugudan bu istek kabul edilmedi. :D ondan sonra tekrar bir şanzıman arızası ve şanzımandan aşırı rahatsız edici bir ses. yine götürdüm intecity'e yine tamir ettiler. yaklaşık 3 ay sonra araba yavaşlarken yine şanzımandan ses gelmeye başladı ama bu sefer sadece yavaşlarken.tamam onu da tamir ettiler ve sonra ford yüzünden yolda kaldım ben. bütün vites kısa devre yaptı. ford ustasınıntekinegötürdüm ve bu kısa devreninde ford dizel otomatiklerde olduğunu ve bununda 2. araç oldgunu söyledi. tek tek kabloları inceledi kısa devre olan kabloyu buldu ve onardı. ondan sonra yine bir şanzıman sesi bir titreşim. yok efendim şanzımanın bişey bişeyi gevşemiş tamiri 2 yada 1 hafta sürebilir ama yolda bırakmaz dediler. bende yeni araç verilceği için tamam kalsın o zaman dedim ve 1 ay öyle idare ettim. ondan sonra şuan kullanmakta olduğum 1.6 dizel focus geldi. şuana kadar bir arıza yaşamadım ama ben ford'tan bunaldım ve bu yeni gelen focus'un hiçbir donanımı yoktu ve çok kalitesizdi. ve şuan çok büyük memnuniyet ile kullanmakta oldugum 2010 mazda 3'ü aldım. şuanki focus 68000 de 2 km sonra yine başıma bela olcak. ve şirketteki arkadaşım satış yapmadığı için şirket ona araç vermiyordu. o da eşine corolla kendine focus aldı. focusu daha 1 senelik ve satmayı düşünüyor. hiç memnun değil. benim fordla çok kötü anılarım oldu. bu yzden dizel ford sevmiyorum. eğer amerikaa satılan fordlar gelirse o zaman düşünebilirim(taurus vb.) geçenlerde 1 haftalığınada mondeo sürdüm. mondeosu olan bir arkadaş tatile gdiyordu ekonomik olsun die araçları 1 haftalığına değiştirdik. kendisnn 1.6 benzin titanium mondeosu var. o aldığı zaman titanium en üst modeliydi. selective yoktu. saçmalığa bakn d segmentinde en üst donanım seviyesi olan araçta bi halt yok. ne deri koltuk ne koltuk ısıtması ne ön cam rezistansı hatta kalite bile yoktu. mazda 3'ün liste fiyatı 42 000 tlydi bana biraz indirim yaptılar ama şu donanımlara bakın: sunroof, koltuk ısıtması, arka araç izleme, park sensörü, ön cam reziztansı, dsc vb. gibi . seneye yada 2 sene sonra d segmenti bir araç almayı düşünüyorum aama mondeo yu alırsam sadece navigasyonlu gelirse alırım. eğer gelmessse benim için sonuncu seçenek. mazda 6 var 72 000 tl ye bmw 5 serisi kadar donanım var daha ne isteyim hafızalı koltuklar, hands free kiti, deri koltuk, 8 hoparlörü bose müzik sistemi 18'' jantlar 2.0 DISI motor sunroof, rvm i park sensörü, arka led farlar, xenon farlar. mazda 3' e xenon taktrdım ve gereçkten şık duruyor. ama sis farı odlgu için gerek yok ama hoşuma gitti o yzden mazda 6 da standart olması iyi bişey. mazda 6 olmassa passat alrım en azndan en azından sağlam ve kaliteli...

???? ne demiştiniz?

• ford'un başıma açtığı belalrdan bahsettim
  • kişisel deneyimlerine saygı duyuyorum, fordla olumsuz tecrubelerin olmuş, ancak bence üslubun agresif ve gereğinden fazla olumsuzlayıcı(berbat-dandik-direk bozulur gibi ifadelere gerek yok diye düşünüyorum). dizel fordum olmadı ama benim çevremde de çok kullanan oldu tdci focusları ve problem çıkarmak bir yana bu motor psa ve ford için tercih sebebi olan, başarılı bir motor.problemse motor değil de 'cvt' şanzıman,anladığım kadarıyla, ki bu konuda herkes hemfikir.. amerika ford ve diğer markalar epey geliştiler bence de işçilik-malzeme kalitesi anlamında.. ama bir focusu ele alacaksak şu da bilinmeli ki oradaki güncel model, evet, avrupadaki focus2 değil, 1998'de piyasaya çıkan focus1'in ağır makyaja uğramış hali ve maalesef malzeme kalitesi ve işçilik olarak avrupadaki kardeşinden(focus2) çok geride.. bir de yeni focusun tanıtımı yapılıyor sitesinde de hala güncel modelin satışı devam ediyor, yeni focusun satışa çıkması için(veya siparişler için) çok erken bence..

her neyse çok uzatmıyayım da demek istediğim: her otomobil eleştirilebilir, bu iyi bir şeydir, umarım dikkate alınıp daha iyi otomobiller üretilir ama biraz da insaflı eleştirmeli..

quote:

2012 diye gösterilior satışa başlandı dedim zaten gidip sipraiş veriosun 2012 de gelior. 70 000 de bozuluyor git bak arkadaşm o zaman sahibinden.com da 70000 km deki ford dizeller ne zamandan beri satılamıyor. mondeo ve focusu şirketler aldığı ve segmentinde titanium ve selective dışında ucuz oldgu için şirketler alıor ford'u. ford usa ve eu kıyaslamsını iç malzeme kalitesi olark yaptım. 70 000 i geçtiği anda biyerleri bozuluyor. ford benzinlilerde cola gibi benzin yakıyo. ve herşey teknik verilerde değidir...

• valla üzgünüm ama ford araçların hepsi başıma bela oldu ford'a çok sinirliyim. yağmurlu havada yolda kaldım ya arkamdan tır çarpıodu as kalsa çarpaydı zaten direk uçurumdan düşüodum. bide araba tık die stop etii yolda ve durdu... otobanda 1.8 turbo dizel motorun turbosu patladı iyiki hızlı gidiyodumda acil şeridine kadar gidebildi. eğer daha yavaş gitseydm kalırdım otobanın ortasnda...... neyse umarım şimdiki ford başıma bela olmaz bikaç gün içerisinde görücem 68 000 km de şuan 70 000 e gelsn... ama şu bir gerçekki ghia araçlar çok iyidi. iç kalite olarak. zaten ghia başka bir otomobil fabrikasymş ama otomobil üretmeyi bırakp parça üretmeye başlamş ford için... ama artık her ülkede ghia ford satılmıyor. sadece sırbistanın ford sitesinde ghia gördüm oda öle dolaşrken gördüm :D neyse benim düşüncem mondeo'nun baştan değişmesi lazım.... yeni bir dizel motor ve daha güçlü bir benzinli motora ihtiyacı var. ve focus gibi kendi sınıfındaki araçlardan daha ucuz olması lazım bence.. o yzden d segmentinde mazda 6 derim bu arada mondeonun sis farı üzerndeki led gündüz farı gibi duran ledler kötü duurmuş bence.. bu arada focusun satşları başladı öyle biliorum yani

• Hiç gözüme güzel gözükmüyor bu araç. Neresine makyaj yapmışlar belli belirsiz...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.