Şimdi Ara

2011 Fusion 1.4 TDCI 2013 Sandero Stepway 1.5 dci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: linyit43 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Gecen gunlerde bir konu acmistim. Fakat ev alma asamasinda oldugumuz icin yuksek model araba alma sansimiz kalmadi pek. Babam ikinci el arac sitesinde 12 bin kilometrede, alasimli jant on sis fari, yagmur ve arka park sensorlu, 1.4 TDCI 68 Hp 160 Nm tork degerlerine sahip bir Fusion begendi. Bense 2013 model sifir model 1.5 dci 90 Hp 220 Nm tork Sandero Stepway almasini arzu ediyorum. Amacimiz aile arabasi olsun, daga bayira ciksin (babam bunu niye istiyor anlamis degilim), omur boyu kullanilsin az yaksin ve sorunsuz olsun. Sizlerin de fikirlerini almak istedim.
    Iyi forumlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 8 yıl 2004 fusion kullandım.
    Şiddetle tavsiye ederim.
    Sanderonun çıktığı her yere çıkar , altı yüksektir.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-sahibinden-2011-dizel-ford-fusion-146826555/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 19 Aralık 2013; 18:20:28 >
  • lordford50 kullanıcısına yanıt
    1.4 motor onu kaldirir mi rahat konforlu bir surus saglar mi gibi endiselerim var biraz sadece.

• Bende 6 yil Fusion kullandim. 2005 yilinda sifir alindi arac. Halada ailem tarafindan kullanilmakta. Sorunsuzluk ve saglamlikta cidden iyidir ama konu konfor olunca cidden sinifta kalan bir arac. Yakit tuketimi de guzeldir. Bende sizin yerinizde olsam arada kalirdim ama su anki dusuncelerim ile Sandero derdim. Her ne kadar Fusion yeni Kartal yada Toros gibi olsada gerek performansizligi gerekse de konforsuzlugu bir sure sonra sizi uzebilir. Fransiz motorun psa dizelinden cokta fazla yakacaginida sanmiyorum.
  • Motor yeterli,
    Süspansiyonları sertti, spordur,
    Ama her şekilde Sandero yu tokatlar.

• ugur_bek U kullanıcısına yanıt
    Dacia, reno çok konforlu sanki.
    Ben çok memnundum, tek kusuru süspansiyonlarının sertliği.
    Ama çok sorunsuz, sıkıntısızdır.

• ugur_bek U kullanıcısına yanıt
    Cok uzun sure fiornio ve symbol kullandim her gun is yerinde. 1.5 dci cok atak bir motor. Bir de bizimki 65 Hp 160 Nm tork olaniydi ama gerci araba teneke gibiydi. Sandero ise 90 Hp 220 Nm. Mukemmel degerler. Fiorino ise beni fitik ederdi, isikta kalmak bilmez, klima acikken en dusuk egimli yokusta 5. vitesten 4. vitese atmak zorunda kalirdin. O yuzden fusionda fiorino tarzi bir sey ise karsilasirsam hic hos olmaz benim icin

• Hocam merhaba, fusion hakkında ben de bir iki ekleme yapmak isterim. Üniversite zamanı izmit-kocaeli gidip gelirken arkadaşımın fusion'a çok binmişliğim vardır. 5 kişi binerdik ona rağmen hem çekişi hem gidişi hiç sıkıntılı değildi. hatta izmit merkez umuttepe kampüs yolu dik yokuşların olduğu bir yoldu, orada da sıkıntısız götürürdü. kaç defa ev taşıyan arkadaşlara yardım amacıyla da kullandık. arkadaşım 210.000'de model yükseltmek için satmıştı.

Reno motoru da çok sağlamdır ama dacia markasına uzağım, araç hakkında yorum yapamayacağım.
  • neilblack kullanıcısına yanıt
    Sagolasin hocam. Eger bunlari 1.4 TDCI yaptiysa gayet guzel alinabilir bir arac. Bir de usb girisi olsa tadindan yenmez

• aynı motoru 2 3 sene fiestada kullandım performansı gayet yeterli + ekonomik.usb giriş yok ama aux var diye biliyorum
  • Sanirim sozlerim yanlis anlasildi zira benim performansiz dedigim kriter aracin beklenenden az performansli olmasi idi. @neilblack arkadasimiz gibi bende izmitte kullandim araci. Ayni yokuslari bende ciktim, indim ve sorunsuz bugunlere geldik. Zaten ihtiyacimizi bildigimiz icin bu araci aldik. Benim anlatmak istedigim rakip bir motor ile kiyaslamak. Ornek vermek gerekirse su an getz dizel kullaniyorum ve inanin sehir ici icin bence cok guzel bir motor-sanziman uyumu var. Zira gaz vermeseniz bile arac kalkiyor, cok atak, kullanimi yormuyor vesaire vesaire. Bu demek degilki fusion kotu. Ama ben yeniden arac alacak olsam 1.4 psa dizel motor tercih etmem zira beni vites oranlari ile, ilk kalkis performansi ile yoruyordu. Kisacasi ben surekli dur kalkin yasandigi buyuk sehirde boyle bir arac kullanmak istemem. Birde amortisorlerin sertlik durumu var ki ne yazikki @lordford50 arkadasimizin dedigi gibi sportiflik icin degil fiestadan turetilen aracin virajlardaki dengesini bir nebzede olsa duzeltmek icindir. Sehir ici icin tasarlanan bir aracin bu kadar sert bir amortisore sahip olmasi sporlukla aciklanamaz bence.

Diger taraftan fransiz araclarini sevmem. Cabuk dokulurler, narindirler falan falan ama motorlari da bir o kadar basarili. Yillardir psa grubunun 1.4 ve 1.6 motorlari gibi renaultta 1.5 motoru gelistirmekte ve yine kisisel gorusum 1.4 motordan daha basarili. Bu basariya daha yumusak debriyaji, sehir ici dur kalklardaki rahatligi ve forda gore daha yumusak amortisorleri eklerseniz benim tercihim dacia olur. Bunun karsiliginda belki (bilgim yok sadece tahmin) yarim litre daha fazla yakit ve belki uzun sureli kullanimlardaki sorunlarla karsilasma oraninin fazlaligi gibi olumsuzluklarida goz onune almak lazim.

Kisacasi kullanim amaci cok onemli. Aileme bu araci alirken; ileride emekli olup koye yerlesecekleri, koydeki yollarin bozuklugu, azda olsa yuk tasinabilecegi, aldigimiz sirada ki vergi dilimi (o donem 1.4-1.6 vergi dilimi vardi ertesi sene 1.3 e indirilince bir esprisi kalmadi bu dusuncenin), yakit tuketimi ve saglamligi gibi konular goz onune alindi. Hala da cok memnunuz ki degistirmiyoruz. Sadece daha iyi secenekler su an mevcut ve onlari da degerlendirmek lazim.

• Daha yeni ve esp sistemi olan bir araç olan dacia bence çok daha iyi bir tercih fusion yerden yüksek yapısı esp olmayınca sadece dezavantaj oluyor.
  • Teşekkürler.
    Dedikleriniz gibi motor konusunda Stepway Fusion'dan daha önde benim için. Ama sağlamlık sorunsuzluk konusunda Ford'un bir ünvanı var hepinizin bldiği gibi. Forumda yeni Stepway konusunu okuduğumda şimdiden birkaç kronik sorunun olduğunu fark ettim. Çok kararsız kalıyor insan cidden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enpisagor

Daha yeni ve esp sistemi olan bir araç olan dacia bence çok daha iyi bir tercih fusion yerden yüksek yapısı esp olmayınca sadece dezavantaj oluyor.

Ben ve fusion sahibi arkadaşlarım hiçbirzaman esp ye ihtiyaç duymadık, fordun yol tutuş kararlılığına sert suspansiyonda eklenince hiç ihtiyaç hissedilmiyor esp ye.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.