Öncelikle okuma nezaketi gösterdiğiniz için teşekkürler.
2011 Model Kia Ceed 1.6 CRDİ A/T Motion Paket aracımızla nişanlım ve ben
İstanbul ( Erenköy ) - Erikli ( Saros Körfezi ) Erikli ( Saros Körfezi ) - Bodrum ( Akyarlar - Akçabük ) Bodrum - Çamyuva ( Kemer/ Antalya ) Antalya - İstanbul ( Başladığımız lokasyon )
olarak ölmezde sağ kalırsak bir tatil planı yaptık.
Aracı 2. el 24.000 Km'de aldım ve aldığımda ilk olarak full depo Shell GTL ile Eskişehir gittim geldim. Daha sonra yorumlara dayanarak Total Excellium denedim ve Shell GTL ile 2-3 depoda bir değiştirerek kullandım ama hangi yakıtın daha az yaktırdığını idrak edemedim.
Öncelikle kurallara uyarak ( amacım min. yakmak ) Çıkmadan depomu yukarıdakı lokasyonlardakı sıcaklık - rakım vb degıskenlere gore hangı yakıttan koymalıyım ( aracım su an 31.000 km'de ) Shell GTL ile Kadıkoy'den Koşuyoluna çıkan yanyoldaki Total'de sürekli %3 indirim var ( 4.08 Excellium ) baya fiyat farkı oluyor.
Gidiceğim güzergahlar üzerinde tavsiye edebileceğiniz yemek yemelik yerler nereleri var ?
Özellikle Erikli ( Saros ) - Bodrum çıkışında En kısa rotayı nasıl izleyebilirim ? ( Çanakkale boğazından geçebilirmiyim arabalı vapur ile, geçince susurluk gerimde mi kalıyor ? orda yemek yemek istiyorum :D )
Bu arada en son 201 TL ile depoyu fulledim Total Excellium ile güzergah olarak Erenköy - K.Bakkalköy'den Maslağa gittim geldim iş saatlerinde. Ortalama hızım 33 km/h ortalama yakıt tuketımım 6.8L / 100 km'de ( araç eski tip 4 ileri otomatik )
Aracın en son bakımı 15.000 km'de yapılmıs Kia servisinde, uzun yola çıkmadan önce illa olmazsa olmaz dediğiniz bakım var mı ? Malum parayı tatile saklamaya çalışıyorum ama 200-300 TL için zehir olmasın tatil ?
Sürekli 2 kişi ve çok abartı olmayan bagaj ile yola çıkacağız. Ön / Arka Lastik Basıncları nasıl ayarlıyım ne sıklıkla kontrol edeyım ? ( Uzerınde Michelin Energy Saver Var 205/45/R16)
Teşekkürler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme