Şimdi Ara

2011+ Punto otomatik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dizel manuel 2006 model Getz aracımı satıp yerine otomatik 2011 model üstü az kullanılmış bir Punto almayı düşünüyorum. İlk önceliğim aracın otomatik olması. Manuel kesinlikle düşünmüyorum. Piyasayı araştırdığımda donanım olarak full puntoların fiyatlarının diğer markalara kıyasla daha uygun olduğunu gördüm. Ayrıca bir çok araçta panaromik camtavan özelliği mevcut. Çok fazla kullanmayacağım için benzinli olması sıkıntı değil.

Sormak istediğim 2011 üstü benzinli otomatik dynamic yada Lounge puntoların piyasası nedir? Cam tavan olması önceliklerimden. (Sahibinden de baktığımda 30 - 45 arası değişen fiyatlar görüyorum, makas çok fazla)

Varsa bu araç hakkında olumlu/olumsuz görüşlerinizi yazabilir misiniz?

Ek olarak almaya karar verdikten sonra istanbul/anadolu yakasında nereye göstermeyi önerirsiniz? Bildiğiniz güvenilir Ekspertiz firması varmı?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fig00 -- 22 Ekim 2015; 13:49:03 >

• Önerisi olan, punto kullanan var midir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi aracının ilanı var mıdır?
    Yoksa özelliklerini yazabilir misin, dizel Getz araştırıyorum ben de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: torsito

Kendi aracının ilanı var mıdır?
    Yoksa özelliklerini yazabilir misin, dizel Getz araştırıyorum ben de.

pm gönderdim.
  • 2012 Punto Evo Dualogic Dynamic donanımlı Skydome...vs. full aracımı yaklaşık iki yıldır kullanıyorum. 1.4 Fire motorlu, aldıktan sonra Atiker Microfast OBD II kit taktırdım. Tüketim açısından çok memnunum. Fiyat-Performans açısından iyi bir araç. Bu zamana kadar bana şükür hiç sıkıntı çıkarmadı. Donanım açısından da tatmin edici. Rahatlıkla tavsiye edebilirim...

• Ben de geçen hafta aldım, 2011 1.4 Dualogic Şanzıman Dynamic + Assist Kit, 7300km'de

Araç sahibi yurt dışında uzun süre kaldırım kenarında yatmış, çöp kamyonu sürtmüş bir kere, sol arka kapının yarısı ve sol arka çamurluk boyanmış, 2012'de 4000km'de servise girmiş, hasar kaydı yok.

Akü yoktu, sahibi akü aldı 220 TL'ye, muayene yaptırdı, sigorta yaptırdı ve satışı verdi.

Ben de 198 TL'ye bakımını yaptırdım Bosch serviste.

Donanım olarak, kayda değer cam tavan ve perde hava yastığı hariç her şey var.

ABS, EBD, ESP, ASR, HBA, MSR, Hill Holder, Otomatik Kararan Dikiz Aynası, Dijital Klima, Hız Sabitleyici, Yağmur Sensörü, Park Sensörü, Sürücü, yolcu ve sürücü diz havayastığı, Direksiyondan kumandalı Radyo, MP3 player, Elektrikli Ön ve Arka Camlar, Elektrikli ısıtmalı yan aynalar, Ambiyans aydınlatma

• quote:

Orijinalden alıntı: Arif

Ben de geçen hafta aldım, 2011 1.4 Dualogic Şanzıman Dynamic + Assist Kit, 7300km'de

Araç sahibi yurt dışında uzun süre kaldırım kenarında yatmış, çöp kamyonu sürtmüş bir kere, sol arka kapının yarısı ve sol arka çamurluk boyanmış, 2012'de 4000km'de servise girmiş, hasar kaydı yok.

Akü yoktu, sahibi akü aldı 220 TL'ye, muayene yaptırdı, sigorta yaptırdı ve satışı verdi.

Ben de 198 TL'ye bakımını yaptırdım Bosch serviste.

Donanım olarak, kayda değer cam tavan ve perde hava yastığı hariç her şey var.

ABS, EBD, ESP, ASR, HBA, MSR, Hill Holder, Otomatik Kararan Dikiz Aynası, Dijital Klima, Hız Sabitleyici, Yağmur Sensörü, Park Sensörü, Sürücü, yolcu ve sürücü diz havayastığı, Direksiyondan kumandalı Radyo, MP3 player, Elektrikli Ön ve Arka Camlar, Elektrikli ısıtmalı yan aynalar, Ambiyans aydınlatma

Aracınızı ne kadara aldınız acaba?
    ve ili olarak neredeydi araç sigortası nekadar tuttu paylaşabilir misiniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kia Ceed 2010 sw Otomatik dizel
    12 yıl önce açıldı
    2013 Honda Civic Otomatik
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arif bey ne kadar aldınız
  • aracı 34.000 TL'ye aldım, il Ankara, yaşım 28 olduğundan sigorta en uygun generali sigorta 861,00 TL çıktı 4 taksit olarak yaptırdım

bir de 350,00 TL'ye mini kasko ekstra sigortası aldım

https://www.generali.com.tr/mini-kasko-ekstra-sigortasi/
  • Hayırlı olsun iyi günlerde kullan
  • Arif kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için teşekkürler. aracınızı iyi günlerde kullanın :)
  • Arif kullanıcısına yanıt
    yaş ile ne alakası var hocam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ONUR_345241

yaş ile ne alakası var hocam ?

30 yaş altı olunca sigorta yüksek çıkıyor; acemi olma ihtimali, apaçi olma ihtimali...

@fig00,@gece_sovalyesi
    teşekkürler, daha iyileri sizlerin olsun eşim için otomatik bir araç almamız gerekti, bir arkadaştan da bu araç denk geldi sıfır kokusu duruyor daha aracın

bakımdan sonra şehir içi trafiksiz yerlerde ortalaması 6,6lt/100km'ye kadar da düştü ileride lpg düşünülebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 22 Ekim 2015; 17:49:04 >
  • Arkadaştan bulmanız cok guzel olmus. Sans isi onemli.
    Sigortada yas 30 altı oldugunda Dediğiniz gibi cok cikiyor. Aracı almadım daha diyerek teklif aldim 1200 tl çıkardılar. Umarım ruhsatı alınca daha düşer

• Ben de elimdeki aracı satıp 35-40 civarı otomatik araç bakıyorum. Diğer şanzımanlar hakkında az çok bilgim var ama dualogic sanzımanı bilmiyorum. Herhangi bir sıkıntısı, problem çıkarma ihtimali nedir. Biraz bilgi verirseniz sevinirim. Bir de herhangi bir sıkıntı halinde garanti kaç yıl fiatta?
  • quote:

Orijinalden alıntı: codemaster42

Ben de elimdeki aracı satıp 35-40 civarı otomatik araç bakıyorum. Diğer şanzımanlar hakkında az çok bilgim var ama dualogic sanzımanı bilmiyorum. Herhangi bir sıkıntısı, problem çıkarma ihtimali nedir. Biraz bilgi verirseniz sevinirim. Bir de herhangi bir sıkıntı halinde garanti kaç yıl fiatta?

Araç daha yeni ama araştırdığım kadarıyla pek bir sorunu yok. Eco mod açıkken çok düşük devirde vites yükseltiyor, düz yolda sorun yok da hafif eğimli yolda araç boğuluyor, hele dik bir rampa çıkacaksanız tam hızlanmak için gaza basarken araç 2'den 3'e atıyor.

Biraz tecrübe istiyor, böyle zamanlarda bir tıkla manuel moda alırsanız hiç sıkıntı yaşamazsınız, ya da eco modu kapatmak da çözüm olur.

Benzer sıkıntılar yarı otomatiklerin çoğunda var, mesela 1.6 hdi motorlu 115hp'lik c5 de aynı yokuşta yığılıyor, 4 kişi 2. viteste düşük hızda rampaya girerseniz o da çıkmıyor

Uzatılmış garanti satın almadıysanız 3 yıl / 150.000km garantili diye biliyorum

http://www.fiat.com.tr/satissonrasi/sayfalar/Garanti.aspx

• 35.000 üstü düşünüyorsanız bence punto yerine bravo daha iyi seçenek olur.

Yürütme maliyeti puntoya göre nekadar farklılık gösterir bilemem. Fakat b sınıfı fiyatına c sınıfı araca binmenin keyfi başka olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: codemaster42

Ben de elimdeki aracı satıp 35-40 civarı otomatik araç bakıyorum. Diğer şanzımanlar hakkında az çok bilgim var ama dualogic sanzımanı bilmiyorum. Herhangi bir sıkıntısı, problem çıkarma ihtimali nedir. Biraz bilgi verirseniz sevinirim. Bir de herhangi bir sıkıntı halinde garanti kaç yıl fiatta?

Dualogic şanzıman gayet sorunsuz diyebilirim. 1'den 2'ye geçerken hissedilir oluyor biraz, onun dışında diğer geçişler akıcı ve sarsıntısız. Eco mode açıkken yokuşlarda yığılma olabiliyor, benim aracım LPG'li olduğu için Eco mode kapalı kullanıyorum. Kullanım alışkanlığıyla alakalı biraz da, tek tıklama ile manuele alabiliyorsunuz hemen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxHound -- 23 Ekim 2015; 16:59:25 >
  • Bu 800 ve 1200 civarı paralar zorunlu trafik sigortası için mi yoksa kasko mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi common man -- 23 Ekim 2015; 17:28:00 >
  • common man kullanıcısına yanıt
    Malesef trafik sigortası. Bende aracı ilk aldığımda istanbul olmamasına rağmen 680 gibi bir rakam odemistim. Ikinci yıl 270 e düştü ok sukur. Ama genc sürücü oldugun zaman fiyatlar fena

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.