Şimdi Ara

2011 Toyota Avensis_T27_Ayrıntılı İnceleme/Fotoğraf/Karşılaştırma/2013Kasa Eklendi (226. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.725
Cevap
41
Favori
164.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İzmit taşmet 3300 çek indirimli fiyat verdi, internette 2019 yılı 720 TL ye var. Tarih eski olunca güvenemedim, bir de Goodyear yeni zam bindiriyor gibi 2 ay önce 700-750 bandında ki lastiğe 800 900 fiyat çekiyorlar. Kıyamadım daha fazla paraya
    Bugün de muayene ye götürdüm aracı, sene başında LPG tankı altına şilte muhabbeti çıkarmışlar sanırım, 6 yıllık LPG li aracıma ağır kusur yazıp muayeneden geçirmediler, 20 TL ye hallettik olayı 5 dk. Da, ama ilerleyen günlerde tekrar götürücem mecbur muayeneye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç güneşin altında yanıyor. Branda alayım oldum ama nasıl bişey tavsiye var mi!?

• Bugün araç çok yoğun güneş altında kaldı.
    Direksiyonu yarım tur çevirdiğimde hard-hurt diye, mont sürter gibi ses yaptı.
    Direksiyon yağı değişmesi lazım herhalde.
    Ne kullanılabilir ?
    Değişim süresi kaç yıl veya km ?

• Jumaruu kullanıcısına yanıt
    Brandanın iç yüzeyi pürüzsüz ve pamuklu olmalı

• SICAKLIKLA ALAKASI YOKMUŞ,
    sabah serinliğinde de ses geldi.
    sola yada sağa çevirirken 2-3 noktada sürtme sesi geliyor.!
  • lordford50 kullanıcısına yanıt
    Ne ki bunun sebebi ya da çözümü :(

• quote:

Orijinalden alıntı: emindoner09

Ne ki bunun sebebi ya da çözümü :(
    Şimdi yağ ustama uğradım,
    “Üçler madeni yağ”
    Plastik sürtüyormuş.
    Önemsiz bişeymiş yani

2011 Toyota Avensis_T27_Ayrıntılı İnceleme/Fotoğraf/Karşılaştırma/2013Kasa Eklendi

• selamınaleyküm uzun zamandır yazmıyorum 3 yıllık akü ve kısa mesafe kullanınca şarj işinde sıkıntı olmaya başlamıştı. köyde babam şarj aleti almış baktım rejenarasyon modu var. aküyü darbeli akım vererek içini temizleme diyebiliriz. 4 saat ondan yapıp adam akıllı şarj ettim. yoğun kullanmıyorum aracı ama eskisinden iyi oldu. psikolojik mi bilmiyorum faydasını göreceğiz. ama varta akü bir daha almam galiba
    2011 Toyota Avensis_T27_Ayrıntılı İnceleme/Fotoğraf/Karşılaştırma/2013Kasa Eklendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyzade0606 -- 12 Temmuz 2020; 23:30:55 >

• Ben 2 yılda çöpe attım vartayı, tabi araç kamerasının park modunun da etkisi olmuştur

• 2011 Toyota Avensis_T27_Ayrıntılı İnceleme/Fotoğraf/Karşılaştırma/2013Kasa Eklendi

110k olduk hayırlısıyla.

v kayışı değiştirem dedim. şarj dinamosunu tutan bir vidayı sökemedm. açık ağız 14 numara izeltaş anahtar sıyırdı. yıldız anahtar girmedi sinir oldum. halbuki her şeyi hazır etmiştim. yarın ankarada bosch servise gidip durumu anlatacağım. malzeme getirip işlem yapıyorlar mı diye.

ayrıca klima performansı da düştü. hiç gaz basılmamış muhtemelen önceden. 35 derece civarı sıcaklıkta geç soğutuyor. bosch servis gaz +yağ 150 dedi. yetkili servis 800 TL dedi. gitmişken onu da değiştiririm nasipse.

110 k olduk demiştim. alt takımdan ses gelmese de sanki hafif hafif eski tepkileri azaldı muhtemelen lastik aksam ömrü tükeniyor. aldığımdan beri alt takıma anahtar değmedi.

kronik sorunu soran arkadaşım. kapı gergilerini tutan sac kenarında bazen çatlama oluyormuş. kapı ağır bir de hızlı açıp kapıyı vurdurur bunu sık yaparsan olabilir. forumda duymadım ama yurt dışı forumlarda bahsedilmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: burakizmr

4 senenin ardından bugün lastikleri nokian powerproof ile değiştirdim. Goodyear'a yakındım ancak indirim bedava yakıt vs. Tanesini 600e düşürünce ikinci tercihim olan nokian aldım.
    225 55r17 devam

iyi fiyat hayırlı olsun abi. kazasız belasız

• quote:

Orijinalden alıntı: burakizmr

Ben 2 yılda çöpe attım vartayı, tabi araç kamerasının park modunun da etkisi olmuştur
    Park modu ve anahtarsız giriş gibi sensörler nedeniyle bu araçlara en iyi akü EFB akü
    .
    Varta var, varta var.
    Biz varta Blue zor bulabildik.
    Varta Silver aküler daha iyi performans veriyordur muhakkak.
    Ama EFB akü daha mantıklı.
    Çelik efb ; 350-400 liraya,
    İnci ve mutlu efb ; 450-500 liraya,
    Varta ve Bosch Efb ; 550-600 liraya bulunabiliyordu.

• beyzade0606 kullanıcısına yanıt
    Bu kış Bende 3 Yıllık varta blue aküyü varta servisine götürmüştüm, şarj için.
    Akü 5 yıllıkmış. Meğer 1-2 yıl rafta beklemiş.
    5 yıllık aküyü şarj edersek plakaları felan hep dökülebilir dediler ve şarj etmediler.
    Ama değerleri de çok düşük değildi,
    Şimdilik kullanıyorum.
    Kışın efb akü alacam.

• 2011 Toyota Avensis_T27_Ayrıntılı İnceleme/Fotoğraf/Karşılaştırma/2013Kasa Eklendi

bosch Ankara net bir grup servisteyim. galiba orijinal v kayışı... 110 bin km oldu. çatlaklar varmış sökünce gördük.
    tam zamanında gelmişsin dedi. dışarıdan pek belli olmaz bakmayla dedi. elimize alıp hafif esnetince çatlaklar çıktı 2 3 yerde vardı. işçilik 50 TL kayışı ben götürdüm bando markalar 50 lira civarına almıştım kışın

ekleme. klima gazı da basıldı 300gr eklendi dedi 220 TL aldı. pahalı sayılabilir sanayide 100 TL civarı idi. bosch servisi tavsiye edebildiğim ilgili temiz çalıştılar.

evde bakım yapa yapa sanayi jargonu unutmuşuz.gençten eleman arabanın yanına götürdü, direktiyonda koltuktaki koruma kılıfı kendi söktü anahtarı elime verdi. buyurun efendim falan... hiç aklıma gelmedi bahşiş. sonradan aklıma geldi utandım :(
    böyle durumlarda siz bahşiş işini nasıl yapıyorsunuz valla tam köylüyüm ben ya incelik sıfır :(

son ekleme. baskı balata değişimi için fiyat istemiştim gittiğim bosch servisten...
    aradılar :

baskı balata yağ ve bilye değişimi işçilik dahil 2700 TL dediler. orijinal marka ürünler kullanılacak dedi. bitmeye az kaldı balata öyle hissediyorum bu ara hanıma da araç öğretiyorum 4000 devirde 4 saniyede yarım debriyaj kalkıyor balata kokusu had safhada bakalım ne olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyzade0606 -- 13 Temmuz 2020; 16:34:53 >

• beyzade0606 kullanıcısına yanıt
    6 ay önce
    Servisten 3 tane orjinal Toyota 75W şanzıman yağı almıştım.
    Sanayide değiştirttim.
    (2.4 litreydi sanırım)
    136000 km.

Baskı balata 2-3 yıl daha gider demişlerdi.

• klimaya gaz basınca biraz daha iyi soğutmaya başladı. muhteşem bir fark olmadı ama hissedilir bir fark var.
    kaskomda ücretsiz ozon temizliği varmış onu yaptırdım Ankara rs serviste.
    10dk araç içine makine koyup klimayı çalıştırdılar bu kadar. beleş iş haliyle. klima kapalı hava üfleme açıkken leş gibi koku geliyordu sanki o gitti gibi. şimdilik takip ediyor olacağım bakalım

• Standart yağ filtre bakımı dışı birşey yapmadım bende arabaya , artık 97 binde araba önümüzdeki ay degistircem filtreleri , yaklaşık 12 13 binde bir değiştiriyorum. 2012 model benimkisi. Görünürde bir problemim yok ama , bu ara yapılması gereken bir ekstra var mı , değişmesi gereken birşey ? Gaz koyup gidiyorum :) Allah'a şükür 3 senedir sanayi yüzü gostermedi

• emindoner09 E kullanıcısına yanıt
    Bujiler 100-120 bin aralığında değişmesi lazım.
    İster şimdi değiştirin,
    isterseniz 110 bin km de.
    Ben 112 bin de değişmiştim.
    .
    Fren hidrolik yağı da 3-4 yıldır değişmediyse, değiştirilebilir.
    .
    Radyatör soğutma suyu 160 bin km de değişecek.
    Eksik varsa Şimdi ekleme yapılabilir. Su koyma.

• Merhaba sürücü koltuğu emniyet kemeri takmayinca uyarı vermiyor bende, sizde de öyle mi ? Yan taraf takmazsa ötüyor, birşey mi bozuldu ki bende ? Teşekkürler. Eskiden nasıldı hatırlayamıyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • emindoner09 E kullanıcısına yanıt
    koltuğa oturulduysa, hız 20 yi geçince ötmeye başlaması lazım.
  • 
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.