Şimdi Ara

2012-2013 Vw Tiguan 1.4 TSI 160 HP 4x4 Hakkında Yorumlarınız (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
1
Favori
36.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ağırlık anlamında avantajlı olduğundan yakıtta da oldukça iyi görünüyor.Sanırım önce test etmemiz gerekecek çekiş durumu için. 7,3 lt gayet kabul edilebilir bir değer
  • 50 krş tan aşağı inmez. yıllık 7 bin diyorsunuz ama 10 bin yuvarlak diyelim. 4-5 bin lira yakıt para olur. Olmadı Marjet sıvı sistem var 4 lira fiyatı. Bundan takılır 20 krşa gezilir. Trafik içi yarış modu 25 krş. İstanbul Park piste girersen 30 krş yakar :).(2 lira LPGden)
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Land Rover Range Rover Sport 3.0 SDV6 kullanıyorsanız vw ile işiniz olmaz zaten

vw olması değil porsche bile almam kimse almasın abarttılar zam olayını forumda passat vs 520 konuları çıkmaya başladı
  • @zwanzig araç seçiminiz hangi modelden yana oldu acaba ? @zwanzig
  • shadowgeist kullanıcısına yanıt
    kullansın 10 litreyi ancak yokuş aşağı görür. Biraz basması gerekse 15-16'lar direk görülüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuzenimin eski aracı,şu an bir öğretmen arkadaşımda mevcut.Sakin kullanım değerleri bunlar aracın,yokuş aşağı inmenize gerek yok
  • fthars7 kullanıcısına yanıt
    Yakıt çok korkuttuğundan ve piyasa yükseldiğinden alamadık.Mevcut aracımıza hala biniyoruz.Beklemedeyiz yani.

• shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Bizim CC'yi yaktıracaksınız bana bi şey değil

• Yalnız CC nin yanındaki şu ibareyi unutmuşsunuz===> DSG
    Aracınız otomatik,manuelden 2 litre farkeder
  • quote:

Yakıt çok korkuttuğundan ve piyasa yükseldiğinden alamadık.Mevcut aracımıza hala biniyoruz.Beklemedeyiz yani.

anladım :) bende de golf6 1.4 tsi 122lik var ama çocuk ve eşyaları olunca artık sığamıyoruz memlekete gidip gelirken göçebe araçları gibi oluyor adeta:) o yüzden tiguan alayım diyorum almışken de 4*4 olsun diyorum. Yıllık taş çatlasın 6-7 bin km yapıyorum 3/1 ş.içi 3/2 ş.dışı o yüzden ben biraz daha cesaretliyim 4*4 alma konusunda. Bu arada yıl sonuna doğru ikinci el piyasası biraz daha düşer zannımca
  • quote:

Orijinalden alıntı: fthars7

quote:

anladım :) bende de golf6 1.4 tsi 122lik var ama çocuk ve eşyaları olunca artık sığamıyoruz memlekete gidip gelirken göçebe araçları gibi oluyor adeta:) o yüzden tiguan alayım diyorum almışken de 4*4 olsun diyorum. Yıllık taş çatlasın 6-7 bin km yapıyorum 3/1 ş.içi 3/2 ş.dışı o yüzden ben biraz daha cesaretliyim 4*4 alma konusunda. Bu arada yıl sonuna doğru ikinci el piyasası biraz daha düşer zannımca

2011 tiguana sahiptik bi ara.1.4 150hp 4x4 manuel olanı idi.Bizim sakin bir sürüşle elde ettiğimiz tüketim 8.5 lt.Aracın otomatik olması çok fazla etki etmeyecektir tahminimce.max0.5lt civarı artıcakır.Mesajınızda bagaj ihtiyacınız olduğundan bahsetmişiniz.Ancak tiguanın sizi pek tatmin edeceğini sanmiyorum.Çünkü bagajı golfden hallice.Performanstan yana hiçbir sıkıntınız olmasın.Aracın alt devirleri turbo ve kompresör destekli olmasından dolayı yeterince güçlü.Yani araba 5 kişi+bagaj olsa dahi tıkanmıyor.Yol tutuşu iyi.Ancak şehiriçi manevrası biraz zayıf.Gerçi boyutu büyük olmadığı icin çok sıkıntı olmuyor.Ses sistemi çok güzel.İç hacmi geniş bir araçtır.Sorularınız olursa cevaplayabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: alish_alish

quote:

Orijinalden alıntı: fthars7

quote:

2011 tiguana sahiptik bi ara.1.4 150hp 4x4 manuel olanı idi.Bizim sakin bir sürüşle elde ettiğimiz tüketim 8.5 lt.Aracın otomatik olması çok fazla etki etmeyecektir tahminimce.max0.5lt civarı artıcakır.Mesajınızda bagaj ihtiyacınız olduğundan bahsetmişiniz.Ancak tiguanın sizi pek tatmin edeceğini sanmiyorum.Çünkü bagajı golfden hallice.Performanstan yana hiçbir sıkıntınız olmasın.Aracın alt devirleri turbo ve kompresör destekli olmasından dolayı yeterince güçlü.Yani araba 5 kişi+bagaj olsa dahi tıkanmıyor.Yol tutuşu iyi.Ancak şehiriçi manevrası biraz zayıf.Gerçi boyutu büyük olmadığı icin çok sıkıntı olmuyor.Ses sistemi çok güzel.İç hacmi geniş bir araçtır.Sorularınız olursa cevaplayabilirim.

Merhaba, öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Bagaj konusunda Golf 380 litre Tiguan 470 litre aman aman bir fark yok haklısınız evet ama bir tanıtım videosunda izlemiştim; arka koltuklar öne-arkaya hareket ettirilebiliyordu, böylelikle bagaj hacmi biraz daha arttırılıyordu bu özelliğe de güveniyorum açıkçası, yalnız 2012 modellerde var mıdır bu özellik bilginiz var mı sanırım benim izlediğim videodaki tiguan 2013-2014 idi ?

Evet.Bir miktar genişleme oluyor.Bizdeki 2011 modelde vardı.Emin değilim ama 12 modelde de olması muhtemel.

• quote:

Orijinalden alıntı: alish_alish

Evet.Bir miktar genişleme oluyor.Bizdeki 2011 modelde vardı.Emin değilim ama 12 modelde de olması muhtemel.

Arkadaşlar 1.4 tsi 160 hp 4x4 Tiguan'in süspansiyon sistemi nasıl acaba, bu araçta en çok merak ettiğim ve en çok aklımda soru işareti yaratan nokta bu;
    zira bazı inceleme testlerinde 1.4 tsi 160lık 4x4 tiguanların süspansiyonlarının çok sert olduğundan-kasis-çukurlardan geçerken içeriye çok ses aldığı-süspansiyonların darbeyi ememediğinden bahsediliyordu rica etsem bu aracı kullanan arkadaşlar yorum yapabilirler mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthars7 -- 20 Eylül 2016; 18:21:20 >
    İçeriye pek ses almıyor ama süspansiyonları biraz sert.Bu sayede virajda pek yatmıyor.Eğer 16 inç jant ve yumuşak lastik kullanırsanız rahat bir sürüş elde edebilirsiniz.

• Arkadaşlar Forum'a uzun süredir girmediğimden buradaki sohbet'e biraz geç ve belkide ihtiyaç kalmamış bir yotumda bulunacağım. Lütfen kusuruma bakmayın. Ama yinede bizden sonra okuyan kişilerin ifadesine olmasını umarım.
    1. Tiguan yüksek bir araç ve 4*4 olması aracın yol tutuşunu artırıyor. O yüzden bu tip yüksek araç alacak arkadaşlar buna dikkat etsinler. 4*2 olanlar uzun yolda hızlı kullanımda insanda güvensizlik hissini veriyor. özellikle virajlarda yol tutuşu az oluyor. O yüzden güvenliğe önem veriyorsanız 4*4.
    2. Yakıt sarfiyatı konusuna gelince Yüksek bir araç, normal otomobilden 250-300 kg kadar daha ağır bir araç, 160 PS buna göre biraz fazla yakıyor. Ancak çok km yapmıyorsanız bence fazla kafaya takılacak bir şey değil. Şahsen ben senede 7.000 km yol kat ediyorum. aracım 4 yılı yeni bitirdi henüz 27.000 kmde ben kafaya takmıyorum. Bu arada sarfiyat olarak şehir içi 10 lt/100km şehir dışı 7-8 lt/100 km değerlerini gördüm. Yakıt sarfiyatı konusunda şunu belirtmemde fayda var. Aracı çalıştırdıktan sonra 5 kmden kısa mesafe gidiyorsanız sarfiyat artıyor, Ancak 10 km giderseniz sarfiyat azalıyor. Ben bunu çok kez test ettim.
    3. Keyif konusuna gelince işte o muhteşem bir şey. ben bu güne kadar sürdüğüm araçlar içinde en fazla keyif aldığım araç diyebilirim. Mutlaka daha üst segmentlerde daha yüksek fiyatlara daha keyifli araçlar vardır ancak bu segmentte, bu fiyat aralığında alınabilecek en iyi araç olduğunu düşünüyorum. Eğer öyle zırt pırt araç değiştiren birisi değilseniz, bir aldığınız aracı en az 8-10 sene kullanıyorsanız (Ben öyleyim) bence hiç düşünmeden alın derim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.