Şimdi Ara

2012-2013 Vw Tiguan 1.4 TSI 160 HP 4x4 Hakkında Yorumlarınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
36.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2012-2013 Vw Tiguan 1.4 TSI 160 HP Manuel 4x4 aracını nasıl bilirsiniz ? 4x4 gerekli değil ancak güçlü olsun istiyorum.Yakıt tüketimi nasıldır ? Bildiğim kadarıyla hem kompresör hemde turbo barındıran bu motor kısa sürede arıza yapıp başımıza ciddi masraflar açar mı ?

Tiguan haricinde C-Suv segmentinde güçlü ama nispeten uygun fiyatlı manuel 3-4 yaşında araç tercihleriniz neler ? Bütçe 60bin (Maks 70) civarında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zwanzig -- 18 Eylül 2016; 21:29:55 >

• 2008 çıkışlı bi araba, teknoloji eski. hem yüksek, 4x4, yakıt az olmayacaktır
  • Bir abimiz almıştı. 4×2 olanindan . maddi durumu da fena değil. Ama 3,5 ay sonra satti yakitindan dolayi. Ibrenin indiğini görüyorum diyordu. Bende 1.4 tsi leon var? Seninkinin iki katı yakıyor demişti. Şimdi dizel golf aldı. Çok mutlu.
  • BojanBogdanovic B kullanıcısına yanıt
    İki katı mı
  • Sakin kullanım Sehir ici 10 sehir disi 8lt civari tüketimi var.apaci gibi kullanirsaniz icer.guzel araçtır cok keyiflidir.temizini bulursanız cok km yapmıyorsanız alınır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 18 Haziran 2016; 13:42:20 >
  • shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Yıllık ortalama 7.000 kilometre yol yaptığımızdan çok problem değil ama km'de 50 kuruş da yakmasın
  • 7000km icin bu tuketim hiçbirşey.standart araclar sehir ici 7litre sehir disi 6lt civarı yakıyor.2lt yani 10liralik benzin 1000km de 100 7bin km de 700tl eder.komik yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

7000km icin bu tuketim hiçbirşey.standart araclar sehir ici 7litre sehir disi 6lt civarı yakıyor.2lt yani 10liralik benzin 1000km de 100 7bin km de 700tl eder.komik yani
    Eski bir tiguan sahibi olarak tavsiye ederim tiguan güzel araçtır.1.4 tsı+160 dsg kullanıcısıydım ben performans gayet tatminkar gaza bastığın zaman iyi gider alt devirlerde tork olduğu için çok cansız değildir.
    Sen 4x4 olan versiyonunu alıcaksın araziyede ara sıra girersin üzmez yani konforlu bir araçtır tavsiye ederim.Yakıt tüketimi olarakta güzergah çok önemli ortalama km/h çok önemli fakat genel bir ortalama dersem 8.5-11 ıt arası yakar.
    Sonuçta 1.7 tona yakın 4x4 benzinli bir yüksek araç alıyorsunuz o kadar yakıt tüketimi normal tabi.
  • Forumdaş10 F kullanıcısına yanıt
    1631kg olan benzinli bir aracın 6-7 lt. yakmasını beklemek doğru olmaz haklısınız.Performanslı olması önemli.Gerektiğinde aracın ani şekilde hızlanabilmesini istiyorum.Ancak 4x4 pek gerekli değil işin doğrusu.Bu nedenle 4x2 olan 122 beygirlik tiguanı tercih etsek üzülür müyüz bilemedim.Beygir açısından 38 bg , tork açısından 40 Nm daha az güçlü bir motordan bahsediyoruz.Buna karşın 4x2 tiguanın boş ağırlığı sadece 1501 kg .Arada 130kg fark var.Bu da iki kişi demek.
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    1.4 122 bg manuel tiguanıda kullandım.Tabi 4x4 olan daha ağır ama performans olarak tabikide 160 bg olan daha üstün.Gitmez diye bir şey yok her araç gider yani o konuda sıkıntınız olmasın.
    1.4 122 bg alt devirlerde daha cansız 160 beygire göre ama 3000 devir civarlarını geçtiğiniz zaman gayet güzel gidiyor sıkıntı yaratmaz size tatmin eder ama 160 bg performansıda beklemek doğru olmaz.Ama 4x4 160 beygirden daha az yakıcaktır.
    Performansa daha fazla önem veriyorsanız 1.4 160 bg 4x4 olanı alın tabikide ama 122 bg gayet yeterli tatmin eder gaza bastığınızda gidişi iyidir diyebilirim üzmez sizi.
  • Forumdaş10 F kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.Son olarak 4x4 Tiguan sürekli 4x4 mü yoksa biz mi 4x4'e alıp kullanıyoruz ihtiyacımız olduğunda.
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    Yok hocam siz almıyorsunuz 4x4e o kendisi devrede 4Motıon sistemin adı yani sizin bir şey yapmanıza gerek yok.Ayrıca 4x4 sistemi başarılı diye bir çok yerde okudum tabi bendeki tiguan 4x2 idi.İnternette arazi videoları var 4x4 tiguanın onları izleyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

İki katı mı

Yol bilgisayarını gösterdim.s.içi 6.5 lt yi gösteriyordu. Depo bitmeye yakın. Onu görünce demişti. 13 lt yakmiyordur ama 11 lt felan da yaksa psikolojik olarak 2 katı demiştir.
  • Şürüşü keyifli, kaya gibi araç, yakıt ve yürütme maliyetleri karşılanabiliyorsa neden olmasın.
    Diğer türlü Qashqai vb. araçlara yönelebilirsiniz.
  • 2011 1.4 4X4 150 hp lik modelini kullandım.4x4 sisteminin adı 4motion.Bildiğim kadarı ile normal kullanımda %90 ön %10 arkadan itişli bir şekilde çalışıyor.Gerektiği zaman güç dağılımını arkaya yolluyor.Akıllı bir sistem yani.Motoru çok güzeldi.2000 devirde bile bastınızmı gidiyordu yani.Ayriyetten dolu olunca çekişten düşme gibi bir sıkıntısı da yoktu.Beni en çok bu şaşırtmıştı.Manuel alıcaksanız vites yolları biraz uzun.Ve direksiyonu elektrikli.Tamamen suni bir his veriyor.Yolu pek anlayamıyorsunuz.Ama şehir içinde çok konforlu.Ş.ici 10 lt yakar.ş.dışı 7 lt civarlarını görürsunuz.Ama ş.içi sert kullanırsanız 15 lt leri gormek mumkun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hearthland

2011 1.4 4X4 150 hp lik modelini kullandım.4x4 sisteminin adı 4motion.Bildiğim kadarı ile normal kullanımda %90 ön %10 arkadan itişli bir şekilde çalışıyor.Gerektiği zaman güç dağılımını arkaya yolluyor.Akıllı bir sistem yani.Motoru çok güzeldi.2000 devirde bile bastınızmı gidiyordu yani.Ayriyetten dolu olunca çekişten düşme gibi bir sıkıntısı da yoktu.Beni en çok bu şaşırtmıştı.Manuel alıcaksanız vites yolları biraz uzun.Ve direksiyonu elektrikli.Tamamen suni bir his veriyor.Yolu pek anlayamıyorsunuz.Ama şehir içinde çok konforlu.Ş.ici 10 lt yakar.ş.dışı 7 lt civarlarını görürsunuz.Ama ş.içi sert kullanırsanız 15 lt leri gormek mumkun.
    insanı enayi yerine koyan doğuş sattığı için uçak olsa almam
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkboyy

insanı enayi yerine koyan doğuş sattığı için uçak olsa almam

Alıntıları Göster
    Performans derdiniz var ise 4x2 160 Ps alınız.Performansı oldukça iyidir.Alt,üst devir farketmez her an zıplamaya hazır hissettirir.Durur vaziyetten 180-200 Km/s hıza çok kolay ve kısa sürede ulaşır.Bana göre tiguan'ın tercil edilme sebebidir.İleride düşüneceğim modellerden,160 ps Çift besleme motoru olmasa düşünmezdim ama..
  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Manuel istiyorum hocam
  • darkboyy D kullanıcısına yanıt
    Land Rover Range Rover Sport 3.0 SDV6 kullanıyorsanız vw ile işiniz olmaz zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Land Rover Range Rover Sport 3.0 SDV6 kullanıyorsanız vw ile işiniz olmaz zaten
    122 HP'lik olanını bir yıldır kullanıyorum,çekmeme durumu yok bilesiniz 27 km hız ile 10000 km ortalamam 7.3 Lt,yaz geldi klima ile 8 lt olur.160 Hp 9-10 lt den aşağı düşmez.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.