Şimdi Ara

2012 CHEVROLET AVEO (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
14
Favori
163.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hem arttı hemde araba yok piyasada aldığınız rakama satarsınız şu an belkide
  • Biraz nostalji yapalım:
    2 Temmuz'da şu mesajı yazmışım.

quote:

Bir kaç karşılaştırma(Baz modeller için) :

Çarpraz Kurlar :)

İtalya
    Yeni Aveo: 12.650 Euro
    Cruze : 16.350 Euro
    1 Yeni Aveo=0,77 Cruze

İspanya
    Yeni Aveo: 10.600 Euro
    Cruze : 13.515 Euro
    1 Yeni Aveo=0,78 Cruze

Fransa
    Yeni Aveo: 13.950 Euro
    Cruze : 17.500 Eoro
    1 Yeni Aveo=0,79 Cruze

Türkiye
    Yeni Aveo: 29.080 TL
    Cruze : 33.908 TL
    1 Yeni Aveo=0,85 Cruze

Hesap ortada. Nedense Yeni Aveo Türkiye sınırlarından içeri girer girmez birden değer kazanmış. :)
    Halbuki İtalyanın kuruyla fiyat 26.109 TL, İspanya'nın kuruyla 26.448 TL, Fransa'nın kuruyla ise 26.787 TL olmalıydı.
    Yorumu size ait.

(Bu arada geçen gün Türkiye için Yeni Aveo'nun satış fiyatı 26.312 TL olur demiştim. Ancak Chevrolet Türkiye'nin para hırsı bize 3.000TL'lik bir kazık şeklinde dönmüş oldu. ) "

Fiyatlar şimdi nerelere gelmiş?
    Bir de birileri çıkar Aveo ucuz, beş para etmez diye işkembeden eleştirir.
    Şimdi o ucuzluğu da kalmadı. Chevrolet Türkiye bize "Bu aracı almak istiyorsanız 33-35 bin liraları gözden çıkaracaksınız" diyor.
    Tamam kardeşim almak istiyorum ama bu para çok. En azından bende yok.
    Bakalım zaman neyi gösterecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersin123 -- 26 Ocak 2012; 0:24:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: winston34

Arkadaşlar öncelikle herkeze kazasız belasız günler diliyorum. Aracın fiyatlarımı arttı ben kasım ayında 1.4 LTZ beyaz renk sedan aracımı anahtar teslim 32.200 tl ye almıştım.

pazarlıklamı 32.200 aldınız acaba yoksa liste fiyatı o muydu?
  • Hafta sonu 1,4 LTZ Gümüş Gri Manuel Vites Aveo 32.000TL aldım.
    Araç 2011 model stokta kalanlardan belirteyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: truelove

Hafta sonu 1,4 LTZ Gümüş Gri Manuel Vites Aveo 32.000TL aldım.

hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: truelove

Hafta sonu 1,4 LTZ Gümüş Gri Manuel Vites Aveo 32.000TL aldım.

güzel fiyat
  • MErhaba arkadaşlar,
    Uzun zamandan beri forumları okuyor, yorumları inceliyordum.
    En sonunda almaya karar verim. Aldım da diyebilriz. Plaka ve aracı teslim almayı saymazsak :D
    yorumları genel olarak incelediğim zaman aracın konforu, yol tutuşu, güvenliği ve fiyatıyla ilgili çokça yorum okudum. Yakıt tüketimi ile ilgili yorum yok denecek kadar az.
    biliyorum araç yeni çıktı. çok km yapan sayısı az.
    Sizlerden nacizane isteğim yeni aveo ortalama ne yakıyor? aracın km si, bulunduğunuz bölge ve kullanım alışkanlığınızı da belirtirseniz sevinirim.
    Cevaplayan tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
    Kolay gelsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: potlika

MErhaba arkadaşlar,
    Uzun zamandan beri forumları okuyor, yorumları inceliyordum.
    En sonunda almaya karar verim. Aldım da diyebilriz. Plaka ve aracı teslim almayı saymazsak :D
    yorumları genel olarak incelediğim zaman aracın konforu, yol tutuşu, güvenliği ve fiyatıyla ilgili çokça yorum okudum. Yakıt tüketimi ile ilgili yorum yok denecek kadar az.
    biliyorum araç yeni çıktı. çok km yapan sayısı az.
    Sizlerden nacizane isteğim yeni aveo ortalama ne yakıyor? aracın km si, bulunduğunuz bölge ve kullanım alışkanlığınızı da belirtirseniz sevinirim.
    Cevaplayan tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
    Kolay gelsin...

LTZ AT VAR BENDE. 330 KM OLDU DAHA. bunu da sehirlerarası kullandım büyük bölümünü. ankaradan afyona. 8.4 şu an yakıt ortalaması. 100 km şehiriçi 230 km şehirlerarası

• Aracım 1.3 Sedan LTZ 95 hP
    İstanbul Avrupa yakasında (Esenyurt) ikamet ediyorum.
    Aracımı 09.01.2012 de (pazartesi) aldım
    Şimdiye kadar 3 depo fulledim
    Toplam 1700 - 1750 civarında km. yaptım.
    Hergün işe gelip giderken kullanıyorum.
    Sabahları TEM' i (otoban) akşamları ise yan yol diye tabir edilen yolu kullanıyorum.
    Yani işin açıkçası köprü trafiği kadar olmasada küçük şehir trafiğine nazaran sıkışık bir istikamette aracımı kullanıyorum.
    Şehir içi kullanımda (daha doğrusu birazı otoban birazı normal trafik)
    1. Depo ortalamam 6,6 lt/100 km yani %6,6
    2. Depo ortalamam 6,0 lt/100 km yani %6,0
    3. Depo ortalamam (şu anda yarım deponunun 1 çizgi altında) 5,7 lt/100 km yani %5,7

Ayrıca 2. ve 3. depo İstanbul' da çok da karşılaşılmayan şu yoğun kış şartlarında ( - 2 / - 3 derece) kullanılmıştır.

Yine ayrıca 1. depo ile 2. depo arasında şehirdışı yolculuk yapılmıştır. (Çanakkale) (şehirdışı yaptığım yolculuk sırasında bilgisayarı sıfırladım özellikle de cruse controldeyken değerleri görmek için) arabada 5 kişi vardık toplam ağırlık yaklaşık 400 kg civarındaydık otobanda cruse kontrolde yaklaşık 110 km' de hızda bilgisayarda 3,6 - 3,8 lt/100km yazısını gördüm

Sonuç, İstanbul' un Avrupa yakasının iğrenç trafiği olasına rağmen
    Hava şartları arabalarımızı zorlamasına rağmen (-2/-3/-4 derece ve karlı zemin)
    arabam daha çok yeni olmasına rağmen (ancak daha önceki yorumlarım da da söyledim aracı teslim aldığım firma artık rodaj diye bir şey olmadığını söylüyor)
    giderek düşen bir yakıt sarfiyatım var
    özellikle daha 1 ay öncesi 2008 1.2 benzinli opel corsada 8 lt/100 km yakan birisi olarak bu değerler şimdiden beni mest ediyor
    Ancak daha önce dediğim gibi hedef 5,5 lt/100 km
    Ama eğer 5,0 lt/100 km' ye indirebilirsem akşamlarıda otobanı kullanırım ve OGS parasını çıkartmış olurum

Heee 1700 km' lik tecrübelerimi aktardım ama nasıl kullandığımı hiç söylemedim. Asla yüksek devirde kullanmam hatta sanırım düşük devirle bile gittiğim söylenebilir. Mümkün olan her düzlükte cruse kontrolü açıyorum. Start stop işin açıkçası İstanbul avrupa yakası için çok da kullanışlı değil. Mazotu OPET' ten alıyorum. ODAK Bayrampaşa önerdi.

Saygılar Sevgiler

• aveo sedan 1.4 lt benzinli aracımla

şehir dışı kayseri-çorum gidiş 5.9lt;

çorum-kayseri dönüş daha yoğun trafik vardı 6.3 lt yaktı .
  • ne kadar baksamda kar modunu göremedim araçta bir umut belki bi olayı vardır bilen arkadaş var mı? karda arabanın performansı çok kötü tabi bunda otomatk vites olmasıda sebeplerinden biri.
  • Kar modu diye bişey duymadım bile ben. Arazi araçlarında olabilir belki. Araçta ASR ve çekiş kontrol sistemi var. ESP ile hepsi aktif oluyor. Çok ta iyi çalışıyor. Kaç kere patinajdan kurtardı beni. Kış lastiğim de var tabi. Ben çok çok memnunum kış performansından. Yazlık lastikle kullanıyor olabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 2 Şubat 2012; 11:42:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

Kar modu diye bişey duymadım bile ben. Arazi araçlarında olabilir belki. Araçta ASR ve çekiş kontrol sistemi var. ESP ile hepsi aktif oluyor. Çok ta iyi çalışıyor. Kaç kere patinajdan kurtardı beni. Kış lastiğim de var tabi. Ben çok çok memnunum kış performansından. Yazlık lastikle kullanıyor olabilir misiniz?

üstündekini kullanıyorsa continantel yazlık. 4 mevsim diyolar ama alakası yok.
  • Kar modu diye lastikten mi bahsediyorki? Eğer öyle ise 4 mevsimlik diye bir lastik çeşidi yok. Kış lstiği ve yaz lastiği var. Bunlar kendi içlerinde sert veya yumuşak olabiliyorlar. Bir de desen ve dişleri değişir. Bende kış lastiği var. Bridgestone 150 lira, lassa 140 liraydı aldığımda. Üzerindeki continentaller yaz lastiğidir ve kışın kullanımını önermem. Çünkü 4 mevsim olsun diye lastiği kışa göre yumuşak ve soğukta sertleşmeyecek şekilde yaparlarsa yazın erir gider. Eğer yazın sertleşen, kışın yumuşayan mucize bir malzeme geliştiyse bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

Kar modu diye lastikten mi bahsediyorki? Eğer öyle ise 4 mevsimlik diye bir lastik çeşidi yok. Kış lstiği ve yaz lastiği var. Bunlar kendi içlerinde sert veya yumuşak olabiliyorlar. Bir de desen ve dişleri değişir. Bende kış lastiği var. Bridgestone 150 lira, lassa 140 liraydı aldığımda. Üzerindeki continentaller yaz lastiğidir ve kışın kullanımını önermem. Çünkü 4 mevsim olsun diye lastiği kışa göre yumuşak ve soğukta sertleşmeyecek şekilde yaparlarsa yazın erir gider. Eğer yazın sertleşen, kışın yumuşayan mucize bir malzeme geliştiyse bilmiyorum.

kar modu başka birşey mesela opel astra classic 3 lerde var.
  • Çekiş kontrolü ile ilgili ise duruma göre otomatik davranıyordur. Çünkü araçta çekiş kontrolü var. Anti patinaj var. ESP var. Fren destek sistemi var. Var oğlu var yani. Ben buzda gidiyorum bir sorun yok. Yeterki kış lastiğiniz olsun ve aracı yol şartlarına uygun hızda kullanın.
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Aracımı bugün Bursa Neskar'dan teslim alarak aranıza katıldım. 2012 model 1.4 LT beyaz. Nesakar ın ilgisi çok üst düzeydeydi. kendilerine çok teşekkür ediyorum. paspas, ilkyardım seti ve park sensörünü hediye ettiler. aracı teslim alırken yol bilgisayarı ve radio özelliklerini detaylıca anlattılar. müşteri temsilcisi Kerem Bey'e ayrıca teşekkür ediyorum.
    150 km lik Bandırma seyahati boyunca hız sabitleme, bluetooth vs özelliklerini denedim. gayet başarılı olduğunu söylemeliyim. ayrıca Bursa çevre yolunda(otoyol) 180 ni gördüm. araç gayet stabildi. güven vermesine rağmen daha gaza basamadım. vites geçişleri gayet güzel. ayrıca vites değiştirme işareti de mevcutmuş. 150 km lik yolu değişik hızlarda 6.5 lt/100km ortalama ile tamamladım. süspansiyon sistemi biraz sert geldi. şehir içi engellerden geçerken engeli tamamen hissediyorsun. tabi yeni olması buna nden olabilir. yalıtım konusunda sınıf ortalamasının üzerinde olduğunu söyleyebilirim. albea ve fiestadan daha az ses aldığını söylemeliyim. diğer sınıf araçlarının durumunu bilmiyorum tabi.
    kullandıkça yorum yazmaya devam ederim.
    Kolay gelsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: potlika

Merhaba Arkadaşlar,
    Aracımı bugün Bursa Neskar'dan teslim alarak aranıza katıldım. 2012 model 1.4 LT beyaz. Nesakar ın ilgisi çok üst düzeydeydi. kendilerine çok teşekkür ediyorum. paspas, ilkyardım seti ve park sensörünü hediye ettiler. aracı teslim alırken yol bilgisayarı ve radio özelliklerini detaylıca anlattılar. müşteri temsilcisi Kerem Bey'e ayrıca teşekkür ediyorum.
    150 km lik Bandırma seyahati boyunca hız sabitleme, bluetooth vs özelliklerini denedim. gayet başarılı olduğunu söylemeliyim. ayrıca Bursa çevre yolunda(otoyol) 180 ni gördüm. araç gayet stabildi. güven vermesine rağmen daha gaza basamadım. vites geçişleri gayet güzel. ayrıca vites değiştirme işareti de mevcutmuş. 150 km lik yolu değişik hızlarda 6.5 lt/100km ortalama ile tamamladım. süspansiyon sistemi biraz sert geldi. şehir içi engellerden geçerken engeli tamamen hissediyorsun. tabi yeni olması buna nden olabilir. yalıtım konusunda sınıf ortalamasının üzerinde olduğunu söyleyebilirim. albea ve fiestadan daha az ses aldığını söylemeliyim. diğer sınıf araçlarının durumunu bilmiyorum tabi.
    kullandıkça yorum yazmaya devam ederim.
    Kolay gelsin...

aynı aracın otomatiğini düşünüyoruz kaça aldınız arkadaşım?

• 1.4 lt gri 33000 tl 2012 model nasıl pahalı mı arkadaşlar??
  • quote:

Orijinalden alıntı: bombaci2064

1.4 lt gri 33000 tl 2012 model nasıl pahalı mı arkadaşlar??

o fiyatı neresi verdi arkadaşım ben 34000 opak beyaz LT otomatik için fiyat aldım, daha da inmediler
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.