Şimdi Ara

2012 CIVIC alındı. Deneyimler, resimler, testler, ölçümler. Siz de katılın (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
976
Cevap
27
Favori
95.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lord66

Mesudum yorumlarınız genelde objektif ama yukarıdaki mesajda "gençler virajda arkamda kalmışlardı" lafı yakışmamış oraya.Gençler yarıştımı sizinle acaba? Yorumlar içinde böyle şeyler okuyunca rahatsız oluyorum çünkü.

Haklısınız, ifademi düzeltmem lazımdı belki. Daha doğrusu ben sadece gözlemlerimi yazarken yanlış anlamalar açısından düşünmemiştim. Sizinle aynı açıdan bakınca cidden yakışmamış.

Yarış falan yok. Gençler derken, hızlı seyreden araçlar olarak bahsetmek istemiştim. Ben zaten yarışacak olsam 1. vitesle işim ne? Ben bu denemeleri yaparken araç o kadar hızlandı ki, ki şehirlerarası boş yolda yapıyorum denemeleri, hızlı seyreden Lancer'lar arkamda kaldılar. Daha üst viteslere üst devirler artık tehlikeli olmaya başladılar, ben de bıraktım denemeyi.

• Dün nihayet uzun zamandır ayarlarını yapmayı düşündüğüm,
    civic Iphone-Ipod işini bitirdim.

Daha doğrusu yapılacak iş bilgisayarda (Itunes) kütüphanede (library) bulunan,
    müziklerimin bilgilerini ve resimlerini düzenlemek.
    Malum internetten indiği için müziklerin isimleri, şarkıcıları vs... hepsi karmakarışıktı.
    76 adet paçanın tüm bilgilerini düzenledim,
    internetten o parçaya ait cd veya plak coverını buldum ve "art" kısmına yerleştirdim.
    iş bitince iphone ile eşleştirdim (sync).
    Bugün sabah iphone civic e taktım ve................
    ta taaaaaaaaaa
    artık müzik çalarken bilgiler doğru görünüyor ve o resim ekranda çıkıyor.
    güzel oldu.
    fotosu birazdan geliyor.

iyi sürüşler.

ek:
    foto......................

2012 CIVIC alındı. Deneyimler, resimler, testler, ölçümler. Siz de katılın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 2 Mart 2012; 11:43:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mimleon
    Dün nihayet uzun zamandır ayarlarını yapmayı düşündüğüm, civic Iphone-Ipod işini bitirdim.

Daha doğrusu yapılacak iş bilgisayarda (Itunes) kütüphanede (library) bulunan, müziklerimin bilgilerini ve resimlerini düzenlemek.
    Malum internetten indiği için müziklerin isimleri, şarkıcıları vs... hepsi karmakarışıktı. 76 adet paçanın tüm bilgilerini düzenledim, internetten o parçaya ait cd veya plak coverını buldum ve "art" kısmına yerleştirdim.
    iş bitince iphone ile eşleştirdim (sync).
    artık müzik çalarken bilgiler doğru görünüyor ve o resim ekranda çıkıyor.

Sorularımla biraz yoracağım kusura bakma.

* Kullanma kılavuzunda yazıyor mu bilmem. Yüklenecek resim için boyut ve tür bildirilmiş mi?
    * Apple ürünlerini USB ile bağlıyorsun sanırım. Bunun kablosu farklı mı, herhangi bir USB ara kablo yeterli mi?
    * Apple ile kullanırken Türkçe karakterler çıkıyor mu? En azından deneme yapsanız da, hangi karakterler nasıl çıkıyor anlasak.
    * Apple dışında bir şekilde foto göstermek için yol bilen var mı?
    * Gördüğüm her parça kök klasörde. Apple bilmeden soruyorum: Klasörle parça atarsak da fonksiyonlarda değişme oluyor mu?

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla, görünen resimler parçaya gömülü olanlar değil, iPad içindeki eşlenmiş ayrı resimler. Yani cihazınızda aynı anda hem parça, hem bununla ilişkilendirilmiş resim var. Doğru mu? Öyleyse parçaya gömülü resim farklı, Apple ile eşlenmiş resim ayrı olunca kafa karışıyor mu?

Mesela Winamp veya normal cep telefonu ile parça dinlerken içine gömülü resim okunuyor. Ama telefonla, gömülü resim olmasa bile karttan bir resim atayabiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesudum -- 2 Mart 2012; 13:43:45 >

• Kısaca;

Iphone-Ipod, civic orta kol dayamada bulunan usb den bağlanıyor,
    ancak bu ara kablo iphone-ipod un kendi kablosu olmak zorunda.

Ipod, itunes librarydeki müzik parçalarına yüklediğiniz,
    müzik, söz, foto bilgisini alarak çalıştığı için,
    tüm data ıpod dan ekrana tüm bilgi olarak yolluyor,
    yani ayırmanız mümkün değil.
    resimler ayrı bir yerde tutulmuyor, parçaya gömülü.
    bu nedenle hangi boyutta olursa olsun,
    ipod ekranına sığacak şekilde boyutlandırma işini itunes yapıyor.

Kök (root) haricindeki, başka kalsördeki parçalarıda çalmak mümkün.

Türkçe karakter denemdedim, yükleyip bakayım.

İmid ekranda 3 adet foto haricinde,
    civic de foto göstermek mümkün değil,
    yapılacak tek şey, multimedya sistem takmak.
    (şu navigasyon dedikleri, tv-dvd-gps-kamera vs.....)

• Sayın mimleon,

Ben ECON fonksiyonunu aracın mekaniğine etkisi olmayan yol bilgisayarı gibi sadece uyarı sistemi olduğunu sanıyordum. Ama yazılarınızdan anladığım kadarıyla ECON açık iken aracın hareket kabiliyetine etki ediyor sanırım. Örneğin, siz gaz pedalına basıyorsunuz, ECON kapalı iken verdiği cevap ile açık iken verdiği cevap farklı mı oluyor?

Bu arada bende ELEGANCE düz vites beyaz aracını bekleyen ( 19-23 mart ) bir vatandaşım :)

Saygılar
  • evet dostum
    econ, yakıttan, soğutmaya kadarek çok sistemi enerji korunumu açısından kısıtlıyor.
    ani hızlanmayı bir derece yavaşlatıyor
    otomatik vitesde vites geçişlerini verimli hale getiriyor
    cruise control de ayarlanan hıza ulaşırken oldukça sakin gidiyor
    ısıtma ve soğutma sisteminde , klima, en az enerji ile en verimli kullanımı sağlıyor.......muş

onun için econu şehir içi kullanımda tavsiye ediyorlar.
    yavaş ve sakin ortam.

ancak ben otoyolda kullandim
    cc ile 6.4 lt jazz daki yakıta ulaştım.
    otoyol, tek veya duble yola göre daha az riskli.
    rampalı, virajlı, yoğun yollarda econ sizi sıkıntıya sokabilir.

iyi sürüşler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Civic Imid ekranda, Iphone bağlantısı ile,
    Türkçe karakterlerin durumu.

ğ, ı, ş hariç ü, ç ve ö görünüyor.

2012 CIVIC alındı. Deneyimler, resimler, testler, ölçümler. Siz de katılın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 3 Mart 2012; 10:55:13 >
  • quote:

evet dostum
    econ, yakıttan, soğutmaya kadarek çok sistemi enerji korunumu açısından kısıtlıyor.
    ani hızlanmayı bir derece yavaşlatıyor
    otomatik vitesde vites geçişlerini verimli hale getiriyor
    cruise control de ayarlanan hıza ulaşırken oldukça sakin gidiyor
    ısıtma ve soğutma sisteminde , klima, en az enerji ile en verimli kullanımı sağlıyor.......muş

onun için econu şehir içi kullanımda tavsiye ediyorlar.
    yavaş ve sakin ortam.

ancak ben otoyolda kullandim
    cc ile 6.4 lt jazz daki yakıta ulaştım.
    otoyol, tek veya duble yola göre daha az riskli.
    rampalı, virajlı, yoğun yollarda econ sizi sıkıntıya sokabilir.

iyi sürüşler

Çok teşekkür ederim. Son bir soru daha. iphone USB ye takılınca şarj oluyormu acaba ?

• Benim gibi sipariş veripte henüz alamayanların izlemek isteyeceği bir video.

http://www.youtube.com/watch?v=wntaxTm7icg&feature=related
  • Herkese günaydın. Bende yeni kasa elegance manuel vites civic var. 100 tl benzinle 350-400 km yol yapıyorum. Acaba diğer arkadaşların durumu nedir? Bana biraz beklentinin üzerinde ekonomik geldi.
  • Bana biraz fazla ekonomik gibi geldi. Acbaa nasıl hesapladığınızı da paylaşırmısınız bizimle?
  • Şöyle hesapladim. Aracın benzini bitince 100 tl benzin aldım. Bir sonraki bitisinde 400 km olmuştu. :):)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m35ut -- 4 Mart 2012; 14:09:03 >
  • ..................................................
    dün izmir-çeşmealtı gittik geldik,
    toplam 80km,
    ortalama 6.2 lt.
    yani 275 krş.
    üstelik otoyolda zaman zaman
    deneme amaçlı hem hız yaptık,
    hem de ani gaz,
    çoğunluk econ-cc açıktı.

kayınbirader kullandı,
    gözlerine inanamadı,
    onda astra 140hp var,
    ortalaması 8lt nin altına hiç bir zaman düşmüyor.
    .
    sakin kullanımla bu araç tam bir "yakıt katili"
    gençseniz, yani sabırsız ve ataksanız, gidecek başka oto bakacaksınız
  • quote:

..................................................
    toplam 80km,
    ortalama 6.2 lt.
    yani 275 krş.
    hem de ani gaz,
    çoğunluk econ-cc açıktı.

kayınbirader kullandı,
    gözlerine inanamadı,
    onda astra 140hp var,
    .

Acaba 1 depo ile kaç km yol yapıyorsunuz?
    genel yakıt sarfiyatı ne kadar? (km de kaç kuruş?)
    Bir de aracınız otomatik mi manuel mi?
  • quote:

..................................................
    toplam 80km,
    ortalama 6.2 lt.
    yani 275 krş.
    hem de ani gaz,
    çoğunluk econ-cc açıktı.

kayınbirader kullandı,
    gözlerine inanamadı,
    onda astra 140hp var,
    .

Hocam sarfiyat değerleri gerçekten inanılmaz. Benim aracım da terslik olmazsa yarın gelecek. Dizelden geçtikten sonra korkuyordum ben de ama dediğiniz değerlerde giderse ben lpg bile taktırmam diye düşünüyorum. Bekleyip göreceğiz.

• Aslında depoyu fulleyip 100 km sonra tekrar aynı pompadan fullemek en doğru yakıt sarfiyatını verir diye düşünüyorum. Bilgisayar ekranı yanıltıcı olaiblir, çünkü ışıklarda bekleme zamanı uzadığında da ortalama tüketim artıyor bilgisayar hesabına göre.
  • arkadaşlar
    araç otomatik
    yazdımya km de 275krş
    yani 100km de 6.2lt
    ancak şehirdışı
    econ açık otoyolda

şehiriçi 9lt gibi
    km de 400 krş civarı

lpg masrafı, bakımı derdi vs......
    düşünün derim
    25.000 km sonrası yapanlar için avantaj olabilir
  • Merhaba;
    ben aracımı 15 Şubatta aldım. şehiriçi, dışı, yokuş, iniş, sıcak asfalt, stabilize, econ açık, kapalı yani her yol şartında 3 depo benzin bitirdim. hesapladığım yakıt tüketimi 0,318 TL. Dizel araç alıp en az 10.000 tl fiyat farkı vereceğime benzinli araç konforu yaşıyorum.
  • merhabalar,

ben de bugün yeni honda civic aldım, bişey sormak istiyorum;

hız alarmlarını nasıl degiştirdiniz? bende birinci 50km ikinci 80km ama degiştiremiyorum. Acaba yardımcı olabilir misiniz?
  • Bagaj çok verimli tasarlanmış. Hacim olarak çok büyük görünmese de, içinin kutu gibi olması, oradan buradan fırlayan çıkıntıların olmaması, hemen girişte arka tekerlerk davlumbazından artan hacmin girintilenmiş olması kullanımı inanılmaz artırıyor.

Bir çocuk arabasını dikine değil yanlamasına sığdırabiliyorum ve üzerine de eşya alabiliyorum. Eski bagaj olsa herhalde çoktan tavana ulaşmış olurdum. Sonrasında öne doğru doldurdukça dolduruyorum.

Hafta sonunda evimi taşıdım ve kıymetli eşyamı bagajıma doldurdum. Kişisel eşya ve bilgisayarım yanında kendi valizimi de kendim taşıdım. Mesela büyükçe bir valizi ön koltuğa alıp diklemesine yerleştirdiğiimde ne koltukta esneme oldu, ne dikizlerde kapanma. Arka koltuk ve bagajı ise tahmin edersiniz. Nerdeyse Doblo niyetine kulanacağım.

Yalnız, bagajdan içeri açılan pencerenin şekli hoş değil. Arka koltukları öne yatırdıktan sonra artan hacmi çok verimli kullanamamışlar. O pencere cidden çok küçük ve yeterince esnek değil. Yolda giderken bagajdan bir şey almak isteseniz, zaten arabanın içinden koltukların yatması mümkün değil, arabayı durdurmak zorundasınız.

Bagaj havuzunu edinmek de şart oldu. Eşya taşırken aman dökülmesin diye dikkat etmekten bir hal oldum. Zaten bagaj döşemesini de stepneye ağırlık taşıyacak hesabıyla oldukça esnek yapmışlar. Bir sıvı dökülse içerisi hamur gibi olacak. Ancak koltukları beğendim. Bej olmasına rağmen kiri tozu zaten tutmuyor, aşırı hallerde de kolayca temizleniyor.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.