Şimdi Ara

2012 CIVIC alındı. Deneyimler, resimler, testler, ölçümler. Siz de katılın (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
976
Cevap
27
Favori
95.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Beyaz aracı olup da cam filmi çektiren var mı? Bu işi en kaliteli, en profesyonel Ankara'da nerde yaptırabilirim? Kesinlikle koyu siyah düşünmüyorum. Bazı arkadaşlar güzel bir ara renk yaptırmışlar ve hoş duruyor.

Siz ne dersiniz?
  • arkadaşlar otm arabamda 410 km de 170tl ye doldu depo ortalama yakıt 9,4 çıkıyor şehir içi çok yapmışız galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratdarı

arkadaşlar otm arabamda 410 km de 170tl ye doldu depo ortalama yakıt 9,4 çıkıyor şehir içi çok yapmışız galiba

Bende sürekli kısa mesafe ve dur kalk ile 16 ile başlayıp 12,5 ile biten ortalamaya göre...

• İki tane aynı içerikli konu var ya,

http://forum.donanimhaber.com/m_57155617/tm.htm

Bunları birleştirsek, nasıl olur. Sonuçta aynı şeyleri yazmazsak bir yer eksik kalıyor.

Ana konuda marka ve model hakkındaki bilgileri, bu konularda da kullanım deneyimlerini yazmaya çalışıyorum. Saldırganlar genelde ana konuya giriyorlar, deneyim konuları daha bir saf kalabiliyor.
  • Ewet yaa , kurtulamıyoruz bu saldırganlardan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mesudum

Bagaj çok verimli tasarlanmış. Hacim olarak çok büyük görünmese de, içinin kutu gibi olması, oradan buradan fırlayan çıkıntıların olmaması, hemen girişte arka tekerlerk davlumbazından artan hacmin girintilenmiş olması kullanımı inanılmaz artırıyor.

Bir çocuk arabasını dikine değil yanlamasına sığdırabiliyorum ve üzerine de eşya alabiliyorum. Eski bagaj olsa herhalde çoktan tavana ulaşmış olurdum. Sonrasında öne doğru doldurdukça dolduruyorum.

Hafta sonunda evimi taşıdım ve kıymetli eşyamı bagajıma doldurdum. Kişisel eşya ve bilgisayarım yanında kendi valizimi de kendim taşıdım. Mesela büyükçe bir valizi ön koltuğa alıp diklemesine yerleştirdiğiimde ne koltukta esneme oldu, ne dikizlerde kapanma. Arka koltuk ve bagajı ise tahmin edersiniz. Nerdeyse Doblo niyetine kulanacağım.

Yalnız, bagajdan içeri açılan pencerenin şekli hoş değil. Arka koltukları öne yatırdıktan sonra artan hacmi çok verimli kullanamamışlar. O pencere cidden çok küçük ve yeterince esnek değil. Yolda giderken bagajdan bir şey almak isteseniz, zaten arabanın içinden koltukların yatması mümkün değil, arabayı durdurmak zorundasınız.

Bagaj havuzunu edinmek de şart oldu. Eşya taşırken aman dökülmesin diye dikkat etmekten bir hal oldum. Zaten bagaj döşemesini de stepneye ağırlık taşıyacak hesabıyla oldukça esnek yapmışlar. Bir sıvı dökülse içerisi hamur gibi olacak. Ancak koltukları beğendim. Bej olmasına rağmen kiri tozu zaten tutmuyor, aşırı hallerde de kolayca temizleniyor.

Yapma be abicim, bu arabayla eşya taşınmaz, tut bi kamyonet dublo mublo, ne bileyim adi bi araba bul taşı, yazık güzelim capon gülüne
    ne bağajı nede başka bir yeri yük taşımak için düşünülmüş bir araba değil

• quote:

Orijinalden alıntı: ickaya

Merhaba;
    ben aracımı 15 Şubatta aldım. şehiriçi, dışı, yokuş, iniş, sıcak asfalt, stabilize, econ açık, kapalı yani her yol şartında 3 depo benzin bitirdim. hesapladığım yakıt tüketimi 0,318 TL. Dizel araç alıp en az 10.000 tl fiyat farkı vereceğime benzinli araç konforu yaşıyorum.

kendini avutuyorsun
    dizel bunun yarısı kadar anca yakar
  • Evet,
    doğrusun,
    dizel yarısı kadar yakabilir,
    ancak,
    o TRAKTÖR sesi çeklirmi yahu!

Honda,
    Keyif onda.
  • Demek istediğimi anlamamışsınız. 10.000 TL lik yakıtı ne kadar sürede tüketirsin. Dizel araç alıp en az 10.000 tl fazla ödemek ve üzerine yakıt parası ödemeye devam etmek yada benzinli aracı daha ucuza alıp aradaki fiyat farkını yakıt olarak harcamak. Kullanıma göre değişir ancak 10.000 benzin parasını harcamak yıllar alır gibi geliyor. Dizel aracın çok dha ekonomik olduğunu biliyorum. Çünkü diğer aracım 2006 Megane bir depo yaklaşık 1200 km gidiyor. Ancak ömrünü doldurmak üzere 272.000 km.
  • Arkadaşlar paylaşımlarımızın daha faydalı olması adına herhangibir aksesuar alan arkadaş varsa;
    1 ne aldığını
    2 nereden aldığını
    3 kaç liraya aldığını
    4 memnun kalıp kalmadığını
    yazarsa faydalı olacağını düşünüyorum. ben öncelikle cam filmi yaptırıcam(1 mi 2 numaramı karar veremedim sadece büyük ihtimalle 1 olacak gibi servis 3m filme 350 tl istiyo çok mu bilmiyorum), bagaj havuzu yine kesin muhtemelen netten alıcam, şuana kadar görüp beğenemesemde bagaj üstü spoiler kesin istiyorumbence sade bi model iyi gidecek. bunlarla ilgili ve tabiki bunların dışındaki paylaşımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: saitemre

Arkadaşlar,

Beyaz aracı olup da cam filmi çektiren var mı? Bu işi en kaliteli, en profesyonel Ankara'da nerde yaptırabilirim? Kesinlikle koyu siyah düşünmüyorum. Bazı arkadaşlar güzel bir ara renk yaptırmışlar ve hoş duruyor.

Siz ne dersiniz?

Merhabalar, bu cam filmi olayını iyice anlamak istiyorum arkadaslar, bende çektirmek isterim ama bir rivayete göre kanunun yasak, başka bir rivayete gire sadece on cam ve on kapılar yasak vs bir sürü şey duydum.

Acaba sonradan kanun değişti de ben mı bilmiyorum ?

Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim
    Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxxednxxx

quote:

Orijinalden alıntı: saitemre

Arkadaşlar,

Siz ne dersiniz?

Merhabalar, bu cam filmi olayını iyice anlamak istiyorum arkadaslar, bende çektirmek isterim ama bir rivayete göre kanunun yasak, başka bir rivayete gire sadece on cam ve on kapılar yasak vs bir sürü şey duydum.

Acaba sonradan kanun değişti de ben mı bilmiyorum ?

Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim
    Saygılar

Merhaba;
    TUVTURK' ün web sayfasından alıntı. Uygulamada da polisler keyfe keder davranıyor. Filmi sökmenizi istriyorlar, ceza yazılan arkadaşlarım var.

Periyodik muayenelerde cam filmi, "Camlar: sonradan boyanmış/sonradan film yapıştırılmış/folyoların montaj izni yok" kusur teksti ile "hafif kusur" olarak değerlendirilmektedir. Bilindiği üzere, hafif kusurlar muayeneden geçmeye engel teşkil etmemektedir. Bununla birlikte aracın muayeneden hafif kusur ile geçmiş olması, trafik birimleri tarafından ceza yazılması, filmin söktürülmesinin istenmesi gibi durumları ortadan kaldıran bir unsur değildir.

• Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.Bu durumda ben sadece arka cam ve arka kapılara uygulatacağım herhalde.

Aslında keşke bu konuya açıklık getirseler de bizde kanunun elverdiği ölçülerde gönlümüze göre aracımıza uygulasak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

quote:

Orijinalden alıntı: ibrahan

yeni civic sahiplerine bi sorum olacak.bu aracı almayı düşünüyorum.düz vites yeni civic kullananlar uzun yolda 130-140 km hız ile araç ortalama kaç litre benzin yakıyor.tecrübesi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.özellikle depoyu doldurarak hesap edenler varsa tecrübelerini paylaşmalarını umuyorum.ben tüp taktırmayacağım.yılda 7-8 bin km yapıyorum.

Arkadaşım,
    Biraz yukarda yazılmıştı,
    bakmadın herhalde.

otoyolda, Cruise control açık, 120km/h yakıt sarfiyatı 6.4lt.

130-140 da ne yakar dersen,
    yakacağından çok,
    trafik cezasını düşün derim.
    (154 TL cezası var, yakıta eklersin)

iyi sürüşler.

Neyse,
    havayı yumuşatalım,
    Fenerbahçeli arkadaşlar için 2 ekran görüntüsü,

2012 CIVIC alındı. Deneyimler, resimler, testler, ölçümler. Siz de katılın

Bu da Önderimiz için......................

bu logoları nasıl değiştirdin. böyle bir imkanımız varmı ben niye bilmiyorum.....

• 1 numara film muayeneden hafif kusur olarak geçip 2 ve 3 numara filmler geçmiyormuş.Film yaptırdığım yerin söylediği bilgi bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lord66

1 numara film muayeneden hafif kusur olarak geçip 2 ve 3 numara filmler geçmiyormuş.Film yaptırdığım yerin söylediği bilgi bu.

Bildiğim kadarıyla böyle bir şey yok. Derecesini kontrol edebilmeleri için gerçigenliğini test edebilecek bir ölçüm cihazları olması gerekir ki böyle bir cihaza sahip değiller. Bir sürü film markası var, bir sürü aracın filmi yıllar içinde solmuş vs vs. Nasıl bilecekler kaç numara olduğunu.

Ben daha önceden TUV'den geçtim cam filmiyle. Abim de aynı şekilde geçti ama polisten ceza da yedi :)
  • Filmin koyuluğu önemli olan ölçüm yaparak bakmıyorlar tabiki.1 numara bariz açık olduğundan ve aracın içi çok rahat gözüktüğünden hafif kusurlu olarak geçebiliyor fakat diğerleri aracın içinin görünmesini çok etkilediğinden muayeneden geçemiyor anlamında yazılmıştır.Evet muayeneden geçmek demek polisten de geçmek anlamına gelmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lord66

Filmin koyuluğu önemli olan ölçüm yaparak bakmıyorlar tabiki.1 numara bariz açık olduğundan ve aracın içi çok rahat gözüktüğünden hafif kusurlu olarak geçebiliyor fakat diğerleri aracın içinin görünmesini çok etkilediğinden muayeneden geçemiyor anlamında yazılmıştır.Evet muayeneden geçmek demek polisten de geçmek anlamına gelmiyor.

Haklısınız ama o zaman objektif bir değerlendirme olmamış olur diye düşünüyorum. TÜV'de çalışan biri kafasına göre bu koyu bu açık şeklinde değerlendiriyorsa anlamsız olur bence. Belli bir standardı olmalı bu işin. Belki farklı merkezlerde farklı uygulamalar yapılıyor olabilir.
  • Biraz önce araştırdım.İlgilenenlere aydınlatıcı olur sanırım.
    www.camfilminedir.com
  • Orijinalden alıntı: bcaner35

bu logoları nasıl değiştirdin. böyle bir imkanımız varmı ben niye bilmiyorum.....

Öncelikle bir usb flash diske 3 adet foto yükleyin,
    (dikkat her flash disk tanınmayabilir)
    bu fotolar (2mb) 1920x936 boyutunu geçmesi, daha az olursa bu oranları koruyun.

usb, orta kol dayama içindeki usb girişine takın.
    ekranda usb diskin bağlandığını göreceksiniz.

(bundan sonraki işlemleri yapabilmeniz için, aracın yürür durumda olmaması lazım.)

işte videosu,

http://www.youtube.com/watch?v=-dPDu6ddj4s

küçük kız bile becermiş.

kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 7 Mart 2012; 11:49:11 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.