Şimdi Ara

2012 CIVIC alındı. Deneyimler, resimler, testler, ölçümler. Siz de katılın (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
976
Cevap
27
Favori
95.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: m35ut

quote:

Orijinalden alıntı: caucass

quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

İzmir buluşması gerçekleşti,

2012 CIVIC alındı. Deneyimler, resimler, testler, ölçümler. Siz de katılın

bilginize,

http://forum.donanimhaber.com/m_58037665/mpage_2/key_/tm.htm

5 arabamı katıldı

Evet 5 yeni kasa 1 eski kasa. Tabi sende katılırım demiştin unutmadım bunu da :)

67 EF hemşerim var
    güle güle kullan.

• Takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: UtKuPRO

quote:

Orijinalden alıntı: m35ut

quote:

Orijinalden alıntı: caucass

quote:

İzmir buluşması gerçekleşti,

bilginize,

http://forum.donanimhaber.com/m_58037665/mpage_2/key_/tm.htm

5 arabamı katıldı

Evet 5 yeni kasa 1 eski kasa. Tabi sende katılırım demiştin unutmadım bunu da :)

67 EF hemşerim var
    güle güle kullan.

67 kim yahu? Hiç dikkatimi çekmemişti.

Ben de 67 LH, ama katılamadım.

Utku sen 67'nin neresinden?

• arkadaşlar 67 EF 335 BENİM ARACIM ZONGULDAK KOZLU DANIM İZMİR DE GÖREV YAPMAKTAYIM EN KISA ZAMANDA BULUSALIM...
  • Bir kaç gündür,
    benzin almayı ihmal ettim,
    daha doğrusu en yakın benzinci yolum üzeri olmayınca aksattım.

Sonuç;
    bugün sabah Karşıyakaya gideceğim iş için,
    benzin "0",
    korka korka karşıyaka girişindeki BP ye kadar gittim,

yaklaşık 15km,
    bir sorun olmadı,
    karnını doyurdu,
    44 litre, 200TL tuttu,
    (tetik atıncaya kadar)
    sonrası keyifli bir gezi oldu.

işte:

(B sayacı full depo aldığımda sıfırlanmadı daha sonra, aldanmayın)

• Arkdaslar merhaba.

Bugun manuel aracimla ilk defa uzun yola ciktim.

Yolculugum akcakoca - kayseri arasindaydi. Econ daima acikti. Yolun ilk 50 kilometresi asiri rampalarla dolu bir yoldu ve genellikle 100 kilometre hizla gittim. Sonrasinda 530 kilometrenin ilk 150 kilometresini 110 kilometre hizla, kalani da 120 kilometre hizla hiz sabitleyici kullanarak gittim.

Yolculukta aracta uc kisiydik ve yari yuklu bagajla gittik.

Bu kosullarla toplam 580 kilometreyi depoyu tam doldurma teknigiyle yaptigim hesapla kilometrede 29 kurusa, yol bilgisayarinda da ortalama yakit tuketimi olarak 6.8 litreyle geldim.

Guzergahin da asiri derecede inisli cikisli oldugunu hesaba katarsak bence mukemmel bir sonuc elde etmis oldum.

Bu arada arac hep hiz sabitleyicideydi ve daha onceden bir kac arkadasin bahsettigi yokus assagi hizin artmasi durumu hic olmadi. Asiri dik yokuslarda 120 olan sabitleyici ayarindan 1 km sapma oldu ve en fazla 121 km/saat ile gittim. Belki hiz artmasi durumu otomatikte oluyordur, duz viteste kesinlikle boyle bir sorun yok.

Rodaj sonrasi daha da dusecegini hesaba katarsak lpgnin cok avantaji kalmayacak gibi geliyor bana. Herkes lpg ile % 10 daha fazla yaktigini soyluyor ama ben buna pek inanmiyorum. 2 yil once opel astram vardi o zamanlar lpg litresi 2.20 gibiydi hatirladigim kadariyla ve 120 120 gittigimde 25 kuruslara yakin bir deger cikiyordu tuketimde. Lpg eksileri de cabasi.

Bakalim zamanla fikrim netlesecek.

İyi forumlar.

• Sayın aaydinci,

Bu değerlere göre LPG'ye gerçekten hiç gerek kalmaz. Benim şu anda kullandığım aracım 1 LT 10 Km LPG yakıyor. ( 1,4 i30 ) ş.içi - ş.dışı karşık ( %50 - %50)

Mersin'de bugün LPG litre fiyatı 2,55 TL. yani km'de yaklaşık 24-25 Krş. yakıyor. Bu değerler çok çok iyi değerler.

Ancak benim netleştirmek istediğim konu, siz depoyu tam doldurup, 580 Km yapıp sonra tekrar depoyu tam doldurarak mı yaptınız bu hesaplamayı?

Bu yakıt değerleri çok güzel değerler. Aracımı henüz alamadım ancak sizlerden gelen bu çok değerli bilgiler ışığında ben LPG konusunda kesin kararlı iken şimdi bir kaç ay benzinle kullanıp ona göre karar vermek istiyorum.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Devamını bekliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxednxxx -- 18 Mart 2012; 6:05:59 >
  • Tekrar merhabalar.

Evet hesaplamayi pompa atana kadar doldurup 580 kilometre gidip tekrar pompa atana kadar doldurarak yaptim.

Donuste tekrar verileri paylasacagim.

Bu arada sehiricinde 150 kilometre kadar yapmistim daha once, 2kilometredi dur kalk, 6 kilometresi de 4. vites 60 kilometre hizla giderek ortalama 7.9 litre yapiyordu yol bilgisayarinda. Econ hep acikti.

İyi aksamlar.
  • Çok teşekkür ederim. Devamını bekliyoruz izlenimlerinizin.
  • Ekteki güzergahta, Bursa-Zonguldak arası.

Araç, devlet yollarında ya 93 km limitleyici, ya da otobanda aynı hızda sabitleyiciye ayarlı. Neden 93 derseniz, km 93 iken GPS 90 diyor. GPS varış saat tahminleri de 5 dakika sapmayla hep tuttu zaten.

Bursa çıkışı, Yalova'ya kadar bilirsiniz, iniş, çıkış, viraj. Düzce sonrası da Akçakoca'ya kadar malum virajlı ve iniş çıkışlı, ama kaymak gibi duble yol.
    Sarfiyatım 5,8 lt/100 km, Shell 95 oktan fuelsave. Hatta şehir içine girerken 5,7 de gördüm. Otobanda bir kaç dakika, belki 10 km boyunca 180'e kadar hızlanıp 150'ye düşme denemeleri yaptım. 5,8 olan ortalamam 6,1-6,2 oldu.

Bursa'ya giderken Mekeceden sapıp Pamukova-İznik-Yenişehir yolundan geldim ve ciddi dağ ve tarla yolundan da 5,9 yakaladım.

Toplamda 2000 km'ye yaklaştık.

Not:
    Sabitleyicide yokuş aşağı hız artışı görmeyen arkadaşlar: Siz zaten 120 ile gidiyorsunuz. Araç daha ne kadar hızlansın? Ben de 93'e ayarladığım zaman en dik inişlerde otomatik aracımla 110-115 falan görüyorum. Bazen viraj geliyorsa kulakçıklardan 3'e kadar düşmem gerekebiliyor. O zaman da 90-95 oluyor.

• senin sabitleyici bozulmuş, bende öyle bi hikaye yok, kaça kurduysam o hızda iniyor
  • Arkadaşlar plakanızı nasıl monte ettiniz? Silikonlamı daha güzel duruyor yoksa plakalık ilemi daha güzel duruyor.

Sakıncası yoksa resimde gösterebilirseniz daha iyi fikir verir kanaatindeyim.
  • fotolar yukarda...................................
    bakabilirsin.........................................
  • Bugün şu ürünler kargodan geldi,

Temizlik jeli,
    havalandırma ızgaraları vs. için çok uygun,
    aralarına rahatlıkla giriyor,
    ileri teknoloji ürünü bişey.

Diğeride,
    malum arka camda sileceğimiz yok,
    yağmurda su camda kalıyor,
    uzun yıllar haatchback kullanan (silecekli arka cam) biri olarak,
    bu durum canımı sıkıyordu.
    Bu ürün çözüm gibi görünüyor,
    Aquapel,
    hepsiburada.com da ürün yorumlarını okuyun derim,
    ancak ürün pahalı,
    bitene kadar.com da çok daha ucuz.
    (her iki üründe bitenekadar.com da ucuz)

Her iki temizlik ürününü,
    aracı ilk yıkamadan sonra kullanacağım,
    sonuçlarını yazarım.

kolay gelsin.

not:
    paspas ile ilgili diğer başlıkda yazdıklarımı burada da tekrarlayayım dedim.

Ülkemizde yolların-kaldırımların durumu ortada,
    hele yağmur yağarsa çamur resmen,
    ayakkabının altında bir tabaka oluşturuyorlar.
    Haliyle bu çamur haliya bulaşırsa yıkamacıya gitmekten başka çözüm olmuyor,
    halbuki,
    kauçuk paspası şöyle bir silkelerseniz,
    en azından çamurdan kurtuluyorsunuz.

Ben,
    oto aksesuarcıdan,
    füme aracaın içi olan bej renge uygun,
    bej kauçuk paspas aldım,
    kenarindaki önceden izler yapılmış,
    uygun olanı ölçüp ksetik,
    tam oturdu,
    iyi de oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 20 Mart 2012; 14:15:34 >

• quote:

fotolar yukarda...................................
    bakabilirsin.........................................

Çok küçük o fotolar
  • quote:

Merhaba Sn.mimleon evet ürünler gayet güzel gözüküyor, bazı arkadaşlar belli firmalar da bile yaptırsalar da yağmur kaydırıcının çok işlevsel olmadığından bahsediyorlardı. Bütün camlara uygulamayı düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcornek -- 21 Mart 2012; 12:04:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcornek

quote:

Merhaba Sn.mimleon evet ürünler gayet güzel gözüküyor, bazı arkadaşlar belli firmalar da bile yaptırsalar da yağmur kaydırıcının çok işlevsel olmadığından bahsediyorlardı. Bütün camlara uygulamayı düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Yağmur kaydırıcıyı ben ön arabamın ön camına uyguladım arkadaşlar; 90km/h ten yüksek
    hızlarda yağmur damlalarını kaydırma işlevini yerine getiriyor.
    Düşük hızlarda ise cam yüzeyinde dağılmadan (damlacık şeklinde) durmasını sağlıyor.
    Bir daha alıp kullanır mıyım? Şehir içinde çok fazla işe yaramadığı için şüpheli..
    Bilginiz olsun, kullanım için içindeki doz ön cama yetecek kadar, alıp arabanın tüm camlarına uygulayabileceğiniz kadar çok değil.
    Bahsedilen siteden almıştım, Fiyatı piyasanın yarısı..

• quote:

Orijinalden alıntı: Akif Turhan

Düşük hızlarda ise cam yüzeyinde dağılmadan (damlacık şeklinde) durmasını sağlıyor.
    Bir daha alıp kullanır mıyım? Şehir içinde çok fazla işe yaramadığı için şüpheli..
    Bilginiz olsun, kullanım için içindeki doz ön cama yetecek kadar, alıp arabanın tüm camlarına uygulayabileceğiniz kadar çok değil.

Teşekkürler Sn.Turhan, bundan kaç tane almak lazım, bir de bunu 1 kere uyguladığımızda 1 sene gitmiyor mu? Az biraz bile faydası olsa uygulanabilir aslında. Söylediğinize göre şehirler arası daha işlevsel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcornek

quote:

Teşekkürler Sn.Turhan, bundan kaç tane almak lazım, bir de bunu 1 kere uyguladığımızda 1 sene gitmiyor mu? Az biraz bile faydası olsa uygulanabilir aslında. Söylediğinize göre şehirler arası daha işlevsel.

ben teşekkür ederim;

Nerelere uygulama yapmak istediğinize bağlı,
    Ön cam İçin 1 Tane
    Arka cam için 1 Tane
    sağ yan camlar için 1 Tane
    sol yan camlar için 1 Tane şeklinde düşünülebilir
    Yan camlara yapmanın pek mantığı yok gibi..
    ön cam ve arka cam için kullanacaksanız 2 tane yeterli olur.
    Hava şartları (sıcak-soğuk arasındaki farklar) yıkama şartları (deterjan, kimyasal v.s.) v.s. ile değişiklik gösterebilir diye düşünüyorum.
    Ben uygulayalı 2 ay kadar oldu halen etkisi devam ediyor. tahminim Normalde 6 ay kadar etkili olacağı yönünde.
    Kullanım öncesinde yağmurlu havalarda silecek kullanımı sonrası cam yüzeyinde net görüşü etkileyen su izleri oluşumu vardı.
    Kullanım sonrası silecek sonrası cam yüzeyinde hiç su kalıntısı olmuyor, görüş netleşiyor.
    Hızınıza arttıkça suyu kaydırma işlemi (tavana doğru) gerçekleşiyor.
    Kullanım şekli üzerinde yazıyor..

• quote:

Bu bilgilerden sonra geriye sadece denemek kalıyor, bence de ön ve arka camlar yeterli olacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.