Şimdi Ara

2012 CIVIC alındı. Deneyimler, resimler, testler, ölçümler. Siz de katılın (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
976
Cevap
27
Favori
95.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada yukarıda sorduğum soruyu bugün 4. kere mi ne yazıyorum sağolsun sadece bir arkadaş cevapladı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akif Turhan

Arkadaşlar;
    Fırsatı olup bakan ya da bizim için bakabilecek biri olursa; Yeni Civic'in
    son viteste 100-120-140-160 km/h motor devri kaç gösteriyor?
    yardımcı olursanız sevinirim.

Arkadaşlar yukarıdaki sorularıma cevap verebilecek biri var mı?
    Sanırım bakma fırsatınız olmuştur.

İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akif Hoca -- 25 Mart 2012; 23:24:38 >
  • quote:

quote:

Arkadaşlar;
    Fırsatı olup bakan ya da bizim için bakabilecek biri olursa; Yeni Civic'in
    son viteste 100-120-140-160 km/h motor devri kaç gösteriyor?
    yardımcı olursanız sevinirim.

Arkadaşlar yukarıdaki sorularıma cevap verebilecek biri var mı?
    Sanırım bakma fırsatınız olmuştur.

İmla

Ben daha almadım aracı, Haluk 23'ün paylaşımından hatırladığım kadarıyla

Otomatik vites 100km 2000 devir
    Düz 100 km 2700(sallıyor olabilirim)
    Otomatik 147 km 3000 devir
    Düz 120 km 3000 devir

Böyle bir şeydi herhalde, kullanıcı yorumları daha doğru olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcornek -- 26 Mart 2012; 0:00:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: B.A.L

Honda sahipleri araçlarınız hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız sürüşler dilerim. Benim merak ettiğim bir şey var da, honda bayisine sorsam yanlış cevap vereceklerini düşünüyorum. O yüzden sizlere sorayım dedim. Bu yeni civiclerde fren balatası problemi var mı? Hani hondaların accordlarında bile olan kronik tek problemi ya o yüzden sordum. Şu anda anlamak mümkün değildir diyebilirsiniz belki onun da çözümü şu olamaz mı, hala aynı balataları mı kullanıyorlar civicte?

B.A.L sen civicle ilgili bütün forumlara girip aynı yazıyı kopyala / yapıştır yapıyorsun. Ne diyeyim Allah yardımcın olsun. Boş boş oturmak çok zor olsa gerek.
  • Merhabalar.

Geçen hafta da paylaşmıştım. Akçakoca-Kayseri yolculuğu yaptım. Giderken klimanın kapalı olup olmadığını tam farketmedim çünkü ben hep auto modda çalıştırıyordum, sanırım ac off a basmazsak klima hep çalışabiliyor. 600 kilometre yarısı 110 kilometre yarısı 120 kilometre hız sabitleyici ile 6.8 litre yakmıştı.

Dönüştü klima yolculuğun yarısında açıktı fakat bu kez hız sabitleyici yolun yarısında 120 kilometreye diğer yarısında da 130 kilometreye sabitlendi. Bu kez ilginçtir 6.5 litre yaktı. Giderken depoyu tam doldurma ile hesaplamış ve 29 kuruş gibi bi değer elde etmiştim kilometrede. Dönüşte bunu yapamadım çünkü yorgunluktan benzinliğe uğramak istemedim.

Anlık tüketim göstergesine de sürekli baktığım için rahatlıkla size 110-130 kilometre arasında yakıt olarak fark bulunmadığını hatta sanırım 130 kilometre hızla daha az yaktığını söyleyebilirim.

Umarım faydalı olabilmişimdir.

İyi günler.

Bu arada aracım düz vites.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi docdoccc -- 26 Mart 2012; 11:13:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aaydinci

Merhabalar.

Geçen hafta da paylaşmıştım. Akçakoca-Kayseri yolculuğu yaptım. Giderken klimanın kapalı olup olmadığını tam farketmedim çünkü ben hep auto modda çalıştırıyordum, sanırım ac off a basmazsak klima hep çalışabiliyor. 600 kilometre yarısı 110 kilometre yarısı 120 kilometre hız sabitleyici ile 6.8 litre yakmıştı.

Dönüştü klima yolculuğun yarısında açıktı fakat bu kez hız sabitleyici yolun yarısında 120 kilometreye diğer yarısında da 130 kilometreye sabitlendi. Bu kez ilginçtir 6.5 litre yaktı. Giderken depoyu tam doldurma ile hesaplamış ve 29 kuruş gibi bi değer elde etmiştim kilometrede. Dönüşte bunu yapamadım çünkü yorgunluktan benzinliğe uğramak istemedim.

Anlık tüketim göstergesine de sürekli baktığım için rahatlıkla size 110-130 kilometre arasında yakıt olarak fark bulunmadığını hatta sanırım 130 kilometre hızla daha az yaktığını söyleyebilirim.

Umarım faydalı olabilmişimdir.

İyi günler.

Bu arada aracım düz vites.

Sayın aaydinci;
    Yukarıdaki cevap bana ise, sanırım bir yanlış anlaşılma oldu..
    Cevap bana değilse kusura bakmayın, ben yanlış anladım..
    Benim sorum yakıt tüketimi ile ilgili değil, motor devri ile ilgiliydi..

• :) Yok ben sizin mesajınızı görmemiştim. Yakıt bilgisi vermek için yazdım mesajı.

Ayrıca benim aracım düz vites, 135 kilometre hızda 4000 devir, 70 kilometrede 2000 devir yapıyor diye hatırlıyorum, yakıt tüketimi ekonomik geldiği için çok dikkat etmedim devirlere.
  • quote:

:) Yok ben sizin mesajınızı görmemiştim. Yakıt bilgisi vermek için yazdım mesajı.

Ayrıca benim aracım düz vites, 135 kilometre hızda 4000 devir, 70 kilometrede 2000 devir yapıyor diye hatırlıyorum, yakıt tüketimi ekonomik geldiği için çok dikkat etmedim devirlere.

Bilgilendirme için teşekkür ederim.
    Güle güle kullanın..
  • arkadaslar bende yenı kasa aldım forumada yeni katıldım gordugum kadarıyla cok tecrubelı arkadaslar var aramızda yenı cıvıc ıcın modıfıye ıle ılgılı bır konu acsak cok guzel olur bence..
  • Akif Bey bugün sizin için dikkat ettim düz vites aracım 70 km hızda 2000 90 km hızda 2600, 100 km hızda 2900, 110 km hızda da 3150 devir yapıyor. Daha yüksek hızlara çıkamadım.

İyi günler..
  • quote:

Akif Bey bugün sizin için dikkat ettim düz vites aracım 70 km hızda 2000 90 km hızda 2600, 100 km hızda 2900, 110 km hızda da 3150 devir yapıyor. Daha yüksek hızlara çıkamadım.

İyi günler..

Sayın aaydinci,
    İlginize teşekkür ederim.
    Verdiğiniz bilgiler önce benim daha sonra bu forumu ziyaret eden arkadaşlarımızın muhakkak işine yarayacaktır..
    Güvenli sürüşler dilerim, yolunuz açık olsun..
  • Tekrar yazıyorum:

5. viteste;

Düz vites: 1000 d/d = 35 km/h
    Otomatik: 1000 d/d = 50 km/h

(yaklaşık değerler olarak)
  • Daha yarım saat önce ,
    İzmir Mithatpaşa Karataş mevkiinde,
    Boşnakların dükkanı önünde çekildi bu foto,

kim demiş "çok sık göremiyoruz" diye.

Füme ve Gri peşpeşe geçici park ettik.
    Üstelik her ikiside Çamkıran ve EP. 88 uyumlu plaka ile.

Aramızdamı bu arkadaş?

2012 CIVIC alındı. Deneyimler, resimler, testler, ölçümler. Siz de katılın

• Oleyyyy hem de 2 tane birden wowww
  • Hani bir Honda muhalefeti arkadaş vardı,
    işi gücü,
    "ön kapı ile konsol arası mesafesi 2-3cm, düzeltilmişmi?"
    diye sorup duran.

İşte aklı karışan arkadaşlar için çektiği fotoyu koyayım dedim.
    aslında diğer başlıkta da koymuştum ama kavga gürültü arasında silinmiş gitmiş.

2012 CIVIC alındı. Deneyimler, resimler, testler, ölçümler. Siz de katılın

Gördüğünüz gib 0.4-0.8 cm mesafe var,
    zaten hareketli bir donanımın (kapı) sabit bir konsola "0" yapışması olacak şey değil,
    çok sakıncaları var.

iyi sürüşler.

• Aslında şu ana kadar önemli bir can sıkıntısı yapmadım. Fakat ilk 2 günün bilançosu olarak,

1-Gözlük bölmesinin eksikliğini hissediyorum
    2-Var olan bölmelerin zeminlerinin sert olmasından dolayı, örneğin cep telefonunuzu koyuyorsunuz, sağa sola virajlarda, dur kalklarda telefon o sert zeminde hareket edip tıkır tıkır sesler çıkmasına sebep oluyor.

3- iphone 4 çalışmadı. Sanırım iphone 3 serisine uyumlu
    4- bagaj kaplaması elinizle ittirdiğinizde oynuyor, buda hoş değil.
    5- Gündüz farlarını kapatma düğmesi olmalıymış. gören hava atıyorum zannediyor
    6- 185.4 Km sonra fulledim. 70,41 TL ödedim. 0,38 Kuruş.. Bu bence yanıltıcı, 1000 Km devirince kesinlikle 29 kuruş civarına düşeceğine inanıyorum.
    7- Başlarım garantisine, 1000 Km biter bitmez lpg taktırıyorum.

Saygılar, selamlar
  • iphone 4 çalışıyor,
    bu konunun önceki sayfalarında var,
    lütfen bir bak.

gündüz farı derken?
    ışık ayarlarında otomatikten çıkar off yap,
    yanmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

iphone 4 çalışıyor,
    bu konunun önceki sayfalarında var,
    lütfen bir bak.

gündüz farı derken?
    ışık ayarlarında otomatikten çıkar off yap,
    yanmasın.

Gündüz farından kastım, motor çalışınca sağ ve sol üst köşelerde devamlı yanan ışıklar. O ışıkları kapatmanın imkanı yok maalesef.

iphone 4 bir daha deneyeceğim sabah ilk işim bu olsun :)

yarın ayrıca kaydırmaz alıp tüm gözlere uygulayacağım.
  • Arkadaşlar sizlere bir şey sormak istiyorum bende yaklaşık 5 gün önce otomatik elegance civic aldım geçen gün aracın camlarının imal tarihini kontrol ederken ( camın üzerinde bulunan üretici firmanın adının altında ..2 diye yazan rakam ) bütün camların 2012 üretimi arka camın 2008 üretimi olduğunu fark ettim. 2012 model aracın arka camının böyle olması şaşırttı aracı aldığım bayiyi aradım onlarda bilgileri olmadığını fakat fabrikada elde bulunan camları takmış olabileceklerini daha ayrıntılı bilgi için honda Türkiyeyi aramamı söylediler. Aradım bakalım inceleyip döneceklermiş. Sizlere zahmet sizde bir camlarınızı kontrol ederek nasıl olduğunu paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
  • Arkadaşlar dün aracımın faturasını teslim aldım. Ben 49.000 TL ödemişken fatura 44.780 TL sizdede aynı şekildemi?
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.