Şimdi Ara

2012 CIVIC alındı. Deneyimler, resimler, testler, ölçümler. Siz de katılın (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
976
Cevap
27
Favori
95.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mino

Herkese merhabalar,

Yeni (ve koyu renk) araç aldığınıza boya koruma yaptırdınız mı? Bayideki arkadaş "işe yaramaz diyenler olsa da çok yarıyor, kuş pisliğine ve ufak tefek çiziklere karşı kesinlikle koruyor" diyor.
    Sizler ne düşünüyorsunuz? Civic'lerinize yaptırdınız mı?

Bence aracınızı alırken en azından boya korumayı hediye olarak isteyin, tabii yılda bir yenileyin, dediklerine göre 6-7 sene sonra farkı anlarmışız. Rengi daha canlı kalıyormuş, zaten onu genelde hediye ! ediyorlar.

Çünkü bir kere koruma yaptırıp sonra sallanırsa elbette çok faydası olmaz. Ama düzenli olarak en azından her yıl yenilenirse araç için çok daha faydalı olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

Silikon kaydırmaz pad, dealextreme.com dan aldım,

Merhaba Sn.mimleon ben de sizin kaydırmaz silikonu beğendim, aynı ebatta olan gümüş yazılısının siparişini ebay'den verdim. Dealextreme'dekinin gümüş yazılısı fazla büyük, 19 cm 13 cm ideal geldi bana da.
  • 0 civic aracına tüp taktıran varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: akkusat

0 civic aracına tüp taktıran varmı

Hem bu başlıkta hem de diğer başlıkta LPG taktıran arkadaşları açıklamaları var,
    Lütfen eski sayfaları okuyun..............................

quote:

Orijinalden alıntı: mcornek

quote:

Silikon kaydırmaz pad, dealextreme.com dan aldım,

Merhaba Sn.mimleon ben de sizin kaydırmaz silikonu beğendim, aynı ebatta olan gümüş yazılısının siparişini ebay'den verdim. Dealextreme'dekinin gümüş yazılısı fazla büyük, 19 cm 13 cm ideal geldi bana da.

Sarı veya gümüş farketmiyor diye biliyordum,
    her ikiside 19x13cm,
    bendeki sarıda öyle.

....................................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 4 Nisan 2012; 15:13:44 >

• Bugün 1 haftayı doldurdum. Ek izlenimler;

Vites yükselt / düşür göstergesinin ( maalesef ) hiç bir anlamı yok. Tasarlayan mühendis(ler) kolaycılığa kaçmışlar. Çalışma prensibi şöyle;

Anlık yakıt göstergesi eğer 0 ile 10 arasında ise renk yeşil ve başka bir uyarı yok,

eğer anlık yakıt göstergesi 10 - 20 civarında ise renk mavi ve vites yükselt ışığı yanıyor.

Yani vites yükselt ikazının ( yine maalesef ) öyle bilimsel devir hesapları ivmeler, tork falanla alakası yok basit bir elektronik ışık sistemi olarak tasarlamışlar.

Daha önce bu vites uyarılarına harfiyen uyarak kullanırken sarfiyat 8,1 altına düşememişken, şimdi bildiğim gibi kullanarak 7,1 seviyesine düşürmüş bulunuyorum.

Hatta denemek isterseniz, vitesi 3'e alın gaz verin, anlık göstergeyi bilerek 10 üzerine getirin, vites yükseltme ikazını göreceksiniz, ayağınızı az gazdan çekin gösterge 10 altına düşsün bakın 2 saniye önce vites yükselt diyen araç şimdi iyi böyle diyecek.

Bu durum açıkçası bendeki ilk gerçek hayal kırıklığı oldu.

Far yükseklik ayarını ben bulamadım. Ya gerçekten yok, ya da bilen varsa bana söylesin lütfen.

• Ya ne sanıyordun, nasıl bir mucize bekliyordunki
  • Anlaşılan sana bu bile çok gelmiş :)

O zaman bin Şahin'e Doğan'a bak devir göstergesine , 3000 i geçince vites yükselt. Al sana 2012 Honda civic teknolojisi.

Bunun dogrusu gaza bastığında motorun, bulunduğun vitesin dişli devir aralığına ve bu aralık degerinin, bir alt vitesin maksimum devrine veya toplam devrinin yüzde 10 altına geldiginde sistemin bunu hesaplayip üst vites önermesini bekliyordum, ama hala senden bunu anlamanı beklemiyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxednxxx -- 4 Nisan 2012; 20:24:52 >
  • bu yazdıklarında bir yanlışlık var sanırım;
    göstergedeki renkler,
    vites ile ilgili değil,
    sadece anlık yakıt tüketimi ile gidilen mesafe orantısı ile,
    verilen bir " hoş bir uyarı".

yakıt ekonomisi için YARDIMCI.

örnek;

"D" konumunda geçerli.
    motor çalışır halde hareket etmiyorsanız,
    renk mavi,
    çünkü "0" mesafede,
    rölanti yakıt harcıyor.

kitapçığı bir daha okumak gerekiyor sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 4 Nisan 2012; 22:30:45 >
  • Aracımı (elegance otm.) alalı daha 1,5 ay oldu henüz 1000 km.ye ulaşamadım :)) şehir içi gide gide bir hal olduk. neyse bahar geldi artık hafiften Bursa-İzmir yolları göz kırpıyor.

İlk 300 km.'de ortalama 9.5'lerle giderken ikinci 300 km.'de 8.5'lere düştü. Şimdi ise 7.4'lerdeyim. Ağırlıklı şehir içi ve yokuşlu yollar.
    Bi ara çevre yolunda 6.8'leri gördüm ama pek uzun sürmedi. Econ nerdeyse hiç açmadım. Açtığımda öyle aman aman bir fark görmedim.

Sanırım bu aracın ortalaması 7 lt./100 km. olacak bende. Eşim kullandığında 7.5'lere çıkacaktır. Belki Econ'u da ara sıra açarım.
  • quote:

bu yazdıklarında bir yanlışlık var sanırım;
    göstergedeki renkler,
    vites ile ilgili değil,

örnek;

"D" konumunda geçerli.
    renk mavi,
    çünkü "0" mesafede,
    rölanti yakıt harcıyor.

Aynı fikirdeyim..
  • Sanırım ben yanlış ifade ettim. Işık oyunundan kastım üst vites uyarı ışığı idi. Anladığım kadarıyla sizin aracınız otomatik. Bu nedenle farklı şeylerden bahsettiğimizi, düşünüyorum.

Tekrar anlatayım;

Araca gaz verdiniz vites 1 ile başladınız. araçlar bildiğiniz gibi ilk kalkışlarda fazla yakıt harcarlar. Buna bağlı olarak siz gaza bastığınızda, anlık yakıt tüketimi göstergesi de doğal olarak 0-10-20 derecelerinden 10 üzerine çıkıyor. Buraya kadar herşey normal..

işte o anda ( yani gösterge 10'un üzerine çıkınca ) sistem hemen üst vitese geç uyarısı veriyor. Birinci viteste olduğunuz için bu çok normal zaten.

Atıyorsunuz vitesi 2'ye.. ve 2nci vitese yeni aldığınız için araç doğal olarak gaz vermenizi ister.. Sizde zaten yılların kullanım alışkanlığı olarak gaz veriyorsunuz..

işte bu noktada siz ( araç 2nci vitesin devrini bulsun diye ) gaz verdiğinizde anlık yakıt göstertgesi de yine doğal olarak 10'un üzerine çıkıyor. bu saniyede biraz duralım...

Bu noktada eğer 3-5 saniye gaz verip sonra ayağınızı az geri çekerseniz aracınız o vites değerinin devrine ulaştığı için anlık yakıt tüketimini normale düşürecek aslında..

Ama bizim aracımız o anda anlık yakıt değeri 10!un üzerinde olduğu için araç daha 2nci vitesin devrini bulamamışken, aracımız bir üst vitese geç uyarısı veriyor.

İşte hata burada. Normalde üst vites uyarısı devirle birebir alakalıdır. Fakat bu araçlarda üst vites uyarısını devire göre değil, o andaki anlık yakıt tüketimi değerine göre veriyor.

Araç daha 2nci vitesin devrini bulamamışken o uyarıya dikkat ederek atıyor vitesi 3'e.. doğal olarak daha fazla gaz vermeniz gerekiyor. Buda yakıt tüketimini azaltmak bir yana yükseltiyor.

Siz "hoş bir uyarı" olarak nitelendirmişsiniz ancak forumlarda okuduğum bir çok arkadaşımın paylaşımlarında şu ibareye çok rastlamışımdır " henüz 2000 devirde üst vitese geç uyarısı veriyor"....

Yani insanlar bunu hoş bir uyarı olarak değil, ekonomik kullanmanın doğru yolu olarak algılıyorlar..ki çok haklılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxednxxx -- 5 Nisan 2012; 10:48:15 >

• Arkadaşlar bahsettiğiniz şeyler birbirinden farklı. Mimleon, siz hız göstergesinin sağında ve solundaki renkli şeritlerden bahsediyorsunuz, xxx... lakaplı arkadaş ise sağ alt köşedeki vites değiştirme uyarısından yani yukarı yönde ok ve aşağı yönde oktan bahsediyor.

Ben böyle anladım, ve evet aşağıdaki oklar bence de çok anlamlı değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aaydinci

Arkadaşlar bahsettiğiniz şeyler birbirinden farklı. Mimleon, siz hız göstergesinin sağında ve solundaki renkli şeritlerden bahsediyorsunuz, xxx... lakaplı arkadaş ise sağ alt köşedeki vites değiştirme uyarısından yani yukarı yönde ok ve aşağı yönde oktan bahsediyor.

Ben böyle anladım, ve evet aşağıdaki oklar bence de çok anlamlı değil...

Kesinlikle doğru. Ben yukarı ve aşağı oklardan bahsediyorum.

O oklara uyarsanız normalden fazla yakıt tüketirsiniz. Ancak bu uyarı tabiki manuel vitesli araçlar için geçerli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ariaven

quote:

bu yazdıklarında bir yanlışlık var sanırım;
    göstergedeki renkler,
    vites ile ilgili değil,

örnek;

"D" konumunda geçerli.
    renk mavi,
    çünkü "0" mesafede,
    rölanti yakıt harcıyor.

Aynı fikirdeyim..

Bende aynı fikirdeyim
    arkadaş açıklayamıyor, sonrada benim anlayamadığımı düşünüyor

• Hafta başında kışlık lastikleri çıkardım.

Malum, 7°C derecenin altında yazlık lastik neyse üzerinde de kışlık lastik aynı şey. Sürüşü daha yumuşak diye dört mevsim kışlıklarla gezenlerin kulaklarına kaçsın.

Arabanın verdiği keyif ve güven katlandı arkadaşlar. Meğer test arabasında aldığım keyfe göre eksikliğini çektiğim şey bu lastiklermiş. Arabayı Ocak sonunda alırken kar yapıyordu ve ben daha hiç binmeden lastikleri aldığım yerin servisinde değiştirtmiştim. Hatta aracı ilk aldığımda üzerinde ben işi bitirinceye kadar 10 cm kar birikmişti ve temizlemek zorunda kalmıştım. İlk VSA denemelerim de o güne denk gelmişti.

Kışlıklar GoodYear UltraGrip Performance 2(UG7 ile karıştırmayalım)
    Yazlıklar, arabayla birlikte gelen Continental EcoContact.

Yazlıklar ekonomi sınıfı olduğu halde uygun seçim olduğunu göstermekte. Uzun yol ve ortalama üstü hız denemesi yapmadığm henüz. Ama şehir içinde bile ciddi fark ediyor. Hele öğlen saatlerinde. Bunun yakıta yansımasını da bekliyorum. Uzun yolda 5,8 olan ortalamam, %10 tasarrufla, fabrikasyon 5,2 değerine düşecek gibi duruyor. asıl şehir içinde en az 1 litre tasarruf bekliyorum

Bir de eski C4'ümle birlikte gelen Michelin Pilot Primacy HP sınıfı performans lastiği verilmiş olsa... (Tanesi 450 TL)

• Bugün aracıma Wentgas marka LPG ( http://www.wentgas.com/en/ ) taktıracağım.

Çok büyük beklentilerim olmamakla birlikte LPG yakıt tüketiminin 1/10 Lt/Km civarında olacağını umuyorum.

Eh buda bana yeter LPG 2,55 TL buda demek oluyor ki aracım 22,5 kuruş yakacak demektir.

Bugün piyasada satılan en ekonomik dizel araç olan Fiesta'nın tüketimi bile 24 kuruşun altna düşemiyor. Demek ki neymiş? dizel almaya gerek yokmuş :)

Hayırlısıyla kullanmaya başlayınca tüketim verilerini sizlerle paylaşacağım arkadaşlar.
  • İki gündür Barselonadayım
    bırakın yeni Civic
    daha Honda görmedim
    ama motor dolu.

dev bir antrepo var Honda yazan, limanda, ama oto yok piyasada
    genellikle fransız , seat, toyota.

yalnız taksilerde prius çok
    sırf prius binmek için bekledim durakta
    bilgiler:
    1300cc
    4.8 lt/100km benzin
    benzin 1.63euro
    dizel 1.40euro
    yapın hesabını

araç 23.000 euro alınıyor
    23.000 x2.4=55.200 Tl

foto ve video dönüşte yüklerim

görüşmek üzere, kazasız belasız......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 7 Nisan 2012; 8:30:25 >
  • Lütfen bol bol foto rica ediyoruz. Özellikle sokaklarda caddelerde ne tür araçlar çoğunlukta ? bu konuda fotoğraflar bekliyoruz.
  • Hazır 1000 Km bakımına götürmüşken altını merak edenlere faydam olsun diye bir kaç fotoğraf çektim.

2012 CIVIC alındı. Deneyimler, resimler, testler, ölçümler. Siz de katılın
  • fotoğraf 4 / 2

2012 CIVIC alındı. Deneyimler, resimler, testler, ölçümler. Siz de katılın
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.