Şimdi Ara

2012 CIVIC alındı. Deneyimler, resimler, testler, ölçümler. Siz de katılın (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
976
Cevap
27
Favori
95.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sildim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 23 Haziran 2012; 9:33:40 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • diğer honda civic konularına da ekledim bu linki , cam filmi konusu aklına takılanlar için ;
    http://gundem.milliyet.com.tr/otomobil-camina-filme-ceza-yok/gundem/gundemdetay/23.06.2012/1557670/default.htm

mimleon ; bende sizin gibi orjinal paspasın üzerine kauçuk paspası koymuştum,üzerindeki çamur,ayakkabıyla giren küçük çakılları kauçuk paspastan temizlemek daha kolay oluyor diye, perşembe günü bir markette 9 liraya halı paspas satılıyordu onu aldım , kauçuk paspastan kaba göründüğünü ve renginin uymadığını düşündüğüm için vazgeçtim..bu arada neden başkalarını rahatsız eder insanın kendi arabasında kullandığı paspas oda ayrı bir konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dsgtan -- 23 Haziran 2012; 15:01:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

daha öncede yazılmıştı,
    ama ,
    senin gibi meraklı köfteler için tekrarlayalım.

Avrupada yaşamadığımız için,
    ( sen yaşıyor olabilirsin)
    yollarımız çok kirli,
    halı paspaslar çamur oluyor,
    yıkanınca da koku yapıyor,
    malum,
    sizin gibi işsiz güçsüz olmadığımız için,
    arac yıkanınca halı kurusun diye bekliyemiyoruz.

ayrıca,
    plastik değil,
    kauçuk paspasdır o.
    Plastik olan büyük. ihtimal,
    sizin düşünme merkezinizdir,
    beyin diyorlar....

oldu?

ek: ayrıca yıkamacının kağıdı da var , onu görmemişsin.

"merakli kofte" ve "plastik beyin" olayini tuttum ben :))))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu kaucuk paspas bej renkte,
    civic fümenin döşemeside bej,
    uydu yani.

ben memnunum,
    önce hijyen diyorum.

• quote:

daha öncede yazılmıştı,
    ama ,
    senin gibi meraklı köfteler için tekrarlayalım.

Avrupada yaşamadığımız için,
    ( sen yaşıyor olabilirsin)
    yollarımız çok kirli,
    halı paspaslar çamur oluyor,
    yıkanınca da koku yapıyor,
    malum,
    sizin gibi işsiz güçsüz olmadığımız için,
    arac yıkanınca halı kurusun diye bekliyemiyoruz.

ayrıca,
    plastik değil,
    kauçuk paspasdır o.
    Plastik olan büyük. ihtimal,
    sizin düşünme merkezinizdir,
    beyin diyorlar....

oldu?

ek: ayrıca yıkamacının kağıdı da var , onu görmemişsin.

Bu aşağılayıcı ifadeler bana mı? Önce bunu bir öğreneyim lütfen...

• Burası kişiye özel konu olduğu için çok da rahat mesaj yazılamıyor.
    Daha serbest ifadeler kullanmak için genel konuya yazmak gerekiyor.
    Mesela LPG konusuna konu sahibi sıcak bakmadığı için buraya yazmıyor, genelde paylaşıyoruz.
    Ama "samimi(!)" ifadeler konusunda sözün sahibi açıklama yapacaktır, eğer devam edilecekse...
  • Sizi değiştiremem, onu anlayacak kadar büyüdük artık. Hem bana ne?

Birleştirmek mi? Ne gereği var?

Ben zaten o yazımda ababa'ya bir şey yazmadım ki.

Başlangıçta bir şeyler paylaşmak istiyordum ama burası sizin malınız olduktan sonra bıraktım. Artık kendi kendinize deneyin, yazın, yazılarınıza yerli yersiz yorum yazanlara da lakap takıp eğlendirin kendinizi.

Bana ne? Bana bulaşmayın da...
  • 1. Benim yazdığım mesajdan "niye kauçuk paspas kullanıyorsun, halı paspas kullansana" anlamını çıkardıysan eğer, ben bendekinin plastik olduğuna şükrederim. Sen kendini düşün...

2. Detaylı açıklama: civic sedan paspaslarında, soldaki ayak dayama yerine denk gelen yerde kauçuk paspasın 90 derece açı ile girintisi olur ve cuk oturur.

3. Bu kadar seviyesiz bir cevap yazacağına, deseydin ki "orjinal şekildekini bulamadım" veya "param yok alamadım" ben sana bir takım kauçuk paspas hediye olarak gönderirdim Honda kardeşliği adına. Ama o kadar çok bilgilisin ki, benim işsiz güçsüz olduğumdan % 100 eminsin...

Neyse, fazla söze hacet yok.

Sana iyi forumlar diliyorum, güle güle kullan arabanı.
  • ababa,
    başka forumlarda yazdıklarından örnekler verirsem,
    senin ne kadar "konu dışı" adam olduğun ortaya çıkar.

1-
    arkadaşın birine polis ceza yazmış, cep le konuşmadığı halde, dert yanıyor, senin ilk mesajın;
    Sevgililer gününde hem de Kız arkadaşının babası olmasın o emice?

2-
    yine başka bir arkadaş, aldığı aracın alarmının uzaktan kumandasının dış kabı yokmuş, çare soruyor,
    cevabın;
    split klima kumandası uyar bence buna

daha çok örnek var,
    uzatmayayım,
    mal meydanda,
    herkes tanısın seni.

• quote:

Orijinalden alıntı: frodo1one

quote:

quote:

mimleon ; güle güle kullanın, ön kamera düğmesininin resmini yüklemediniz sanırım ben farketmediysem kusura bakmayın.
    Birde '' Navigasyon çalışırken radyodan ses alınabiliyor, eğer rota açıksa ve yönledirme yapılıyorsa, bu esnada radyo sesi azalıyor, navi sesi çalıyor, bunun ne kadar alçak, yüksek olacağı menü ayarlarında var '' bu özellik sizin taktırdığınız alete has bir özellik mi yoksa diğerlerinde de oluyormu acaba bunu merak ettim servisteki çocuğa sordum ama navi açıkken ne radyo ne de cd çalmaz dedi bana ve saçma geldi açıkçası.

birazdan fotoyu koyarım,
    hemen hemen tüm navilerde,
    navigasyon sırasında radyo sesi verilir,
    hatta pip özelliği ile bir köşede film gösteren bile var.
    igo primo navide menüsünde mp3 çalma ayarıda var.

ben necvox taktırdım,benimkinde pip olayı var da müzik dosyası çalarken navigasyona geçersem müzik listesinin görüntüsü var ama sesi gelmiyor,dvd,radyo yada tv modunda denemedim gerçi onları bilmiyorum.Birazdan inip deneyeceğim merak ettim.

çok acil olarak bu necvox oem navigasyonda micro sd card çıkarılabilitormu navitech ve cyclone da olduğu gibi onu öğrenebilir miyim? Biz de honda ayışığından sipariş verdik yeni kasa beyaz elegance otomatik ana konudaki başlardaki postlar (sonradan saçmalıyor) ve özellikle buradaki postlardan dolayı bu kararı verdik, çok bilgilendirici bir konu ve sürüş izlenimleri de falzasıyla iyiydi bunun üzerine istanbul Mutluhan plaza da test sürüşüne çıkıp aracı çok beğendik, takas için 2002 model 1.6 düz passat trendline verecektik sadece 78.000 km de az bulunur çok temiz bir araçtı ancak mutluhan plaza bize civic e 53.200 tl (1.6 otm. elegance) verip üstüne deri döşeme 2500 tl navigasyon 2500 tl verince her ne kadar da takas için arabaya 26.000 tl verselerde başka bir bayiye gitmeye karar verdik; altunizade deki Ayışığı ise bize araba için 51.500 tl deri koltuk ve navigasyon için de ayrı ayrı 2000 tl verip bizim takas arabamıza da 25.000 tl verince sözleşmeyi imzaladık ve hediye eksoz nikelajı istedik onlar da kabul ettiler, iç kararan aynaları ellerinde yokmuş onu da alacaktık olsaydı. Üstelik navigasyonda bize iki seçenek sunuyorlar, necvox veya cyclon olarak, ben de hangisi daha iyidir dedim konuştuğumuz arkadaş ta cyclon arada bir donabiliyor, necvox ta güncelleme problemlidir ama necvox ta donma yoktur onu alın dedi; ancak internette uzun araştırma sonucu iGO navigasyon yazılımı olan tüm oem aletlerin sd card üsütnden harita güncellemesinin başarsoft üzerinden türkiye uyumlu olarak ve sürekli güncellenen bilgilerle olduğunu bunun da iGO 8 li nav. cihazların diğerlerine oranla daha güvenilir ve tercihe edilir olduğunu öğrendim. Ancak demin de ifade ettiğim gibi bu güncellemeler ülkemizde henüz dijital karasal sistem olmadığından gps üzerinden olmuyor micro sd card ın çıkarılarak pc yardımıylahttps://www.naviextras.com/shop/portal/home?struts.portlet.mode=view&struts.portlet.action=%2Fview%2FdeviceBrief&struts.portlet.eventAction=true bu sitedeki toolbox ı da kullanarak nav. cihazın markasına göre yapılıyor burda da:https://www.naviextras.com/shop/portal/devicessupport görüldüğü üzere esse group a ait olan necvox bu harita güncellemesiyle destekleniyor cyclone ise tek modelle ve civicteki de orada yok navitech ise bir çok modelle destekleniyor ancak yeni civiclerde olan NX-214F malesef yok yani henüz belki de listede olmasa da destekleniyordur çünkü o da igo 8 kullanıyor. Sözün özü benim için nav. çok önemli ve doğrudan aldığım yerde 2 seçenek olduğundan güncellenebilir olan hangisiyse onu tercih ederim ama bu da necvox un micro sd sinin çıkıp çıkmadığına kalıyor malesef. Lütfen siz bu sd card çıkıyor mu yada kol dayamadaki usb arayüzünü kullanarak ta bir flash diskle bu haritayı güncelleyip güncelleyemediğinize bir bakar mısınız? Cyclone da desteklenen listede olmasa da sd card çıkıyor ise igo 8 olduğundan yine de güncelleştirilebilior sanırım.

• navigasyonun içine bir tane sd kart takarak yaptı servisteki eleman benim arabaya..koçak içindeki usb den değilde cihazın kendi içine sd takarak yapılıyor.bendeki necvox bu arada,hiç donma falan yapmadı 2 aydır kullanıyorum.
  • quote:

navigasyonun içine bir tane sd kart takarak yaptı servisteki eleman benim arabaya..koçak içindeki usb den değilde cihazın kendi içine sd takarak yapılıyor.bendeki necvox bu arada,hiç donma falan yapmadı 2 aydır kullanıyorum.

Tüm navigasyonlarda,
    hem program hem de harita sd karta yüklü oluyor,
    haliyle hem harita hem de program güncellemeyi bilgisayardan yapabilirsiniz.
    (güncellemeden kasıt, ilgili firmanın sitesine bağlanarak veya datayı direk sd karta yazarak)
    Nevcox kullanmıyorum ama duyduğum ülkemizde bulunan navilerin iyisi olduğu,
    özelliklerinde bakacağınız,
    RAM miktarı (mb cinsinde, bendeki 256, 128den aşağı olmasın)
    ve İşlemci gücü (bendeki 600mhz, 400 mhz den aşağı olmasın)
    diğer tüm özellikleri benzer zaten.

not: geri görüşkamerasını değiştirip bu naviye aktarmayın,
    yazmıştım, görsel sensör uyarıları çıkmayabilir.
    Bendeki gibi 2. bir kamera takabilirsiniz, ön mesela.

kolay gelsin.

• yakında arabalar artık direk "bilgisayar" lı çıkacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: DamnedLife

quote:

quote:

quote:

mimleon ; güle güle kullanın, ön kamera düğmesininin resmini yüklemediniz sanırım ben farketmediysem kusura bakmayın.
    Birde '' Navigasyon çalışırken radyodan ses alınabiliyor, eğer rota açıksa ve yönledirme yapılıyorsa, bu esnada radyo sesi azalıyor, navi sesi çalıyor, bunun ne kadar alçak, yüksek olacağı menü ayarlarında var '' bu özellik sizin taktırdığınız alete has bir özellik mi yoksa diğerlerinde de oluyormu acaba bunu merak ettim servisteki çocuğa sordum ama navi açıkken ne radyo ne de cd çalmaz dedi bana ve saçma geldi açıkçası.

birazdan fotoyu koyarım,
    hemen hemen tüm navilerde,
    navigasyon sırasında radyo sesi verilir,
    hatta pip özelliği ile bir köşede film gösteren bile var.
    igo primo navide menüsünde mp3 çalma ayarıda var.

ben necvox taktırdım,benimkinde pip olayı var da müzik dosyası çalarken navigasyona geçersem müzik listesinin görüntüsü var ama sesi gelmiyor,dvd,radyo yada tv modunda denemedim gerçi onları bilmiyorum.Birazdan inip deneyeceğim merak ettim.

çok acil olarak bu necvox oem navigasyonda micro sd card çıkarılabilitormu navitech ve cyclone da olduğu gibi onu öğrenebilir miyim? Biz de honda ayışığından sipariş verdik yeni kasa beyaz elegance otomatik ana konudaki başlardaki postlar (sonradan saçmalıyor) ve özellikle buradaki postlardan dolayı bu kararı verdik, çok bilgilendirici bir konu ve sürüş izlenimleri de falzasıyla iyiydi bunun üzerine istanbul Mutluhan plaza da test sürüşüne çıkıp aracı çok beğendik, takas için 2002 model 1.6 düz passat trendline verecektik sadece 78.000 km de az bulunur çok temiz bir araçtı ancak mutluhan plaza bize civic e 53.200 tl (1.6 otm. elegance) verip üstüne deri döşeme 2500 tl navigasyon 2500 tl verince her ne kadar da takas için arabaya 26.000 tl verselerde başka bir bayiye gitmeye karar verdik; altunizade deki Ayışığı ise bize araba için 51.500 tl deri koltuk ve navigasyon için de ayrı ayrı 2000 tl verip bizim takas arabamıza da 25.000 tl verince sözleşmeyi imzaladık ve hediye eksoz nikelajı istedik onlar da kabul ettiler, iç kararan aynaları ellerinde yokmuş onu da alacaktık olsaydı. Üstelik navigasyonda bize iki seçenek sunuyorlar, necvox veya cyclon olarak, ben de hangisi daha iyidir dedim konuştuğumuz arkadaş ta cyclon arada bir donabiliyor, necvox ta güncelleme problemlidir ama necvox ta donma yoktur onu alın dedi; ancak internette uzun araştırma sonucu iGO navigasyon yazılımı olan tüm oem aletlerin sd card üsütnden harita güncellemesinin başarsoft üzerinden türkiye uyumlu olarak ve sürekli güncellenen bilgilerle olduğunu bunun da iGO 8 li nav. cihazların diğerlerine oranla daha güvenilir ve tercihe edilir olduğunu öğrendim. Ancak demin de ifade ettiğim gibi bu güncellemeler ülkemizde henüz dijital karasal sistem olmadığından gps üzerinden olmuyor micro sd card ın çıkarılarak pc yardımıylahttps://www.naviextras.com/shop/portal/home?struts.portlet.mode=view&struts.portlet.action=%2Fview%2FdeviceBrief&struts.portlet.eventAction=true bu sitedeki toolbox ı da kullanarak nav. cihazın markasına göre yapılıyor burda da:https://www.naviextras.com/shop/portal/devicessupport görüldüğü üzere esse group a ait olan necvox bu harita güncellemesiyle destekleniyor cyclone ise tek modelle ve civicteki de orada yok navitech ise bir çok modelle destekleniyor ancak yeni civiclerde olan NX-214F malesef yok yani henüz belki de listede olmasa da destekleniyordur çünkü o da igo 8 kullanıyor. Sözün özü benim için nav. çok önemli ve doğrudan aldığım yerde 2 seçenek olduğundan güncellenebilir olan hangisiyse onu tercih ederim ama bu da necvox un micro sd sinin çıkıp çıkmadığına kalıyor malesef. Lütfen siz bu sd card çıkıyor mu yada kol dayamadaki usb arayüzünü kullanarak ta bir flash diskle bu haritayı güncelleyip güncelleyemediğinize bir bakar mısınız? Cyclone da desteklenen listede olmasa da sd card çıkıyor ise igo 8 olduğundan yine de güncelleştirilebilior sanırım.

Alıntıları Göster

En sağlıklı bilgiyi destek merkezlerini arayarak alabilirsiniz. Buradan alacağınız yardım yanıltıcı olabilir. Ben bu dediğiniz markaları kullanımıyorum, navitech kullanıyorum. Ama zamanında almadan önce ilgili yerleri arayıp sağlıklı bilgileri aldım. Tavsiyen bu yerlerden bilgi almanız ve igo ve başarsoft tercih etmeniz.

Mesela navitech te ücretsiz 2 yıl güncelleme veriyorlar. Diğerlerinde de bu durum var mı sorun lütfen.

CYLONE Tel : (0380) 523 71 94 (pbx) veya 0212 659 31 41

NECVOX 444 37 73

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gelendostlu -- 27 Haziran 2012; 13:11:10 >

• 1 ay sonra SONY yeni bi navi çıkarıyor , çok iddialı diyorlar
  • mimleon ; siz ön görüş kamerası taktırmıştınız,markası ve fiyatı hakkında bilgi verebilirmisiniz acaba ?
  • quote:

navigasyonun içine bir tane sd kart takarak yaptı servisteki eleman benim arabaya..koçak içindeki usb den değilde cihazın kendi içine sd takarak yapılıyor.bendeki necvox bu arada,hiç donma falan yapmadı 2 aydır kullanıyorum.

444 37 73 ü aradım onlar da teknik bilgi için 5 farklı yere yönlendirdi sonunda doğru adamı buldum :D ama o da çok fazla bilgi veremeyeceğini söyledi şöyle ki necvox unhttp://www.essegrup.com/pinfo.asp?pid=201 dada görüldüğü gibi sd yazan, yuvarlak düğmelerin üzerinde 2 tane yeri var, bunlar adamın bana söylediğine göre aslında kapakmış ve güncelleme için bu kapağı kaldırarak arkasındaki sd cardı çıkarabiliyormuşuz, adam bana bu modelin diğerlerinde göre daha estetik olduğunu nav. işlemi sırasında kapaksız ve ortada olan modellerde kazara sd card çıkarma şikayetleri olduğunu (yuh diyorum beceriksizler), bundan dolayı da bu modelde ve daha sonraki tüm modellerde işletim sistemi ve nav. bilgilerinin olduğu sd card kapaklı haznede saklanacakmış. Yani o kartı çıkararak 1 yıl ücretsiz güncelleme yapılabiliyor; ve kartın belli bir ID si var naviextras daki toolbox u yükleyip bu sd yi pc ye takınca direk tanıyo ve eğer ücretsiz güncelleme varsa ve 1 yıl içerisindeyse güncellemeyi de ücretsiz yapıyo, bir yıl sonunda ise isterseniz sadece türkiye haritasını (tüm avrupa varmış ama pahalı) bir defalık 20 dolar(tek güncelleme istediğiniz zaman) tüm yıl boyunca tüm güncellemeler için de 30 dolar (yılda 4 defa güncelliyorlarmış ve bunlar her çeyrek başında geliyormuş) olup şu anda da zaten 2012 nin Q2 yani ikinci çeyreğindeki harıta bu cihazların veri tabanında geliyormuş. Bütün bunlar hoş güzel ama arkadaşa sürekli cpu ve ram miktarlarını sordum adam da bunların yeterli olduğunu üstelik pip(nav. sırasında müzik veya dvd gibi) olan modellerin tümünde iki ayrı işlemci olduğunu söyledi bunların güçleri ne kutuda yazıyor ne de ben biliyorum dedi ama sadece ARM işlemcisi olduğunu söyleyip piyasadaki tüm ürünler içersinde en rahat dolaşım sağlayan, takılmaların olmadığı, süreye bağlı şişme ve yavaşlamanın olmadığı modelden birisidir dedi, cyclone sakın almayın dedi onda tek işlemci varmış hep donarmış; navitech için de tek işlemci olmasına rağmen necvox gibidir dedi(gerçi bu tek işlemci de çift çekirdekliymiş); çünkü ikisinde de wündows kompakt 6 vardır bunun üzerinde iGo 8 vardır bundan dolayı hiç donmaz ve Pip leri de iyidir dedi. Yani alıcaksanız navitech veya necvox alın bunlar birbirinin muadili cihazlardır dedi. (Sonra da tabii ki kendi ürününü övdü) Necvox performanslıdır odur budur şudur.... ben navitech 2 yıl ücretsiz güncelliyo sizde ama 1 yıl diyince zaten çok cüzi bir miktar falan dedi ben de teşekkürler diyip kapattım.

Bu arada söylemeyi unuttum beyaz arabaya biz siyah deri sipariş ettik, ancak farklı ve kontrastlı olsun diye dikişleri de kırmızı olacak. Valla bunu ayışığındaki adam önerdi ben de kafamda canlandırıp sevdim o yüzden öyle sipariş verdik, daha önce böyle sattıklarını söyledi adam ama o anda görebileceğimiz bir örneği yoktu, kırmızı Honda daki yazı rengiymiş yani koyu kırmızı gibi umarım güzel olur; kontrast yapalım derken göz oymayız inşallah :D Navigasyonu da necvox diyoruz ama arkadaş Sony iddialı ürün çıkaracak demiş şimdi onu nasıl öğreneceğiz daha çıkmamış ürünün özelliğini bulamayız herhalde; ama bunu söyleyen arkadaşın önceki postlarına bakınca bir şüpheye düştüm, bu arkadaş kötü sayılabilecek baya yorum yapmış arabayla ilgili ama bir kısmı şaka gibi geldi bana :D o yüzden bu Sony muhabbetinde emin olamadım güvenebilir miyim gibisinden.

• quote:

Orijinalden alıntı: caucass

1 ay sonra SONY yeni bi navi çıkarıyor , çok iddialı diyorlar

Sony XNV-770BT den mi bahsediyorsun?
  • quote:

ama bunu söyleyen arkadaşın önceki postlarına bakınca bir şüpheye düştüm, bu arkadaş kötü sayılabilecek baya yorum yapmış arabayla ilgili ama bir kısmı şaka gibi geldi bana :D o yüzden bu Sony muhabbetinde emin olamadım güvenebilir miyim gibisinden.

Bir kısmı değil tamamı şaka...
    bende bir honda kullanıcısıyım ve civici çok seviyorum

Bahsettiğim sony XNV-770BT değil, bu zaten çok oldu çıkalı
    yeni çıkanın linkini bulabilirsem hemen ekleyeceğim ama linki bulamıyorum
    bahsettiğim de ön gece görüş kamerası da dahil her şey var

• quote:

mimleon ; siz ön görüş kamerası taktırmıştınız,markası ve fiyatı hakkında bilgi verebilirmisiniz acaba ?

kamera cin malı,
    servisde 50 tl.
    navigasyon takılırken taktırırsanız işçilik de ödemezsiniz.
    öncekı mesajlarımda yeri ve kullanımı bilgileri var.
    tavsiye ederim.

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.