Şimdi Ara

2012 CIVIC alındı. Deneyimler, resimler, testler, ölçümler. Siz de katılın (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
976
Cevap
27
Favori
95.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• quote:

Orijinalden alıntı: aaydinci

Söz navigasyondan açıldığı için sormak istiyorum:

Bu çerçeveyi alsam
    http://www.ebay.com/itm/2012-Honda-Civic-Radio-Installation-Dash-Kit-Harness-Antenna-Adapter-PKG179-/270878066036?pt=US_Car_Audio_Video_Dashboard_Installation_Kits&hash=item3f11974574#ht_500wt_1054

Bu veya bunun gibi 7", 8" cihazları monte ettirebilir miyim?
    http://www.amazon.com/Pioneer-AVIC-Z130BT-Navigation-Receiver-Bluetooth/dp/B004HW6F8S/ref=sr_1_9?s=car&ie=UTF8&qid=1340869425&sr=1-9

Evet zaten amaç o ;) benim bahsettiğim necvox, cyclone, navitech vs. hep bu dash kitle oluyor ama bu honda tarafından satılan 3 markada cihaza dash de dahil böylece aldığınız nav. ile birlikte gelen dash in kalitesi orjinal dash le aynı oluyor; dokunuşu sertliği rengi vs. ama dışardan ayrı dash alıp bunu kendi aldığınız 7 veya 8 inç ekranlı az tuşlu veya çok tuşlu fark etmez bir navigasyonla birleştirip taktırabilirsiniz, ancak dash kısmının kalıtesi nasıl olur rengi tam uyar mı onları bilemeyeceğim ve zaten aynı olması garanti değildir. Son olarak şunu söylemeliyim ki honda dışı dash artı kendi nav. cihazınız ne olursa olsun sonradan takılmış gibi duruyor bunun tek nedeni dash kullanılsa da aracın zaten eksantrik bir şekilde tasarlanmış orjinal orta konsol yapısını ve çizgilerini takip etmemesinden kaynaklanır; ancak bu araç içi oem tabir edilen ve araçlara özel tasarlanan ve yine honda bayilerinde taktırabileceğiniz kendisinden dash li navigasyon cihazları bu konsol yapısını muhafaza eder ve çizgi yapısını korur ;)

Örnek olarak eski kasa bir honda dan bulabildiğim bir video varhttp://www.youtube.com/watch?v=CuPKX5MiI98 burada orta konsol yeni kasadan farklı olsa da orjinal olan eski kasa ön konsol yapısı korunamamış, takılan dash le takılan nav. arası ciddi bir boşluk ve derinlik var bunun aynısı yeni kasada da olacaktır şüphesiz

Halbuki yeni kasa için servisinde taktıracağınız araca özel dizayn edilen bahsettiğim 3 üründen biri, özellikleri her ne kadar az da olsa görünüş olarak çok daha uyumlu olacaktırhttp://www.navitech.com.tr/admin/PICS/products/600_2012511112724.jpg burada görüldüğü gibi. Bu redimdeki navitech. Ben servis necvox yada cyclone takabileceği için bakmamıştım sitesine ama özellikleri de aslında çok iyimiş hem donanım hem yazılım olarka tatmin ediyor ve eğer servis takabilirse navitech takmasını isteyeceğim.

Bu pioneer in falan da görüntüsü tuşsuz olmasından kaynaklı hoş olsa da özellik olarak da aslında bu honda da satılan cihazlarla aynıdır veya yakındır diye düşünüyorum; alpine olsa tamam paranız varsa hemen takın derim görüntüsünü düşünmeden ama uyumlu bir görüntü önceliğiniz varsa bir honda da taktırın derim.

Bu arada hazır yeri gelmişken paylaşayım, necvox un sanırım işlemcisi 400mhz miş ram ine de 64mb dediler ama sanmıyorum bu kadar düşük olsun, keşke altunizade deki ayışığı honda da navitech takılabilse, özellikleri daha iyi gözüküyor ama sanırım anlaşmaları yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: DamnedLife

quote:

Söz navigasyondan açıldığı için sormak istiyorum:

Bu çerçeveyi alsam
    http://www.ebay.com/itm/2012-Honda-Civic-Radio-Installation-Dash-Kit-Harness-Antenna-Adapter-PKG179-/270878066036?pt=US_Car_Audio_Video_Dashboard_Installation_Kits&hash=item3f11974574#ht_500wt_1054

Bu veya bunun gibi 7", 8" cihazları monte ettirebilir miyim?
    http://www.amazon.com/Pioneer-AVIC-Z130BT-Navigation-Receiver-Bluetooth/dp/B004HW6F8S/ref=sr_1_9?s=car&ie=UTF8&qid=1340869425&sr=1-9

Evet zaten amaç o ;) benim bahsettiğim necvox, cyclone, navitech vs. hep bu dash kitle oluyor ama bu honda tarafından satılan 3 markada cihaza dash de dahil böylece aldığınız nav. ile birlikte gelen dash in kalitesi orjinal dash le aynı oluyor; dokunuşu sertliği rengi vs. ama dışardan ayrı dash alıp bunu kendi aldığınız 7 veya 8 inç ekranlı az tuşlu veya çok tuşlu fark etmez bir navigasyonla birleştirip taktırabilirsiniz, ancak dash kısmının kalıtesi nasıl olur rengi tam uyar mı onları bilemeyeceğim ve zaten aynı olması garanti değildir. Son olarak şunu söylemeliyim ki honda dışı dash artı kendi nav. cihazınız ne olursa olsun sonradan takılmış gibi duruyor bunun tek nedeni dash kullanılsa da aracın zaten eksantrik bir şekilde tasarlanmış orjinal orta konsol yapısını ve çizgilerini takip etmemesinden kaynaklanır; ancak bu araç içi oem tabir edilen ve araçlara özel tasarlanan ve yine honda bayilerinde taktırabileceğiniz kendisinden dash li navigasyon cihazları bu konsol yapısını muhafaza eder ve çizgi yapısını korur ;)

Örnek olarak eski kasa bir honda dan bulabildiğim bir video varhttp://www.youtube.com/watch?v=CuPKX5MiI98 burada orta konsol yeni kasadan farklı olsa da orjinal olan eski kasa ön konsol yapısı korunamamış, takılan dash le takılan nav. arası ciddi bir boşluk ve derinlik var bunun aynısı yeni kasada da olacaktır şüphesiz

Halbuki yeni kasa için servisinde taktıracağınız araca özel dizayn edilen bahsettiğim 3 üründen biri, özellikleri her ne kadar az da olsa görünüş olarak çok daha uyumlu olacaktırhttp://www.navitech.com.tr/admin/PICS/products/600_2012511112724.jpg burada görüldüğü gibi. Bu redimdeki navitech. Ben servis necvox yada cyclone takabileceği için bakmamıştım sitesine ama özellikleri de aslında çok iyimiş hem donanım hem yazılım olarka tatmin ediyor ve eğer servis takabilirse navitech takmasını isteyeceğim.

Bu pioneer in falan da görüntüsü tuşsuz olmasından kaynaklı hoş olsa da özellik olarak da aslında bu honda da satılan cihazlarla aynıdır veya yakındır diye düşünüyorum; alpine olsa tamam paranız varsa hemen takın derim görüntüsünü düşünmeden ama uyumlu bir görüntü önceliğiniz varsa bir honda da taktırın derim.

Bu arada hazır yeri gelmişken paylaşayım, necvox un sanırım işlemcisi 400mhz miş ram ine de 64mb dediler ama sanmıyorum bu kadar düşük olsun, keşke altunizade deki ayışığı honda da navitech takılabilse, özellikleri daha iyi gözüküyor ama sanırım anlaşmaları yok.

Daha önce sizi çok fazla etkilememek için yazmamıştım. Tabi diğer markaların artı ve eksilerini kullanmadığım için bilemem. Ancak zamanında yeterli bir araştırma yaptım. Ben yaklaşık 2 aydır Navitech kullanıyorum. Özelliklerinde zaten yazıyor. Samsung 600 mhz çift çekirdekli işlemci ve 128 MB Dual Core Ram var. Üzerinde Windows CE 5 işletim sistemi mevcut. DVD çalma ve ekran kalitesi çok iyi. Bugüne kadar hiç takılma ve sorun yaşamadım. Menü geçişlerinin hızı da yeterli.

Cihazın yanında alacağınız servis(cihaz için) hizmeti, destek ve montaj çok önemli.

Mesela muhtemelen kendi güncelleme hatamdan dolayı cihazı servise göndermek durumunda kaldık ve 1 gün içerisinde Ankara-İstanbul-Ankara arasında işlem yapılıp geri geldi. Zaten alırken de bu servis işlemlerinin ve desteğin çok önemli olduğu söylenmişti. Ben honda servisinde taktırmadım. Navitech in kendi servisinde taktırdım ve yaklaşık 1.750 TL ye mal oldu. Servisler şu anda 2.100 TL gibi bir fiyat istiyorlar.

Bunların yanında Radyo çekişi çok önemli (en azından benim için). Çünkü bu cihazlar bir çok özelliği bir arada barındırdıkları için ister istemez radyo çekiminde zayıflık ve sinyal düşmesi oluyor. Kullanmadığım için çok fazla yorum yapamayacağım ancak serviste test aracındaki cylone de radyo çekimi çok kötüydü ve çok fazla parazit vardı. Benim cihazımda nispeten daha az. Bunun içinde montaj sırasında araya bir bobin takılabiliyormuş, ben sonradan öğrendiğim için taktırmadım.Ama düşünüyorum. Arka kamera montajını yaptırdım. Aslında çok önemli değil. Bunun yerine daha önce bir arkadaşın yaptığı gibi ön kamera taktırılabilir. Ama servisler genel de araçta olduğu için veya başka sebeplerle arka kamera bağlantısı yapmıyorlar. Bu nedenden dolayı bu özelliğin bunun cihazda olmadığını sanıyorlar.

Analog TV bağlantısında tavsiye üzerine bakır anten kullanıldı ve tv alımı da sabit ortamda tatmin edivi düzeyde. Bu nedenle bu tür küçük detaylara dikkat etmenizi öneririm.

Konsol uyumu başarılı. Sadece güneş vurduğunda simlerde biraz farklılık oluyor. Normal şartlarda renk farkı anlaşılmıyor bile.

Kullandığım cihazın bana göre tek eksi yönü Cep telefonu kullanımında rehber kopyalama özelliğinin olmaması ama ona da alıştım artık. Cep telefonu kullanımında bir sorunla karşılaşmadım ve ses kalitesi de gayet başarılı.

Aşağı yukarı piyasadaki cihazlar biribirine yakın olmakla birlikte kısaca sizi bilgilendireyim istedim

• Sayın damnedlife ve gelendostlu, detaylı bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ediyorum.

Ben de bu üçlüden birini seçmeye karar verdim.

Saygılar...
  • quote:

...
    ...

Nerede takılacak? Ereğli, Düzce, büyükşehirler? Bu konuda uzman var mı bu civarda? Takan çok ama işini düzgün yapan, arabayı harcamayan?

Düşünce olarak, arka kameranın görüş dışında yaklaşım mesafelerini de belirtmesi yüzünden olduğu yerde bırakmak en iyisi gibi. Yeni cihazın kamera girişine ayrı bir kamerayla, mesela tampondan dışarıyı görmek veya dikizin üzerinden olayları izlemek ve kaydetmek mantıklı olabilir.
  • yurt dışından navi alacaklara,
    canbus denen civicle uyumlu soketler olmadan navi bir işe yaramaz,
    direksiyon kumandası ve civic ekrandaki görüntüyü bu bağlantısı sağlıyor,
    yoksa 6 haporlöre ses aktarmak yetmez.
    ilerde sorunda çıkarır.
    tamtakım alın,
    64mb ram yetmezmiş,
    program kullanımında 3D haritada takılma yapıyormuş.
    (yurtdışı yorumları)

ekstra kamera takacaklara tavsiye,
    bir buton da yaptıracaksınız.

Tv olan modellerde,
    sürüş sırasında kullanımı engellemek için ,
    el frenine bağlqntı yapmışlar,
    el freni çekilmeden tv açılmıyor.
    ustanın yapacağı,
    bu kabloyu bulup şasi yapmak,
    tv çalşııyor.

sonuçta navi araca çok şey katıyor,
    tavsiye ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

LÜTFEN BU MESAJDAN ALINTI YAPMAYIN, DİYECEĞİNİZİ DİREK YAZIN, ANLAŞILACAKTIR.

Dahi anlamındaki "DE" eki ayrı yazılır. (İlkokul 4'te öğretilen kural)

Lütfen başlıktaki "sizde" yi lütfen "siz de" şeklinde düzeltin.

Bir de DİREK, beton, metal ya da ahşaptan yapılan uzun ve kalın çubuklara verilen isimdir.
    (Örneğin ELEKTRİK DİREĞİ)

DİREKT ise dolaylı olmayan anlamına gelir.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Febr -- 28 Haziran 2012; 20:10:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

yeğenim vw de çalışıyor,
    onun görüşü,
    fiyat, donanım ve konforda civic önde
    motor, sağlamlık ve güven olarak vw

jetta, dizel otomatik düşünmüştüm bir ara
    ama yoktu ve temmuza kadarda olmayacaktı.
    fiyatta oldukça yüksekti.

"Motor, sağlamlık ve güvende VW"mi?

Ben öyle bir VW tanımıyorum.
    Hele ki Honda'yla kıyaslarken...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: frodo1one

mimleon ; siz ön görüş kamerası taktırmıştınız,markası ve fiyatı hakkında bilgi verebilirmisiniz acaba ?

kamera cin malı,
    servisde 50 tl.
    navigasyon takılırken taktırırsanız işçilik de ödemezsiniz.
    öncekı mesajlarımda yeri ve kullanımı bilgileri var.
    tavsiye ederim.

teşekkürler mimleon.Yarın tatile çıkıyorum, ilk defa uzun yola çıkacağım aldım alalı. 1000 km oldu ve uzun yola çıkma vakti geldi,memleketime İzmir'e gidiyorum yakıt,sürüş keyfi,rahatlık bunların hepsini yaşayarak test edeceğim.İzmir'deki bir servise gidip ön kamerayı taktırayım,hanım için çok kullanışlı ve faydalı olacak ön kamera

• quote:

Orijinalden alıntı: Mesudum

quote:

...
    ...

Nerede takılacak? Ereğli, Düzce, büyükşehirler? Bu konuda uzman var mı bu civarda? Takan çok ama işini düzgün yapan, arabayı harcamayan?

Düşünce olarak, arka kameranın görüş dışında yaklaşım mesafelerini de belirtmesi yüzünden olduğu yerde bırakmak en iyisi gibi. Yeni cihazın kamera girişine ayrı bir kamerayla, mesela tampondan dışarıyı görmek veya dikizin üzerinden olayları izlemek ve kaydetmek mantıklı olabilir.

Dostum henüz karar veremedim. İki üç gündür düşünüyorum, sanırım ben de senin gibi önceliği lpgye vereceğim.

Bu arada benzin göstergesindeki bozulmalar seni ne kadar rahatsız ediyor merak ediyorum. Yazdıklarını okudum ama genel rahatsızlığın ne boyutta merak ettim.

• bugün arabanın parasının tamamını yatırıp siparişi geçtiler 4 ünde gelecek araba inşallah kazasız belasız arızasız ekonomik kullanırız :D valla arkadaşlar ben necvox un da diğer 3 üyle aynı donanımsal özellikleri olduğunu öğrendim cyclone da da necvox da da nevitech te de 600mhz cpu 128mb ram varmış, cyclone u kötüleyen arkadaşa özelliklerini söylemesini istedim baya hatta forumlarda bahsedilendlerden kafasını yedim sonra o da bana firmadan gönderilen kataloğu gösterdi bi de bunu sadece aslında biz görüyoruz satışı gerçekleştirirken söylemiyoruz bile sadece yazılımsal özelliklerini kameraları falan söylüyoruz dedi; neyse konuyu dağıtmıyım damaın bana gösterdiği katalog kağıdının tech. specs. yazan kısmında dual core 600mhz cpu yazıyodu (malesef markası üretici bilgisi yoktu) sonra da ram için 128 mb so-dimm sdram dual drive yazıyodu; sonra arkadaşa bu donanım özellikleriyle takılmaması gerektiğini piyasadaki üstün özellikleri olduğunu söyledim, adam da bana (diğerlerini bilmedii için sanırım) yok daha düşüktür üstelik yazılımı sorunlu bunun zaten ondan dolayı takılma donma yapar dedi. Arkadaşlar valla tüm firmalar bizi yiyor, cyclone navitech necvox bunların hepsinin donanımı aynı, bana necvox 64 mb diyen arkadaş ya işini bilmiyo yada salak çünkü o miktarla bir de takılmadığını iddia ediyor :D hepsinin yazılımı farklı oluyor bir de nav. yazılımı farklı olabiliyor, hatta üstüne kurulu olduğu işletim sistemleri farklı oluyo, bir de tabii dizaynları farklı oluyo; yani kısaca söylemek gerekirse arkadaşlar siz dizaynı size en yakın olanı seçin b, de yazılımı iyi mi diye etrafta soruşturun, bu üçünün de işletim sistemi Windows CE 6 sürümüymüş, ondan sonra kendi yazılım sistemleri geliyo ki hepsinin ayrı ayrı ve hepsinin menüsü falan da bu yüzden birbirinden farklı, ki şirketler de aslında zaten bir tek bunu geliştirip oynama yapıyorlar, kendi sistemini yazıp yükleyebiliyor yada başka bir firmadan yazılım alabiliyorlar; son nokta da navigasyon yazılımı ki ben navitech ve necvox un ikisinde de iGO 8 versiyonu olduğunu biliyorum, cylone u bilmiyorum ama aralarındaki tek fark ana ve diğer menüleri (gps görünümleri de aynı) ve bu menülerin geçiş süreleri, menüsü yavaş geçen ve ağır olan sistemde nav. da da takılma oluyor çünkü bunlarda dual zona olduğundan aynı anda iki iş yapabiliyorsunuz ve nav dayken siz birşeyler açmasanız da (müzik gibi) sistem sürekli arkada menüye dönmeye ve artı olarak başka bir işlem yapmaya hazır oluğundan sistemi ağır tasarlamış firmanın ürününde takılma oluyor. Seçerken bir tek menülere dikkat edin, sevdiğiniz dizaynı seçin, forumda takılıyo deniyorsa uzak durun onun dışında rahat seçebilirsiniz.

• arabayı alalı 5 ay oldu ve ilk defa uzun yol yaptım arkadaşlar.
    uzun yol dediğim de öyle atla deve değil (Bursa - Ankara - Bursa) şeklinde toplam 900 km.ye yakın yol...

gidiş 5,7 Lt/100 km. , geliş 5,6 Lt/100 km. olarak gerçekleşti. sürüşü öyle ekonomik olsun diye kasmadım. yeşil göstergelere nadiren uydum. örneğin çevre yollarında 110'larda yeşili göstermesine rağmen 140-150 bastım. ama çok etkilemiyor.

Bir iki virajı hızlı döndüğümde yol tutuşunu çok başarılı buldum. VSA olsa gerek aracı çok iyi tuttu.

Tek sıkıntım özellikle hafif-orta eğimli rampalarda yığılmalar farkettim. daha önceki aracım 2.0 motorlu manuel vites Vectra olduğu için şimdiki otomatik 1,6 Civic'i biraz zayıf buldum. Bu sınıfta fazla araç kullanmadığım için bir şey diyemem. gerçi o rampalarda genelde tüm araçlar benle aynı hızda gidiyordu.
    Bazı zamanlar vitesi manuel düşürdüm , artırdım. F1 şanzımanla yol yapmak inanılmaz zevkli bir olay.

Cruise kontrol neredeyse hiç sapmadı. 110'a ayarladıktan sonra yokuş aşağı yokuş yukarı olsa da o hızda tutacak şekilde deviri ayarladı. bir iki defa sadece 2-3 km./saat sapma yaşadı. Bilindiği gibi hız göstergesi 110'u gösterse de karayolu hız göstergesi bana 105'le gittiğimi gösterdi. 5 km./saat eksik gösteriyor bizim gösterge. yine de buna güvenmemek lazım.

konfor tek kelimeyle 5 yıldız. cuma akşamı çıkıp pazar günü öğlen döndüm ve yol yorgunluğu yoktu. tabi bütün yolun %95'lik kısmının duble olması da etkiliydi. eşimle çok keyifli yolculuk yaptık.

gidiş dönüş hemen her renk yığınla 2012 civic gördüm. Hala en güzel rengin füme olduğunu düşünsem de hepsine ayrı bir saygı ve sempati duyuyorum ve hepinize iyi sürüşler diliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ariaven

arabayı alalı 5 ay oldu ve ilk defa uzun yol yaptım arkadaşlar.
    uzun yol dediğim de öyle atla deve değil (Bursa - Ankara - Bursa) şeklinde toplam 900 km.ye yakın yol...

gidiş 5,7 Lt/100 km. , geliş 5,6 Lt/100 km. olarak gerçekleşti. sürüşü öyle ekonomik olsun diye kasmadım. yeşil göstergelere nadiren uydum. örneğin çevre yollarında 110'larda yeşili göstermesine rağmen 140-150 bastım. ama çok etkilemiyor.

Bir iki virajı hızlı döndüğümde yol tutuşunu çok başarılı buldum. VSA olsa gerek aracı çok iyi tuttu.

Tek sıkıntım özellikle hafif-orta eğimli rampalarda yığılmalar farkettim. daha önceki aracım 2.0 motorlu manuel vites Vectra olduğu için şimdiki otomatik 1,6 Civic'i biraz zayıf buldum. Bu sınıfta fazla araç kullanmadığım için bir şey diyemem. gerçi o rampalarda genelde tüm araçlar benle aynı hızda gidiyordu.
    Bazı zamanlar vitesi manuel düşürdüm , artırdım. F1 şanzımanla yol yapmak inanılmaz zevkli bir olay.

Cruise kontrol neredeyse hiç sapmadı. 110'a ayarladıktan sonra yokuş aşağı yokuş yukarı olsa da o hızda tutacak şekilde deviri ayarladı. bir iki defa sadece 2-3 km./saat sapma yaşadı. Bilindiği gibi hız göstergesi 110'u gösterse de karayolu hız göstergesi bana 105'le gittiğimi gösterdi. 5 km./saat eksik gösteriyor bizim gösterge. yine de buna güvenmemek lazım.

konfor tek kelimeyle 5 yıldız. cuma akşamı çıkıp pazar günü öğlen döndüm ve yol yorgunluğu yoktu. tabi bütün yolun %95'lik kısmının duble olması da etkiliydi. eşimle çok keyifli yolculuk yaptık.

gidiş dönüş hemen her renk yığınla 2012 civic gördüm. Hala en güzel rengin füme olduğunu düşünsem de hepsine ayrı bir saygı ve sempati duyuyorum ve hepinize iyi sürüşler diliyorum.

Keyif aldıkça insan daha bir zehirleniyor, bağlanıyor

Özellikle Gölbaşı yokuşunu S viteste çıkmak nefis bir keyif. Eğer müzik sesi çok açık değilse motor sesi baştan çok gibi geliyor ama sonra gücü hissediyorsunuz. 5. viteste düzlükte 2100 devirde olacak şanzuman, o yokuşta 3. vitese atınca 4200 devre falan çıkıyor ve araba yarışı gibi gaza geliyorsunuz. Keza inerken de aynı inişte Bursa manzarası başlarken hızı kaçırmamak için 120 civarına gelince vites küçültecek D vitese göre zaten 3. viteste olan çanzuman çoktan motor freni uygulamaya başlamış oluyor.

• Mesut bey yazdıklarımı görmediniz sanırım?

LPG den sonra yol bilgisayarından ve benzin göstergesinin delirmiş halinden çok şikayetçi misiniz? Yoksa fazla rahatsız etmiyor mu?

Bir de Ereğli'nin dik rampalarında klima açıkken LPG ile performans kaybı veya gaz yememe gibi problemleriniz oldu mu?

Teşekkürler..
  • http://forum.donanimhaber.com/m_61097211/tm.htm#msglink_62718358

Eski dizelci olarak benzinin tork eksikliğinden ne kadar şikayetçiysem, bire bir aynı miktarda rahatsızım.
    Ama ne yapalım, benzinli Otto motor kullandığımız sürece çekişin bu karakterine alışacağız.

LPG oldu diye kötüye giden bir performans yok, hiç yok, ya da ben hiç fark edemiyorum. BRC'nni söylediği de o: Dinamometre ile ölçümde belki biraz fark ortaya çıkar. Anlaşılamayacak kadar işte.
  • Çok teşekkür ediyorum. Diğer konuda yazdıklarınızı gözden kaçırmışım. Lpg'ye içim rahat bir şekilde karar vermemde etkiniz çok büyük. Sayenizde hazıra konmuş gibi oldum.

Taktırmadan önceki tüm araştırmalarınız ve üşenmeyip aktardığınız tüm bilgiler için çok teşekkür ediyorum. İşlerimi ayarlayabilirsem haftaya hafta içi gidip bir günde tüm işlemleri halletmeye çalışacağım. Tabii ki MOCAN' da :)

Umarım sizinle de bir gün tanışma fırsatımız olur.

Görüşmek üzere...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi docdoccc -- 2 Temmuz 2012; 15:20:39 >
  • LPG araçların yakıt düzeyindeki değişiklik için civic in şu özelliğine bir bakın,

* "Trip A" denen sayaç benzin aldığınızda otomatik sıfırlanabiliyor, ben "off" yaptım, çünkü aracı aldığımdan beri ana sayaç olarak A yı kullanıyorum, Trip B ise benim zaman zaman değiştirdiğim sayaç olacak.

belki faydası our.

• mimleon Econ açık ve kapalı yaptığınız testler için teşekkürler.Güzel paylaşım oldu.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atari 800XL -- 5 Temmuz 2012; 12:40:38 >
  • merhaba arabam 5600 km otm Premium 1 hafta önce 2200 km yol yaptım
    tüm yol boyunca e con açık seyahat ettim otamatik d modunda ani hızlanmalarda S modunda kısa süreler kulandım (ani hızlanma ihtiyacı ve sollamaların bazılarında )

Aydın -Ankara yasal hız sınırlarında 100-110 km\h %60 CC ile ortalama 5.2 lt \100 km
    Ankara - İstanbul otoban yasal hız sınırlarında %90 CC 120-135 km\h 5.8 lt/100km
    İstanbul Kurtköy -maslak 2 kez köprüden gitgel her gidiş dönüş 3.5 saat trafikte tampon tampona ilerleyerek sürdü 8.9 lt/100km
    Ankara -Afyon 90 -100 km/h %70 CC 4.5lt/100 km **en iyi sonucum
    Afyon -Aydın 90-100 km/h %75 CC 4.8 lt/100km

Ben arabanın tüketiminden memnunum . teşekkurler
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.