Şimdi Ara

2012 CIVIC alındı. Deneyimler, resimler, testler, ölçümler. Siz de katılın (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
976
Cevap
27
Favori
95.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben depoyu Ereğli'de fulledim. Bir kere Zonguldak'taki Demir Park'a gidip geri döndüm. Bir kere de Devrek yolundaki Kızılcapınar'a gidip geldim. Ortalama 11 lerde geziyor :)
    Ereğli içinde hep kısa sürüşler yaptım (hep düz yolda). Sanırım bundan dolayı ortalamam yüksek. Hafta sonu bende İzmir'e gideceğim. Oradanda bir Didim'e doğru geçiş yapacağım. Ereğli İzmir değilde İzmir Didim arasını merak ediyorum, bakalım bende düşük değerler yakalayabilecek miyim? Herkese kazasız belasız hayırlı yolculuklar dilerim.
  • Değerli arkadaşlar,

Gerçekten bazı arkadaşlar el birliğiyle bu konuyu da amacından saptırmış ve paylaşımın mümkün olmadığı bir konu haline getirilmiş. Emeği geçen arkadaşları tebrik ederim !

Halbuki bu konu, forumdaki birçok faydalı konu gibi aylarca devam etmiş, bir çok üyenin katılımıyla Yeni Civic ile ilgili faydalı paylaşımların yapıldığı bir konu olmuş.

Şu ortamda birbirlerinin yüzlerini bile görmemiş insanların , birbirlerine zıt giderek, amaç dışı bu kadar yazı yazmasını anlamıyorum doğrusu.

Gerçekten arada zıt gidilecek bir durum varsa, "blok" butonunu kullanarak bu sorunu rahatlıkla çözebilirsiniz.

Forumu 2008 yılından beri takip eden bir üye olarak bu duruma üzüldüğüm ve bu şekilde konuların ziyan olduğunu düşündüğüm için bu mesajı yazma ihtiyacı duydum.

Saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sicakyuz

Telefon ya da tabletten İngilizce klavye ile yazılmış olabilir, gayet dogal.

Bu "kuvvetli laf" olayını da merak ettim.
    Gayemiz Türkçe'nin Kürtçe gibi değil, Türkçe gibi konuşulmasını sağlamak.

Saygılar

quote:

Gayemiz Türkçe'nin Kürtçe gibi değil, Türkçe gibi konuşulmasını sağlamak.
    Duygularıma tercüman oldunuz sayın sıcak yüz
    güzel Türkçe'mize sahip çıkmalıyız, yozlaştırma malıyız, Türkçe karakteri olmayan klavyeler anlaşılıyor zaten, asıl insanlar yazmasını konuşmasını bilmeli, insanlara hitap edebilmeli; bu arada arkadaşlarımızı centilmence davranışlarından dolayı kutluyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: -MorphY-

Değerli arkadaşlar,

Gerçekten bazı arkadaşlar el birliğiyle bu konuyu da amacından saptırmış ve paylaşımın mümkün olmadığı bir konu haline getirilmiş. Emeği geçen arkadaşları tebrik ederim !

Halbuki bu konu, forumdaki birçok faydalı konu gibi aylarca devam etmiş, bir çok üyenin katılımıyla Yeni Civic ile ilgili faydalı paylaşımların yapıldığı bir konu olmuş.

Şu ortamda birbirlerinin yüzlerini bile görmemiş insanların , birbirlerine zıt giderek, amaç dışı bu kadar yazı yazmasını anlamıyorum doğrusu.

Gerçekten arada zıt gidilecek bir durum varsa, "blok" butonunu kullanarak bu sorunu rahatlıkla çözebilirsiniz.

Forumu 2008 yılından beri takip eden bir üye olarak bu duruma üzüldüğüm ve bu şekilde konuların ziyan olduğunu düşündüğüm için bu mesajı yazma ihtiyacı duydum.

Saygılar...

Hariçten gazel okuyanlar veya karıştırıcılar kale alınmaz, cevap verilmez, sohbete devam edilirse
    konu sapmaz, saptırılmaz, gereksiz tartışmalara da olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

Astra dizel sahibi arkadaşla,
    bugün Karşıyaka-Bornova otoyolunda,
    econ olmadan D konumda sıkı bir tur yaptık,
    sonuç mu?

Ağzı açık kaldı.

Performanstan mı, yoksa yakıt tüketiminden mi?

Ben golf V kullanıyorum, geçen hafta Bandırma-Bursa arasında az da olsa temkinli kullandım. Gidişte 5.9, dönüşte ise 6.7 lt. ortalama yakım. Dönüşte itiraf edeyim bayağı hızlandım. Şu haliyle bir depo benzin ile yazın 650-700 ve kışın ise yaklaşık 750 km. yol yapabiliyorum.(Benzini Petrol ofisinden alıyorum.) Klima etkiliyor tabi yazın. Hondanın bir depo benzinle klima açık ve çok tedbirli olmadan kaç km yol gidiyorsunuz ve benzini nereden alıyorsunuz?

Opetten aldığım benzinle yaptığım km ile, petrol ofisinden aldığım benzinle yaptığım km arasında fark var. Podan aldığımda bilgisayar menzili 800 km gösteriyor ama opetten aldığımda yanlış hatırlamıyorsam 780 falan gösteriyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: -MorphY-

Değerli arkadaşlar,

Saygılar...

Değerli forumdaşım.

Şu an raflarda satışta olan kitaplar arasında yazım ve imla hatalarını düzelttiklerim mevcuttur.
    Dilimize sahip çıkmayı görev bellemiş olmanın yanında ayrıca bir Honda sever bir otomobil meraklısıyım.

Konu başlığında anlamı bozan, dilbilgisi kurallarına aykırı, konunun saygınlığını düşüren ve -af buyrunuz- dilbilimciler ve edebiyatçılar alay konusu haline gelmiş bir hata mevcut.

Buna benzer onlarca durumla karşılaştım ve naçizane yaptığım ricalar sonucunda tarafıma teşekkür de edilerek başlıklar düzeltildi.

Ama nedendir ki mimleon isimli arkadaşımız (muhtemelen yeni bir otomobil satın almış olmanın verdiği etkinin getirisi olarak "burasi benim konum" düşüncesiyle) konuyu düzeltmediği gibi hakarette de bulundu. Durum karşısında tarafımca üyeliği bir süreliğine durduruldu.

Daha sonra şahsıma küfür etme tehditinde bulunuldu. Diğer üyeler de "burası okul değil" gibi varoş edebiyatı yaptılar.

Sevgili -MorphY-,
    Mesajınızda belirttiğiniz durumların yaşanması gerçekten de üzüntü verici. Oysa ki bir kerecik boşluk tuşuna basılıp "siz de" olarak düzeltilseydi ben teşekkür edecektim.
    Kimseye "mesajında bu kadar hata var" demedik ki. Sadece başlıktan yana bir talepte bulunduk.
    Hepsi bu...

Bir gün herkesin sizin gibi kibar ve "düzgün" yazması dileklerimle.

sicakyuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: caucass

Hariçten gazel okuyanlar veya karıştırıcılar kale alınmaz, cevap verilmez, sohbete devam edilirse
    konu sapmaz, saptırılmaz, gereksiz tartışmalara da olmaz

Kemal Hocam,ne yapmışsın sen böyle !

Kaş yapayım derken,göz çıkarmışsın.

Şu veciz cümleni, bir daha gözden geçir istersen.

Güzel Türkçe'mize sahip çıkan başta "sıcakyüz" arkadaşım olmak üzere,herkese selam ve saygılarımı sunarım.
  • Bu cümleyi kuran kişi,
    hala kendini savunuyor,
    kitap falan düzelttirdim diyor,
    pessssssssssss.
    Gule gule kullanin araclarinizi arkadaslar.

Paylaşıma devam,

Bahsettiğim "ağzı açık kalmak" deyimi,
    hızlanma ve motor sesi ile ilgiliydi.
    Ani ivmelenmedeki motor sesini dizelle kıyaslayınca,
    "benimki gürültüymüş" ddi,

yakıt durumum ise şu anda genelde 8.1,
    özelde ise (1 depo kullanımı) 6.8,
    bu 6.8, %50 şehir içi-dışı kulanım.
    8.1 genel sayaç, evim çok ofise yakın ve yokuşda olduğu için çıkıyor.
    Genel olarak 7-7.5 lt kullanım iyi sonuç bence.

iyi sürüşler.
  • Peki sevgili mimleon bu kadar zor olan nedir?

Üç saniyenizi almayacak bir işlem için bu kadar kalp kırmanın gereği nedir?
    Tüm mesajlarımı araştırmış ve 4 Ocak 2012 tarihinde Mozambik'teyken yazmış olduğum mesajdaki İngilizce karakterlere takılmışsınız.
    Bu emeği sarf etmek yerine başlığı değiştirseydiniz ne olurdu?

Saygılar

• Bakın bu da aynı forumda mobil atılmış,
    nasıl oluyorda aynı cihaz ile iki ayrı klavye kullanabiliyorsunuz?
    Bırakın bu klavye mahabbetini artık.

Herkese günaydın.

La Evo?
    Oğlum senin foto eski kasa ula...

Bu son olsun,
    lütfen bu başlığı bozacak mesaj atmayınız.....................................
  • quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

Bu cümleyi kuran kişi,
    hala kendini savunuyor,
    kitap falan düzelttirdim diyor,
    pessssssssssss.

Paylaşıma devam,

Bahsettiğim "ağzı açık kalmak" deyimi,
    hızlanma ve motor sesi ile ilgiliydi.
    Ani ivmelenmedeki motor sesini dizelle kıyaslayınca,
    "benimki gürültüymüş" ddi,

yakıt durumum ise şu anda genelde 8.1,
    özelde ise (1 depo kullanımı) 6.8,
    bu 6.8, %50 şehir içi-dışı kulanım.
    8.1 genel sayaç, evim çok ofise yakın ve yokuşda olduğu için çıkıyor.
    Genel olarak 7-7.5 lt kullanım iyi sonuç bence.

iyi sürüşler.

Sedan araç için fena değil gerçekten. Ben hb araçta yaklaşık bu değerler ile kullanıyorum. Bir de hangi benzin istasyonunu kullanıyorsunuz? Benim gibi benzin istasyonları arasında, alınan benzinle yapılan km arasında fark hissettiniz mi?

• 95 oktan kullanıyorum,
    shell, opet, bp, farketmiyor,
    nerede biterse en yakından alıyorum.

jazz varken şehir dışı klimalı 6 lt yakardı,
    bu ise 6.5-7 lt,
    (110km sürat ortalama)
    bu konfora değdi yani.

iyi sürüşler

edit: imla,
    yazan arkadaşın uyarısı sayesinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 11 Temmuz 2012; 19:33:07 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de Civic'ten sonra Accord almıştım.

O da deYmişti.

• İzmirde sıcaklığın 38 i bulduğu günlerde,
    econ kullanmayı bıraktım,
    çünkü,
    klimanın randımanı düşüyor.
    En azından, ilk araca girince, econu kapatarak bir müddet kullanıyorum,
    sonra, klima artık araç içini tam soğutunca econu açıyorum.

Deneyin farkedeceksiniz.

• görmemişin bi hondası olmuş
    seninki benden kara
  • silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C3B427E7B -- 11 Haziran 2018; 18:55:12 >
  • zigör sat gitsin o arabayı
    zaten zevk almıyorsun,
    boşa masraf
  • quote:

Orijinalden alıntı: zigör

Vay be, arabalarla ilgilenmek de tamamen ayrı bir hobi.

Bizim Megane var, 4 yıldır kapının önünde duruyor. 2 haftada bir babam yıkamaya götürür. Hafta içi günde bir defa 10 dk yol gider o kadar. Hafta sonu alışverişe gideriz. Yazları da 500 km Ankaraya gidip gelir. Bir de 300 km tatile gidip geliriz o kadar. Hiç böyle ilgilenen yok . Bir tek bakımı 10.000 km de bir servise veririz, en son 2 ay önce servise gitti. 3 gün boyunca durdu 2.500 lira para verdik çıktı. Şimdi hala kapının önünde duruyor :) Tamamen orjinal halde duruyor, bir tek koltuk kılıfı takılı. Siz burada ne masraf yapıyorsunuz. Çok ilginç uğraşlar var. Ben de arabaları severim ama hiç böyle ilgilenmem, demek ki çok sevmiyorum.

yaş kaç?
    iş varmı?
    eş, çocuk durumu nedir?
    bunlar kesin etken.

örneğin, her gün olmasada 2 günde bir yazlıktan işe gidiyorum,
    izmir içi derken 100 km buluyor.
    az değil değilmi?

böyle olunca, keyif almak lazım, yoksa yol sıkar,
    keyif almak içinde,
    konforlu bir araç lazım,
    4 yaşındaki megan fox bu keyfi vermez.

• silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C3B427E7B -- 11 Haziran 2018; 18:55:47 >
  • O zaman ben de bir şey paylaşayım.Bizim de FİAT Brava mız var ama tabi bizim dediysem abimin.EL sürdürtmüyor..Sanırsın Ferrari.Bir kere anahtarı verdiği olmadı.Ama tabi bende unutmuyorum bunları.Bizim de günümüz gelecek tabi o zaman ben de abime vermicem anahtarı.Honda Civic tam benim arabam önceki kasanın görünüşüne hastaydım.Allah nasip ederse sonrasında başka arabalara gönlümüz kaymazsa Civic alıcam.
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.