Şimdi Ara

2012 civic sedanda vites-devir garipliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arama yapmama rağmen sağlıklı bir sonuçelde edemedim. Yaklaşık 7 ay önce aldığım premium düz vites civicin devir değerleri garibime gitmeye başladı. Daha önceleri öylemiydi doğrusu emin değilim ama burdan kullanan arkadaşlarında değerlerini merak ediyorum. Araç;

2. vitesde iken 40 km ile giderken 3000 devir
    3. vitesde iken 60 km ile giderken 3000 devir

civarında, diğer vitesler içinde denedim ama tam değerler şu anda aklımda değil maalesef. Yarın tekrar deneyip onlarıda yazacam. Diğer arkadaşlarda da durum böylemidir yoksa benim araçtamı bir problem var?

Bu arada aracı servisteki ustaya götürdüm birlikte yola çıktık ve onada durumu anlattım. Herşey normal dedi ama bana normal gelmedi araba eskiden bu kadar bağırmıyordu..

• Normal... Şu aracın manuel versiyonuna hala 6. vitesi koymamakta diretmeleri çok salakça, eski kasada da aynı sorun vardı. Otomatik viteslerde yok bu sorun.
  • normal. sonuçta honda motoru bu.
  • acemilik zor valla
  • zor valla :)

Normal diyen arkadaşlar sizde de aynı araç varda ondanmı söylüyorsunuz yoksa ortalama değerlere göremi konuşuyorsunuz, merak ettim doğrusu ? Çünkü daha önce farklıydı yada bana öyle geliyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: erpay

arama yapmama rağmen sağlıklı bir sonuçelde edemedim. Yaklaşık 7 ay önce aldığım premium düz vites civicin devir değerleri garibime gitmeye başladı. Daha önceleri öylemiydi doğrusu emin değilim ama burdan kullanan arkadaşlarında değerlerini merak ediyorum. Araç;

civarında, diğer vitesler içinde denedim ama tam değerler şu anda aklımda değil maalesef. Yarın tekrar deneyip onlarıda yazacam. Diğer arkadaşlarda da durum böylemidir yoksa benim araçtamı bir problem var?

Bu arada aracı servisteki ustaya götürdüm birlikte yola çıktık ve onada durumu anlattım. Herşey normal dedi ama bana normal gelmedi araba eskiden bu kadar bağırmıyordu..

Bende de manuel premium var, dediğinize hiç dikkat etmedim araca binince gözlemliyeceğim.
    Benim vitesle igili gözlemim 1. vitesde kalkış yaparken bazen vites kolu sallanarak ileri doğru kafa atıyor gibime geliyor, elinizi üzerine koyunca daha rahat hissediliyor.Sizde bunu gözlemleyip paylaşabilirseniz sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: xNofear

quote:

Orijinalden alıntı: erpay

arama yapmama rağmen sağlıklı bir sonuçelde edemedim. Yaklaşık 7 ay önce aldığım premium düz vites civicin devir değerleri garibime gitmeye başladı. Daha önceleri öylemiydi doğrusu emin değilim ama burdan kullanan arkadaşlarında değerlerini merak ediyorum. Araç;

Bende de manuel premium var, dediğinize hiç dikkat etmedim araca binince gözlemliyeceğim.
    Benim vitesle igili gözlemim 1. vitesde kalkış yaparken bazen vites kolu sallanarak ileri doğru kafa atıyor gibime geliyor, elinizi üzerine koyunca daha rahat hissediliyor.Sizde bunu gözlemleyip paylaşabilirseniz sevinirim.

Bahsettiğiniz durum benim araçtada oluyor ve dikkatimide çekmişti. Bu arada aracım 4500 km de ve 4000 km ye kadar böyle birşey yoktu..

• Vitese göre haraket renolarda oluyordu...ben hiç dikkat etmedim...yarın bir bakayım bari....ama olsa hissederdim ...gıcık olurum o olaya çünkü...
  • Araç dediğim şekilde olduğundan çok bağırıyor. Fazla bağırmasın ve yakıt tüketimine dikkat edeyim dersemde hız 35 de iken 3. vitese atmam gerekiyor ki buda bana çok saçma geliyor.. Bi anormallik var ama bakalım. Çarşıda pazarda civici olan birini görünce çevirip konuşacam :)
  • Pek kimseden ses çkkmadığına göre benim gibi bu sorunu yaşayan yok demek ki.. Bugün diğer vitesler içinde denedim ve onlarında sonuçlarını yazayım illa ki benim gibi düşünen birileri çıkar :)

3. Vites 70 km de 3500 devir
    4. Vites 80 km de 3000 devir
    4. Vites 90 km de 3400 devir
    5. Vites 90 km de 2400 devir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vites kesinlikle ileri atılmıyor kafa atmıyor.....Vites aralığını bilmem ama ...2800lerde 100 yapıyordu sanırsam 3000 lerde 111o civarlardaydı yanlış hatırlamıyorsam...bayadır uzun yola çıkmıyorum.. Aralıklar tam aklımda değil...Ama Işığa göre vites değiştirdiğim zaman şehir içi 8.0 yakıyor...bu da yetiyor...
  • Debriyaj kaçırması hariç hiç bir durumda devir hız ilişkisi değişmez. Ne tüp bağlanması, ne motorun bakımsızlığı, ne aracın eskimesi yıpranması vs.
    Sabit bir viteste sabit bir devirdeki hız hep aynıdır. (Göstergelerde okumaya yönelik bir bozukluk olması haricinde)
    Bir excell devir hız hesaplama programı vardı. Eğer aracınızın vites oranlarını ve lastik ölçülerini biliyorsanız programa verileri girip hangi devirde kaç km/h hıza ulaşması gerektiğini görebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.