Şimdi Ara

2012 Focus mu 2012 Elentra mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
7.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • elantra kullanıcısıyım. bahsi geçen araçlar sanırım elantra otomatik şanzımanlı prime plus ve focus 1.6 powershift.

elantra'nın motoru kağıt üstünde de pratikte de daha başarılı. klasik otomatik şanzımanına rağmen powershift şanzımanlı focus'tan saliselerle daha iyi hızlanıyor. pratikte fark hissetmek çok mümkün değil.

konfor, sessizlik yönünden elantra'nın bir kademe daha iyi olduğunu söyleyebilirim. iç mekan genişliğindeyse focus elantra ile yarışamaz. focus o cüssesine rağmen dar hissettiriyor. bagaj hacmi o araca yakışmıyor.

yol tutuşa gelirsek focus elantra'dan daha iyi. bağımsız arka süspansiyon avantajı var. konfor/yol tutuş dengesini daha iyi kuruyor.

kokpit yapısı focus'ta daha güzel. malzeme kalitesi bir kademe daha iyi. iki araçta da işçilik iyi seviyede.

kısacası focus iyi bir sürücü otomobili, elantra ise biraz daha rahat gezintileri seviyor ancak konforlu ve ferah bir iç mekan vaat ediyor.

• her markada garanti konusu biraz sıkıntılıdır. ancak elantra'da ben bugün arka camın altındaki plastik bir parçayı değiştirtdim. muhtemelen fabrikadan çıkarken sürdükleri bir madde yüzünden yapış yapıştı ve değiştirdiler.

yaşadığım ildeki serviste bu şikayetle gelen tek kullanıcı olduğumu söylediler. yani hyundai'da garanti yalan değil. elbette sorun yaşayanlar da olmuştur.

2. elde focus kaybettirmez olayı tamamen yanılgıdır. benzinli her araç fazlasıyla değer kaybettiriyor. 50 bine alınan bırakın benzinlisini dizel bir focus'u bile bir sene sonra 45 bine zor satarsınız ki bu da doğaldır.

hyundai'ın kalitesi eskiden de kötü değildi. şimdiyse rakiplerinden aşağı kalır yanı yok. geriye ön yargı kalıyor. aşılırsa elantra çok iyi araçtır. tasarım göreceli ama benim gözümde focus çıkar çıkmaz eskidi. ancak elantra kendine baktırıyor.
  • bence ikisini de boşverin,

alfa romeo giulietta

mazda 3 arasın da seçiminizi yapın...
  • Focus elbette kendini kanıtlamış bir araç son çıkan modeli de gayet güzel görünüyor.Fakat zevkler ve renkler meselesi diyorum, Elantra da çünkü hiçte öyle yaban atılacak bir araç değil.

İkiside test edilip en çok beğenilen alınır bence.
  • focus tabi ki.
  • Focus.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://otomobilden.com/cift-kavramali-teknoloji/

Focus Powersfht test sürüşü benzinli otomatik...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ^Jazz

beyler bu araçlara sahip olanlar -lerini +larını söylerse cok sevinirim

elentra = benzinli en fullu 48.350 liste fiyatı
    focus = benzinli en fullu 51.000 liste fiyatı

Havada karada Focus..
  • Focusun 2.eli iyi yol tutuşu iyi yalıtımı eskisine göre çok iyileşti sorunsuz ve sağlam marka imajı daha yüksek fiyatlarda yakınsa neden elantra

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu seçim için 2 aracı da sürmek gerekir. 2 aracın da dinamiklerini vs bilmek gerekir. Sırf okumakla yorum yapmak saçma olur. 2 aracı da süren birisi yorum yaparsa daha mantıklı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhannnn_taz

Focusun orta paketini bile elentranın full'une tercih ederim

Bende focusun motorsuz, lastiksiz, koltuksuz sadece kasasını, full elantra'ya tercih ederdim.
  • ikiside benzinli sonucta. benzinli focus bence tercih edilmemeli, yakıtıda performansı da berbat. focus II lerin de benzinlileri pek tutulmazdı Focus III de de böyle olacak gibi. focus için daha alt donanım ama dizel mantıklı. benzinlide kesinlikle elantra test etmeden karar vermeyin derim.
  • FAZLA ABARTIYONUZ FOCUSU.HYUNDAİ ESKİ HYUNDAİ DEĞİL TASARIM OALRAKDA ÇOK GELİŞTİ.ELANTRADA ÇOK ŞIK VE KASLI BİR ARAÇ FOCUS VE ELANTRAYI YAN YANAA KOY İKİ FOCUS Bİ ELANTRA ANCA EDER.AYRICA YILIN OTOMOBİLİ BİLE SEÇİLDİ.BİN TANE ÖDÜL ALDI.KAFANIZDAKİ CLASİC ARABALARIDA ATIN DİEĞR ARABA MARKALARI İLE İLGİLİ ÖN YARGILARINIZIDA.CLASİİC ARABALARDAN VAZ GEÇİN CİVİÇ FOCUS ASTRA FİLAN.ELANTRA AL DERİM.TEST SÜRÜŞÜNEDE ABİMLE BİRLİKTE GİTTİK.BEN KULLANMADIM AMA ABİM GAYET GÜZEL OTURAKLI YOLA YAPIŞIYOR FİLAN DEDİ.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m_kucukaksoy

Hyundai için ön yargilarimi kırıp aldım sonuç gerçekleri yaşayarak öğrendim bir mantalitesi olmayan geçmişte neyse sadece makyaj çekilmiş hali hyundai alıp gerçek bir sorunla karşılaştığınızda o zaman anlarsınız nasıl bir marka olduğunu

değerli forumdaş siz i20 ile kaza geçirmişsiniz. servisin ve sigorta şirketinin tavrından şikayetçisiniz.

ben de kaza yaptım. servisten ve sigorta şirketinden ben de memnun kalmadım. sıfır km aracın kırık tamponunu ve eğik jantını araca tamir edip taktılar. hala mücadele ediyorum. bunların aracın kalitesiyle bir ilgisi yok.

bütün markalarda yaşanabilecek talihsizlikler bunlar. servise kızıp aracı yermenin manası yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trexin -- 16 Eylül 2012; 0:57:45 >
  • tercihim Focus tan yana olurdu kesinlikle..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: trexin

quote:

Hyundai için ön yargilarimi kırıp aldım sonuç gerçekleri yaşayarak öğrendim bir mantalitesi olmayan geçmişte neyse sadece makyaj çekilmiş hali hyundai alıp gerçek bir sorunla karşılaştığınızda o zaman anlarsınız nasıl bir marka olduğunu

değerli forumdaş siz i20 ile kaza geçirmişsiniz. servisin ve sigorta şirketinin tavrından şikayetçisiniz.

ben de kaza yaptım. servisten ve sigorta şirketinden ben de memnun kalmadım. sıfır km aracın kırık tamponunu ve eğik jantını araca tamir edip taktılar. hala mücadele ediyorum. bunların aracın kalitesiyle bir ilgisi yok.

bütün markalarda yaşanabilecek talihsizlikler bunlar. servise kızıp aracı yermenin manası yok.

Siz kaliteli bir firma olsanız servisinizin itibarını zedeleyecek iş yaptirirmisiniz servisin senin aynandir servisin senden korkmuyorsa sen ona gebesindir bundada kaliteden söz etmek bariz hatadır
    Hyundai denen firmanın bir müşteri hizmetlerini ara istersen birde fordu kim daha çok yardımcı oluyor anlarsın
    Iki küçük parçayı garantiye soktu diye hyundaiyi kaliteli firma yapmaz hyundai eskiden neyse şimdide o almayın demem alirda sorun yasarsan o zaman anlarsın neyin ne olduğunu

nissan'dan, skoda'dan, vw'den ve ford'dan haberim var. toyota'yı da tecrübe ettim

konya'dasınız sanırım. gökmen'i, otojen'i iyi bilirim. atsanlar'la az sıkıntı yaşamadım. eğer hakkınızı arama derdine düşerseniz "sorunlu" muamelesi görürsünüz. çünkü hemen hepsi sizi yolunacak kaz olarak görür. otomobili satana kadar yüzünüze gülerler (vw hariç Allah var. onlar satarken de gülmüyorlar). sonrasında sizinle periyodik bakımlar dışında görüşmek istemezler. özkaymak'la ilgili de pek çok hikaye dinledim.

forumda sıkıntı yaşayanları da takip edebilrsiniz. madem ford'dan konu açıldı buyrun :http://forum.donanimhaber.com/m_65112330/tm.htm

hyundai'ın konya'da iki yetkili servisi mevcut. ben servis fotoğraflarından hangisi olduğunu tahmin ediyorum. en azından hangisinin olmadığını biliyorum.

size hak veriyorum. sadece bunun aracın kalitesiyle direkt alakalı olmadığını söyledim. bu olay doğrudan servisle yada markanın Türkiye ayağının tavrıyla veya sigorta şirketiyle ilgili olabilir. hangi aşamadasınız bilmiyorum ancak hukuki mücadeleden vazgeçmeyin. biz sustukça bunlar azıyorlar.

• ikisinde de tip yok ama bunların arasından ford olduğu için focus u alırdım.
  • BİZDE BABAMDA ELANTRANIN 2004 MODEL İ VAR.Bİ 60 BİN BAKIMINI YAPTIRDIK.BİDE 90 BİN BAŞKA BİŞE YAPTIRMADIK BABAM ARABAYA GAZ ATIYO BİNİO ŞUAN 120 E YAKLAŞTI ARABA SANAYİ YÜZÜ GÖRMEDİ ARABA BABAMDA SERVİSTEN FİLAN ÇOK MEMNUN.BENCE ELANTRA KARDEŞ PİŞMAN ETMEZ SENİ
  • Maceraya gerek yok focus....
  • Elantra tabii ki Focus ile beş yıl sonunda bol bol sanayiinin yolunu tutarsın
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.