Şimdi Ara

2012 HONDA CİVİC ALANLAR BURAYA (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
890
Cevap
17
Favori
143.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SHOSTKOVİCH

yeni hali

2012 HONDA CİVİC ALANLAR BURAYA

3 haftaya yakın oldu cam filmi taktıralı izlenimleri aktarayım.

-Araç içi eskine nazaran daha az görülüyor.Aile olarak daha rahatız.
    -Akşam arkadan gelen aracın farları gözümü almıyor.
    -Aracın havası değişti
    -3-4 gün camı açamadığımız için sıkıntı oldu ancak klima/havalandırma ile işi çözdük.5 gün sonra camı açtığım zaman kapı iç lastiklerinin içe doğru kayması sonucu camı açıp-kapamada ses yaptı.Aracı götürdüm iç kapı lastikleri düzelttiler.Hafif lastikte yamukluk oldu ancak zamanla düzeldiğini gördüm.

• Cam filmi beyaza ayrı bir yakışıyor
  • filmden dolayı ilk tebrik tebligatı kime gelecek aceba?
  • Tavana film çektirenide gördüm gayet güzel olmuştu.Ancak ben pek sıcak bakmıyorum.Özellikle boya farklılığı olabileceği için...

Bu arada bugün servisle konuştum.Araç içi anahtar kısmındaki plastik kısmın çizik olması ile ilgili...Garanti kapsamında değiştirmeye çalışacağım.Ya da servis görsün o kısmı görüntü kirliliği oluşturuyor.Kullanıcı hatası olabilir demek ayıplarını örtbas etmektir.O alana anahtarı dokundurmadan çalıştıranı tebrik etmek lazım.
  • anahtarsız çalıştırma sistemi çözüm olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: caucass

anahtarsız çalıştırma sistemi çözüm olur

olabilir aslındaama orjinalliği kalmaz ayrıca yolda kalırsan vurdurma olayın yok tek çözüm çekici çağırmak diye biliyorum.
  • Yanılıyorsun

Anahtarsız çalışma sistemi şöyle: anahtar cebinde iken, start/stop düğmesine basıp aracı çalıştırabiliyorsun
    ama istersen doğrudan anahtarı yuvasına takıp klasik yöntemle de çalıştıra biliyorsun

O senin dediğin "kartlı (anahtarsız) sistem" olmalı
  • quote:

Yanılıyorsun

Anahtarsız çalışma sistemi şöyle: anahtar cebinde iken, start/stop düğmesine basıp aracı çalıştırabiliyorsun
    ama istersen doğrudan anahtarı yuvasına takıp klasik yöntemle de çalıştıra biliyorsun

O senin dediğin "kartlı (anahtarsız) sistem" olmalı

Mesajımı değiştirdiğimi belirtiyorum.Size cevap yazdığım için kendimi hatalı görüyorum.Sizin değerli görüşleriniz sizde kalsın.Kazasız belasız iyi tatiller forum sakinleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHOSTKOVİCH -- 25 Mayıs 2012; 17:28:24 >

• Arkadaşlar Tüketici Koruma Derneği Başkanına mail attım, umarım kamuoyu oluşturmamıza yardımcı olur. Bu arada arkadaşlar herkes yazsın tepki fazla olunca mutlaka ilgilenirler. Derneğin amacı bu. Mail adresleri bu tukoder@tukoder.org.tr. Benim yazdığım mail şu

Türkiye genelinde tüketici aleyhine gerçekleşen ilginç bir durum (adeta tüketicinin dolandırıldığı) ortaya çıktı.Konuyu kısaca anlatmak istiyorum. Honda Brc firması ile anlaşma yaptı ve anlaşma sonucunda Yeni Honda araçlarına garanti kapsamında Honda servislerinde lpg kiti takılacağı basın yoluyla kamuoyuna duyruldu.(linkleri ekledim) Şubat ayında, Mart'ta LPG'li teslim edilmek üzere 2012 model Honda Civic siparişi verdim(proforma faturada lpgli olacağı yazıyor) . Mart ayında kitin test aşamasında olduğunu henüz takılamayacağını fakat birkaç aya kadar mutlaka takılacağını, konunun basına yansıdığını artık bu husustan dönüş yapılamayacağını söylediler ve basın yoluyla bilgilendirildiği ve Honda Genel Müdürlüğü'nden telefonla taahhüt aldığımdan dolayı aracı LPG'siz teslim aldım. Honda, Ocak ayından itibaren bugün yarın takılmaya başlancak ve satılan araçlarda garanti kapsamında diyerek yüzlerce araç sattı. (Hala bir bayiye gidildiğinde garantili takılacak şeklinde taahhüt vererek araç satıyorlar). Genel Müdürlük ile yaptığım görüşmelerde hiç bir sıkıntı olmadığını, kitin test aşamasında olduğunu satılan araçlara 60.000 kmye kadar garanti kapsamında LPG kitinin takılacağını söylediler. Fakat bir kaç gün önce Honda Genel Müdürlük ile yaptığım görüşmede, satılan araçlara garanti kapsamında kit takılamayacağını, sadece Ağustos ayında itibaren çıkacak araçlara garanti kapsamında kitin takılacağını, bu bilginin Japonya Honda'dan geldiğini belirttiler. Sonuç olarak Honda yüzlerce kişiyi göz göre göre aldatarak araç sattı ve mağdur etti. Yüzlerce kişi bu aracı garanti kapsamında LPG takılacağı konusunda taahhüt verildiği için aldı. Bize garanti kapsamında takılmayacağı bilgisi verilseydi bizde Ağustos ayını beklerdik. Lütfen bu konuda kamuoyu oluşturmamıza yardımcı olun, yol gösterin. Ben sindiremiyorum bu durumu. Honda gibi bir firma tarafından göz göre göre dolandırılmayı sindiremiyorum. Böyle bir satış politikasını Avrupa ülkelerinde uygulamayı göze alamazlardı. Dava açmayı düşünüyoruz, tavsiye edebileceğiniz hususlar var mıdır ? Yardımlarınız bizim için çok önemli. Şimdiden teşekkür ederim.

Selim Macit
    Tel:
    Samsun

http://www.ajansotomobil.com/honda/haberler/honda_civiclerde_lpg_secenegi_1400.html
    http://www.ensonhaber.com/hondada-artik-lpg-secenegi-de-var-2011-10-15.html

http://otomobil.milliyet.com.tr/artik-lpg-secenegi-de-var-/otoguncel/haberdetay/18.10.2011/1452139/default.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_55901362/mpage_55/f_/key_//tm.htm#58493498 (Absorve ismiyle genel müdürlük ile görüşme yaptıktan sonra forumda paylaştım. Ses kayıtlarında mevcut olsa gerek)

• acemi şöförlere açıklama yapmamaya karar verdim
  • yakış 13 lt/100km kadar düştü gittikçe düşüyor şimdi bagaj havuzu ve ışıklı kapı kenarı eşiği siparişi verdim.elegance paketinde far yıkama diyor fakar far yıkamayı bulamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoyMood

yakış 13 lt/100km kadar düştü gittikçe düşüyor şimdi bagaj havuzu ve ışıklı kapı kenarı eşiği siparişi verdim.elegance paketinde far yıkama diyor fakar far yıkamayı bulamadım.

farlar yanıyorken direksiyonun sol tarafında bulunan 3 tuştan en soldaki far yıkar.
  • Işıklı kapı eşiğini servisten mi sipariş ettiniz?
  • quote:

yakış 13 lt/100km kadar düştü gittikçe düşüyor şimdi bagaj havuzu ve ışıklı kapı kenarı eşiği siparişi verdim.elegance paketinde far yıkama diyor fakar far yıkamayı bulamadım.

Işıklı kapı eşiğini servisten mi sipariş ettiniz?
  • double

• quote:

Orijinalden alıntı: ozsi

quote:

Işıklı kapı eşiğini servisten mi sipariş ettiniz?

Bayi bagaj havuzuna 250 tl dedi + krom egsoz ucu hediye dediler.internetten aldım. ışıklı kapı eşiğinide 200 tl ye internette buldum bayii 600 tl gibi bir fiyat vermişti.

bayii 1 sene kadar fiyatlar uçuk olur yeni kasa dediler.garanti bozulmadığı için alıyorum kafam rahat tak çıkar nasılsa.çok yakışıyor bence civice.
  • quote:

quote:

quote:

Araç tuttu tutmadı bilmem.Benim çevremde sadece 2 tane beyaz elegance gördüm henüz.Otomotiv sektöründe büyük sıkıntı yaşanıyor.Zaten birçok otomotiv şirketini indirimide bu yüzden.Honda Civic tutsun yada tutmasın çok önemli değil.Ben ve okuduğum kadarıyla diğer Civic sahibi arkadaşlarım araçlarından memnunlar konforu , yakışı ve özellikleri fiyatıyla orantılı.Biz memnunuz :) 2.elide önemli değil binmek için araba aldık. İyi forumlar.

hepsi tamamda yakışı derken biraz daha düşün, bence çok yakıyor

Şehir içi yakıt tüketimi 9.0/9.6 . Kendi segmentinde ortalamanın biraz altında. 1.6 motor hacimli araçların geneli 10-11 litre yakıyo. 9.6 gayet iyi bence.İlk 5.000 kilometrede çok yakacağını bayii söylemişti bana şu an 14.00 gösteriyo araba 300 km'de full şehir içi ECON açık.

İki sorum var bu arada arabada Far Yıkama olduğunu gördüm fakat tuşunu aradım bulamadım.Daha sonra ona benzer bir tuş buldum bastım fakat aracın hiçbiryerinde bir hareket olmadı.

USB ile şarkı dinleyebiliyoruz fakat klasörleri açıyor mu acaba bu sistem deneyen oldu mu ?

Orjinal müzik sisteminde USB menüsünde ortadaki yuvarlak çevirme düğmesine basrsanız klasör menüsü açılıyor

• Ekrandaki yönergeleri takip edin. Source tuşuyla USB dinleme konumuna alınca klasör seçimi için "Select" tuşuna basılması gerektiği -in English- yazıyor.
  • 4.997 km oldu.Son izlenimlerim;

-Bu zamana kadar hep ECON açıktı,şehiriçi ortalama 7.5 (normal sürüş)
    -Araç iyice sessizleşti.Farkında olmuyorum.Umarım bir acemilik yapmam.
    -Çukurlara girdiğim zaman eskisine nazaran daha az hissediyorum.Memleketimin yollarına alışmışta olabilir.
    -Kontak kısmındaki çizikler haricinde kafamda soru işareti kalmadı sayılır.Aksesuarları gözlemledikten ve fiyat düştükten sonra almayı düşünüyorum.Şuan görünüşü gayet şık,boya koruma ve filmlerde aracı daha farklı gösterdi kanaatindeyim.Hoparlörü değiştirmeyi düşünüyorum ama birtürlü zamanım olmadı.
    -Kalkışlarda daha atik,yokuşlarda yüksek viteste kullanırsam araç bayılıyor bu sebeple vites yükseltme lambası yanmasından ziyade aracın zorlanıp zorlanmama durumuna göre vites değiştiriyorum.

Paylaşımlı günler dorum sakinleri

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.