Şimdi Ara

2012 Hyundai i30′un İlk Resmi Render Görüntüsü Yayınlandı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
15.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kaslı çamurluğunu da Mazda 3'e benzetirim.İstediğime benzettiğimi söylerim de sizi bu kadar geren ne. Bir daha o kelimeyi lütfen kullanmayın.Katılmazsın,örneklerle veya görüşün yazarsın olur biter. Konuştuğumuz marka Hyundai; burada çok özgün tasarımlar yapan firma yok. Geçmişi diğer markaların arabalarından copy paste yaparak özenti modelleri olan firma var. Kaldı ki bu model halen daha çizim aşamasında daha çok şeyi değişecek. İ 20'si,Opel Corsa'ya acayip benziyor. Bu da Astra'nın taklidini yapan bir kaç tarafı çalıntı, vasat bir tasarım olur işte.

Yeni Elentra ve Accent'e diyeceğim yok.

2012 Hyundai i30′un İlk Resmi Render Görüntüsü Yayınlandı

• quote:

Orijinalden alıntı: M.Modeon

Kaslı çamurluğunu da Mazda 3'e benzetirim.İstediğime benzettiğimi söylerim de sizi bu kadar geren ne. Bir daha o kelimeyi lütfen kullanmayın.Katılmazsın,örneklerle veya görüşün yazarsın olur biter. Konuştuğumuz marka Hyundai; burada çok özgün tasarımlar yapan firma yok. Geçmişi diğer markaların arabalarından copy paste yaparak özenti modelleri olan firma var. Kaldı ki bu model halen daha çizim aşamasında daha çok şeyi değişecek. İ 20'si,Opel Corsa'ya acayip benziyor. Bu da Astra'nın taklidini yapan bir kaç tarafı çalıntı, vasat bir tasarım olur işte.

Yeni Elentra ve Accent'e diyeceğim yok.

yeni i30 daha yakışıklı

• Mesela farı dizaynı C max'in farına acayip benziyor. Zaten bizim tutup Golfe benzettiğimiz yok.

• Far dizaynı hiç de öyle C max sın far dizaynına benzemiyor, kılıfın devamını göremediğiniz için o kanıya varmışsınız.Biraz yukarıda yeni i30 un fotosu var, farı c max tan çok farklı...
  • quote:

Konuştuğumuz marka Hyundai; burada çok özgün tasarımlar yapan firma yok. Geçmişi diğer markaların arabalarından copy paste yaparak özenti modelleri olan firma var.

Bu lafları söylemeden önce Hyundai ve Kia da yeni tasarımları kimlerin yaptığını bir araştırmanı öneririm...
  • Kime benzerse benzesin, tasarım olmuş mu olmamış mı, önemli olan bu.

Shakespeare gibi konuştum =)
  • Bu kadar kopyacı olunmaz... Ön plakalık aynı golf.. tam ortaya takmışlar...

• A sütunu Astra, direksiyon berbat, koltuklar niye o kadar ince?

Hyundai bu arabanın full donanım dizelini 55 bin liradan aşağı satarsa ben de birşey bilmiyorum.
  • Depo kapağı Jetta, cam fitilleri Civic, silecekler de aynı Corolla mı ne.. Kopyacı Hyundai
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZSARA

quote:

Konuştuğumuz marka Hyundai; burada çok özgün tasarımlar yapan firma yok. Geçmişi diğer markaların arabalarından copy paste yaparak özenti modelleri olan firma var.

Bu lafları söylemeden önce Hyundai ve Kia da yeni tasarımları kimlerin yaptığını bir araştırmanı öneririm...

Kia Borrego 2009, Kia Venga 2009,Kia Forte 2010, Kia Sorento 2010,Kia Sportage 2010,Kia Cadenza 2011,Kia Optima 2011,Kia Picanto 2011,Kia Rio 2011 yıllarındaki araçların tasarımını yapan Peter Schreyer 98 TT,A6,A3,New Beetle ve en önemlilerinden efsane olarak tabir edilen Golf'ün yaratıcı baş tasarımcı adamdır.

Sn;ZSARA
    Bu kadar detaylı bilmiyordum zaten gerekte yoktu ama öneriniz için sağolun.

Hyunda'inin en son 2 tane Elantra'dan tasarım ödülü kazandığını okumuştum.Ama herşey 3-4 sene öncesinde böyle değildi. Hyundai'nin kendine özgü fütüristik tasarımını savunlar önce ki yılları unuttular herhalde.
    Onu yapan firma bunu neden yapmasın işte insanların anlamak istemediği sorun burda.

• bu resimler üzerinden konuşmak yanlış ama dayanamadım, bay çok bilmişler,
    şu kapı ve cam tasarımlarının ve farlarının nasıl astra j ye benzediğini bana lütfen açıklayın (kesimlere dikkat edin nasıl geliyo)

• quote:

Kia Borrego 2009, Kia Venga 2009,Kia Forte 2010, Kia Sorento 2010,Kia Sportage 2010,Kia Cadenza 2011,Kia Optima 2011,Kia Picanto 2011,Kia Rio 2011 yıllarındaki araçların tasarımını yapan Peter Schreyer 98 TT,A6,A3,New Beetle ve en önemlilerinden efsane olarak tabir edilen Golf'ün yaratıcı baş tasarımcı adamdır.

Sn;ZSARA
    Bu kadar detaylı bilmiyordum zaten gerekte yoktu ama öneriniz için sağolun.

Hyunda'inin en son 2 tane Elantra'dan tasarım ödülü kazandığını okumuştum.Ama herşey 3-4 sene öncesinde böyle değildi. Hyundai'nin kendine özgü fütüristik tasarımını savunlar önce ki yılları unuttular herhalde.
    Onu yapan firma bunu neden yapmasın işte insanların anlamak istemediği sorun burda.

Dediğin gibi, bundan daha birkaç sene öncesine kadar çokta gelişmiş tasarımları yoktu ama eskilere bakıpta önyargı ile yaklaşmak pek doğru değil diye düşünüyorum. Hyundai - Kia grubunun bir hedefi var ve bu hedef doğrultusunda ilerlemeye çalışıyorlar. Dolayısıyla yeni transferler yaptılar, yeni tesisler kurdular, yeni modeller çıkardılar. İlerlemeye çalışıyorlar yani, bence kötü yaptıklarını eleştirdiğimiz kadar iyi yaptıklarını da takdirle karşılamalıyız.

Bu arada asıl mesleğim olmamakla beraber, amatör bir tasarımcı olarak şu bahsi geçen yeni i30 tasarımının bana göre yeni Astra ile alakası bile yok. Siz neresini benzetiyorsunuz bilemem ama A-B-C sütun yapıları, arka kelebek cam, ön kelebek cam, aynalar, farlar ve ön ızgaranın birbirleriyle alakası bile yok bence. Benim benzettiğim tek kısım sis farları onun da Kia Optima tasarımından esinlenerek yapıldığını düşünüyorum açıkçası. Bence i30 un tasarımı Astranın çok çok önünde...

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay KospiR

bu resimler üzerinden konuşmak yanlış ama dayanamadım, bay çok bilmişler,
    şu kapı ve cam tasarımlarının ve farlarının nasıl astra j ye benzediğini bana lütfen açıklayın (kesimlere dikkat edin nasıl geliyo)

Zaten işaretlediğin yerler de (A ve C sütunu) olmasa bu makyaj görmüş Astra olur.Hayalinizde canlandırın sütunların yerini. Çok bilmişler. Neyse kolay gelsin.

• Hyundai iyi bi gidiş içersinde ama biraz daha yoldaki elementleri insanlara hissettirmese iyi olur zira accent fazlasıyla oyle :)
  • ön farlar yeni focus
  • hyundai,avrupalı rakiplerini örnek alıp otomobil üretmeseydi bu kadar yol almazdı.ilk olarak güncel i30 ile başlayan bu furya aynen devam ediyor.
  • modeon benzeticek olsan her arabayı birbirine benzetebilirsin emin ol
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoB1

Hyundai iyi bi gidiş içersinde ama biraz daha yoldaki elementleri insanlara hissettirmese iyi olur zira accent fazlasıyla oyle :)

accent derken erayı kastediyorsan doğru ama blue'da fazlasıyla konfor var
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bay KospiR

bu resimler üzerinden konuşmak yanlış ama dayanamadım, bay çok bilmişler,

Zaten işaretlediğin yerler de (A ve C sütunu) olmasa bu makyaj görmüş Astra olur.Hayalinizde canlandırın sütunların yerini. Çok bilmişler. Neyse kolay gelsin.

dostum kusura bakma ama,bu astra j benzetmek saçmalık.

ZSARA dikkat çektiği, noktalara lütfen dikkat edin, yani benim gözümde ve beyin algımda bir saçmalık var, yada sizler gördüğüzü farklı yorumluyorsunuz, ben hyundai fanı falan değilim burda markayı savunduğum yok aksine ençok eleştirenlerdenim, ancak bu tasarım çalışmasının astrayla alaksı yok, neyse uzatmayalım bari, kişilerin algıları ve görüşleri farklı olabilir, saygı duyuyorum ve konuyu kapatıyorum

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.