Şimdi Ara

2012 model Ford Fiesta 1.4 TDCI Vs opel corse 1.3 dizel (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: darnglove

quote:

Orijinalden alıntı: KaymaklıLokum

quote:

quote:

Corsa biraz daha büyük iç mekan olarak. Ama asıl fark fiestanın iç mekanı klostrofobik. Bu da olduğundan daha küçükmüş hissini veriyor.

neden kloatrofobik onu anlayamadim :)

Onu ben de çok anlayamadım tasarımından dolayı herhalde. Özellikle arka tarafta yükselen cam çizgisinden dolayı karanlık ve boğucu bir hava var. İki aracı da incelerseniz fark edersiniz zaten bu durumu.

hangisinin yakit sarfiyati daha az acaba

Corsanın yakıtı baya az. Fiestayı kullanmadım. Corsayla istanbul şehir içi 5.5-6 litreyle dolaşıyorum. Bir keresinde de deneme amaçlı maltepeden silivriye (yaklaşık 100 kilometre) 3.4 litre ortalama yakıtla gelmiştim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Corsa biraz daha büyük iç mekan olarak. Ama asıl fark fiestanın iç mekanı klostrofobik. Bu da olduğundan daha küçükmüş hissini veriyor.

Onu ben de çok anlayamadım tasarımından dolayı herhalde. Özellikle arka tarafta yükselen cam çizgisinden dolayı karanlık ve boğucu bir hava var. İki aracı da incelerseniz fark edersiniz zaten bu durumu.

Corsanın yakıtı baya az. Fiestayı kullanmadım. Corsayla istanbul şehir içi 5.5-6 litreyle dolaşıyorum. Bir keresinde de deneme amaçlı maltepeden silivriye (yaklaşık 100 kilometre) 3.4 litre ortalama yakıtla gelmiştim.

valla arada kaldim tam karar veremedim , corsa disaridan acayip ses aliyor ama daha genis fakat daha az yakiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

bu 2 aracıda kiralayıp kulanmıstım zamanında yakıt konusunda 2 side birbirine yakın.konfor olarak fiesta daha rahat gelmişti bana

• darnglove D kullanıcısına yanıt
    Fiesta için
    Kuzen şirket aracı corsa ile depo şehir içi Sivas'ta 700kusur km yapıyordu

• Bende de 2011 corsa 1.3 cdti essentia paket var.Suan 142 bin km de.İzmitte kullanıyorum aracı bazen sehirici trafigi bazen akıcı trafikte kullanıyorum yani tam olarak ortalama tüketim denilebilir.Daha dün akşam yakıt ölçümü yaptım.
    Deposu doluydu ve 280 km yol yapmıştım tekrar doldurdum 47 Tl'lik yakıt aldı.(Litresi 3.50 Total).Yine geçen hafta 350 km de 60 TL'lik yakıt aldı.(Total litresi 3.50 TL).Yani şuan km'de 17 kuruş civarlarında yakıyor.Bu da 4,85-4,9 litre civarı.
    Dikkat edilecek kısım ise araçla baya km yapıyorum fakat hiçbir bakımını aksatmam ve de sadece Total'den mazot alırım belki bu kadar az yakmasında bununda etkisi vardır.

Senin soruna gelirsek; Bende iki araç arasında kalmıştım zamanında ama aynı paraya daha düşük km'de ve daha temiz corsa alınabildiği için yine corsa alırım.Ayrıca vergi avantajı var ve fiestadan daha az yakıyor.
    Şuan aracım 142 binde iç mekanda hiçbir tuşta soyulma vs yok. Trim sesi ise yok denecek kadar az.

• Arkadaslar bu 2011-2012 fiestalarda Esp var miydi hangi donanım seçeneği ile geliyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 corsa enjoy cdti kullanıyorum. Bende soruları cevaplayabilirim.

Yakıt olarak, çoook uzun süreli ortalamam(2500km) 5.1 lt, ortalama hız da 51 km. Fakat bilgisayar hatalı gösteriyor, çıkan sonuca 0.4lt daha ekle. 100km de 5.5 lt yapıyor.

Kalabalık binilcekse corsa d, yok 2-3 kişi ise her türlü fiesta derim.

Corsanın arkası fiestadan bariz daha geniş ama corsanın ortadaki şaft tüneli 5. kişi için büyük rahatsızlık sebebi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevaplar icin cok tesekkur edeerim bende bulabildigim arac km sine gore kiyaslama yapmayi dusunuyorum az km de corsa bulursam onu alabilirim ama fiestaninda ici konforlu filan bakalim kismet artik

• sanirim tercihimi corsadan yana kullanmayi dusunuyorum 2012 ve uzeri aracini satmak isteyen olursa pm atabilir bu arada konu halen gunceldir bilgiler ve yorumlar icin herkese tesekkurler

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.