Yorumlarınızı titizlikle inceledim. ve satıcı arkadaştan bakım faturasını ve kavrama, mekatronik gibi parçaların değişimi var mı öğrenmek istediğimi söyledim. duruma göre buraya edit düşeceğim veya yeni post atacağım. çok acımasız yorumlar da var dikkate alma diyenler de var :) kullanan arkadaşlara sordum sorun yaşayanı da duymadım açıkçası.
quote:
Orijinalden alıntı: BlackBurn340
quote:
Orijinalden alıntı: xnoname
Hocam ben bunlara cevap bile vermeyi kestim bu konuyu sen çok yanlış yere açmışsın burada yorum yazan insanların hemen hemen hiçbiri dsg aracın koltuğuna oturmamış insanlar sadece okuduklarıyla yorumluyorlar. Dünyanın en fazla araç satan 2. markasının şanzıman sisteminin sorunlu olduğunu Donanım Haber kullanıcısı biliyor ama dünyanın geri kalanının haberi yok. Her şanzıman kadar sorunlu bakmayın kuru gürültüye
Bu hangi dünyanın geri kalanı
hocam hiç sana dünya satış rakamları hakkında istatistik dökemeyeceğim zaman ayırıp forumda ilgili açılan konuları okuyabilirsin vw üretimi tüm araçlar Türkiye'de hemen hemen bütün segmentleri domine eder dünyada da sonuçlar çok farklı değil yani sizinki boşa çaba sevgiler
quote:
Orijinalden alıntı: Stainless Hardness
Sadece jettaların değil tüm 7 ileri kuru tip (dq200) DSG'ler risk ihtiva ediyor. 2013 yılında revizyona girerek hata oranlarını düşürdüler ama yine de rastlanıyor sıkıntıya. Forumda bir dolu konusu da mevcut.
Alacağınız araç 2013 öncesi DSGye sahip. Yani oldukça riskli. Ama çok beğendim illa alacağım diyorsanız, şasi nodan servis sorgulaması yaptırın. Revizyon kapsamında madeni-sentetik yağ değilşimi ve mekatronik değişimi görüp görmediğini öğrenin. Değişim yapıldıysa ve hala arabayı çok istiyorsanız alın.
Son olarak araç servis bakımlı mı öğrenin. Eğer 1 gün bile servis zamanlarını veya km'sini atladıysa olası bir şanzıman arızasında sadece işçilik ücreti ile kavrama-mekatronik değilşimi hakkınızdan olursunuz.
hocam sentetik yağ değişimi yapılmış. diğeri yapılmamış daha da konuşmaya gerek yok heralde alır geçeriz :)
@xnoname hocam sen de haklısın ne yalan söyliyim. paranoyak olmamak lazım bi yerde aslında, şans işi de sayılır bu :)
quote:
Orijinalden alıntı: Moueson
Hocam vazgeçin araçdan DSG li bir araç saatli bomba gibidir eninde sonunda patlar.Jetta yerine miss gibi Megane alın keyfinize bakın.
sen renodan komisyon mu aliyon?
quote:
Orijinalden alıntı: cseyfe
quote:
Orijinalden alıntı: Moueson
Hocam vazgeçin araçdan DSG li bir araç saatli bomba gibidir eninde sonunda patlar.Jetta yerine miss gibi Megane alın keyfinize bakın.
sen renodan komisyon mu aliyon?
Evet ben renoda çalışan gizli bir ajanım amacım renoyu tüm dünyaya övmek
Sorunlarını bilerek aldim 7 ileri dsg kullaniyorum cok keyifli sürüşü var herhangi bir sorunum yok. Dikkatli kullanin cunku cok narin bir sistem. Keyifle binin.
quote:
Orijinalden alıntı: shockwave23
Sorunlarını bilerek aldim 7 ileri dsg kullaniyorum cok keyifli sürüşü var herhangi bir sorunum yok. Dikkatli kullanin cunku cok narin bir sistem. Keyifle binin.
2. el mi aldınız hocam
7 ileri olanlar da sorun yok herhalde genellikle 6 ileri olanlar sıkıntılı durumda.
bLacK-b0x
kullanıcısına yanıt
Sifir aldim 9 ay olacak hemen hemen.
Kardeş bu araç dizelmi , benzinli mi ?..
al gitsin, o kadar kullanan nasıl kullanıyor
Jetta dizel alacağıma 2013 Yeni kasa Octavia alırım.
Eski platform jettaya para vermem.
Arkadaşlar merhaba, Aracı 28 şubatta aldık, bugün henüz 2 bin kilometreyi henüz devirmişken araç yolda bıraktı.. 80 binde araba.. Park ederken geri vitese taktığım an tabiri caizse "caaaarrrtt" diye bir ses geldi.. sanki manuel vites arabada vites geçmiyorken çıkan ses gibi. ondan sonra araba ne ileri ne de geri vitese taktığımda hiçbir şekilde hareket etmedi, boşta gibi sadece gaz aldı. çekiciyle yetkili servise bıraktım, kuvvetle ihtimal "kronik dsg sorunu" başgösterdi, şanzımanı elime aldım :)) keşke alma diyen arkadaşları dinleseydim diyorum şimdi..
Hocam burada DSG çok eleştirilir. Burayı okursan arabayı almaktan vazgeçersin.
İyi kullanılan hiçbir şanzıman kolay kolayı sıkıntı çıkarmaz.
quote:
Orijinalden alıntı: teneke1236737
7 ileri olanlar da sorun yok herhalde genellikle 6 ileri olanlar sıkıntılı durumda.
Tam tersi, 6 ileri olanlar yağlı kavrama sorunsuz. Sorunları duyulanlar 7 ileri kuru kavrama olan.
SPECIALIZED
kullanıcısına yanıt
Arkadaşlar merhaba, Aracı 28 şubatta aldık, bugün henüz 2 bin kilometreyi henüz devirmişken araç yolda bıraktı.. 80 binde araba.. Park ederken geri vitese taktığım an tabiri caizse "caaaarrrtt" diye bir ses geldi.. sanki manuel vites arabada vites geçmiyorken çıkan ses gibi. ondan sonra araba ne ileri ne de geri vitese taktığımda hiçbir şekilde hareket etmedi, boşta gibi sadece gaz aldı. çekiciyle yetkili servise bıraktım, kuvvetle ihtimal "kronik dsg sorunu" başgösterdi, şanzımanı elime aldım :)) keşke alma diyen arkadaşları dinleseydim diyorum şimdi..
quote:
Orijinalden alıntı: bLacK-b0x
Şanzımanı elinize falan almadınız. Öncelikle geçmiş olsun. Kavraması bitmiştir. Yetkili serviste iyi niyet garantisi kapsamında şanzımana gerekli işlemler yapılır.
quote:
Orijinalden alıntı: xnoname
Hocam buraya bu konuyu açtıysan sana o arabayı aldırmazlar kafanı allak bullak etmeden sil konuyu git al arabayı. Buradaki DSG düşmanı tafya VW grubunu kötüleyip kötüleyip parayı bulunca DSG Golf aldım diye diye başlık açıyor
Ne alaka hocam. 144 milyara bmw 1 serisi varken gidip 120 milyara golf mü alınır.
Açın sahibinden bakın puntoyla polonun koltuklarına. Resmen adamlar sünger destekli alman bankı satıyorlar. Daha da enteresanı bu arabaları kullananların lamborghini kullanıyormuş gibi havalarda gezmesi. Sanki dersin premium marka.
300 km'de şanzıman indiren Audi konusunu incelemenizi öneririm hocam. Hakkını yemeyelim Doğuşun, iyi niyet garantisi var adamların
quote:
Orijinalden alıntı: SPECIALIZED
Hocam burada DSG çok eleştirilir. Burayı okursan arabayı almaktan vazgeçersin.
İyi kullanılan hiçbir şanzıman kolay kolayı sıkıntı çıkarmaz.
Hocam bizde onu diyoruz zaten. Şanzıman bozulur mu