Şimdi Ara

2012 MODEL OPEL ASTRA CLASSIC 3 ALANLAR (96. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.261
Cevap
39
Favori
300.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anladım hocam,söylediğim gibi wv rahatlığını opelde bulamazsınız,opelin süspansiyonu olsun,direksiyonu olsun daha serttir,ses izolasyonu daha zayıftır zamanla alışırsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanseltan

Anladım hocam,söylediğim gibi wv rahatlığını opelde bulamazsınız,opelin süspansiyonu olsun,direksiyonu olsun daha serttir,ses izolasyonu daha zayıftır zamanla alışırsınız

kornası bile sert bazen basmıyor :)
  • gerçekten bu aracı tasarlayanlar hulk gibi yapılı kişileri baz almışlar sanırım.korna sert direksiyon sert (uzun yolda bazen kilitlendi sanıyorum)süspansiyon sert izolasyon zayıf vw grubu araçları bu konularda daha iyi evet
  • Doğrudur, bahse konu olan özellikleri herkes aynı şekilde yorumluyor. Kullanıcı olarak bende aynı şeyleri söyleyebilirim. Kıyas yapma konusuna gelince bunlar bir yana vw gurubunda bu özelliklere sahip bir aracın fiyatını aklınızdan bir geçirin. Arada bir hayli fark olduğunu sizlerde biliyorsunuz. Belli bir zaman sonra bu özelliklere alıştığınızı görüyorsunuz zaten. Ben: güvenli, sağlam, fiyatta donanımsal olarak diğerlerinden uygun olduğu için memnunum. Süre ile paralel olarak alışacağınızdan kuşkum yok.

Saygılarımla...
  • Bende 25.000 km de 2012 1.3 cdti konfor paket aracı aldım şu an 27.000 oldu.uzun yolda 15-16 kuruş,şehir içinde 26-27 kuruş yakıt harcadı.Esasen merak ettiğim birşeyi sormak istiyorum.Turbodan ses geliyormu sizin arabalarda hafiften ıslık çalıyor benimki anormal bi gürültü değil gibi türbin kanat sesi.çekişte vs herhangi bi sıkıntı yok.
  • Şahsen bu gibi bir olay ile karşılaşmadım. Daha büyük bir sorun ile karşılaşmamak adına kontrol ettirmekte fayda olduğu kanaatindeyim.

Saygılarımla,
  • Bulunduğum şehirde yetkili servis olmadığı için özel servise gidip sordum.motor çalışmazken kaputu kaldırıp turbonun sağına soluna baktı normal dedi,sıkıntı olsa buralarda yağ kaçağı olur dedi.1.3 lerde hafif ıslık çalması normal dedi.Aracın ilk sahibini aradım oda öyle bir sesin normal olduğunu söyledi hep varmış.

• Bir sorun olmadığına sevindim. Kuşku ile surmektense kontrol ettirip, rahat etmek en iyisi. Kazanız, sorunsuz iyi sürüşler dilerim...
    Saygılarımla

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir şey soracağım arkadaşlar bizim arabaların konfor paketlilerin şu andaki 2. el piyasası nedir 20 bin km de kazasız boyasızların
  • Astra H 2010 model benzinli araçta bir süredir benzin kokusu var Koku sadece aracın içinde var Motor bölümünde hiç koku yok. Sabah araca ilk bindiğimde koku daha yogun oluyor ilginç bir durum bazen hiç koku olmuyor Ama arada bir çok yoğun benzin kokusu var.Damlayan sızdıran bir yer göremedim.Bazen hiç kokmuyor ancak bazende aracın içinde çok yoğun benzin kokuyor. Sorun nedde olbilir acaba arkadaşlar

• quote:

Orijinalden alıntı: SUPERMAN

bir şey soracağım arkadaşlar bizim arabaların konfor paketlilerin şu andaki 2. el piyasası nedir 20 bin km de kazasız boyasızların

2012 25000 km de 1.3 dizel konfor paket motor kaputu değişik hafif bi sürtme kazası var 2500 tl hasar kayıtlı 40000 liraya denk geldi yeni takas ettik satma amaçlı aldım.hatasızlar 1-2 lira daha fazla
  • erdalerkal kullanıcısına yanıt
    Depo kapağı kontrol ettiniz mi? Bir kez başıma gelmişti benzin istasyonundaki eleman benzin koyduktan sonra kapağı iyi sıkmamış içeri gelen benzin kokusu fitil etmişti beni, motora falan baktım sızıntı yok depo kapağına bakmak en son aklıma gelmişti
  • quote:

Orijinalden alıntı: selmand

quote:

Orijinalden alıntı: tanseltan

kornası bile sert bazen basmıyor :)

Kornaya alışmak zor olacak 98 f astradan sonra frenleride baya sert geldi bana ama araç 10 numara diyorum ben
  • bigfish kullanıcısına yanıt
    Baktım depo kapağına orda bir sorun yok

• Araç çalışırken motor bölümünden yakıt hortumlarını kontrol edin, çatlak yada bağlantı yerlerinden kelepçelerden kaçırıyor olabilir. Benzin çabuk buharlaştığı için ıslaklık göremeyebilirisiniz. Bir ihtimal yakıt filtresinide kontrol edin. İçeri koku geliyorsa havalandırmaya yakındır diye düşünüyorum. Araç hb ise (bundan tam emin değilim eski aracımda böyleydi) arka koltuğun altında yakıt deposu üzerindede benzin pompası var orada bir gevşeklik olmuş olabilir.

• quote:

bir şey soracağım arkadaşlar bizim arabaların konfor paketlilerin şu andaki 2. el piyasası nedir 20 bin km de kazasız boyasızların

ben 2012 model 2013 trafik çıkışlı sedan h kasa 9000 km de olanını 38 e almıştım 27 peşin gerisi 2 binlik taksitlerle aracım beyaz bu arada
  • quote:

Orijinalden alıntı: aztekin

quote:

ben 2012 model 2013 trafik çıkışlı sedan h kasa 9000 km de olanını 38 e almıştım 27 peşin gerisi 2 binlik taksitlerle aracım beyaz bu arada

hayırlı olsun sedan olmayanların piyasası nedir acaba 20 bin km deki araçların
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ad3m

quote:

2012 25000 km de 1.3 dizel konfor paket motor kaputu değişik hafif bi sürtme kazası var 2500 tl hasar kayıtlı 40000 liraya denk geldi yeni takas ettik satma amaçlı aldım.hatasızlar 1-2 lira daha fazla

seninkide hayırlı olsun ama kazalı araç için biraz fazla vermiş gibime geldi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ad3m

quote:

seninkide hayırlı olsun ama kazalı araç için biraz fazla vermiş gibime geldi

Teşekkür ederim.kaza resimlerini görünce dert etmedim ufak bį sürtünme.zaten far kirilsa kaskoya maliyet 1000 lirayı bulduruyor servisler başına gelenler bilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ad3m -- 14 Nisan 2014; 0:23:57 >

• Foruma yeni katılmış biri olarak herkese selam ve saygılarımı iletiyorum.Bende 2014 Ocak Ayında Opel Astra Classic Sedan Easytronic 0 km araç aldım.(47.000 tl'ye) Aralık 2013 te 40.000 tl'ye Seat Toledo 1.4 122 beygir dsg 'den sonra epey garipsedim Astra'yı.Aralık ayında aldığım 5 günlük Seat ile ağır bir kaza yaptım,araç pert oldu.(Allaha bin şükür ufak yaralarla kurtuldum).Kaskodan para alıncaya kadar 17 Aralık kriziydi,ötv fırlamasaydı derken sıfır araçlar ateş pahası oldu.Üstelik çoğu 2013 araçlar da tükendi.Zar zor sedan otomatik olarak Opel Astra'yı buldum ve fırlamış olan 0 araç fiyatlarından sonra 47.000 liralık Alman aracına gözüm kapalı atladım.(Test araçları yoktu ve birazda markaya güvenerek düşünmeden aldım,zira Seat,Skoda çoktan tükenmiş,jetta'ya da ulaşılabilecek gibi değildi)ilk zamanlar moralim bozulmadı değil.Özellikle vitesi dsg şanzumandan sonra çok canımı sıktı.Vitesin ıkınarak geçmesi geçtikten sonrada güçten kesilmiş gibi 1-2 saniye duraksayan yapısı beni bayağı bir fitil etti.Meğer araç otomatik değil otomatikleştirilmiş manuel vitesmiş.
    Aracın güzel yanları:
    1)Kasanın yeterince sağlam olması,binildiğinde verilen güven hissi.(özellikle ağır kaza geçirmiş biri olarak euro ncap'ten 5 üzerinden 5 yıldız artık çok önemsediğim bir konu)
    2)Virajlarda tutunuşu,sanki 120 'le girilse savurmayacak gibi.
    3) 1 alana 1 bedava verilmiş gibi her sokak başı nerdeyse karşınıza çıkması(Bu ne kadar tutulduğunu gösteriyor)
    4)1250 kg sedan yarı da olsa otomatik olmasına rağmen şehir içi 9-9,5 litre yakması(Zamanla 8.5'a düşer deniliyor,tabi kullanım şekli de çok etkili)
    Araçla ilgili olumsuz gördüklerim:
    1)Dsg şanzımana göre epey konforsuz,manuel'den yarı otomatiğe geçmiş biri için muhteşem gelecektir fakat dsg'den yarı otomatiğe geçen biri için anlatılmaz yaşanır bir eziyettir...Fakat alışılmaz da değildir,ben 3 aydan sonra anca alıştım,huyunu suyunu epey öğrendim.Bunun yanında bozulma riski dsg şanzımana göre daha azmış ve tamiri çok daha ucuzmuş,kedi ulaşamadığı ciğere pis dermiş gibi olamayalım da ,tabiki her nimetin bir külfeti vardır diyelim.(üstelik dsg'li 0 araçlar çok pahalı şuan,2.el dsg'ye de yanaşmayın deniliyor,forumların yalancısıyım)
    2)Motorun atmosferik olmasından dolayı tsi motorlar yanında hantal kalıyor.Kapışmacı arkadaşlar yanından geçmesin derim (yine de kalkarken zayıf olsada yüksek hızlarda açılıyor)
    3)Emniyet kemeri ikazı olmaması.Sağlamlık,güvenlik abidesi bir Alman aracında olmamasını hala anlayamıyorum(onunda ne önemi var kardeşim sende takı verirsin olur biter diyen arkadaşlara kendileri takıyorsa lafım yok ama sırf sesi ötmesin diye takıp 5 dakika sonra kaza geçirmiş biri olarak olması gerektiğini düşünüyorum)
    4)Sedan yine çok yok piyasada da hacback Astra'ların durmadan karşınıza çıkması(ben seviyorum ama bu özelliğini ,Astra sahiplerine ufacık sempatim oluyor,kimi muhabbet konusu olabiliyor
    Sonuç olarak almaya değer araba.Param olsa 0 km manuel tsi motorlu araba alırdım,ondan sonra Opel alırdım.Başka marka kullananlara saygımız sonsuz fakat şahsen Alman'dan şaşmam,,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lider1980 -- 20 Nisan 2014; 20:57:47 >

• 
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.