Şimdi Ara

2012 opel Zafira 1.4t Otomatik TAVSİYENİZ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
3.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: nemotti1453

Hocam teşekkür ediyorum, rica etsem ilk mesajda paylaştığım ilanı inceleyerek bana bu arabayla ilgili fikrinizi belirtebilirsiniz. 2 yıldır 1.3 CDTİ astra j kullanıyordum ama hacim işte

Alıntıları Göster
    Toyota Verso'nun 7 kişilik modelini ikinci elinin daha iyi olmasından dolayı tercih ederdim. Arka iki koltuğu yatırınca kargo hacmi oldukça büyük. Zafira daha iyi bir araba tabii ki ama ikinci eli büyük problem.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CapriceClassic

bu forumda mpv ve sw araba sevmezler, kime sorsan 2. eli yoktur derler.
    şu ana kadar hep sw araç kullandım ve hepsini de ya ilana koymadan ya da ilana koyduktan sonra 1 gün geçmeden sattım. yukarıda bir arkadaş çok iyi açıklamış bu arabanın az ama net bir alıcı kitlesi var diye. bence dikkate alınmalı dedikleri.
    araca gelince bence motor ve şanzıman olarak sorunsuz bir araç, kontrol ettirildikten sonra alınabilir (piyasası hakkında bilgim yok ama).
    İnsanlar yalan mı söylesin. Ben de sw severim, bir aile için ideal, hem geniş bagajlı bir araban hem de kamyonetin oluyor ve köprüden geçebiliyor. Ancak hem sw hem de mpvlerin 2. Eli çok kötü. Passat bile olsa sw oldu mu 2. Eli kötü oluyor. Eskiden kartal, 12 sw çok tutuluyordu, noldu da artık tutulmuyor dersen sanırım doblocu oldu bizim millet. Doblocu olmayan da sedancı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Zafiranın 2. Eli kötüdür. O aracı o fiyata satmaları için bir kör alıcıya ihtiyaçları var.

• Siz araci satmak icin mi alacaksiniz?

Eğer binmek icin alacaksaniz 2. El durumu sizin icin ilk basta degil, en sonda olmali.
    İlk mesajinizdaki duruma bakilirsa siz binmek icin degil, al-sat yapip para kazanma amacli ariyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Öner

Siz araci satmak icin mi alacaksiniz?

Eğer binmek icin alacaksaniz 2. El durumu sizin icin ilk basta degil, en sonda olmali.
    İlk mesajinizdaki duruma bakilirsa siz binmek icin degil, al-sat yapip para kazanma amacli ariyorsunuz.
    Hocam merhaba,
    önceliğim tabikide binmek araca, ve kalabalık olduğumuz için bu önemli.
    piyasasını sormama gelince, arabayı aldıktan sonra kıyıda köşede kötü gün dostu dediğimiz bir mevla paramız pulumuz kalsa düşünmezdim ama biraz peşin biraz krediyle alıyoruz, ülke şartları malum, yarın bir gün paraya sıkıştığında hemen satabilmek önemli. satamadığında paranda yoksa köşede???

Anlayacağınız arabalar o kadar çok yüksek rakamki artık gerçekten ihtiyaç olmadan çıkardılar. ultra lüx bizim gibilere. paran yoksa binme.
    sonuçta 7 yaşındaki arabaya dünyanın parasını veriyoruz, düşünmeden oluyormu

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

Zafiranın 2. Eli kötüdür. O aracı o fiyata satmaları için bir kör alıcıya ihtiyaçları var.
    selamlar, sıfırı içinmi fiyorsunuz yoksa 72.bibliralık bu araç içinmi?
  • Şu an yeni kasa insignia grand sport kullanıyorum
    Zafira görsem imrenerek bakıyorum

Gerçekten inanamıyorum insanların tercihlerine bazen
    Kesinlikle yadırgama falan yok yanlış anlaşılmasın tercihtir elbette ama

Bir aile zafira altea cmax gibi araçlar varken hadi bilemedin astra sw , megane sw vs gibi araçlar varken ailem geniş diye veya geniş araba ihtiyacı varken sedan arabaları nasıl alır aklım almıyor

2. El denilse dahi büyük oranda mantıksız
    Hadi 2. Sahibi içinmi alıyorsun kısmını geçtim , bu tutmayan zafira touran gibi araçları zaten alırken ucuza alıyorsun , bir de satarken para etsin siye düşünmek ticari zekayada piyasa gerçeklerine de aykırı

Zafira gibi bir araca bakıp fiyatını kenara not edip , sonra o çok tutan aynı fiyatlı sedan araçlara bakıp gidip o tutan araçları alanlar gerçekten zevksizlik abidesi :)

Allah rızası için zafiraya altea xl gibi araçlara bir bakın , bir de gidip ne bileyim corolla focusa falan bakın

Abi temiz ise problemsiz ise al zafirayı geç git

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• werneke W kullanıcısına yanıt
    Hocam zaman ayırıp uzun uzadıya yazdığınız için teşekkür ederim,
    Bende astramdan çok memnunum fakat son kalabalık yolculuğumuz babam dolmuşla arkamızdan gelmek zorunda kalmıştı, 2 arabamızda olmadığı için mpv seçenek.
    Zafira ile sahibiyle prensipte anlaştık fakat arabanın ön far kırık ve kaskodan değişmesi gerektiğinden biraz daha bekliyecez.
    Pegeot Citroën VS. Güzel ama yarı otomatik vites.
    Zafira ise tam otomatik ve lpg ile son derece ekonomik ve 1.4 vergi avantajı gibi bir çok güzel yanları var.
    Tasarımı zaten çok güzel.
    Tekrardan teşekkür ederim

• quote:

selamlar, sıfırı içinmi fiyorsunuz yoksa 72.bibliralık bu araç içinmi?

Alıntıları Göster
    zafira'nın sıfırı var mı? 72bin o araca çok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: werneke

Şu an yeni kasa insignia grand sport kullanıyorum
    Zafira görsem imrenerek bakıyorum

Gerçekten inanamıyorum insanların tercihlerine bazen
    Kesinlikle yadırgama falan yok yanlış anlaşılmasın tercihtir elbette ama

Bir aile zafira altea cmax gibi araçlar varken hadi bilemedin astra sw , megane sw vs gibi araçlar varken ailem geniş diye veya geniş araba ihtiyacı varken sedan arabaları nasıl alır aklım almıyor

2. El denilse dahi büyük oranda mantıksız
    Hadi 2. Sahibi içinmi alıyorsun kısmını geçtim , bu tutmayan zafira touran gibi araçları zaten alırken ucuza alıyorsun , bir de satarken para etsin siye düşünmek ticari zekayada piyasa gerçeklerine de aykırı

Zafira gibi bir araca bakıp fiyatını kenara not edip , sonra o çok tutan aynı fiyatlı sedan araçlara bakıp gidip o tutan araçları alanlar gerçekten zevksizlik abidesi :)

Allah rızası için zafiraya altea xl gibi araçlara bir bakın , bir de gidip ne bileyim corolla focusa falan bakın

Abi temiz ise problemsiz ise al zafirayı geç git
    alırken ucuza alıyorsun mantığı çok doğru bir mantık sayılmaz. zafira gibi araçlarda değer kaybı aritmetik değil, geometrik olduğu için 2. el dahi alsan 5 sene sonra satarken diğer piyasa araçlarına göre daha fazla düşecektir fiyatı. her sene % olarak daha yüksek bir değer kaybı olacaktır ve bu artarak artacaktır. yani ticari zekaya da piyasa gerçeklerine de aykırı birşey yok. bence de kalabalık aileler için çok iyi böyle araçlar ama bir de gerçekler var. 5 sene sonra arkadaş aracı satıp üzerine birşeyler ekleyip yenilemek istediğinde satmaya çalıştığı araç zafira ise işe baştan başlamak zorunda kalacak.

• quote:

Hocam merhaba,
    önceliğim tabikide binmek araca, ve kalabalık olduğumuz için bu önemli.
    piyasasını sormama gelince, arabayı aldıktan sonra kıyıda köşede kötü gün dostu dediğimiz bir mevla paramız pulumuz kalsa düşünmezdim ama biraz peşin biraz krediyle alıyoruz, ülke şartları malum, yarın bir gün paraya sıkıştığında hemen satabilmek önemli. satamadığında paranda yoksa köşede???

Anlayacağınız arabalar o kadar çok yüksek rakamki artık gerçekten ihtiyaç olmadan çıkardılar. ultra lüx bizim gibilere. paran yoksa binme.
    sonuçta 7 yaşındaki arabaya dünyanın parasını veriyoruz, düşünmeden oluyormu

Alıntıları Göster
    Ben size net söyleyeyim.
    piyasa aracı denilen bir aracı da alsanız kötü günde acilen satmak istediğinizde o da satılmıyor.
    fiyatı iyice indirmeniz gerekiyor ki satılsın.
    Bu durum diğer araçlar için de geçerli.
    piyasası olmayan bir aracı alırken zaten ucuz alacaksınız, satarken de ucuz bir fiyat verdiğinizde hemen satılıyor.

Ben Vw aracını aylarca satamayan buna rağmen tr de az bulunur bir aracı satan arkadaşlar biliyorum.
    Satılmaz diye düşünmeyin.

Zaten bugün Reno, Vw, Opel den en tutulan bir aracı alsanız ve (Allah göstermesin) 1 ay sonra sıkışıp satmak isteseniz hemen şu düşünce gelir akla:
    "Acaba bir sorunu mu var ki yeni alınmış aracı satıyor".
    O nedenle bizim insanımız almamak ya da fiyatı kırdırmak için her türlü fitneliği yapacaktır.
    Siz binecekseniz beğendiğiniz aracı alın...
    Satmanız gerektiğinde uygun fiyatı verin çok kısa sürede satarsınız.

Bu ülkede insanlar suzuki, alfa romeo, mitsubishi, fiat bis, nissan almera, primera gibi tutulmayan araçları alıp satıyor.
    Demek ki satılıyor.
    Ben suzuki baleno gördm arkadaşda... Daha önce hiç görmediğim araç. Aldı, bindi ve satmak istediğinde sattı.

Bu "piyasa arabası" tabiri de sizin gibi düşünenler yüzünden oluyor işte.
    Al işine yarayanı bin. Yarını yarın düşünürsün, bugünden değil.
    Belki Vw aldın ama yarın öldün!!!! Ne oldu piyasa arabası?

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

alırken ucuza alıyorsun mantığı çok doğru bir mantık sayılmaz. zafira gibi araçlarda değer kaybı aritmetik değil, geometrik olduğu için 2. el dahi alsan 5 sene sonra satarken diğer piyasa araçlarına göre daha fazla düşecektir fiyatı. her sene % olarak daha yüksek bir değer kaybı olacaktır ve bu artarak artacaktır. yani ticari zekaya da piyasa gerçeklerine de aykırı birşey yok. bence de kalabalık aileler için çok iyi böyle araçlar ama bir de gerçekler var. 5 sene sonra arkadaş aracı satıp üzerine birşeyler ekleyip yenilemek istediğinde satmaya çalıştığı araç zafira ise işe baştan başlamak zorunda kalacak.

Alıntıları Göster
    5 sene sonrasını düşünüp şimdiden araç mı alınır hocam.
    Ne yapıyorsunuz?

Kişi aldığı araca 5 sene binse zaten satarken zarar etmez.
    Peki zafirayı 60 bine aldı, 5 sene sonra dolar kuru 3 katına çıktı, aracı 5 sene kullanılmış hali ile 90 bin tl etti.
    Bunu nasıl öngöreceksiniz?

Böyle birşeyi düşünemeyeceğiniz gibi 5 sene binilmiş bir aracın 5 sene sonraki fiyatını öngörmeye çalışmak bence saçmalıktır.
    Zaten 5 sene bindikten sonra 45 e bile satsa kardır onun için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Öner

5 sene sonrasını düşünüp şimdiden araç mı alınır hocam.
    Ne yapıyorsunuz?

Kişi aldığı araca 5 sene binse zaten satarken zarar etmez.
    Peki zafirayı 60 bine aldı, 5 sene sonra dolar kuru 3 katına çıktı, aracı 5 sene kullanılmış hali ile 90 bin tl etti.
    Bunu nasıl öngöreceksiniz?

Böyle birşeyi düşünemeyeceğiniz gibi 5 sene binilmiş bir aracın 5 sene sonraki fiyatını öngörmeye çalışmak bence saçmalıktır.
    Zaten 5 sene bindikten sonra 45 e bile satsa kardır onun için.

Alıntıları Göster
    5 sene kullandıktan sonra hangi aracı satsa illa ki zarar edecek. kur hesabının çok da anlamı yok bu noktada. ancak misal bir civic alsa bir miktar zarar eder, üstüne üç-beş koyar ve aracı yeniler. ancak zafira aldığında aracın fiyatı dramatik bir şekilde düşecektir. tekrar üstüne çok para koymak zorunda kalacaktır. benim başıma geldi bu durum. o yüzden 2. eli zayıf araç almam artık. son aracım golf'ü sıfır aldığım halde çok ağır bir zarar etmedim ve hızla sattım.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.