Şimdi Ara

2012 opel Zafira 1.4t Otomatik TAVSİYENİZ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
3.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam ilginç yorumlar geliyor sizlerden, değerli fikirleriniz ve zaman ayırıp yazdığınız için sizlere teker teker teşekkür ederim.
    Şimdi kararsızlığım az daha arttı ama bakalım hayırlııs

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nemotti1453 kullanıcısına yanıt
    Peugeot grubu alacaksanız ya 1.6 BlueHDi alın ya 2.0 BlueHDi(5008'te yok) ya da 1.6 THP almanız gerekiyor. O fiyata malesef 1.6 e-HDi var ÖNERMEM. Sarsıntılı geçişlere sahip şanzımanı ve BlueHDi'dan daha verimsiz+daha fazla yakan+daha fazla CO2 salınımı yapan bir motor. Araç zaten ağır tam manasında performans vermez. Sarsıntılı geçişler önemsiz derseniz 5008 ve Grand Picasso'yu tavsiye ederim, Grand Picasso'yu zaten elemişsiniz.
    6 kişilik aileye sahip olmasanız 3008 önerirdim.
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Hunharca Eleştiri H kullanıcısına yanıt
    Megane'ın sıfırının çok satmasının sebebi boş paketinin 2018'te inanılmaz ucuz oluşu ve filo aracı olarak çok fazla tercih edilmesiydi. Aracın zaten motor-şanzıman birleşmesi sıkıntılı sayılır, herkes söylüyor. EDC'nin balata masrafları can yakar.
    Bazen konuya bakarak önerme yapın ayriyeten. 6 kişilik aileyiz diye MPV-SW bakıyor. Yoksa niye baksın ki MPV'lere.
    Edit: Herkesin görüşü dediğiniz Megane'ı öneren 5-10 kişi var forumda. O da ancak C-B+ önermelerinde söyleniyor. Ve Mercedes A180'in en boş paketinin eskimeye başlamış modelini ben de Megane'ın en dolu paketine aynı fiyatsa geçerdim. Veya ben az daha Megane'a geçiyordum Superb'den. He tabikide geçmedim. "EDC'NİZ" sağolsun
    @Hunharca Eleştiri bazen yazılarınıza katılmıyorum. Özellikle PSA'nın son zamanlardaki yapıtlarını çoğu kişi beğenirken standart PSA kalitesizliği lafını deyim yerindeyse ağzınıza yapışmış gibi söylüyordunuz. Ama Megane'ın önerildiği kadar eleştirilmesini kesinlikle haklı buluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunpower-storm -- 9 Nisan 2019; 16:40:50 >

• Hunharca Eleştiri H kullanıcısına yanıt
    İncelemiş birisi olarak geliyorum.
  • 2003 model ZAfira kullandik uzun sure. 3 cocuklu bir aile idik ve cok rahat ettik. Genelde 6 kisi seyahat ederdik.
    En arka koltuklar yetiskin icin cok uygun degil cocuklarin yaslari buyukse 5008,Picasso,grand scenic en arka koltugu karsilastirin. Hangisinin diz mesafesi coksa ona bakin.

1.4 motoru bilemem bizimki 1.6 idi ama aile olarak rahat edersiniz. Sakin gidip sedan falan almayin.
    ZAfira tariz bir araba alin mutlaka. Zaten ikinci el ucuza aliyorsunuz, ucuza satarsiniz. Hadi diyelim biraz zarar ettiniz onu da ailecek gecirdigniz guzel zamanlara sayarsiniz. Desan alirsaniz tatiliniz de guzel vakitleriniz de iskence olur arkada oturanlara.
  • Gunpower-storm kullanıcısına yanıt
    3008 demişsiniz, dikkatimi çekti, aslında benim bildiğim 5008 ile farklı değil sanki ama
    3008 önermenizin sebebi nedir

• nemotti1453 kullanıcısına yanıt
    Birisi compact suv diğeri mpv(5008)
    O fiyata BlueHDi 3008 bulunabilir. Motor şanzıman uyumu süper.
    1 çocuk 3 yetişkin sığabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunpower-storm -- 9 Nisan 2019; 20:31:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gunpower-storm

Birisi compact suv diğeri mpv(5008)
    O fiyata BlueHDi 3008 bulunabilir. Motor şanzıman uyumu süper.
    1 çocuk 3 yetişkin sığabilir
    3008 de ucuncu sira koltuk yok.
    Sanirim arka koltuga 1 cocuk 3 yetiskin demek istediniz. Bu da demek oluyorki cocuk kucakta seyahat edecek. Kendimiz kemer takarken cocugu kemersiz seyahat ettirmek ne yazikki cok bencilce olur. Ikinci elde edilecek zarar cocugun ya da herhangi bir aile bireyinin hayatindan onemli degildir diye dusunuyorum.
  • Anlıyorum hocam, Kesinlikle katılıyorum size

• Hemican kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğinizde haklısınız ama arka sıra koltuklarda emniyet kemeri takma oranı gerçekten düşüktür.
    Tabikide güvenlik öncelik
    5008 ve Grand Picassoda 3.sıra koltuk var, bazı normal Picassolarda da var. Ama bulmanız zor.

• Gunpower-storm kullanıcısına yanıt
    Evet onun farkindayim ben de Turkiyede arka koltukta kemer takma orani dusuk ama artiyor zamanla. Ozellikle yurtdisina gidip donen kisiler bu aliskanligi geri tasiyorlar ve kendi cocuklarina da yerlestirmis oluyorlar.

Ama benim asil savundugum nokta arka koltukta bir yetiskin kemer takmiyorsa kendi kararidir. kendi hayatindan kendi sorumludur. Fakat bir cocugun daha kendi kendine karar verme yetisi yoktur. Eger kemersiz seyahat ettiriliyorsa bu yetiskinin sorumlulugudur ve o yetiskin onun adina onun hayatini riske atma kararini vermis oluyor.

Turkiyede de aslinda kurallara gore cocuklar cocuk koltugunda seyahat etmeliler fakat polis bunu hic kontrol etmiyor. Hiz cezalarindan vs. daha onemli bir konudur aslinda bu. Hatta soforun kemer takmasindan da daha onemlidir. Biraz onem verilse kontrollerde ve bu konuda ceza kesilse cocuk koltugu kullanim orani artar.
  • Bunu alacağına gel benim arabayı vereyim sana otomatik 39 binde astra j sport paket sedan tonla da ekstrası var :) 70-72 arası anlaşırız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Merdomable

Bunu alacağına gel benim arabayı vereyim sana otomatik 39 binde astra j sport paket sedan tonla da ekstrası var :) 70-72 arası anlaşırız.
    Astra ile Zafira arasında altyapı olarak çok az, hacim olarak dağlar kadar fark var. Ben de J Sedan sahibiyim

MPV alıyorsanız PSA ve Reno grubundan uzak durun. Zaten bir kere sıfır 2018-19 model 5008'in, sonra kullanılmış Zafira'nın içine oturun; plastikleri elleyin dediğimi anlayacaksınız. Ford veya Opel bu konuda hakkını veren Avrupa'daki nadir şirketlerden. Belki Amerika'da bu tarz araçların çok popüler olmasındandır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsa -- 10 Nisan 2019; 17:4:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Elsa

Astra ile Zafira arasında altyapı olarak çok az, hacim olarak dağlar kadar fark var. Ben de J Sedan sahibiyim

MPV alıyorsanız PSA ve Reno grubundan uzak durun. Zaten bir kere sıfır 2018-19 model 5008'in, sonra kullanılmış Zafira'nın içine oturun; plastikleri elleyin dediğimi anlayacaksınız. Ford veya Opel bu konuda hakkını veren Avrupa'daki nadir şirketlerden. Belki Amerika'da bu tarz araçların çok popüler olmasındandır

Alıntıları Göster
    Hocam teşekkür ediyorum, rica etsem ilk mesajda paylaştığım ilanı inceleyerek bana bu arabayla ilgili fikrinizi belirtebilirsiniz. 2 yıldır 1.3 CDTİ astra j kullanıyordum ama hacim işte

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.