Yazmak yada konuşmak yetmez, eyleme geçmek lazım, ama bizim halkımız eylem konusa gelince kılını kıpırdatmaz, ben bireysel olarak eylemimi koydum, alabilecek durumda olmama rağmen 0 km araç almıyorum, değeri çok düşmüş (tabi sonuçta buraya göre konuşuyorum) ikinci eli pek olmayan araçlar alıp paşa paşa biniyorum zaten aldığımda yeteri kadar değer kaybetmiş olduğundan satarken ne olur diye de düşünmüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: arificlek
İkinci el fiyatlarına bakıyorumda hiç sizin söylediğiniz gibi olmuyor. adam 2010 da aracı şu anki liste fiyatından zaten 10 15 bin aşağıya almış. ikinci elde belirleyici olan liste ve güncel satış fiyatları oluyor ve adam şu anki liste fiyatına göre aracı aldığının üstünde fiyat istiyor. bu durum sıfır alıp bu sene aracını satan arkadaşlar olduğundan tecrübe edilmiştir. arkadaş 2 sene önce kia cerato aracını 40 500 e aldı acil paraya ihtiyacı vardı ve 39 500 e dod a verdi. 1 günde araç satıldı. biraz uğraşayım dese aldığı fiyata satacaktı. Fakat bu durum şu an alınan araçlar için çok zor görünüyor. eğer bir indirim olmazsa geçtiğimiz yıllarda araç alan arkadaşlar aldıkları fiyata araçlarını satabilecekkken biz bugun araç alırsak dediğiniz gibi zarar edeceğiz.
O zamanki "X" lira ile şu andaki "X" liranın aynı olduğunu düşünüyorsanız zaten sorun yok.
quote:
Orijinalden alıntı: aadrty
Artık isyan noktasına geldim Bir ODD başkanı var araç satışları tavan iken gık demeyen zam üstüne zam olurken susan, O ODD başkanı ki bu günlerde yine teşvik demeye başladı,hurda araçları diline dolamaya başladı... Yahu ÖTV,Vergi diye devlete yüklenmeyin Euro 2.57 iken 100 TL olan araç Euro 2.2 iken yani şimdi yine 100 TL... Bu aymazlıktır,bu esnaflık değildir bu işadamlığı değildir,bu distribütörlük değildir... Bu soygundur... 30 BİN Avrolulk araç 75.000 TL den 66.000 TL düşmüştür... Hani nerededir indirim? Geçen sene ilk 6 ayda 420.000 olan satışları Bu sene ilk 6 ayda 340.000 dir... %20 lik düşüş yapar ... 40.000 TL lik araç Şu an 50.000 TL dir... %20 zam demek... %20 düşüş %20 zam üstelik 2.22 lik kur avantajıda cabası... Burada konuçmak yazmak yerine benim gibi araç almamak gibi (normal dünya insanının yapacağı tepki budur) bir tepki gösterir iseniz bu aymazlar indirim yapacaktır... Avrupa ve dünya kriz ile boğuşurken bunu benim gariban ülkemden çıkaran bu vatandaşlar geçen sene ile aynı karı etmektedir... O halde niye indirim olsun?
Niye kızıyon ki o adam işini ehliyle yapıyor. Niye mi ? Ötv zammında ne sesi çıktı? hiç. Şimdi niye ses çıkarsın ki? Hem o çok pahalı dediğiniz modeller ney peki? B sınıfı ve C sınıfı otomobiller ve 40 binleri geçmişler. Nedeni ney? O araçların genelde filo ve şirketler tarafından tercih ediliyor. Ve çook da satıyor.
Yani sen / ben araç almasam bile o adam sattığı araçlarlarla 4köşe oluyor. Eee peki bunlar mı düşünecek otoya zam gelmiş / fiyatlar düşmemiş.
quote:
Orijinalden alıntı: k2fg9
quote:
İkinci el fiyatlarına bakıyorumda hiç sizin söylediğiniz gibi olmuyor. adam 2010 da aracı şu anki liste fiyatından zaten 10 15 bin aşağıya almış. ikinci elde belirleyici olan liste ve güncel satış fiyatları oluyor ve adam şu anki liste fiyatına göre aracı aldığının üstünde fiyat istiyor. bu durum sıfır alıp bu sene aracını satan arkadaşlar olduğundan tecrübe edilmiştir. arkadaş 2 sene önce kia cerato aracını 40 500 e aldı acil paraya ihtiyacı vardı ve 39 500 e dod a verdi. 1 günde araç satıldı. biraz uğraşayım dese aldığı fiyata satacaktı. Fakat bu durum şu an alınan araçlar için çok zor görünüyor. eğer bir indirim olmazsa geçtiğimiz yıllarda araç alan arkadaşlar aldıkları fiyata araçlarını satabilecekkken biz bugun araç alırsak dediğiniz gibi zarar edeceğiz.
O zamanki "X" lira ile şu andaki "X" liranın aynı olduğunu düşünüyorsanız zaten sorun yok.
aynı olmdıklarını size düşündüren nedir. aradaki 1 yılda enflasyon oranı %20 yi mi gördü? araç fiyatlarına bakınca bu oran daha yüksek
quote:
aynı olmdıklarını size düşündüren nedir. aradaki 1 yılda enflasyon oranı %20 yi mi gördü? araç fiyatlarına bakınca bu oran daha yüksek
Hiçbirşey zamlanmadı zaten son 1 yılda. Ne altın ne elektrik ne patates pfff...
quote:
Orijinalden alıntı: k2fg9
quote:
Hiçbirşey zamlanmadı zaten son 1 yılda. Ne altın ne elektrik ne patates pfff...
doğru söylüyorsunuz almanlar türkiyedeki patates fiyatına bakarak türkiyeye satılan araç fiyatlarını belirliyorlar. yada disbiritörler aylık pazar maliyetlerine göre kar marjını ortaya koyuyor. burada euronun doların haraketi önemsiz tabi.
quote:
doğru söylüyorsunuz almanlar türkiyedeki patates fiyatına bakarak türkiyeye satılan araç fiyatlarını belirliyorlar. yada disbiritörler aylık pazar maliyetlerine göre kar marjını ortaya koyuyor. burada euronun doların haraketi önemsiz tabi.
19 Ocak 2011 ;
Çeyrek Altın Fiyatı 109,40 TL
19 Ocak 2012 ;
Çeyrek Altın Fiyatı 157,14 TL
Devlet ithal olduğu için ülkeden döviz çıkardığından çok vergi alıyor, firmalar da kurları, vergileri bahane ederek çok kar ediyor. Neticede bu fiyatlar oluşuyor. Bence fiyatlar olması gerekenin %30 üzerinde.
quote:
Orijinalden alıntı: s0ft
Devlet ithal olduğu için ülkeden döviz çıkardığından çok vergi alıyor, firmalar da kurları, vergileri bahane ederek çok kar ediyor. Neticede bu fiyatlar oluşuyor. Bence fiyatlar olması gerekenin %30 üzerinde.
%37 +%18 daha pahalı aslında bide üstüne bayilerin kazancıda eklenince giren tüketiciye her zamanki gibi
aralik 2011 de aracimi 51150 ye aldim, bugun forumdan biri ayni araci 51000'e almis, keza golfun fiyatlari da (otomatikleri haric) kasa degistireceginden dolayi aralik fiyatlarindan da ucuz. bu sene bildigim kadariyla gecen seneye gore satislari dustu bu yuzden cok fazla zam yok diye biliyorum...
Bu zamlar ne olucak onu merak ediyorum. Her yıl araçlar 10 bin tl civarı zamlanıyor. O zaman şuan 50 bin tl olan bir golf 5 yıl sonra 100 bin tlye mi satılacak dahada kötüsü 15 yıl sonra 200 bin tl mi olucak golf ? Bakıyorumda maaşlarda hiçbir artık yok son 10 yıldır babamın maaşı 1800 tlden-2500 tlye çıktı bu arabalara oranla babamın maaşı her yıl 1000 tl artsaydı o zaman babamın şuan 10.000 tl maaş alması lazımdı. Ben bu işten birşey anlamadım.Gerçi alan bulunur nasıl olsa biz almasakda olur araba firmaları için.
Sadece araba fiyatlarımı sanıyorsunuz,ev fiyatlarına bakın 1-2 sene oncekı fıyatlarla karsılastırın yarı yarıya oynama var.Soyle soylıyım 2010 yılında 170 200 bin liraya dublex daire alabılrıken sımdı o fiyatlara normal daire satın alınabılınıyor... işin en kötü tarafıda bizim saf halkımız basımı biyere sokuyım diyip alıyor ve 170 bin lirayı 10 sende 270 bin (belki fazla) olarak oduyor.
Devlet ve otomobil firmaları bir olmuş tabiri caizse sırayla beceriyorlar bizi.
40 binliraya neredeyse doğru dürüst araba yok
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme