Şimdi Ara

2012 SIFIR ARAÇ FİYATLARI NEDEN BU KADAR YÜKSELDİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR BU ARALAR SIFIR ARAÇ ALMAK İÇİN FORUMDA BAYA BİR VAKİT GEÇİRİYORUM. FAKAT FİYATLARI GEÇEN YILA GÖRE KIYASLADIĞIMDA BAZI MODELLERDE 10 BİN TL GİBİ BİR ARTIŞ GÖRÜYORUM. SİZCE BU FİYATLAR EYLÜL AYINA DOĞRU DÜŞÜŞ GÖRÜRMÜ. NETİCEDE 2. ELDE KİMSE 2011 ARAÇ İLE 2012 ARACA 10 BİN TL FARK VERMEZ. EN FAZLA 2, 3 BİN OYNAR.

• herhangi bir umudum yok. korkum bu fiyatlara araç aldıktan sonra fiyatlarda düşüş yaşanırmı. yüzde 10 ile 20 arası bi artış var geçen seneye göre.
  • şimdi iktisatta bir konu var iktisatın temelini oluşturan.en iyi kavradığım şey.

Bir maldan belli bir miktar satmak için bir plan yaparsınız.O malı en düşük maliyetle ama en yüksek kar getirisi ile satmak istersiniz.

otomotiv firmalarıda aslında bu basit denklemi gerçekleştiriyor.Bir üründen 1000 tane satıp x lira kar elde edeceğine, dünya krizdeyken o zaman 100 tane satayım ama yine edebileceğim maksimum x karını sağlayım diyor aslında konu o kadar basit.

tabi bunun yanına birde düşürülen giderler, düşen kalite, fabrikalarda işçi çıkarmalarıda ekleyince hatta kapanan fabrikalarda var sonuçta firmalar o yıl için hesapladıkları tutarlarını tutturmak derdinler sadece.bunun son tüketiciye yansıyan ayağıda her zaman olduğu gibi zam tabiki
  • eskiden dolar kuru bahane edilirdi geçen sene dolar bundan daha yüksekken bile fiyatlar çok daha ucuzdu.akla mantığa sığmayan bir fiyat politikası var
  • Buraya bazı şeyler yazardım ama hem antipatik olmamak, hem de yazsamda bir işe yaramayacağı için kendime saklıyorum.

Bu konuda sadece, bizim millet bu kadar rahatına düşkün ve vurdumduymaz olduğu sürece bu böyle gider.

İddia ediyorum şu andaki bütün araç fiyatlarına 10000 lira eklensin 1 2 ay millet mızmızlanır sonra yine almaya devam eder.

Peki gerçekten birşeylere dur mu demek istiyorsunuz?

O zaman daha 2 senelik aracınızı satıp yenisini almayacaksınız. Kullanmadığınız halde ikinci bir araç almayacaksınız. İhtiyacınız yokken "belki lazım olur" diye araç almayacaksınız. "Hafta sonu pikniğe gideriz" diye araç almayacaksınız vs vs...
  • OCTAVİA ELEGANCE 1.6 TDI CR 105 HP DSG Tipt ARACI İNCELEDİM BUGÜN. LİSTE FİYATI 69 250 İNDİRİMLİ 65 700. SONRA FİYAT YÜKSEK GELDİ ÖNCEKİ SENELERİN FİYATLARINI ARAŞTIRDIM EKİM 2010 DA ARACI 57 500 ALAN VAR, KASIM 2010 53 500, ŞUBAT 2011 56 00, NİSAN 2011 54 00 ALANLAR VAR. ŞU ANKİ FİYAT GEÇEN SENEYE GÖRE 11 750 TL ARTMIŞ. DURUM BÖYLE OLUNCA BENDE TEREDDÜT ETTİM. NETİCEDE BU ARACI 5 SENE KULLANACAĞIM VE SATACAĞIM. SATARKEN 2011 MODEL ARAÇTAN EN FAZLA 2000 TL FAZLA FİYATLA SATABİLİRİM. FAKAT ŞU ANDA VERECEĞİM FARK ORTADA. ALIP ALMAMA KONUSUNDA ÇOK KARARSIZ KALDIM.
  • o talihli benmiyim :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: k2fg9

Buraya bazı şeyler yazardım ama hem antipatik olmamak, hem de yazsamda bir işe yaramayacağı için kendime saklıyorum.

Bu konuda sadece, bizim millet bu kadar rahatına düşkün ve vurdumduymaz olduğu sürece bu böyle gider.

İddia ediyorum şu andaki bütün araç fiyatlarına 10000 lira eklensin 1 2 ay millet mızmızlanır sonra yine almaya devam eder.

O zaman daha 2 senelik aracınızı satıp yenisini almayacaksınız. Kullanmadığınız halde ikinci bir araç almayacaksınız. İhtiyacınız yokken "belki lazım olur" diye araç almayacaksınız. "Hafta sonu pikniğe gideriz" diye araç almayacaksınız vs vs...

çok antipatiksin

ama çokta haklısın.

bu millete az .

hepsi sultan kayıklarında büyüdükleri için yayan gidemezler hiçbir yere.

• quote:

Orijinalden alıntı: fortune1905

çok antipatiksin

ama çokta haklısın.

bu millete az .

Daha ayrıntılı ve açıklayıcı bir yazı yazsam forumda barındırmazlar hatta devlet fişler fln. Gerek yok.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fortune1905

çok antipatiksin

ama çokta haklısın.

bu millete az .

Daha ayrıntılı ve açıklayıcı bir yazı yazsam forumda barındırmazlar hatta devlet fişler fln. Gerek yok.

boş ver değişen birşey olmayacak nasılsa.

kendini yormana değmez

• Şuan 3 arkadaşım da sıfır araç almak için kasım ayını bekliyor...
    Şu da bir gerçektir ki en iyi sıfır araç kampanyaları ve sağlam indirimler kasım-aralık dönemlerinde gerçekleşir. Çok ciddi indirimler olur. Bu hep böyle olmuştur...Elektrikli araçlar ise şuanda ülkemiz için herne kadar umut vadedemez ise de bir 5 yıl sonra durum hiç de öyle olmayacak, her aracın bir çok geliştirilmiş elektrikli modelleri çıktığında ise yakıtlı araçların bittiği an olacaktır...Aynı bir zamanlar çok moda ve pahalı olan nokia cep telefonu modellerinin, şimdi kimsenin yüzüne bakmadığı gibi, ios ve androidden dolayı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogretmen_06 -- 15 Temmuz 2012; 1:23:53 >
  • petrole alışkın türk tolumuna(5 liraya benzin satan ve iyi para götüren toplum) sen çıkıp elektrikli araç getiremezsin. getirtmezler. sana basın yoluyla öyle bir provakasyon yaparlar ki sen bile inanırsın. neyse petrol babaları türkiye den ellerini çekemedikçe elektrikli aracı unutun.
  • Euro 2.50 deyken de aynı fiyat 2.22 deykende,üstüne üstlük %10 da zamlı fiyat koyuyorlar...

Ülkemizdede otomobile aşır bir rağbet var, potansiyel çok yüksek,nufusumuza göre 2-3 milyon araç satışı olmalı,şu an 800 bin...

Buda devamlı artacak otomobil satışı demek.Otomobil almak için fiyatların düşmesini beklemek saflık olur.

Bu şartlarda indirim değil de makul bindirimler kabulümüz olmalı
  • Almayın arkadaş, özellikle Dizel araç almayın. 1.6 benzinli alın lpg ile binin. Dünyanın hangi ülkesinde birebir aynı donanım dizel ile benzinli c segment araç arasında 10,000+ TL gibi rakamlar oynuyor

Opel astra classic
    VW Golf 1.6
    Chevrolet Cruze

tarzı F/P araçları alın binin. Varsın 3-5 donanım eksik olsun ne olacak. LPG'de attınızmı dizel gibi tüketim değeri olur zaten.

Bizim millete müstehak, birde ikinci el araç piyasası bitmiş diyorlar, adam 1 sene bindiği 8-10 bindeki araca sıfırından 1000 lira eksik istiyor Hoş sıfırından daha çok isteyende var

• Yil sonlarinda satis gedeflerini tutturmak ve yeni modellerin de cikmasiyla birlikte illaki indirimler olur, bunu bilmemek saflik olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Buraya bazı şeyler yazardım ama hem antipatik olmamak, hem de yazsamda bir işe yaramayacağı için kendime saklıyorum.

Katılıyorum.

50 bine sıfır araç alınır 3 sene sonra 38 bine satılır. 12 bin zarar. Sonra 60 bine başka sıfır araç alınır. 22 binde ordan zarar.

3 senede toplam zarar 34 bin. Noldu sıfır araç aldım.

Tabi kimsenin parası bizi ilgilendirmiyor ama sokakta mı buluyorlar acaba diye düşünmede edemiyorum.

• Kalitesiz kıçı kırık duster ın fiyatına bakarmısınız sizce bu araba o kadar parayı hakediyor mu ?
    http://www.dacia.com.tr/duster/fiyatlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogretmen_06

Yil sonlarinda satis gedeflerini tutturmak ve yeni modellerin de cikmasiyla birlikte illaki indirimler olur, bunu bilmemek saflik olur.

Sanırım geçtiğimiz aralıkta bu indirimler pekte beklendiği gibi olmadı. yanlışım varsa düzeltin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: insideman

quote:

Katılıyorum.

50 bine sıfır araç alınır 3 sene sonra 38 bine satılır. 12 bin zarar. Sonra 60 bine başka sıfır araç alınır. 22 binde ordan zarar.

3 senede toplam zarar 34 bin. Noldu sıfır araç aldım.

Tabi kimsenin parası bizi ilgilendirmiyor ama sokakta mı buluyorlar acaba diye düşünmede edemiyorum.

İkinci el fiyatlarına bakıyorumda hiç sizin söylediğiniz gibi olmuyor. adam 2010 da aracı şu anki liste fiyatından zaten 10 15 bin aşağıya almış. ikinci elde belirleyici olan liste ve güncel satış fiyatları oluyor ve adam şu anki liste fiyatına göre aracı aldığının üstünde fiyat istiyor. bu durum sıfır alıp bu sene aracını satan arkadaşlar olduğundan tecrübe edilmiştir. arkadaş 2 sene önce kia cerato aracını 40 500 e aldı acil paraya ihtiyacı vardı ve 39 500 e dod a verdi. 1 günde araç satıldı. biraz uğraşayım dese aldığı fiyata satacaktı. Fakat bu durum şu an alınan araçlar için çok zor görünüyor. eğer bir indirim olmazsa geçtiğimiz yıllarda araç alan arkadaşlar aldıkları fiyata araçlarını satabilecekkken biz bugun araç alırsak dediğiniz gibi zarar edeceğiz.

• Artık isyan noktasına geldim

Bir ODD başkanı var araç satışları tavan iken gık demeyen zam üstüne zam olurken susan,
    O ODD başkanı ki bu günlerde yine teşvik demeye başladı,hurda araçları diline dolamaya başladı...

Yahu ÖTV,Vergi diye devlete yüklenmeyin Euro 2.57 iken 100 TL olan araç Euro 2.2 iken yani şimdi yine 100 TL...

Bu aymazlıktır,bu esnaflık değildir bu işadamlığı değildir,bu distribütörlük değildir...

Bu soygundur...

30 BİN Avrolulk araç 75.000 TL den 66.000 TL düşmüştür...

Hani nerededir indirim?

Geçen sene ilk 6 ayda 420.000 olan satışları
    Bu sene ilk 6 ayda 340.000 dir...

%20 lik düşüş yapar ...

40.000 TL lik araç
    Şu an 50.000 TL dir...

%20 zam demek...

%20 düşüş %20 zam üstelik 2.22 lik kur avantajıda cabası...

Burada konuçmak yazmak yerine benim gibi araç almamak gibi (normal dünya insanının yapacağı tepki budur) bir tepki gösterir iseniz bu aymazlar indirim yapacaktır...

Avrupa ve dünya kriz ile boğuşurken bunu benim gariban ülkemden çıkaran bu vatandaşlar geçen sene ile aynı karı etmektedir...

O halde niye indirim olsun?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.