Şimdi Ara

2012 TIP KONTENJANLARI VE PUANLARI NASIL OLUR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar yorumlarınız bekliyorum

• kontenjanları görmek lazım... Ama artık üniversiteden üniversiteye çok değişiyor oynamalar, öngörmek zor. Geçen sene ege tıp 3050, Ankara tıp 2800 civarına düştü ama bunu öngörebilen pek yoktu... İlk 5000 civarları için 500 kişiye kadar düşmeler olabilir diyorum
  • geçen yıl mesala en son devlette van tıp var onun sıralaması da 11340 bu sene ne olur acaba onu merak ediyorum sınırdayım.
  • dostum ben de sınırdayım kaç geliyor puan
  • Ben biraz daha geriye kayacağını düşünüyorum. Ben de tıp okuyorum şu an ve çalışma saatleri, iş yükü gibi koşullar gerçekten ağır, tıp okumak da kolay değil, doğuda 6 yıl okumayı iş ciddiye binince göze alabilenler azaldı, kaldı ki hekimlere uygulanan şiddet ve hekimlerin memnuniyetsizliklerinin alenen yansımalarının tıbba ilgiyi artıracağını düşünmüyorum. Neyse bunlar apayrı konular ama sonuç olarak sınırdayım diyorsan girebilme şansın yüksek.. Umarım senin için hayırlısı olur. meslek hayatında başarılar dilerim.
  • Bu yıl da büyük ihtimalle sıralamalarda bir gerileme olacaktır. Sanırım bu yıl da yeni tıp fakültesi açılmış. Hem her yıl kontenjanları arttırıp duruyor YÖK. Tamam daha fazla insan hayallerindeki fakülteye girebiliyor ama bunun sonucunu pek düşünen yok sanırım. Yakında kantinde de ders işlenmeye başlarsa şaşırmam.
  • baska hic bi konuda tereddutum yok ama 28 29 yasinda para kazanmaya baslayacak olma dusuncesi beni yiyip bitiriyo. Cevremde herkesin belli bi duzeni kurulmus olacakken ben daha neredeyse 30umda baslayacagim hayata. Benim gibi tereddutu olan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 505 gibi bir puan gelecek 2. yılım bu benim sana kaç puan geliyor
  • bende biraz öyle düşünüyorum aslında ikilemdeyim edebiyat sınavınada girdim ordan 475 gibi bir puan gelecek tıp olmazsa diş hekimliğine mi gitmeliyim yoksa hukuk mu kafam allak bullak çok hedefsizim.
  • aynen benimde 498 le 505 arası geliyor..tıp eğer puanlar düşerse ya doğuda bi tıp ya da ucu ucuna kaçırıcaz..ya da diş,fizik tedavi,hukuk puanımda 460.ben danışmanıma sordum puanlar düşebilir diyo
    hukuk zaten garanti 10 puan ama tıp düşmeyedebilir çünkü fen aşırı kolaydı
  • öncelikle merhaba bu mesajıma *şehir olarak *hazırlık sınıfı varmı*eğitim nasıl*olarak cevap yazan olursa süper olur
    sıralamam 5711
    1-dokuz eylül 4000
    2-uludağ 4550
    3-eskişehir 4880
    4-akdeniz 5570
    5-selçuk 6700
    6-kocaeli 5560
    7-katip çelebi(?) 7000
    not:yozgatta oturuyorum ulaşım önemli değil
  • Bu sene hemen hemen her bölümde epey bir kontejyan açıklığı olacağı söyleniyor.Sanırım Tıp bölümündede epey bir kontejyan açıklığı olacağını düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harmonical

baska hic bi konuda tereddutum yok ama 28 29 yasinda para kazanmaya baslayacak olma dusuncesi beni yiyip bitiriyo. Cevremde herkesin belli bi duzeni kurulmus olacakken ben daha neredeyse 30umda baslayacagim hayata. Benim gibi tereddutu olan var mı?

Tıpta uzmanlığını okurken maaş alıyorsun.Ve ayrıca son 3 sene emin değilim ama ordada bir miktar alıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SüleymanAyvaz

quote:

baska hic bi konuda tereddutum yok ama 28 29 yasinda para kazanmaya baslayacak olma dusuncesi beni yiyip bitiriyo. Cevremde herkesin belli bi duzeni kurulmus olacakken ben daha neredeyse 30umda baslayacagim hayata. Benim gibi tereddutu olan var mı?

Tıpta uzmanlığını okurken maaş alıyorsun.Ve ayrıca son 3 sene emin değilim ama ordada bir miktar alıyorsun.

Son 3 sene para yok. Şimdi mecliste bir düzenleme var sadece son sınıfa asgari ücretin yarısı kadar maaş vermeyi düşünüyorlar. Ama sadece tasarı ve CHP'nin. Geçeceğini sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Profesyonel Okur

quote:

Orijinalden alıntı: SüleymanAyvaz

quote:

Son 3 sene para yok. Şimdi mecliste bir düzenleme var sadece son sınıfa asgari ücretin yarısı kadar maaş vermeyi düşünüyorlar. Ama sadece tasarı ve CHP'nin. Geçeceğini sanmıyorum.

Uzmanlıkta alınıyor ama ondan eminim

• benim y-mf3 11300 herhangi bir tıp veya hacettepe diş gelir mi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.