Şimdi Ara

bu sıralamada eczacılık mı diş mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hocalarım sıralamam 43,6k , bu sıralamaya pek iyi dişler tutmaz zaten. Afyon, Kütahya, Burdur vs. belki tutar, eğer 3k falan çekerse. Eczacılıkta da ege(belki),ankara,gazı, ikcu falan gelebilir. Sizce hangisi daha mantıklı. Dişi nerede okuduğumuzun önemi var mı? Diş ve eczacılık dışı tavsiyeniz varsa da alabilirim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• up

• Hocam senin bilcegin iş eczacilik ve dis hekimligi cok farkli meslekler hangisini severek yapacaksan onu yaz küçük şehirde diş okumak is imkani acisindan cok fark ettirmez ataniliyor genelde ama hani gece hayati isterim vs dersen sinav sistemi onemli bazi eczaciliklar surekli sinav yapiyormus kendine ayiracak vaktin kalmiyormus hangi meslegi sevecekswn onu yaz dis gibi. Bir bolumde universite cok da fark ettirmez bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama tabi ki sehir de onemli 5 senen gecicek sonucta meslek de onemli surekli o meslegi yapicaksin bence bakman gereken ben disi mi daha cok severim eczaciligi mi sirf dis gelmedi diye eczacilik yazanlar cok pisman olabiliyor

• betulayaz91 B kullanıcısına yanıt
    Hocam benim için tam tersi, eczacılık dersleri bana daha uygun. Kimyayı biyolojiye tercih ederim. Ancak diş de güzel duruyor, dediğin gibi dişe gidersem küçük şehirde ve ailemden uzakta olacağım ama eczacılıkta ege falan gelirse bana çok yakın zaten. Ayrıca gece hayatı vs. benim için pek önemli değil, ben zaten aşırı sosyal biri değilim.

• betulayaz91 B kullanıcısına yanıt
    Hocam benim zaten kendime ayıracak zamanım genelde kalmıyor ne yaparsam yapayım. Yabancı dil, spor vs. derken vakit geçiyor, sınav olması da bana çok farketmez hatta bazı fakültelerde sınav olması iyi. Sürekli tekrar ve çalışmak mecburiyeti olacak.

• Valla kendini en iyi sen tanirsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cantyry kullanıcısına yanıt

hocam bende kafayı yiyeceğim 7 gündür. 37,5k geldi sayısal ama ne yazsam hâla kararsızım.Diş hekimliğine bende pek yakın değilim eczacılık yada mühendislik tercih edeceğim gibi duruyor , mühendisliklerde de çok çabalaman lazım eczacılıkta biraz rahat ama iş alanı biraz kısıtlı(kamu için) , tabi bundan 5 yıl sonra mezun olduğumuzda neyin ne olacağını kimse bilemez ama serbest eczacılık biter diye düşünüyorum kendi eczaneni açman çok zorlaşır(devir alma olabilir ama onun fiyatlarınada uçuk diyorlar). Onun yanı sıra ilaç ve kozmetik gibi alanlarda çalışılabilir.

• sadness14 S kullanıcısına yanıt
    Hocam benim mühendislige ilgim pek yok olsa bile bu sıralamaya gitmeyi isteyeceğim bir yer yok. Diş hekimliği konusunda ise dersler beni sıkabilir diye düşünüyorum çünkü biyolojim biraz sıkıntı ve ilgim de yok. Kimya ya da matematik ağırlıklı düşünüyorum, ODTÜ kimya veya mat gelse yazardım ama onlar da gelmiyor. Bu durumda ya kimya ya da eczacılık yazacağım. Evet şu an bile kendi eczaneni açmak zor, paran varsa hallolur bir şekilde. Birkaç iyi yerlerden mezun olan kişilerin Eczacıbaşı gibi yerlerde çalıştığını duydum. Yurtdışına giden de var ( yabancı dil aşırı derecede önemli, akademik İngilizce), devlet hastanesinde çalışan 3 yıl önce mezun olmuş biri 40k alıyor. Devlete atanmak da zor kura sistemi var. Ama benim eczacılık hariç seçebilecegim daha iyi bir şey yok şu an ve dersleri acayip derecede ilgimi çekiyor. Kendimi geliştirip yurtdışına gitmek istiyorum ben de ama olmazsa da bir şekilde is bulurum diye düşünüyorum. Şu an ülkede garanti bir meslek yok zaten, kime sorsak onu yazma bunu yazma diyorlar. Kendin ne yapabileceksen ve ilgini ne çekiyorsa onu yaz. Doktor tanıdığım tıp yazma diyor, babam esnaf olma diyor, mbg ve taşra mühendislik zaten sıkıntı. Kısacası kendimizi geliştirelim ve ne istiyorsak onu yapalım. Sevmediğim işi yapıp işsiz kalmaktansa sevdiğim işi yapıp işsiz kalmayı tercih ederim.

Seninle kesinlikle aynı kafadayım hocam , ailem biraz daha garanti mesleklere yönelmemi istiyorlar diş hekimliği gibi(onlar da kendince haklı) ama dediğin gibi olay aslında sevmek.Üniversite 5 yıl ve sevmediğin bir alanın 5 yıl boyunca çekilebileceğini düşünmüyorum.Benim fizik kimya ile aram iyi , biyolojiyi bende çok sevmem o yüzden Ben yeditepe ctis den yana şansımı deneyeceğim(fazla öne gelip tutmayabilir) eğer gelmezse eczacılık düşüncem var

Hocam dişi bırakan çok var bu şekilde. Teorik eğitimi ağır, pratiğe girmiyorum bile. El becerisi olması gerekiyor, çok olmasa bile geliştirmen gerek. İnsanlardan tiksinmemen gerek, 50 yaşındaki dökük dişli teyze de gelecek sana. Eğer benim yurtdışı gibi bir hedefim olmasaydı ve yabancı dilim de kötü olsaydı, biyolojiyi de sevseydim dişe giderdim. Ki şuan diş hala eczacılıktan ve birçok meslekten daha garanti.

• katılıyorum hocam , yapabilecek yazmalı. Bu arada hangi eczacılıkları yazmayı düşünüyosun , ingilizce mi yazacaksın

Bana İngilizce gelen pek yok. Ege,Ankara Türkçe İngilizce, Anadolu, Gazi yazarım büyük ihtimal. İstanbul düşünmüyorum. Ege'nin gelmesi de biraz zor gibi, 39.8k ile kapatmış. Yani 3.7k geri çeker mi bilemem. İngilizcem zaten fena değil dilden 4.9k yaptım bu sene, kendim geliştirmeye çalışacağım. Akademik İngilizce farklı.

Anladım hocam hakkında hayırlısı olsun

Teşekkür ederim hocam, senin de.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.