Şimdi Ara

Diş sizce mezun olarak fazla mı şişiyor ? [Dişçiler yardım]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 19k yaptım medipol diş yazmayı aklımdan geçirdim ismi var vs diyerek kafamada oturmuştu ama internette mezunun çok devlet için atamanın çok az olduğu (galiba kura sistemi sebebiyle) gerçeğiyle karşılaştım. Sektörün içinde olan hocalarım bu konu hakkında ne düşünüyor? Hala okunabilecek bir bölüm mü ? Düşünceleriniz nelerdir. Birde 19k ya hangi üniversiteyi önerirsiniz. Teşekkürlerimi sunuyorum şimdiden

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Devlette atama çok az ve kurayla bu doğru

Bence hala okunabilecek bir bölüm zaten çoğu kişi mezun olunca uzmanlık düşünüyor. Devlette çalışırım diyip bu bölümü tercih etmeyin yani

Uzman olmadan da klinik açan veya bi yerde çalışıp çok kazanan diş hekimleri var.

• Üniversite seçerken bence o üniversitenin geçmişini ve geleceğini (özellikle medipol için) göz önünde bulundurmak önemli. Ayrıca her üniversitenin sistemi farklı bu sistemleri iyi araştırıp tercih yapmalısın mesela marmara dişte alttan alma yok ancak çapa dişte var ve benim bildiğim bir tek çapada var. Tabi ki de akademik kadro da son derece önemli ve burda da ön planda olan çapa ve hacettepe haricinde ben göremedim. Tavsiyem çapayı seçmen olacaktır. Meslekte işsizlik vs çok bir fikrim yok ancak ben daha hiç işsiz bir diş hekimi görmedim ki bizim fakültemiz dönemde 200 öğrenci alan bi fakülte. Devlet de zaten gereksiz 5 dk da bir hasta bakarak insan üstü bir çabayla özeldeki meslektaşlarından çok daha az kazanıyorlar gördüğüm kadarıyla iyi ki ataması az. Ben çapadan da dişten de memnunum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çeka help hesabını etiketleyemiyorum

• Dt.LeeSin D kullanıcısına yanıt
    hocam istanbul üniversitesi - istanbul üniversitesi (cerrahpaşa) var çapa dediğiniz 1. yazdığım değil mi

• Ortalama senede 4-5 bin kişi mezun oluyor. Bir kısmı direk özelde çalışmaya başlıyor bir kısmı dusa öylesine giriyor bir kısmı doktora programlarına gidiyor bir kısmı ciddi biçimde dus çalışıyor bir kısmı da pratisyen olarak atamaya giriyor. Aslında şu an çok da kötü değil eninde sonunda hedefini netleştirip calisan herkes hedefine ulaşıyor. Ama bu şekilde gittikçe bir hekim enflasyonu sorunu olacak. Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre diş hekimliği kontenjanlarında bir daralma da olacak. Eğer bu olursa(ki bence 1-2 seneye olacak) ve adsm sistemi hayata tam anlamıyla geçirilirse mesleğin geleceği baya parlak duruyor.

Bir de tüm dünyada özellikle AB ülkelerinde ve İngiltere'de diş hekimliği devlet eliyle özel sektöre itilmeye çalışılıyor Türkiye de aynı durum var. Hekimin çalışması için ciddi masraflı makineler malzemeler gerekiyor. Bu yüzden atamalar şu an için az.

Özel sektöre daha dönük bir meslek olduğu için kişinin kendini yetiştirmişlik düzeyi piyasada kendini çok belli ediyor özellikle de bu kadar çok vasıfsız kişinin bu fakültelere gelebilmesiyle.

Bence hâlâ daha Türkiye'de yazılabilecek en iyi meslekler arasında ilk 3te diş hekimliği... Yine de iyi düşün gerçekten ilgin olup olmadığını iyi tespit et. Gerekirse bir klinikle git görüş bir gün misafirleri ol gör nasıl bir iş oldugunu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Uzmanlıkta bölüm kazanmak da zor. Çoğu dusa hazırlanan kişinin ıslak hayalidir ortodonti

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bakanlığın onayı ile son diş hek fakültesinde okuyan öğrencilere asgari maaş getirilmesi ileri ki yıllar da diş hek fak kontenjanlarının azaltılması yönelik çalışmaların olması.Aile diş hekimliği uygulaması için pilot hastenelerde diş hekimleri çalıştırılması bu baya bir istihadamı gerektirir Tıpa bağlı dişte de uzmanlık kontenjanların arttırılması yönelik çalışmalar istihdamı arttırması. Doktora ile akademisyenlik yanında üniversite hastenelerin de çalışma ve askeri hekimlik yaparak tecrübe kazanılması,kendi kliniğini açmak özel kliniklerde çalışmak gibi gibi olanakları mevcut meslek gelecekte kötü durmuyor

• Aynen 1. Yazdığın

• Hocam mezun fazlası olur falan da sonuçta iyi okuldan mezun olcaksin yani bunun etkisini iş bulmada göreceğini düşünüyorum(en azindan bizim okul mezunlari falan bunu hep diyor).Uni hayati olarak zaten okuduğun bölümde trde en iyi yerlerde okuyacaksın yani aldığın eğitim herhangi bir dt ye göre çok iyi oluyor.

Devlet zaten bence hiç mantıklı değil kimse de mantıki bulmuyor hatta ben kuraya bile girmem herhalde diyorum.

Okulu iyi şekilde bitirip zaten üstüne bir de cerrahi ortodonti uzmanlığı falan yaparsan kazanacagin paralarda yuksek olur(oyle deniyor genelde)

Bence 19k dan sağlık düşünen birisi için çapa marmara ankaradaki dişler en iyi seçenekler.

İstanbuldaki okullar hakkinda hic bilgim yok sadece ankaradakilere hakimim

• Dişte
    Kendin özel yer açarsan iyi yaşarsın
    Ortodontist olursan
    Ama yapay zeka gelip
    Dişçilerin de mesleğini alacak geçmiş olsun
    Açtığın klinikte şimdiden kodlama öğren :))))

• Ankara ,hacettepe(gelmez muhtemelen) ,gaziyi oneririm hocam sizin siralamanizda olup ankara yerine gaziye falan gelen çok oluyor pratik egitimden dolayi bunlar direkt yazilabilir yani

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.