Selamlar, 5 yıl önce gurur tablosu yaptığımız foruma artık mezun olarak döndüm. Fakülte derecesiyle 6. olarak bitirdim. Çok bir önemi yok bizim bölümde, meslekte ama olsun. Eskisi gibi yardımlaşma ya da soru/cevap çok fazla dönmüyor anladığım kadarıyla. Hatta aktif üye ya da forumda gezen misafir sayısı eskiye göre belki de 10'da 1'inden bile az ama yine de açmak istedim konuyu. Bomboş mesajlara cevap yerine, okkalı küfür ediyorum artık. Bölümü yazıp yazmamanız benim hayatımda en ufak bir şey değiştirmez ama mesleğime hakaret edildiyse aynı ayarda söverim şimdiden affola ve bilginayze. |
Yeni Mezun Oldum - Diş Hekimliği - Tıkla Sor
-
-
mezun olunca devlete atanma olasılığı ne kadar oluyor -
ilk ve açıktan atama kurası’na katılıyorsun. yılda 3-4 kez oluyor ort. katılımcı sayısı duyurulmuyor. kurallar şöyle:
herhangi bir sınav yok, ortalama vs etkileyen hiçbir şey yok.
atamaya kaç kez katıldıysan üst üste o kadar ismin yazılıyor şans faktörünü arttırmak için.
1. tercihin dışında bir yer çıkması imkansız ilk tercihle her yer doluyor. merkezi yerler için şans 1/40 filandır. perifere gittikçe daha çok ihtimal var. ilk atama için.
diş tabibiysen böyle, uzman diş tabibi kadrosunda kadro dolmuyor açıkta kalıyor uzman dis tabibi icin %100. -
teşekkürler hocam peki devlette calisma sartlari nasıl maas nasıl. şu an sbüde 4. sınıf diş öğrencisi arkadaşım için soruyorum -
adsm ya da adsh’ye göre maaş değişiyor. ağız diş sağlığı merkezi / hastanesi. hastane de genel anestezi için ameliyathane oluyor. yataklı servis var hastaya yatış veriliyor. haliyle buranın sgk ödemesi daha fazla ve buna bağlı döneri de fazla.
8.30-16.30 çalışıyorsun. 24 saat nöbet var eğer 7/24 açık olan hastanedeysen. 24 saat sonrası izin var.
sabit maaş + ek ödeme var. bir de buna ilave döner var.
dün 15’inde yatan maaş 3 kalem toplam 80k.
(aylara göre vergi dilimi değişiyor o yüzden her ayın maaşı birbirine tutmuyor. bu tutar eylülde daha net olacak zamlı hali yani)
yılbaşında memur zammı, temmuzda enflasyon zammı geliyor. 6 ayda bir zam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ribas0 -- 16 Temmuz 2024; 16:15:40 > -
Hocam yeni mezun biri için üniversite önemli mi ? Yaş önemli mi ? Maaşlar özel kliniklerde 35 40 k banında mı ? Uzmanlık olduğu zaman devlete atamaları ne durumda cevap verirseniz çok sevinirim taşra tıpla istanbul dişler arasında kaldım
-
Üniversiten önemli değil hocam, 5. sınıfken birçok kliniğe gittim ben haftasonu ya da asistanla çantaya vs. Şimdi de fikir olsun diye görüşüyorum kimse üniye bakmıyor bile. Yaşa da bakan yok. Senin hasta tutup, para kazandırmana bakıyorlar. Sen onlara kazandır, sen de kazan. Özelin mantığı bu. 25k fix + %35 teklifi aldım ben. Ortalama
80-120k bandında yapıyor ama cumartesi de dahil günde 7-8 saat çalışma ister bu. Protez yapmaya başladığında daha da artıyor. Periferde bi yerdeysen 35-40k başlangıç için alacağın tutarlar olur şu an için ama İstanbulda bunu almazsın ama perifere göre daha çok çalışırsın.
Uzman diş tabibinin ataması %100 şu an. Bir süre daha böyle devam eder, açtıkları kontenjan dolmuyor. Zaten bakanlık talep topluyor uzmanlardan boşa kont açmamak adına.
Parayı her türlü kazanırsın, sen meslek yercihi yap yeter.
Çok kabaca bir yorum istersen de özelde çalışacaksan, girişkensen, hasta bağlayabiliyorsan, ağzın laf yapıyorsa diş.
Devlette çalışırım, etliye sütlüye dokunmam dersen tıp.
Tabi mesleki detaylarda ikisine de eşitsen bu dediğim geçerli..
Hayırlısı olsun, tebrik ederim.
-
Yaş kaç hocam -
Hocam çok teşekkürler cevabınız ve tebriğiniz için. Ancak artan diş hekimliği fakültesi yüzünden ( bundan 5 sene sonrası için ) diplomanın önemli olacağını söyleyen diş hekimleri mevcut. Bir de uzmanlık olarak biliyorum zor ama orto veya ağız diş çene uzmanlığı bitirilmesi halinde maaş olarak çok bir artış olur mu ? Son olarak da ADSM ADSH sayılırı 5 sene içerisinde yaygınlaşıp diş hekimliği tekrar daha favori hale gelebilir mi
-
Ben bölüm değişerek dişe geçmiştim. 26 yaşındayım. -
Hocam ben 2019’da fakülteye girerken de aynı cümleler vardı. O hiç değişmiyor; aynı yorumlar. Diplomana bakan cidden yok. Her diploma değerlidir, üniversitenin adı önemlidir ama görece diğer bölümlere göre bu bölümde bi numarası yok. Önemli olan yarattığın network. Çok net bir şekilde.
Ortocu veya cerrah olursan devlette çalışmak istemezsin muhtemelen bunlar 4-5 klinik gezen stabil durmayan branşlar ve haliyle en çok kazanan 2 uzmanlık dalı.
Devlet dersen normalde şu an yeni başlayan 80-100k alıyorsa uzman diş tabibi 120-140k bandında alıyor. Uzman katsayısı ve sabit ek ödemesi baya bi arttırıldı.
Adsm adsh sayıları zaten arttırılıyor ama şu anda artıp da hayata geçecek şey ondan ziyade “aile diş hekimliği”
Koruyucu ve noninvaziv müdahalelerin yapıldığı 1. basamak servis oluşturmak hedefinde. Bazı pilot illerde uygulama var.
Bakan Koca’nın devir teslim töreninde bir kez daha yinelediği gibi hayata geçirilmesi için her şey hazır.
Adsm adsh yaygınlaşmasındansa sağlık ocağında diş hekimleri yaygınlaşacak.
Favori vs tabirlerini pek sevmiyorum, mesleğin favorisi nonfavorisi olamaz. Sıralama geriliyor diye favori değil demek çok mantıklı değil. Mühendislikler yeni nesli daha çok cezbediyor ve sağlık branşları geriliyor diye böyle demek garip. Sıralamalara alt coin muamelesi yapmaya gerek yok.
-
Merhaba devletteki diş hekimi biriyoe konuştuk adsm de maaş+taban+teşvik(bu arada teşvik geçen ayın 30bin civariymis) totalde 120bin aldım diyor.Rakam çok iyi bence benim tanıdık normal pratisyen var ilçe sağlıkta çalışıyor aldığı 85binmis her şey dahil adsm nin diş tabipleri pratisyenlerden iyi alıyor tatalde diyebilirmiyiz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havadan56 -- 16 Temmuz 2024; 17:38:42 > -
İlçe sağlıktaki pratisyen hekim, döner almıyor ondan dolayı bu kadar fark var.
Temelde aynı performans gösterilirse diş tabibi = pratisyen hekim katsayısı aynı.
Acilde çalışan pratisyen 36 saat nöbetlerle epey döner sermaye kasarsa çok daha fazla alır.
120 bin alanın kadro derecesi ne acaba benim dediğim 7/3 yeni başlayan diş tabibi ama bazı yerlerde döner cidden çok sağlam. -
Uzmanlık düşünüyor musunuz ?
-
evet, ekim sınavına hazırlanıyorum fakat kalbimden geçen kasım celbiyle tabip astek olarak askere gidip gelmek. -
kimya mühendisliğini niçin bırakmıştınız -
Beyaz yakalı olmak bana göre değildi, birçok faktör var da özetle böyle diyelim. -
İngilizce diş hekimliği okumayı tavsiye eder misiniz?
-
Eğer ingilizceyi hazırlıkta öğrenecekseniz hayır, diğer senaryolu evrende ise evet.. -
Hocam detaylı cevaplarınız için çok teşekkür ederim sürçü lisan ettiysek affola. Ama zaten hali hazırda yanlış bir meslek seçmiş olmam sebebi ile ince eleyip sık dokuyorum biraz 5 senenin sonunda üzülmek de istemiyorum. Sizin dedikleriniz meslek için beni mutlu etti ama yine aynı forumda mesleğin halinin içler acısı olduğunu söyleyenler de var. ben açıkçası tıp da okusam cerrahi girişimsel bir dal istiyordum diş hekimliği kazanırsam da ağız ve diş cerrahisi istiyorum. Ancak dusa hazırlanırken diş hekimliği yapabilir miyim yoksa direkt dusa mı kanalize olmam gerekir ?
Benzer içerikler
- roketsan çalışma saatleri
- eyüp b geometri pdf
- dönem ortasında okul dondurulur mu
- yaşlı bakımı okuyanların yorumları
- sütten tereyağı eldesi fiziksel mi
- telegram indirim kanalları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X