Şimdi Ara

Yeni Mezun Oldum - Diş Hekimliği - Tıkla Sor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
50
Cevap
5
Favori
3.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bir görün gidip gideyim hocam çok doğru sizce diş 1. sınıfın yaz döneminde bir klinikte gözlem yapmak mantıklı ileride iş bulma açısından

• Slash702 S kullanıcısına yanıt
    değil, 1. sınıf yazında güzelce dinlen eğlen gençliğinin tadını çıkar. gözlem yapsan da hiçbir şey anlayamazsın boşuna gününü çöp etme. yeterince gözlem staj yapacaksın her şey vaktinde güzel.
  • Ribas0 kullanıcısına yanıt

teşekkürler hocam o zaman diş 5 e kadar yazın kafa dinlemeyi tercih ediyosunuz

fakülteden fakülteye değişiyor genelde 4’te kliniğe çıkılıyor bazı okullarda 3’te çıkmaya başlıyorsun.

klinik kısmı zevklidir umarım hocam

ilgilisine zevkli hocam, eğer ilgisizsen hastalarla uğraştığın bir cehenneme dönüşebilir. bir insanla o diş ünitinde savaş vermek çok zor. hele çocuksa  

Hocam ben cerrrah olmak istiyorum  

• Merhaba hocam ben diş hekimliği birinci sınıf öğrencisiyim bölümü son dakika yazmama ve pek emin olamama rağmen şu an oldukça ısınmış durumdayım. Mesleğe daha hakim olabilmek için sonuçlar açıklandığından beri kafamdaki sorulara cevaplar arıyorum. DUS'a girip sınavı kazandıktan sonra uzmanlık yaparken maaş alınıyor mu ya da ne kadar alınıyor veya varsa kriterler neler mesela ben cerrahi düşünüyorum şimdilik aşşağı yukarı ne kadar bir gelirim olur bilginiz var mı bu konular hakkında.

• Hocam ben 2. Sınıf diş hekimliği öğrencisiyim. Size birkaç sorum olacaktı.

1-Bölümdeki artan öğrenci sayısından ötürü bundan 4 5 yıl sonraya diş hekimi sayısı yaklaşık iki katına çıkacak deniyor. Haliyle dus çok daha rekabetli bir hal alacak deniyor bu doğru mu. Biraz karamsar bi hava var genelde insanlarda bu konu hakkında

2-Dus bahsedildiği kadar zor bir sınav mı yks mantığı gibi 9 dan itibaren düzgün bir çalışma mı gerektiriyor yoksa mezun olunca bir 6 aylık çalışma sonucu iyi kötü bir uzmanlık kazanılabilir mi?

3-Cidden asgari ücrete çalışan diş hekimleri var mı bunu da çok duyuyorum sosyal medyada. Başlangıç maaşı genel itibarıyla nasıldır. Bölge bölge değişir mi?

4-Kura ile atama yılda kaç defa olur. Periferde bir ili tercih etsek(Karadeniz, doğu,güneydoğu Anadolu bölgeleri gibi)tutma ihtimali ortalama kaç olur

5-Diş hekimi sayısı artacağı için uzmanlık şart oldu gibi söylemler alıyorum. Üst sınıfların hepsi uzmanlık istiyor. Uzmanlık cidden şart mı. Mezun olunca özel bir kliniğe girsek bir yıl gibi bir süreçte maaş ne seviyelere gelebilir.

6-Mesleki deformasyon konusunda bel boyun fıtığı gibi sorunlar diş hekimlerinin yanlış pozisyonlarda çalışmalarından ötürü mü gerçekleşiyor. Yoksa mesleğin verdiği bir hediye mi?

7-Özelde, devlette; çalışma saatleri, günleri, nöbetler nasıl işliyor?

8-Şu anda bu mesajı yazdığın tarih 17 Kasım 2024 itibariyle asgari şartları taşıyan bir kliniğin maliyeti kaç milyon tl olur?

9-Aile diş sağlığı merkezlerine atama yine kura ile mi oluyor yoksa farklı bir sistem mi var. Burada çalışan diş hekimlerinin maaşları nasıl oluyor. Türkiye genelinde şu anda kaç ilde var ve yaygınlaşması kaç yıl sürer

10-Uzman hekim olunca dal farketmeksizin her dalda istediğimiz ile atanabiliyor muyuz?

11-Dus için dershane şart mı. Daha şimdiden bir sürü reklamlar konuşmalar yapıyorlar. Sadece x yayının kitabını alıp çalışarak istediğim bir uzmanlığı kazanabilir miyim. Bir de okul bittikten sonra mesleğe başlayıp özel klinikte çalışarak bir yandan da dusa hazırlanılabilir mi.

12-Önerdiğiniz bir yayın var mı kitabını alıp çalışmak için

13-Meslekten memnun musunuz. Yolun daha başında olan birine tavsiyeleriniz nelerdir.Son olarak da biliyorum kadının yaşı erkeğin maaşı sorulmaz ama mümkünse güncel maaşınız ne kadar söyleme imkanınız var mı hocam:)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.