Şimdi Ara

DİŞ HEKİMLİĞİNİ BIRAKTIM BİLGİSAYAR MÜHENDİSLERİ BURAYA LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
4.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadşlar gördüğünüz üzere diş hekimliğini bıraktım ve bilgisayar mühendisi olan veya okuyan arkadaşlarla konuşmaya ihtiyacım var İTÜ YTÜ den birinde okuyan veya mezun olmuş biri varsa buraya bakarsa güzel olur

• 4 yil sonra internet kafeyi nereye acion bbjbbb

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • (Özel bir sebebi yoksa)neden bıraktınız acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3626416A3 -- 28 Şubat 2016; 18:11:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buyur sor ne sorucaksan hocam.
  • diş hekimliğini önceden beri pek düşünmüyordum düşünsem bile öyle amaçlar belirleyerek gitmemiştim daha çok rehberlikçi aile sözü dinledim diyelim ve çekilecek çile değildir diş hekimliği verdiğin emeğe , sabra , yediğin azara değmediğini düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3-HİLAL

diş hekimliğini önceden beri pek düşünmüyordum düşünsem bile öyle amaçlar belirleyerek gitmemiştim daha çok rehberlikçi aile sözü dinledim diyelim ve çekilecek çile değildir diş hekimliği verdiğin emeğe , sabra , yediğin azara değmediğini düşünüyorum

Yedigin azar derken ne demek istedin bir de vize felan zorlugu nasil

• Opricnik kullanıcısına yanıt
    yıldızda okuyorsan yıldızın eğitiminin ne derece iyi olduğunu itü de okuyorsan da keza öyle anlatırsan sevinirim diğer ünilerden şöyle bir fark oluşuturuyor dediğin özelliklerini anlatırsan sevinirim.Diğer kafamı kurcalayan bu bölümle ilgili olan kısım şu-- iş ilanlarına baktığımızda tercihen itü odtü ytü mezunu aranıyor yazıyor inşaat makine sektörlerinde ama yazılım için verilen iş ilanlarında herhangi bir tercih üni belirtilmiyor yani yıldızda itüde okuyan birisi yazılım sektöründe girişte fark yapacak bir etikete sahip olmuyor mu ? bilgisayar mühendisiyle bilgisayar programcıları veya üni farketmeksizin tabela üniversiteleri ile aynı kefeye mi konuyor özelde maaş ta ona oranla herkes yazılım yapar zaten mantıgı ile az mı veriliyor ? ve son olarak en önemli kısım bir makineci bir endüstrici bir inşaatcı yıllar sonra yönetim departmanına girebiliyor veya alt departmanlarda müdür olabiliyor fakat bilgisayar mühendisleri ne derece yükselebilir ? Elektrik elektronikciler de keza gayet güzel yükselebiliyorlar örn. avea ceosu hacettepe ee mezunu .Sonuçta bilgisayar mühendisiyim yazılım sektöründe bir kariyer planladım ve güzel işlere imza attım fakat yaşım oldu artık 40 falan ben artık yazılım yapmak istemiyorum bu yaştan sonra yönetim kısmına geçmek istiyorum bu ne derece mümkün örnekleri neler ? tabi şimdi şunu diyebilirsiniz bilgisayar mühendisi kod yazmaz yazılacak kodun hangi dilde yazılacagını mimarisini yapar dışında bir cevap gelirse daha tatminkar olur benim açımdan

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • KEDJUU kullanıcısına yanıt
    bizim fakültede vize final yok sistem bu sene değişmişti , bloklar halinde her blok sonu sınav olursun ve finaller olur yarıyıl finali ve sene sonu finali her sınavın kendi etkenine göre değerlendirilip ortalaması alınır finalin ağırlığı daha yüksek haliyle hatırlamıyorum yüzde kaçıydı ve tabi pratik ödevler ve pratik sınavlar olur -- Blok sistemini de kısaca şöyle söyleyeyim mesela 1. blokta x y z v a dersleri var.Her dersin ders kredisi saatiyle oranlayıp bir sınav hazırlanır.Atıyorum sınav 60 soru 15 x dersin 10 y dersinden gibi .Sınav testtir bir not alırsın ona göre

Azar derken hani çok abartılacak bir şey değil o ona takılma :D seversen katlanırsın ama katı kurallar yok değil sakal bırakmak ta yasaktır mesela sakal yüzünden bile laf yiyebilirsin gerçi sonradan pek sallamamışlar sakalı falan değişiyor bi de üniden üniye bunlar , sen bu sene hazırlanıyorsun galiba sormak istediğin şeyler varsa sorabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3-HİLAL -- 28 Şubat 2016; 20:24:49 >

• 5-6 yıl sonra mezun olacak dişçi kankilerimin muayenehanelerin yanına :D
  • quote:

bizim fakültede vize final yok sistem bu sene değişmişti , bloklar halinde her blok sonu sınav olursun ve finaller olur yarıyıl finali ve sene sonu finali her sınavın kendi etkenine göre değerlendirilip ortalaması alınır finalin ağırlığı daha yüksek haliyle hatırlamıyorum yüzde kaçıydı ve tabi pratik ödevler ve pratik sınavlar olur -- Blok sistemini de kısaca şöyle söyleyeyim mesela 1. blokta x y z v a dersleri var.Her dersin ders kredisi saatiyle oranlayıp bir sınav hazırlanır.Atıyorum sınav 60 soru 15 x dersin 10 y dersinden gibi .Sınav testtir bir not alırsın ona göre

Azar derken hani çok abartılacak bir şey değil o ona takılma :D seversen katlanırsın ama katı kurallar yok değil sakal bırakmak ta yasaktır mesela sakal yüzünden bile laf yiyebilirsin gerçi sonradan pek sallamamışlar sakalı falan değişiyor bi de üniden üniye bunlar , sen bu sene hazırlanıyorsun galiba sormak istediğin şeyler varsa sorabilirsin

10.sınıfımım bide sınav zorlugu vs nasil yani bole her sinavda yada vizede 3000 5000 sayfa notlardan mi soru cikiyor dis hekimi olmayi dusunmuyorum hedefim tıp fak. girmek.

• KEDJUU kullanıcısına yanıt
    hedefim tıp olmazsa dişi de bir düşünürüz mü diyorsun :D ikisi çok farklı ama bakma hekimlik sıfatına , yani şimdi ben henüz 1. sınıftaydım zorluk kısmını benim daha azıcık deneyimim ile anlatsam yanlış yönlendirmiş olabilirim o yüzden kimsenin de geleceğine etki etmek istemem ama çok bir zorlugu yok bana göre tabi üniversiteden üniversiteye değişir bizim fakülte biraz kolaydı açıkcası geçmesi hacettepe marmara bildiğim kadar daha bi kasıyor ama günü gününe çalışırsan üstesinden gelebilirsin bir de kendi fikrim zorluk çekilmesinin nedeni her hafta 1 ödevinin olması ve kabul olmazsa haftaya yeni ödeve geçilirken senin eskisini de telafi olarak yapman gerekiyor her hafta pratik ödevlerini yetiştirmek için uğraşırken bir yandan da teorik sınavlara çalışman gerekiyor bu zorlayan kısım öğrencilerini
  • 3-HİLAL 3 kullanıcısına yanıt
    Hocam diş hekimi yurt dişinda calisma olanagi nasildir

• necmettinerbakan96 N kullanıcısına yanıt
    bilmiyorum onu ünisine göre de bakmak gerek yurt dışında aldıgın diplomanın geçerliliği var mı yok mu diye, diş hekimi olup yurt dışında çalışmak mı istiyorsun ? :D
  • 3-HİLAL 3 kullanıcısına yanıt
    Polanya vb ülkelerde okumak ve yurtdisinda calismak istiyorum tmciyim sene basindan beri hukuk istiyordum yurt dişi olanagi olmadigindan vazgectim bilgisayar mühendisliği ne de çok ilgim var ama çok mezun olmasi urkutuyor ama bilgisayar mühendisliği yurtdisinda dahada sansli onu biliyorum

• quote:

Hangi universitedesin?

• quote:

Orijinalden alıntı: xxxlrge

quote:

Hangi universitedesin?

19 Mayıs taydım

• quote:

yıldızda okuyorsan yıldızın eğitiminin ne derece iyi olduğunu itü de okuyorsan da keza öyle anlatırsan sevinirim diğer ünilerden şöyle bir fark oluşuturuyor dediğin özelliklerini anlatırsan sevinirim.Diğer kafamı kurcalayan bu bölümle ilgili olan kısım şu-- iş ilanlarına baktığımızda tercihen itü odtü ytü mezunu aranıyor yazıyor inşaat makine sektörlerinde ama yazılım için verilen iş ilanlarında herhangi bir tercih üni belirtilmiyor yani yıldızda itüde okuyan birisi yazılım sektöründe girişte fark yapacak bir etikete sahip olmuyor mu ? bilgisayar mühendisiyle bilgisayar programcıları veya üni farketmeksizin tabela üniversiteleri ile aynı kefeye mi konuyor özelde maaş ta ona oranla herkes yazılım yapar zaten mantıgı ile az mı veriliyor ? ve son olarak en önemli kısım bir makineci bir endüstrici bir inşaatcı yıllar sonra yönetim departmanına girebiliyor veya alt departmanlarda müdür olabiliyor fakat bilgisayar mühendisleri ne derece yükselebilir ? Elektrik elektronikciler de keza gayet güzel yükselebiliyorlar örn. avea ceosu hacettepe ee mezunu .Sonuçta bilgisayar mühendisiyim yazılım sektöründe bir kariyer planladım ve güzel işlere imza attım fakat yaşım oldu artık 40 falan ben artık yazılım yapmak istemiyorum bu yaştan sonra yönetim kısmına geçmek istiyorum bu ne derece mümkün örnekleri neler ? tabi şimdi şunu diyebilirsiniz bilgisayar mühendisi kod yazmaz yazılacak kodun hangi dilde yazılacagını mimarisini yapar dışında bir cevap gelirse daha tatminkar olur benim açımdan

Pek tabi hocam o dediğiniz haklı olabilir çünkü bilgisayar mühendisliğinde iyi olan adam her zaman işi kapar. İstersen İTÜ mezunu ol 2 ortalama ile mezun olmuş adamın bilgisi ile diyelim sakarya üniversitesinden mezun iyi bir bilgisayarcı gelir onu tokatlar.

Piyasayı , marketi , teknolojiyi takip etmen yazılımı,bilgisayarları teknoloji gibi kavramlarla haşır neşir olman lazım bir kere. Yani sen işveren olsan işi yapabilecek adamı mı alırsın yoksa itü mezunumu ararsın? Tabela üniversite olayı yok bilgisayarda.Hocalar diyebilirsin fakat bir kaç üni hariç(ytü dahil değil) o da çok bir şeye yaramıyor endüstri misal bogaziçinden mezun olan bilirsiniz işi garanti ceo müdür falan. Fakat bilgisayar öyle değil. Ha diceksin hiç mi faydası yok itün falan fıstık gibi ortamı var yani sosyalleşirsin o kadar.

Mümün niye olmasın yönetim yapabilirsiniz ,araştırma görevlisi olabilirsiniz yada onun gibi şeyler. Genelde iyi bir mühendisseniz zaten software engineer gibi olabilirsiniz yani siz algoritmaları ayarlarsınınz projeyi kontrol edersiniz genç mühendsiler/ yada programcılar onu implement eder.

Güzel meslek ama sonradan üniye girince ay üniye geldim bilgisayar falan bırakıyım sosyalleşim dersleri sallamazsan babayı alırsın.

odtü ve bilkent açık ara en iyi iki okul. yurtdışı olanakları ve imkanları sayesinde

itü 3.

burdan sonrası çok farketmiyor bana sorarsan.

ytü , ktü ,gtü, 3üde teknik üniversite kaynakları aynı neredeyse . izmir yüksek teknolojide baya iyi diye duymuştum.

ege ankara istanbul sakarya benzer kalitede yine okullar .

marmara üniversitesi tavsiye etmem.

• Kardeşim kaç doğumlusun. Benimde içimde tıp yatıyor ama zorla diş hekimliği okuyormuş gibi hissediyorum. Ve yaş ilerlemeye başladı korkuyorum ileride mutsuz olacağım diye.

• bende birakicam galiba disi opmayacak boyle

• Diş hekimliği okumak çokmu masraflı 5yılda toplam kaç tl gider?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.