Kardeşim itü bilgisayar için sıralamasını yaktı
-
-
Tıp vs okumak istemiyorsa kendi bileceği iş.
Fakat bu saatten sonra o silikon vadisi hayalleri bitti sayılır.
Amerika daha fazla göçmen almak istmeyecek ve zaten piyasada fazla fazla pakistanlı, hindistanlı, arap yazılımcı var ucuza iş yapıyorlar.
Kardeşin kendini geliştirir sağlam şirkete girerse rahat yaşar ama önünde çok kişi olacak.
İtü bilgisayar mühendisliği tutarsa ilk yapacağı sey ilk seneden gönüllü bir yerde staja girsin alanı araştırıp.
Sırf kod yazacam diye girecekse okuması mantıksız.
İdealistse birşey tasarlamayı ve inşa etmeyi istiyorsa ve bunu yapmak için çabalayacaksa okuyabilir. Yoksa ben kod yazayım, iki asp.net mvc web sayfası yapayım diyecekse hiç gerek yok.
Piyasa üzerinde zibilyon tane mvc yapıp site satan kişi var.
Bunu asp.nette yapmaz phpde yapar.
Çoğu mühendislik mezunu bile değil, iktisad mezunu, hukuk mezunu bile var hatta okul okumamış alaylılar bile var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-60DA53D0F -- 4 Ağustos 2024; 22:5:35 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
haberi olmadan tercihlerini değiştirin başta kızar ama 5 yıl sonra size dua eder
-
Bu değişik düşünceyi yapmasınlar diye çiftemi aileme söylemiyordum 😂
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi - Ana Sayfa (osym.gov.tr)
Buradan edevletle giriş yap kardeşinin hesabına tercih sekmesine gel yokatlastan sıralamasının 2k altındaki tıplardan birini başa yaz. Duacın olucak emin ol. Bu gece 23.59a kadar vaktin var.
-
Gizlice tercih yap diyenler neyin kafasında?
İstediği bölümde mutlu olsun herkes tıp okuyacak hali yok
İTÜ bilgisayar, 15k sıralama yapan birini almaz. İlk 1000'e girenleri alıyor. Ayrıca, İTÜ bilgisayar, tıptan daha iyi bir bölüm. Kardeşin hangi mesleği seviyorsa onu seçsin. Tıp yazın, para varmış gibi saçmalıklara kapılıp tercihini değiştirmeye kalkma. Birincisi, doktorlar ile nitelikli bir mühendisler hemen hemen aynı kazanırlar. Savunma sanayide çalışırsa doktorlardan daha fazla kazanabilir. Ben savunma sanayide çalıştığım zamanlarda doktor akrabamdan daha çok kazanıyordum. Tabi işin içinde torpilde var ama not ortalamasını iyi tutarsa girebilir. İkincisi, doktorların çalışma şartları çok kötü. Üçüncüsü, herkes kan ve iç organları görmeye dayanamayabilir. İlerde cerrah olmasa bile tıp eğitiminde illaki kan görecektir. Buna dayamazsa sebebi sen olursun. Dördüncüsü, bu hayattaki amacınız tamamen para ve iş bulma odaklı olmamalı. Bu önemli tabi ama sırf bunun için tıp okumak gerekmiyor. Bu gelecekte sıradan bir doktor olmanıza yol açar ama belki de mühendisliğe ilgisi varsa ileride güzel bir akademisyen veya nitelikli bir mühendis olacaktır. Sıradan bir çantacı olup atölye açarak doktordan daha fazla kazanan tanıdıklarım var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FCD8CF69F -- 5 Ağustos 2024; 19:32:21 >
-
İyi yapmış
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X