Şimdi Ara

Bilgisayar Tutmadı Matematik Müh ya da İstatistik Yazayım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
2
Favori
2.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Adam diyor ki iyi bir Bilgisayar kazanamadım o zaman İtü Odtü Matematik Müh yazayım. Oradan kendimi geliştirip Bilgisayar'a geçerim.

Bu 5-10 sene önce olsa evet işe yarayabilirdi. Ama artık Bilgisayar Mühendisliği kontenjanları arttı, daha çok okulda bu bölüm var ve piyasa yavaş yavaş doyuyor. 5-10 sene önce çok Bilgisayar mezunu yoktu, şirketlerin de çok fazla talepleri vardı. Arada kendini yetiştirmiş Matematik Mühendislerini de alıyorlardı.

Artık o dönem geçti. Artık Bilgisayar Mühendisi olacaksan BM yazacaksın, hatta işinde de iyi olacaksın. Çünkü piyasa doymaya başladı.

• Bahsettiğin şahıs yeditepeden mezun olmuş, eğitim hayatı boyunca yurt dışına çıkamamış (doktora dahil) yurt dışında community collegedan hallice okullarda hocalık yapabilmiş Türkiyede ise şehir üniversitesi, antalya bilim üniversitesi ayarında yüksek liselerde hocalık yapan, tek vasfı reklamını iyi yapmak olan bir şahıs. Fikirleirni de senin gibiler dikkate alır ancak.
    Bu arkadaşı dinlemeyin. Pek bilgili değildir bu konularda.

İtü ve Yıldız mat mühendisliği mezunları genelde data science alanında bir o kadarı da yazılım alanında çok iyi şirketlerde çalışırlar. Kararınızı bu arkadaş gibilerini okuyarak değil linkedinde mezunların nerede çalıştıklarına bakarak yapınız.
  • bu beni cengten en çok caydıran sebeplerden

kontenjan artıyor , sıralama geriliyor üstelik piyasa daha şimdiden doymaya başladı

sürü psikolojisi çok kötü birşey gerçekten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbayediagne10 -- 3 Ağustos 2020; 17:21:53 >
  • Bu arkadaşı dinlemeyin. Pek bilgili değildir bu konularda.

İtü ve Yıldız mat mühendisliği mezunları genelde data science alanında bir o kadarı da yazılım alanında çok iyi şirketlerde çalışırlar. Kararınızı bu arkadaş gibilerini okuyarak değil linkedinde mezunların nerede çalıştıklarına bakarak yapınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6EC589E64 -- 3 Ağustos 2020; 17:26:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6EC589E64

Bu arkadaşı dinlemeyin. Pek bilgili değildir bu konularda.

Bunu ben değil Şadi Evren ŞEKER söylüyor.Kendisi şu ana kadar 19 ayrı üniversitede ve yurtdışında bazı okullarda Bilişim ile ilgili dersler vermiştir. Bu yazdığımı söylediği video da şuradadır. Kendisini görünce tanıyacaksınız zaten.

Siz bakmayın Dreamondr gibilere. Onlar her şey hakkında yorumu olan ama maalesef boş tiplerdendir. Kendisi ona buna sataşan rahatsız bir arkadaş.

Bahsi geçen video (izlemenizi öneririm):

BilgisayarKavramlariyoutube
    2020 YKS Üniversite Tercihleri (Bilişim Bölümleri)
    https://www.youtube.com/watch?v=0--GYeL_dsk&t=4988s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gucluturk2018 -- 3 Ağustos 2020; 17:31:25 >

• Gucluturk2018 G kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğin şahıs yeditepeden mezun olmuş, eğitim hayatı boyunca yurt dışına çıkamamış (doktora dahil) yurt dışında community collegedan hallice okullarda hocalık yapabilmiş Türkiyede ise şehir üniversitesi, antalya bilim üniversitesi ayarında yüksek liselerde hocalık yapan, tek vasfı reklamını iyi yapmak olan bir şahıs. Fikirleirni de senin gibiler dikkate alır ancak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6EC589E64

Bahsettiğin şahıs yeditepeden mezun olmuş, eğitim hayatı boyunca yurt dışına çıkamamış (doktora dahil) yurt dışında community collegedan hallice okullarda hocalık yapabilmiş Türkiyede ise şehir üniversitesi, antalya bilim üniversitesi ayarında yüksek liselerde hocalık yapan, tek vasfı reklamını iyi yapmak olan bir şahıs. Fikirleirni de senin gibiler dikkate alır ancak.
    Eğitim hayatında çıkmamış olabilir ama iş hayatında çıktı. Kendini inanılmaz geliştirmiş ve Bilişim konusunda uzman biri.

Bu arada benim açtığım başlıklara yorum yazmamanı rica ediyorum . Senden ve kibrinden hiç haz almıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gucluturk2018 -- 3 Ağustos 2020; 17:57:58 >
  • Gucluturk2018 G kullanıcısına yanıt
    Yazıcam ağla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Haklısın hocam, on binlere ışık tutan gerçek bir " akademisyen " yerine senin gibi 24 saat forumda takılıp boş konuşan birini dinlememiz gerekiyor.
  • Işığı gözünüze tutar o anca

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbayediagne10

bu beni cengten en çok caydıran sebeplerden

kontenjan artıyor , sıralama geriliyor üstelik piyasa daha şimdiden doymaya başladı

sürü psikolojisi çok kötü birşey gerçekten
    nereye caydınız?
  • Başlıkta gördüğüm tek doğru bilgisayarın doyuma ulaşacağı. BM okumadan BM'nin işini gayet tabii yapabilirsiniz. EE türevi veya matematik mühendisliği okursanız bu alanda çalışmanız tamamen sizin o alanda yetiştirmenize bakar. Diplomanıza değil neler yapabildiğinize bakıyorlar, buradaki 1-2 trolün yazdıklarına bakmayın.
  • Hocam sen İlber hocanın tabirine göre yarı cahil sınıfına giriyorsun ki bu en tehlikeli kısım. Cahil olup, en doğruyu bildiğini sanan kesim. 24 saat forumda takılıp ceng övüyorsun. Yazık kafana.
  • Hocalar basın gidin tıpa dişe ceng bitiyor piyasa doydu ölüyor artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En çok istihdam cengde ağla

• Hocam her yerde siz çıkıyorsunuz siz tam Bi ceng cisinz

• Öyle derler

• Hocam 2 kişi var diyelim biri bilgisayar mühendisliği diğeri endüstri mühendisliği mezunu, ikisi de kendini yetiştirmiş olsun iş veren bilgisayar mühendisini seçer şadi hoca bunu dedi. Dediğinde yanlışlık da göremiyorum açıkçası yönetim bilişimci yazılımda kendini geliştirirken bilgisayarcı da armut toplamayacak. 5 sene sonra çok fazla rekabet olcak gibi

• Biri gtü ceng diğeri odtü endüstriyse odtülüyü seçer. Bizzat işe alımlarda ve interviewlarda görev alan biri söylemişti.

• Hocam odtü endüstriye sıralaması yeten gtü ceng seçmez herhalde gider hacettepe falan seçer :D Şöyle karşılaştırabiliriz biri ytü endüstri diğeri gtü ceng mezunu olsun sizce hangisini seçerler?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.