Soru başlıkta, neden herkes bilgisayar mühendisliği yazıyor? Bu bölümde kalifiye eleman ihtiyacı var. Hiç bir şey bilmeyen boş mezunlara doymuş olmasına rağmen neden inatla bilgisayar mühendisliği yazılıyor? Hayır gerçekten bir anlam bulamıyorum. Bu bölüme girenlerin çoğu popülerliğinden dolayı giriyor. Sevdiğin işi yapmak varken nedir bu eziyet? Not: Kazanamamış diyenler için halı hazırda yazılım üzerine iş yapan bir yerde (diplomasız bir şekilde) çalışıyorum. Yani olayın bu konu ile ilgisi yok. Gerçekten yazan insanların bu bölümü ne amaçla yazdığını merak ediyorum. Bilgisayar mühendisliği okuma isteğim benim buradan geliyor. DGS sınavı ile muhtemelen geçiş yapacağım. Yani TYT-AYT sınavının sıralaması benim için önemi yok. |
Neden Herkes Bilgisayar Mühendisliği Yazıyor?
-
-
Ne bilim iyi bölüm dediler
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kim abd de 10 k dolar maaşa ya da almanya da 5 k euro maaşa hayır diyebilir ki
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
silikon vadisi garantili cunku
Hocam bu yaşta çok bilinçli şekilde seçim yapabilen sayısı az zaten. Mesela Çevremde tıp yazanların çoğu prestij ve para için yazdı. Herkes kendini bir an önce hayalleri için yeterli refah seviyesine çıkaracağını düşündüğü mesleğe yöneliyor. Geçim sıkıntısı olmayan adam gider arkeoloji de okur. Herkesin ceng yazmasının nedeni görece yurtdışı olanağının iyi olması, maaşının türkiye standartlarında iyi olması fln filan. Severek yapacağı işi hobi olarak yapmaya yöneldi insanlar.
Özellikle bu yıl CENG'in tercih edilmesinde bence en büyük etken yurtdışına çıkmayı isteme furyası oldu.Ama hiç kolay bir bölüm değildir.Gerçekten severek seçmediyseniz çok zorlanacaksınız maalesef
-
quote:
Orijinalden alıntı: pinhani12
Hocam bu yaşta çok bilinçli şekilde seçim yapabilen sayısı az zaten. Mesela Çevremde tıp yazanların çoğu prestij ve para için yazdı. Herkes kendini bir an önce hayalleri için yeterli refah seviyesine çıkaracağını düşündüğü mesleğe yöneliyor. Geçim sıkıntısı olmayan adam gider arkeoloji de okur. Herkesin ceng yazmasının nedeni görece yurtdışı olanağının iyi olması, maaşının türkiye standartlarında iyi olması fln filan. Severek yapacağı işi hobi olarak yapmaya yöneldi insanlar.En fazla işsizlik olan bölümlerden biri.
www.takvimegitim.comEn Fazla Hangi Bölüm Mezunları İşsiz Kalıyor? | Takvim Eğitimhttps://www.takvimegitim.com/node/422www.dogrulukpayi.comEn Yüksek İşsizlik Hangi Bölümün Mezunlarında Görülüyor?https://www.dogrulukpayi.com/bulten/en-yuksek-issizlik-orani-hangi-bolumun-mezunlari-arasinda-goruluyorkpss cafe - kpss haber ve hazırlık portalıEn Çok İşsizlik Hangi Bölüm Mezunlarında!..https://www.kpsscafe.com.tr/haber/4261237/en-cok-issizlik-hangi-bolum-mezunlarindacnn türkİşsizlik oranı en yüksek olan bölümlerhttps://www.cnnturk.com/universiterehberim/issizlik-orani-en-yuksek-olan-bolumler
-
Verin şuna tıklanmasını ilgisini de sussun
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Doğru ama %20 işsizlik gösteriyor ki insanlar "kendimi geliştireceğim" dese bile geliştirmediğini söylüyor.
-
Popülerlik: Sürü psikolojisi
Yurt dışı: Bana pek mantıklı gelmiyor bu sebep. Eğer yeterince çaba gösterilirse birçok meslekte yurt dışına gitmek mümkün. Ayrıca herkesin yunaytıd sıteyts of ımerikaya gidemeyeceği de bir gerçek. Boğaziçi oranı bile %40 mı neydi geçenlerde forumda paylaşılmıştı.
İş imkanları: Bu kısım doğru, bilişimin önü açık.
Ek olarak herkesin 15k kazanacağını düşünmesi var bir de.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nmrkrgc -- 1 Eylül 2021; 19:58:5 >
up
-
bilgisayar mühendisliği 1.sınıf wp gruplarına falan girersen, daha bilgisayarı olmayan veya bilgisayar kullanmayı bilmeyen insanların orada olduğunu ve bu bölümü okuduğunu görürsün.
tamamen popülarite yüzünden bu durumda, umarım sırf popüler olduğu için bu bölümü yazıp milletin hakkında girenler, sektörde 1 gram bile ilerleme kaydedemeden bu bölümden giderler veya gitmek zorunda kalırlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DFE16C857 -- 2 Eylül 2021; 15:13:14 > -
çoğumuzun kaçırdığı nokta bilgisayar mühendisi veya yazılımcıdan ziyade kalifiye yazılımcı ve bilgisayar mühendisine ihtiyaç var.bu yüzden okurken bölümlerle ilgili ve sektörle ilgili deneyim ne kadar iyi edinirse mezun olduktan sonra okadar rahata ereceğiniz muhtemeldir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle-1453 -- 2 Eylül 2021; 15:34:33 > -
Bilgisayar sahibi olmasına ya da kullanmayı bilmesine gerek yok ki. Yeter ki istekli olsun ilk dönem çok hızlı bir ilerleme kaydeder.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
tabi ki kullanmasına veya sahip olmasına gerek yok hocam haklısınız, benim demek istediğim pcye o kadar uzak ki ne bilgisyarı var ne de kullanmayı biliyor. O anlamda demek istemiştim
-
Bu bilgisayarcıların durumunu bundan 5-10 sene önce inşaat yazan arkadaşların durumuna benzetiyorum.Piyasanın aniden parlaması ve yurtdışına çıkışta '' yeşil pasaport '' yerine konmasıyla millet bilgisayar mühendisliğine yükleniyor ama hayatlarının hatasını yapıyorlar,farkında değiller.Bir kere nerede çokluk orada b.kluk demişler.İyi de demişler Piyasa doygunluğa ulaşınca özellikle yeni mezunlardan başlamak üzere derin bir işsizlik dalgası görülecek,inşaatçılar gibi.Yurtdışına giden ilk uçağa binerim o zaman diyenlere de hayırlı yolculuklar demek isterdim ama kazın ayağı öyle değil.Her açıdan ;gideceğin ülkenin ana dili + ingilizce,gideceğin ülkedeki mühendislere kıyasla daha iyi donanım,sağlam referanslar.Bunlara sahip olduğunu-olabileceğine inanıyorsan yolun açık olsun.Bunun dışında mesela Almanya için konuşmak gerekirse,oradaki bir işverenin sana iş teklifi yapabilmesi için öncelikle kendi ülkesinde senin donanımlarını sağlayabilecek 1 kişi bile bulamadığını Alman Çalışma Bakanlığı'na kanıtlaması gerekiyor.Diyelim gerçekten koskoca Almanya da bulamadı mı senin gibisini.Bu sefer Avrupa Birliği çapında bakıyorlar senin gibisi var mı yok mu diye? Koskoca Avrupa Birliğinde de bulamadılar mı? Bu sefer Avrupa kıtasında olup AB üyesi olmayan ülkelerde senin muadilin bir mühendis var mı ona bakıyorlar? Hala mı bulamadılar? O zaman Türkiye de ki sana hayırlı olsun Almanya'daki yeni işin Durum çoğu AB ülkesinde böyle.Ben diplomamı kaldıraç yapar yurtdışında da ne iş olsa yaparım diyen arkadaşlar için tabi imkanlar daha gelişmiş
Popülerlik: Sürü psikolojisi
Yurt dışı: Bana pek mantıklı gelmiyor bu sebep. Eğer yeterince çaba gösterilirse birçok meslekte yurt dışına gitmek mümkün. Ayrıca herkesin yunaytıd sıteyts of ımerikaya gidemeyeceği de bir gerçek. Boğaziçi oranı bile %40 mı neydi geçenlerde forumda paylaşılmıştı. İş imkanları: Bu kısım doğru, bilişimin önü açık. Ek olarak herkesin 15k kazanacağını düşünmesi var bir de. |
Bu bilgisayarcıların durumunu bundan 5-10 sene önce inşaat yazan arkadaşların durumuna benzetiyorum.Piyasanın aniden parlaması ve yurtdışına çıkışta '' yeşil pasaport '' yerine konmasıyla millet bilgisayar mühendisliğine yükleniyor ama hayatlarının hatasını yapıyorlar,farkında değiller.Bir kere nerede çokluk orada b.kluk demişler.İyi de demişler Piyasa doygunluğa ulaşınca özellikle yeni mezunlardan başlamak üzere derin bir işsizlik dalgası görülecek,inşaatçılar gibi.Yurtdışına giden ilk uçağa binerim o zaman diyenlere de hayırlı yolculuklar demek isterdim ama kazın ayağı öyle değil.Her açıdan ;gideceğin ülkenin ana dili + ingilizce,gideceğin ülkedeki mühendislere kıyasla daha iyi donanım,sağlam referanslar.Bunlara sahip olduğunu-olabileceğine inanıyorsan yolun açık olsun.Bunun dışında mesela Almanya için konuşmak gerekirse,oradaki bir işverenin sana iş teklifi yapabilmesi için öncelikle kendi ülkesinde senin donanımlarını sağlayabilecek 1 kişi bile bulamadığını Alman Çalışma Bakanlığı'na kanıtlaması gerekiyor.Diyelim gerçekten koskoca Almanya da bulamadı mı senin gibisini.Bu sefer Avrupa Birliği çapında bakıyorlar senin gibisi var mı yok mu diye? Koskoca Avrupa Birliğinde de bulamadılar mı? Bu sefer Avrupa kıtasında olup AB üyesi olmayan ülkelerde senin muadilin bir mühendis var mı ona bakıyorlar? Hala mı bulamadılar? O zaman Türkiye de ki sana hayırlı olsun Almanya'daki yeni işin Durum çoğu AB ülkesinde böyle.Ben diplomamı kaldıraç yapar yurtdışında da ne iş olsa yaparım diyen arkadaşlar için tabi imkanlar daha gelişmiş |
Kim abd de 10 k dolar maaşa ya da almanya da 5 k euro maaşa hayır diyebilir ki
|
Özellikle bu yıl CENG'in tercih edilmesinde bence en büyük etken yurtdışına çıkmayı isteme furyası oldu.Ama hiç kolay bir bölüm değildir.Gerçekten severek seçmediyseniz çok zorlanacaksınız maalesef |
En fazla işsizlik olan bölümlerden biri. www.takvimegitim.com En Fazla Hangi Bölüm Mezunları İşsiz Kalıyor? | Takvim Eğitim https://www.takvimegitim.com/node/422www.dogrulukpayi.com En Yüksek İşsizlik Hangi Bölümün Mezunlarında Görülüyor? https://www.dogrulukpayi.com/bulten/en-yuksek-issizlik-orani-hangi-bolumun-mezunlari-arasinda-goruluyorkpss cafe - kpss haber ve hazırlık portalı En Çok İşsizlik Hangi Bölüm Mezunlarında!.. https://www.kpsscafe.com.tr/haber/4261237/en-cok-issizlik-hangi-bolum-mezunlarindacnn türk İşsizlik oranı en yüksek olan bölümler https://www.cnnturk.com/universiterehberim/issizlik-orani-en-yuksek-olan-bolumler |
Benzer içerikler
- gata tıp msü ile mı alıyor
- özdebir zor mu
- eyüp b ekşi
- adana deneme sınavı yapan yerler
- bilkent sınıf öğretmenliği
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X